BU YAKIT OLAYINDA BURADA YAZILANLAR COK DOGRU AMA BENIM SIZE TEK TAVSIYEM VAR BP VE VEYA SHELL DEN SASMAYIN DERIM CUNKU DIGER BENZIN ISTASYONLARI SAGOLSUN BENZIN DIYE BIR SURU KATKILI YAKITI BIZLERE GAGALIYORLAR BU KONU HAKKINDA DAHA FAZLA BILGI ALMAL ISTEYEN ARKADASLAR VARSA SIKAYETVAR COM DIYE BIR SITE VAR ORAYI ZIYARET EDIP BIZIM UYANIK BENZIN ISTASYONLARININ YAPTIKLARINI OKUYUNCA BANA HAK VERECEKSINIZ.
BAKIN KENDIMDEN ORNEK VEREYIM ARABAMI 2 AY ONCE ALDIGIMDA BURSADAN ARABAYI FULLEYIP 500 KM YAPTIK VE AYNI ARABAYI ISTANBUL DAKI BIR BENZIN ISTASYONUNDA FULLEDIM TEKRAR BU SEFER SADECE 320 KM YAPTIM - TAMAM ARABAM OTOMATIK VITES SEHIR ICI COK DAHA FAZLA YAKAR BUNU KABUL EDIYORUM AMA BU YUZDE 30-40 KAYIP OLACAK ADAR DEGIL O ZAMAN GERIYE NE KALIYOR BENZIN ISTASYONLARININ BIRCOGU ARABANIZA BENZIN DOLDURURKEN YA SOLVENTLI DEDIGIMIZ URUN YA DA HAVA BASIYORLAR ACIKCASI ONUN ICIN SADECE 1 VEYA 2 ADET ISTASYON SECIN VE YAKITINIZI SUREKLI ONLARDAN ALIN HATTA SIZE YER GOSTEREN POMPACININ ISTEDIGI POMPADAN ZIYADE TICARI ARACLARIN GIRDIGI POMPAYA GIRMEYE CALISIN CUNKU AYNI BENZIN ISTASYONUNDA FARKLI POMPALARDA FARKLI YAKIT LDUGU DA BIR GERCEK.
ISIN ACI YANI BU ADAMLAR BU ISTASYONDAN BU KADAR PARA KAZANDIKLARI HALDE HALA BU TUR YOLLARA BASVURABILIYORLAR ONUN ICIN ITIRAZ ETTIGINIZDE SIZE GERI DONEBILECEK YUKARDAKI GIBI YAKIT FIRMALARINI SECERSENIZ BASINIZ AGIRMAZ DERIM HATTA BIR X TUKR FIRMASINDAN KIRLI BENZIN VEYA SULUI BENZIN ALIP MOTORUNU SIFIRLATAN HIKAYELER GIBI COK ILGINC SEYLER VAR SIKAYETLE ILGILI SITEDE ONUN ICIN BILINCLI TUKETICI OLMAKTA FAYDA VAR YOKSA SU BENZIN ISTASYONU SU KADAR KURUS DAHA UCUZ DEYIP SONUCTA DIGER ISTASYONDAN DAHA FAZLA YAKITA PARA VERMEKTE VAR TABIIKI FARINA VARMADAN.
ELIMDEN GELDIGINCE ACEMI BIR SOFOR OLARAK YARDIMCI OLABILDIYSEM NE ALA...
SAYGILAR,
arkadaşlar yukarda hesabı yaptım duruyor 50 litre benzinde 20 derecelik sıcaklık farkı 0.475 litre hacim farkı yaratır. varsayımlara gerek yok ortada deneysel veriler var.
benimde başıma böyle bir olay geldi iki yıl önce bir firmanın istasyonundan 50 milyonluk benzin aldım inanın diğer istasyondan aldığım 20 milyonluk benzin kadar yol götürdü ki aynı yolu yaptım yani kullandığım yol aynıydı depoya hava falan da basmamışlardı gösterge o para alındığında olacağı yerdeydi motorun o benzin bitene kadar sarsıntılı ve gürültülü bir şekilde çalışması da cabasıydı insan solvent koyar da bu kadar mı çok koyar
peki petrol ofisinde görüyorum genelde ben katklılı kursunsuz benzin diye bunun fiyatı daha ucuz otekilerden 2.22 mi nedir bu nedir bundan kullansak ne olur kullanabilirmiyiz, adamlar neden satıyor bu tur bi benzini aydınlatırsanız cok sevinirim son gunlerde hep gozume carpıyor
Sıkça Sorulan Sorular
1. Aracımda Shell Süper Plus (Katkılı Kurşunsuz 95 oktan) kullanabilir miyim?
Aracınızın egzoz sübap yüzeyi yumuşak malzemeden yapılmışsa, Shell Süper Plus (Katkılı Kurşunsuz 95 oktan) kullanabilirsiniz. Eğer sert malzemeden yapılmış ise, direkt Kurşunsuz 95'i kullanmanızı tavsiye ederiz (Aracınızın sübap yüzeyi malzemesinden emin olmak için lütfen yukarıdaki tabloya bakınız.)
