Şimdi Ara

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
4
Favori
7.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3. Sınıfa geçtim arkadaşlar. Yazmayı düşünen, sorusu olan varsa yardımcı olabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazmayı düşünüyorum ama kıbrıs ve diş masrafları beni bir arada korkutuyor. Ortalama aylık ne kadar para lazım sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: O Meşhur Eşeğin Sahibi

Yazmayı düşünüyorum ama kıbrıs ve diş masrafları beni bir arada korkutuyor. Ortalama aylık ne kadar para lazım sizce ?

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: O Meşhur Eşeğin Sahibi

Yazmayı düşünüyorum ama kıbrıs ve diş masrafları beni bir arada korkutuyor. Ortalama aylık ne kadar para lazım sizce ?

önce malzeme masraflarından bahsedeyim. ilk sene, tüm sene boyunca yaklaşık 600 falan gidiyo malzemeye. bu 2. sınıfta ve 3. sınıfta 800-900u bulur senelik. her sene başı malzeme listesi verilir. sene içinde de küçük küçük yeni malzemeler alınır. kıbrıstaki yaşam masrafını da bir büyükşehir olarak düşünebilirsin. ama işte aradaki fark, büyükşehirde değil de lefkoşada okuyor olucaksın. lefkoşanın iyi olduğu kadar kötü yanı da var. lefkoşadaki yaşamla ilgili detaylı bilgi istiyosan özelden ayrıntılı sorabilirsin.
  • Ordan aldığımız diploma ile türkiyedeki aynı mı?
  • hocam benim diş değil eğer sıralamalar tahminimden kötü gelirse eczacılık yazmayı düşünüyorum.öncelikle eczacılık sakın yazma filan deme bana en uygun meslek bu.kıbrısta okumak zor mu pahalı filan diyolar ne kadar pahalı ? ilk sene yurtta kalırım büyük ihtimal yurt imkanları nasıl ? ev kiraları ne kadar ?böyle klasik sorular var aklımda hocam cevaplandırıp kendince kıbrısta okumananın olumlu ve olumsuz yanlarını yazarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haxron

hocam benim diş değil eğer sıralamalar tahminimden kötü gelirse eczacılık yazmayı düşünüyorum.öncelikle eczacılık sakın yazma filan deme bana en uygun meslek bu.kıbrısta okumak zor mu pahalı filan diyolar ne kadar pahalı ? ilk sene yurtta kalırım büyük ihtimal yurt imkanları nasıl ? ev kiraları ne kadar ?böyle klasik sorular var aklımda hocam cevaplandırıp kendince kıbrısta okumananın olumlu ve olumsuz yanlarını yazarsan sevinirim.

Her türlü hayat var orada. Mesela ayda 600 liraya yasayan da var zengini de var. okulun kendi yurtlari var. öyle ahım şahım yurtlar değil. Hatta belki de biraz vasat. Ama kalinmicak derecede degil. Okulun yurtlarinin en iyi yani kampüsün icinde olmasi. Eczacilik diyosun mesela. Yurtlardan eczacilik fakultesine max 4-5 dakikada yurursun. Yurtlar kampusun orta yerinde. Disarida da ozel yurtlar var ama onlar daha pahali tabi. Yurtla beraber ekstra ucret odeyerek yemek de alabiliyosun senelik. Yemekhaneden yiyebilirsin. Yemek secmem dersen alabilirsin senelik yemek. Ama ben pek tercih etmem mesela oranin yemeklerini. Ev isini sorarsan da 2+1ler 900-1400 arasi degisir. Ortalama bir 2+1i 1100e tutarsin. 3+1ler de 1500 civari. Evler genelde senelik ödenir kirasi. Ev sahipleri oyle istiyo genelde. Evde elektrik ve su biraz pahali gelir. Mesela biz 2 kisiyiz evde. Yaz aylari 90-100 kis aylari da klima elektrikli soba falan var diye 250ye kadar cikiyo. Genel durum bu yasam acisindan :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam tam burslu gelenleri hocalarin zorladigi dersten gecirmedigi boylelikle sinifta birakarak burstan dusurdugu soyleniyor dogru mu

• vikingr kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle inanma boyle seylere. Tamamen yalan. Kac tane tam burslu arkadasim var. onlar zaten çalisiyolar da. Bi de calistiklari icin hocalar genelde onlarla daha fazla iletisim kuruyo. Severler oyle ogrencileri bizim hocalar.

• Blmrtemre B kullanıcısına yanıt
    En buyuk korkum buydu hocam saolun bir de yarin siralamam kibrisla uyusursa sizin tam burslu arkadaslarinizla instagramdan falan gorusebilir miyiz birkac soru sormak icin cunku kibrista okuyan bulunmuyor buralarda ozellikle dis

• quote:

Orijinalden alıntı: vikingr

En buyuk korkum buydu hocam saolun bir de yarin siralamam kibrisla uyusursa sizin tam burslu arkadaslarinizla instagramdan falan gorusebilir miyiz birkac soru sormak icin cunku kibrista okuyan bulunmuyor buralarda ozellikle dis

Sonuçlar bi gelsin hayirlisiyla. Özelden yaz bana tutarsa. Yardimci olurum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Blmrtemre

quote:

hocam benim diş değil eğer sıralamalar tahminimden kötü gelirse eczacılık yazmayı düşünüyorum.öncelikle eczacılık sakın yazma filan deme bana en uygun meslek bu.kıbrısta okumak zor mu pahalı filan diyolar ne kadar pahalı ? ilk sene yurtta kalırım büyük ihtimal yurt imkanları nasıl ? ev kiraları ne kadar ?böyle klasik sorular var aklımda hocam cevaplandırıp kendince kıbrısta okumananın olumlu ve olumsuz yanlarını yazarsan sevinirim.

Her türlü hayat var orada. Mesela ayda 600 liraya yasayan da var zengini de var. okulun kendi yurtlari var. öyle ahım şahım yurtlar değil. Hatta belki de biraz vasat. Ama kalinmicak derecede degil. Okulun yurtlarinin en iyi yani kampüsün icinde olmasi. Eczacilik diyosun mesela. Yurtlardan eczacilik fakultesine max 4-5 dakikada yurursun. Yurtlar kampusun orta yerinde. Disarida da ozel yurtlar var ama onlar daha pahali tabi. Yurtla beraber ekstra ucret odeyerek yemek de alabiliyosun senelik. Yemekhaneden yiyebilirsin. Yemek secmem dersen alabilirsin senelik yemek. Ama ben pek tercih etmem mesela oranin yemeklerini. Ev isini sorarsan da 2+1ler 900-1400 arasi degisir. Ortalama bir 2+1i 1100e tutarsin. 3+1ler de 1500 civari. Evler genelde senelik ödenir kirasi. Ev sahipleri oyle istiyo genelde. Evde elektrik ve su biraz pahali gelir. Mesela biz 2 kisiyiz evde. Yaz aylari 90-100 kis aylari da klima elektrikli soba falan var diye 250ye kadar cikiyo. Genel durum bu yasam acisindan :)

teşekkür ederim hocam.aslında maddi durumumuz iyi ama ailem boşa para harcamayı hiç sevmez bu yüzden bilgi almak istedim.1 sene arttık yurtta idare ederim ev kiralarıda yaşadığım şehir gibi.1-2 arkadaş bulursam sıkıntı çekmem.ulaşımı nasıl sağlıyorsun ? Memlekete dönerken uçakla mı yoksa deniz yoluyla mı geliyorsun ? Fiyatları nasıl bunların ?(internette var bunlar ama bilen kişiden öğrenince daha rahat oluyorum)hocam son olarakta şunu ekliyim ingilizcem orta seviye denilebilir.ingilizce eğitimde fazla sıkıntı çeker miyim sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haxron -- 10 Temmuz 2017; 22:3:56 >

• Haxron H kullanıcısına yanıt
    Yakındoğunum tüm lefkosayi dolanan servisleri var. sabah 7 gibi baslar. Aksam en son servis 9dadir. Her saat basi okuldan kalkip lefkosayi dolanip okula döner. Otobusler kalabalik oluyo ama idare ediyoruz iste. Turkiyeye de surekli ucakla gidip gelirim ben. 2-3 hafta onceden aldin mi bileti 120ye falan alirsin. Tabi yasadigin yere gore degisir. Ben hatayliyim. 120-130 civarinda aliyorum genelde bileti. Deniz yolu biraz eziyet. Tavsiye etmem.

• quote:

Yakındoğunum tüm lefkosayi dolanan servisleri var. sabah 7 gibi baslar. Aksam en son servis 9dadir. Her saat basi okuldan kalkip lefkosayi dolanip okula döner. Otobusler kalabalik oluyo ama idare ediyoruz iste. Turkiyeye de surekli ucakla gidip gelirim ben. 2-3 hafta onceden aldin mi bileti 120ye falan alirsin. Tabi yasadigin yere gore degisir. Ben hatayliyim. 120-130 civarinda aliyorum genelde bileti. Deniz yolu biraz eziyet. Tavsiye etmem.

çok saolun hocam.Önceki mesajın sonuna bişey daha eklemiştim onada bakar mısınz ?
  • quote:

quote:

çok saolun hocam.Önceki mesajın sonuna bişey daha eklemiştim onada bakar mısınz ?

Ingilizcede okuyan arkadasim da var. bildigim kadariyla orta seviye ingilizceyle ilk basta sikinti cekebilirsin belki. Ama aylar gectikce alisirsin merak etme.

• quote:

quote:

quote:

Ingilizcede okuyan arkadasim da var. bildigim kadariyla orta seviye ingilizceyle ilk basta sikinti cekebilirsin belki. Ama aylar gectikce alisirsin merak etme.

bakalım hocam.Zaten ingilizce kazanırsam ingilizcye çalışmayı düşünüyorum

• Hocam bende bu sene gelmeyi düşünüyorum okulun yemekleri nasıl birde hocalar kasti olarak bırakmak için çok zoeluyormuş doğru mu?
  • Makinacıbey M kullanıcısına yanıt
    okulun yemekleri hakkında bir bilgim yok fakat kayıtlı arkadaşlarımdan bir sıkıntı yaşayanı görmedim.Hocaların bırakması oalyına gelince ben tıp fakültesinde okuyorum hocalar bırakmak için bir kasıtları yok.Ama öğrenciler yatay geçiş yapmasın diye sorular zor soruluyor.Eğitim kalitesinde bir sıkıntı yok hocalar ankara üni. hacettepeden marmaradan akdeniz üniversitesinden geliyor.Hocaların öğrenciye kasıtları yok yani
  • Yatay geçiş yapmak zor olur mu hocam, senede kaç kişi geçiyor mesala biliyor musunuz?
  • ahsoka tano kullanıcısına yanıt
    zor hocam gerçi tüm üniversiteler de zor.
    ama şöyle söyleyim geçen sene bizim fakülteden 180 kişi arasından 6-7 kişi anca gitmiştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.