Şimdi Ara

Yürüyerek boy uzar mı?Yoksa kandırmaca mı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ayağa bir tabanlık takıp yürüyor ve boy uzuyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 1 Temmuz 2009; 16:13:08 >

• Kemiğin uzamasını sağlayan kemik ucundaki kıkırdak dokudur.Tabanlık belki yere uygulanan basıncı hafifletir.Buda eklemlerdeki sıkısmayı azaltır.Sıkısma azalırsa ölü kıkırdak hücrelerde azalmıs olur.Daha cok boy uzayabilir.
  • Yürüyüş sporcularının ve koşu sporcularının boy ortalamalarını karşılaştırmak gerek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Yürüyüş sporcularının ve koşu sporcularının boy ortalamalarını karşılaştırmak gerek...

Bu tür karşılaştırmaların hiçbir anlamı yok. Bir karşılaştırma yapılacaksa diğer faktörleri sabit tutmak gerekir. (ceteris paribus)

Tek yumurta ikizlerini alır genç yaştan birini yürüyüs sporcusu yapıp diğerini koşucu yaparsanız belki bir fikir elde edilir. Ki yine de çevre koşullarının, yiyeceklerin vs... etkisini yok sayamayız.

Bence boy uzunluğunda genetik etkenler %90 ise diğer etkenler %10 dur. Kendimden biliyorum. Çocukken o kadar süt içtim, basket takımındaydım yine de boyum uzun değil.
  • Nasıl olmaz neverlate...
    Halterciler ile basketçilerin boy ortalamasını alsak, elimizde hangi sporun boyun uzamasına etki ettiğine dair veri olmaz mı?
    Olur.
  • quote:

Nasıl olmaz neverlate...
    Halterciler ile basketçilerin boy ortalamasını alsak, elimizde hangi sporun boyun uzamasına etki ettiğine dair veri olmaz mı?
    Olur.

Olmaz tabi ki.

Basketçilerin boy ortalamasının yüksek olmasının sebebi uzun boylu olmanın baskette avantaj sağlamasıdır.
    Haltercilerin kısa boylu olmasının sebebi ise yükü daha alçak mesafeye kaldırmanın avantaj sağlamasıdır.

Gördüğün gibi bu sporlardaki boy ortalamaları sonuç değil sebeptir.
  • Yani yıllarca basket boy uzatıyor diye bizi kandırdılar mı?
  • boyum 1.70 tabanlığı bilmemde normal yürüyerek bu kadar uzadım okulada hep yürüyerek gitmişimdir
  • Uzun boylular basketbol oynadığı için, herkes basketbol oynayınca boyun uzar diye bilir. Tamamen genlerinle ilgili. Yıllarca basketbol oynayıp kısa kalanlar var. Yani boy uzatmak için basketbol ya da voleybol oynanmaz. Uzun boylular ya da kısa iyiler aradan sıyrıldıkları için basketbol oynayabiliyorlar. Basket oynadıkları için boyları uzamıyor yani :)
  • quote:

Yani yıllarca basket boy uzatıyor diye bizi kandırdılar mı?

Bana da lisedeki hocam söylemişti etkisi olsa olsa 100'de 2 olur boyunun uzamasına demişti,yani şehir efsanesi :)
  • Basket özel olarak boyu uzatmaz da, halter boyu kısaltır. En azından ergenlik çağında başlanmış halter kısaltır.
  • Her insan zaten gün içine 3 ile 6 santim arası uzar ve kısalır.Yerçekimini unutmayalım.

Sabah yataktan kaltığınızda boyunuzu hemen ölçün bir yere not edin sonra akşam tam yaterken tekrar ölçün aradaki farkı göreceksiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.