2. Aracımda katalitik konvertör varsa, Shell Süper Plus (Katkılı Kurşunsuz 95 oktan) kullanabilir miyim?
Katalitik konvertörü olan araçlarda kesinlikle Shell Süper Plus (Katkılı Kurşunsuz 95 oktan) kullanılmamalıdır. Bu tür durumlarda sadece Kurşunsuz Benzin kullanılabilir.
3. Dizel araçlar Shell Süper Plus (Katkılı Kurşunsuz 95) kullanabilir mi?
Hayır. Shell Süper Plus (Katkılı Kurşunsuz 95 oktan), dizel araçlarda kesinlikle kulanılmamalıdır.
alıntı...... vasago Tarih 29 Haziran 2007; 21:44:42 Arkadaşlar benzinin genleşme kat satısı 0.00095 dir. Yani şöyle anlatıyım 1 metreküplük benzinin sıcaklığını 1 derece arttırırsanız benzinin hacmi 0.00095 metreküp artar. buda 1000 litrede 0.95 litrelik bir artışa denk gelir. diyelim siz 50 litre benzin alıyorsunuz bu benzini 30 derecedeki tankdan aldınız ve sonra arabanızı serin bir yere götürdünüz ve benzinin sıcaklığı 20 dereceye düştü. Aldığınız 50 litre benzinin miktarı bu 10 derecelik sıcaklık değişiminde ancak 0.475 litre azalır.
Ancak şunu da eklemek isterim benzin istasyonlarının yakıt tankları yerin en az 1 metre altın da gömülü oluyorlar. Gün içindeki sıcaklık değişimnin 1 metrelik asfalt ve beton karışımını geçmesi mümkün değildir. O yüzden içiniz rahat olsun öğlen sıcağında da sabah ayazında da aldığınız benzinin miktarı aynı olur.
katılıyorum sana kardesım..
quote:
Orjinalden alıntı: gsray4ever
quote:
Orjinalden alıntı: FaBeRgE
quote:
Orjinalden alıntı: MAS207
bu olay benzin dizel fark etmiyo dimi yada soruyu şöyle sorayım benzinmi daha çok uçucu dizelmi ?
Benzin daha uçucu sanki
dizel benzin daha ucucudur daha kolay ateş ,alev alır(onun için dizel motorlarda buji yok) ayrıca bi test suniim size benzinin üzerine yanan kibriti atın kibrit söner fakat dizel atarsan dizel alev alır..
hoacam tam tersini söylüyosun.patlamaya niyetin var galiba
benzin hemen parlar fakat mazot kolay parlamaz. mazota kibrit atsan kibrit söner. benzine kibrit atacak olursan havaya uçarsın
saol kardeş bilgilendirdiğin için.
evet full yapınca yakıt deposundan akıyor başıma geldi ordan biliyorum adama dedim doldur diye o da hiç bişey demedi ne satsam yarar diye zihniyet olursa insanlarda depodan attığınıda ben fark edip uyardım uyarmasam daha doldurmaya çalışacak..
Benzin alma surecini analiz etmekte fayda var:)
1. Benzin depo kapagi acilir. Bu anda ani bir buharlasma olur. Hava sicak ise buharlasma, dolayisiyla kayip daha fazla olacaktir.
2. Benzin alma sureci boyunca buharlasma devam edecektir.
3. Depodaki genlesme yuzunden benzinin yuzey alaninin soguk havadakine gore daha buyuk olmasi buharlasmayi hizlandirici etki yapacaktir.
4. Konulan benzin bir miktar sicaktan dolayi genlesmis olcagindan ayni miktar (kutle) benzin litre olarak daha fazla gozukecektir, dolayisiyla ayni paraya daha az benzin alinmis olacaktir.
Bu durumda benzini aksam saatlerinde ya da gece almak daha mantikli gibi gozukuyor. Yanlisim ya da eksigim varsa lutfen duzeltiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: CAGLARRR
Benzin alma surecini analiz etmekte fayda var:)
1. Benzin depo kapagi acilir. Bu anda ani bir buharlasma olur. Hava sicak ise buharlasma, dolayisiyla kayip daha fazla olacaktir.
2. Benzin alma sureci boyunca buharlasma devam edecektir.
3. Depodaki genlesme yuzunden benzinin yuzey alaninin soguk havadakine gore daha buyuk olmasi buharlasmayi hizlandirici etki yapacaktir.
4. Konulan benzin bir miktar sicaktan dolayi genlesmis olcagindan ayni miktar (kutle) benzin litre olarak daha fazla gozukecektir, dolayisiyla ayni paraya daha az benzin alinmis olacaktir.
Bu durumda benzini aksam saatlerinde ya da gece almak daha mantikli gibi gozukuyor. Yanlisim ya da eksigim varsa lutfen duzeltiniz.
İşte bahsettiğim radyo yayınında da aynen böyle anlatıldı.Bana da oldukça mantıklı geldi. Ama şu buharlaşma olayı kafamı karıştırıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme