Şimdi Ara

Yakinda aylik 3bin lira alicam yardim? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _AdreaLisT

Hocam oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Sizin tavsiyeniz en mantikli olani fakat ailem erken evlilige izin vermiyor. Dogru insani bulana kadar hataya dusecegimi biliyorum. Kafam gercekten karisik.

şöyle diyeyim; onları ikna etmenin mutlaka bir yolu vardır. sen inancli birisin ki dediklerimi okuyup cevap yazdın, ben teşekkür ederim.. evlilik tabii ki zor bir süreç. insan hayat arkadaşı, eş seçiyor omrunu birlikte geçirmek üzere..

ama şu an ne kadar yanlış seçimde bulunma ihtimalin varsa; bu üç beş yıl sonra da aynı olacak.. ayrım şöyle yapılabilir: sen evlilikte, eş olarak nasıl kriterler arıyorsun?

gerekirse tamamen olmamak üzere; bir ölçüde ailenin kontrolü altında bi eş arama süreci geçirebilirsin.. yazık etme kendine.. düşünsene, birine bağlanıp sorumluluk alacaksin 19 20 yaslarinda.. o kişi de sana bağlanacak, birlikte aile hayatınız olacak.. akşam evinde sarilip uyuyabileceğin bir kalp olacak..

böyle olduğu vakit gittiğin her yer sana hayatı yaşatır kardeşim.. 'Helal daire keyfe kafidir'..

Eğer istersen eş, evlilik algısı üzerine de konuşalım. Nureddin yıldızın yazılarını okuyana kadar yanılgı içerisinde idim, şu an biraz daha net görüyorum birseyleri.. birtakım hatalara düştüm, hepimiz insanız ve bu tür şeyler, hatalar yapıyoruz.. mühim olan onlardan cıkabilmek.. başkası öyle olsun istemiyorum. zira hiç iyi olmuyor inan, kardeşim.. biraz olsun vicdan sahibi biriysen pesini birakmiyor bunlar.. sanki alında damga tass gibi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• askerlik derdi yoksa ya asker ya da polis olacaksin . İstanbulun neresinde oturduğunda önemli trafik rezil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Büyük ihtimal anestezi,radyoloji gibi sağlık bölümü okudun.Sorduğun soruya gelirsek bana saçma geldi.Çünkü bu kişiden kişiye değişir.Bana göre birikim yapmaktır , başkasına göre hayatı yaşamaktır.İnsanın kişiliğine göre değişir.Bir yandan da evlenmek gibi bir niyetin varsa birikim yapmak zorundasın.

19 Yaşında sağlıkçı 3 bini rüyasında görür anca. Onu bile yapamayabilir. Şehir seçme gibi bi olayı da olmaz büyük ihtimal. Devlet hastanesine atandığına dua eder anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YırtıkKondom -- 8 Kasım 2014; 1:25:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam ısrarla meslegini söylememis helal olsun. Sağl** irade
  • quote:

Orijinalden alıntı: YırtıkKondom

quote:

Büyük ihtimal anestezi,radyoloji gibi sağlık bölümü okudun.Sorduğun soruya gelirsek bana saçma geldi.Çünkü bu kişiden kişiye değişir.Bana göre birikim yapmaktır , başkasına göre hayatı yaşamaktır.İnsanın kişiliğine göre değişir.Bir yandan da evlenmek gibi bir niyetin varsa birikim yapmak zorundasın.

19 Yaşında sağlıkçı 3 bini rüyasında görür anca. Onu bile yapamayabilir. Şehir seçme gibi bi olayı da olmaz büyük ihtimal. Devlet hastanesine atandığına dua eder anca.

Anestezi radyoloji gibi bölümler 3 milyara yakın alıyor.Özel sağlık üniversiteleri mezun olduktan sonra iş garantisi de veriyor.Hastanesinin olduğu yerde çalıştırabilir.Kamua için belki dayısı varsa istediğim yerde çalışırım diye ondan söylemiştir.

• Mesleğini söylememişte ne olmuş? Pmyo öğrencisi işte.
  • O paraya istanbulda yasanmaz.
  • İlk işinde o kadar para almak sana yalancı bir özgüven vermesin, her yer öyle değil çünkü. En az 6-8 ay çalış ve o işyerine yerleştiğinden emin ol. 6 ay sonra senden umduğumuzu bulamadık işte kapı derlerse şaşırma, çünkü deneyimsizsin yeni mezunsun, seni yüksek maaşla çalıştırmak için çok sebepleri yok yani... Onun için şehir değişikliği olayına girme derim... Ayrıca gşdeceğin yerde çevren yoksa hayatı bitki tadında yaşarsın, evden işe işten eve... Para için değmez arkadaş... Bir ömür boyu para sıkıntın olacaktır, istersen 10 bin tl al yetmiyor diyeceksin....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı insanlar büyük şehirde yaşamaya alışmıştır küçük yerler seni sıkabilir yada git hayatına yön vermeden 15-20 gün tatil niyetine küçük yer belkide seversin rahatlatır sessiz sakin yer kafana göre yani mutlu olcağın yere git :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YırtıkKondom

quote:

Anestezi radyoloji gibi bölümler 3 milyara yakın alıyor.Özel sağlık üniversiteleri mezun olduktan sonra iş garantisi de veriyor.Hastanesinin olduğu yerde çalıştırabilir.Kamua için belki dayısı varsa istediğim yerde çalışırım diye ondan söylemiştir.

Bende sağlıkta radyolojide okuyorum o 3 milyar hayal. Özellerin verdiği iş garantisi özel hastanelerde 1.5 milyara çalışmak. Mezun olduktan sonra yapması çok kolay bişey zaten. Amaç devlet hastanesinde çalışmak.

• @kediseven cevabiniz ve oneriniz icin tesekkur ederim. Dediklerinizde cok haklisiniz fakat o konularin cogu beni etkilemiyor isten cikarilma olayi falan yok. Kamu kurumda calisacagim ozguven meselesinde kesinlikle haklisiniz.

• @Hocam burdur,bayburt gibi sehirlerde yasamak istemiyorum,yapima aykiri yapamam yani. Cevabiniz icin tesekkur ederim.

• Imma Be Deki Bir Söz:
    Living Life, Feeling Free
    That's How It Supposed To Be

Ben Istanbul Diyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.