Şimdi Ara

Boy uzaması için erken yatmak mı yoksa yeterli uyku mı önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşla tartışıyoruz da, yeterli uykuyu savunuyorum ama hâlâ keçi inadiyla erken yatmak önemli diyor. Ben diyorum 02'de yatsan 10'da uyansan büyürsün normalde, ama arkadaş manyak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Erken Yatmak mı Yeterli Uyku mu Boy Uzaması İçin Önemli?

Boy uzaması, genetik faktörler de dahil olmak üzere bir dizi faktörden etkilenir. Bu faktörler arasında uyku da yer almaktadır.

Erken Uyumak Boy Uzatır mı?

Bazı kaynaklar, erken yatmanın boy uzamasına yardımcı olabileceğini öne sürmektedir. Bunun nedeni, büyüme hormonunun çoğunlukla geceleri, özellikle uykunun ilk döngülerinde salgılanmasıdır. Erken yatmak, bu hormonun salınımı için daha fazla zaman sağlar.

Yeterli Uyku Boy Uzatır mı?

Öte yandan, yeterli uyku da boy uzaması için çok önemlidir. Uyku sırasında büyüme hormonu salgılanır ve uyku süresi ne kadar uzun olursa, salgılanan hormon miktarı da o kadar fazla olur.

Boy Uzaması İçin İdeal Uyku Saatleri

Genel olarak, çocuklar ve gençler için önerilen uyku süresi 8-10 saattir. Ancak, boy uzaması için ideal uyku saatleri kişiden kişiye değişebilir. Bazı kişiler daha fazla uykuya ihtiyaç duyarken, bazıları daha azıyla idare edebilir.

Sonuç

Hem erken yatmak hem de yeterli uyku, boy uzaması için önemlidir. Erken yatmak, büyüme hormonu salınımı için daha fazla zaman sağlar. Ancak, yeterli uyku, bu hormonun salgılanması için gereklidir. Boy uzamanızla ilgili endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Saat 23-05 saatleri arasında melatonin salgılanır 02-04 arası en yüksek değerlerine ulaşır yani erken yatmak önemli.

• Additionally, GH release is based on the body's circadian rhythms. More GH is released during the earlier hours of the night then the later hours. Thus, sleep schedules are also important as 8 hours of sleep from 10 pm to 6 am causes greater GH release than 8 hours of sleep from midnight to 8 am. The above diagram shows pulses of growth hormone corresponding to the four sleep cycles that occur during an average good night's sleep.

Not: Çevirisiyle uğraşmadım.
  • genetik
  • Boy uzaması %99.9 genetiktir, kendini kasma. Zamanında çok kasmış biri olarak söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samed Bey

Boy uzaması %99.9 genetiktir, kendini kasma. Zamanında çok kasmış biri olarak söylüyorum.

Boy uzaması %75 genetiktir, %25 dış etkenler rol oynar. bu arada boya fazla takılmayın senin 1.60 boyun vardır adamın 2 metre boyu vardır fakat onun tavuk beyni vardır senin einstein beynin vardır herkes eşittir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Slade -- 26 Ocak 2017; 19:57:59 >
  • Gunduz yatip gece gezersen hormonlarin tepe takla olur verimli buyuyemezsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razogen

quote:

Boy uzaması %99.9 genetiktir, kendini kasma. Zamanında çok kasmış biri olarak söylüyorum.

Boy uzaması %75 genetiktir, %25 dış etkenler rol oynar. bu arada boya fazla takılmayın senin 1.60 boyun vardır adamın 2 metre boyu vardır fakat onun tavuk beyni vardır senin einstein beynin vardır herkes eşittir

Peki ya 2 boyu olanın beyni Einstein ise ve 1.60 ligin beyni tavuk sa nolacak. durum olur 2 0 hatta 10 0

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: saygılıinsan

quote:

Orijinalden alıntı: Razogen

quote:

Peki ya 2 boyu olanın beyni Einstein ise ve 1.60 ligin beyni tavuk sa nolacak. durum olur 2 0 hatta 10 0

Sadece o cümleyemi takıldın demek istediğim senin yapamadığını o yapar onun yapamadığını sen yaparsın veya onda olmayan şey sende olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Slade -- 26 Ocak 2017; 20:13:43 >

• quote:

Ganong'ta mı gördün Guyton'da mı? Sallamanın da bir adabı var.

Yukarıdaki grafikte cevabı verilmiş sorunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proopiomelanocortin -- 26 Ocak 2017; 20:07:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annem hep erken yatma alışkanlığın olsa boyun uzun olurdu der

• quote:

Orijinalden alıntı: Tantum.35

/>

Additionally, GH release is based on the body's circadian rhythms. More GH is released during the earlier hours of the night then the later hours. Thus, sleep schedules are also important as 8 hours of sleep from 10 pm to 6 am causes greater GH release than 8 hours of sleep from midnight to 8 am. The above diagram shows pulses of growth hormone corresponding to the four sleep cycles that occur during an average good night's sleep.

Not: Çevirisiyle uğraşmadım.

Ek olarak, GH salınımı vücudun sirkadiyen ritimlerine dayanır. Daha GH gecenin daha erken saatlerinde serbest bırakılır ve saatler sonra serbest bırakılır. Bu nedenle, uyku programları, 10: 00-6: 00 saatleri arasındaki 8 saatlik uykudan gece yarısından 8 saate kadar 8 saatlik uykudan daha fazla GH salımına neden olduğundan önemlidir. Yukarıdaki şema ortalama iyi bir gece uykusu sırasında ortaya çıkan dört uyku döngüsüne karşılık gelen büyüme hormonunun nabızlarını göstermektedir.

• Boy uzaması genetiktir genetiğinde 1.70 varsa o olursun istersen git 5 litre süt iç uzamazsın beslenme uyku fln boş ben hiç uyumuyordum full cipsle besleniyordum ülkenin 80 nınden uzunum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.