Şimdi Ara

Yakın Geleceğe Dair Öngörüleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öyle zannediyorumki Ayasofya "Müzesi"'nin yeniden camii olarak ibadete açılış tarihi bundan yaklaşık 21 sene sonraya hüsn-ü tesadüf ettirilecektir. Bu Hicri 1453'e tekabül ediyor. Yani medeniyetler beşiği olan İstanbul 596 sene sonra manen tekrar fethedilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRaSpIRIN -- 12 Şubat 2011; 1:35:26 >

• ön görü nedir? " bir işin ilerisini kestirme ya da bir işin nasıl bir yol alacağını önceden anlayabilme ve ona göre davranma" ön görüye de itiraz edilirse bu davranışları kısıtlamak anlamına gelir. neden itiraz ediyorsunuz ki? başlık da ön görüleriniz nedir deniyor.. hem tuvnera'nın mesajında bir mana var. benim mesajımda da bir mana var tabi. ve sizin mesajınızda da bir mana var. ama yani böyle tartışma konusu yapılacaksa bu konu yürümez.. soruyorsunuz, yazıyoruz. itiraz edilecekse konu başlığına itiraz edilebilir. ya şu forumda Allah ve Allah'ın taraftarı yazmak niye kime dokunur? "yurtta sulh cihanda sulh" Atatürk harbi büyük adammış onu çocukluğumda ne kadar sevdiysem, şimdi daha da misliyle seviyorum.. buna da itirazı olan varsa yani yapacak birşey yok.

• Son 10 senede neler oldu ....Kimin aklına gelirdi bunlar..

Neyse omer karaoglunun çok sevdiğim bir ezgisi var

Doğ ey güneş ..

Benim öngörüm yok :)))
  • Bizim ki ne kadarda en az 3 falan desede global olarak bakarsak gelişmiş ülkelerin üremeye sınırlamalar getireceği kesin gibi. Yani şuanki kaynaklar ve insanların üreme oranını alırsak 2+2=4 kadar kesin ilerde dünyanın bize yetmeyeceği. Bu yüzden üreme konusunda önlem alınacak. Başka gezegen kolonileri çok uzak gelecekte, oda belki, ama kaynak tükenimi ve nufus sorunu yakın gelecek hatta şuan bile mevcut. İlk önlem üremeyi sınırlı sayı ile önlemek olacak. Daha ilerki gelecekte kaynak yaratma yada başka gezegenlere gidiş olmazsa bu sefer üreme kişilere göre sınırlandırılacaktır. Yani belirli seçkin kişilerin üremesine izin verilecektir. Haa doğal yada yapay felaket olur, dünyanın nufusunun yarısı ölürse ayrı tabi.
  • evet ilginç bir yaklaşım...
  • Ayasofya'nın cami olması ile İstanbul'un tekrar manen fethedilmesi Ayasofya'nın Türkiye toprakları içerisinde olması zaten fetih değil midir? Ayasofya cami olunca neden manen fetih olmuş olucak? Hristiyanları kızdırıp onlardan üstün konuma geçmektir sanırım buradaki manen fetihteki anlam, yoksa benim için pekte anlam ifade etmez Sadece müze olarak kalmasını daha uygun bulurum. İstanbul maddi olarak ve manevi olarak zaten Türkiye'nin elindedir. Bunlar sadece simgelere yüklenen anlamsız anlamlardır. Önce İstanbul'un kirliliğini halletmek lazım, o daha güzel olur

• Yakın geleceği pek iyi göremiyorum çünkü baya bi bölündük özellikle yasalarımız Türk yasaları olup abd yasalarından vazgeçtiğinden beri türk-kürt sol-sağ açık-kapalı alevi-sunni ve laik-antilaik şeklinde bölünmelerin arttığı bu günlerden sonra gelecek pekde iyi görünmüyor umarım dostluğun pekiştiği kardeşliğin ön plana çıktığı aydınlık günler bizimle olur...

@destroyer39 katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Ayasofya'nın cami olması ile İstanbul'un tekrar manen fethedilmesi Ayasofya'nın Türkiye toprakları içerisinde olması zaten fetih değil midir? Ayasofya cami olunca neden manen fetih olmuş olucak? Hristiyanları kızdırıp onlardan üstün konuma geçmektir sanırım buradaki manen fetihteki anlam, yoksa benim için pekte anlam ifade etmez Sadece müze olarak kalmasını daha uygun bulurum. İstanbul maddi olarak ve manevi olarak zaten Türkiye'nin elindedir. Bunlar sadece simgelere yüklenen anlamsız anlamlardır. Önce İstanbul'un kirliliğini halletmek lazım, o daha güzel olur

Konumuzdan ayrı olduğu için bunu ayrı cevaplıyorum: Manevi kirlilik maddi kirlilikten çok daha önemli bir sorunsaldır.

Konuya cevap ise:

Hayır maddi fetih ile ancak bir memleket veya bir coğrafya zapturapt altına alınabilir. Manevi fetih ise o memleket madden fethedilemese bile manen fethedildiğinde o maddi fethin çok üstünde ve çok muhim bir fetih yapılmış olunur. Gerçek fetih budur. Ayasofya'nın özellikle camiye çevrilmesinin temel sebebi, Ayasofya'nın bir sembol olmasıdır. Bu açıdan tekrar mabed haline gelmesi özel bir önem arzeder. İspanya topraklarında bulunan ve en büyük İslam mabedlerinden biri olan Kurtuba Camii, takriben 500 senedir kilise olarak kullanılmaktadır. Kurtuba Camii, 1523'te katedrale çevrilmiş ve çeşitli ilaveler yapılmıştır. Bizim de Fethin sembolü olan Ayasofya’yı camii olarak kullanma hakkımız saklıdır.Hırıstiyanları kızdırıp onlardan üstün olmak değil bilakis Mü'minler'le Hırıstiyanlar arasındaki siyasi özgürlük ve demokratik haklarla evrensel eşitlik gibi bazı temel esasları tüm dünya nezdinde eşit kılmaktır.

Öte yandan burayı ibadete açabilmemiz siyasi özgürlüğümüzün de bir simgesi olacaktır. Çünkü bazı güçler burayı cami olarak görmemek için baskı uygulamaktadır.

düzenleme:tamamlanmamış cümle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRaSpIRIN -- 15 Şubat 2011; 22:17:40 >

• Yakın gelecekte olur mu bilmiyorum ama gelecek nesiller " eskiden kanserden ölüyorlarmış, hayret bir şey" diyecek. Öngürüm 20 yıl içinde kanserin kesin tedavisi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Yakın gelecekte olur mu bilmiyorum ama gelecek nesiller " eskiden kanserden ölüyorlarmış, hayret bir şey" diyecek. Öngürüm 20 yıl içinde kanserin kesin tedavisi olacak.

O zaman da canser çıkar merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

quote:

Yakın gelecekte olur mu bilmiyorum ama gelecek nesiller " eskiden kanserden ölüyorlarmış, hayret bir şey" diyecek. Öngürüm 20 yıl içinde kanserin kesin tedavisi olacak.

Evet bu bir kısır döngüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaVeN_3

quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

quote:

Evet bu bir kısır döngüdür.

İnşallah o "canser"'in mihrakı; viral/bakteriyel/protozoal olur, diyelim o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.