Şimdi Ara

Yakıt bitene kadar sürersek ne olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim Civic HB dizel aracımda son 5 LT' de 20 KM/S üstü hıza çıkamıyorsunuz...Araç kısıyor kendisini :)
  • nefesini 10 dakika tut anlarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt biter
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Dizellerde yakıt biterse hava yapma olayı var, hatta kaputun altında havayı sistemden atmak için ufak bir el pompası bile vardır. Yeni nesil arabalarda durum nedir onu bilmiyorum.

Benzinlilerde başıma daha önce geldi, benzin bitmedi ama yakıt sistemindeki basıncı atmak için araba çalışırken pompanın sigortasını söktüm. 5 saniye kadar çalışıp hırlaya hırlaya stop etti. Benzin pompası ve filtresini değiştirdim, sonrasında kontak 2 konumundayken 4-5 saniye bekleyip (bu sırada pompa yakıt sistemine benzini basıp çalışmaya hazır hale getiriyor) marşa bastım, tek seferde çalıştı.

traktörde var pompalıyorsun hava çıkana kadar

• Bu dipteki tortuyu çekme olayını tam anlamıyorum.Pompa zaten dipten cekiyor yakıtı cekse o zaman ceker ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

Bu dipteki tortuyu çekme olayını tam anlamıyorum.Pompa zaten dipten cekiyor yakıtı cekse o zaman ceker ?

Aynen ben de öyle düşünüyorum. Saçma geliyo bu tez bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom-karınca

quote:

Bu dipteki tortuyu çekme olayını tam anlamıyorum.Pompa zaten dipten cekiyor yakıtı cekse o zaman ceker ?

Aynen ben de öyle düşünüyorum. Saçma geliyo bu tez bana.

araba hareket halinde zaten sürekli sallanıyor bazı araçlarsa sesi bile duyuluyor

dacia kasalı araç vardı hep 50 100 liralık mazot alırdık köylere gider gelirdik lamba yanar her gün
    90 km yaptığımı bilirim lamba yanınca hiç de dedikleri gibi pompayıda elimize vermediler

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    20 km hızda daha çok yakar
  • dizel arabada başıma geldi araç durunca hiç gazlamadım stop ettim yakıt alıp takviye yaptım tek marşta aldı. aracı çalıştırmaya zorlarsanız hava yapar
  • Işık yanına çok fazla gezmemek lazım. Zira yanıltıcı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Messerschmitt BF109 -- 28 Kasım 2017; 17:26:28 >
  • quote:

Benzin hep dipten çekiliyor bu doğru. Ama kirler genelde benzinin üzerinde yüzüyor.

Yakıt bitene kadar sürersek ne olur?

Yeşil alan benzin deposundaki benzinin en üst seviyesi ve kirler hep bu kısmın üzerinde yüzüyor. Benzin azaldıkça o yeşil kısım en alta doğru inecek. Pompa hizasına gelince işe o kirler doğrudan yakıt sistemine karışacak. Yakıt filtresi bunun üstesinden gelir ama çok daha erken tıkanır. Durumu anlatabildiğimi düşünüyorum. Takıldığınız yer varsa tekrar bakalım duruma...

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

20 km hızda daha çok yakar

😁😁😁

• Peki hava yaparsa ne olur diyelim benzin bitti stop.etti tekrar doldurunca hic bisey yapmadan calisir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Peki hava yaparsa ne olur diyelim benzin bitti stop.etti tekrar doldurunca hic bisey yapmadan calisir mi

Benzinli araçta hava olayı olmuyor. Dizellerin yakıt sistemlerinde oluyor. Hava yaparss araç çalışmaz ve havasının alınması gerekir. Kimi araçta bu iş çok basitken kimi araçta işler çok daha zor oluyor ama her halükarda havası alınır.

Basit araçlarda yakıt filtresinin hemen üstünde küçük bir buton oluyor ona basıp basıp bırakıyorsunuz havası alınıyor. Zor olanlarda ise genellikle ağır vesaitlerde oluyor bu zorluk. Teknik destek almak gerekecektir.

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler şimdi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

quote:

Peki hava yaparsa ne olur diyelim benzin bitti stop.etti tekrar doldurunca hic bisey yapmadan calisir mi

Benzinli araçta hava olayı olmuyor. Dizellerin yakıt sistemlerinde oluyor. Hava yaparss araç çalışmaz ve havasının alınması gerekir. Kimi araçta bu iş çok basitken kimi araçta işler çok daha zor oluyor ama her halükarda havası alınır.

Basit araçlarda yakıt filtresinin hemen üstünde küçük bir buton oluyor ona basıp basıp bırakıyorsunuz havası alınıyor. Zor olanlarda ise genellikle ağır vesaitlerde oluyor bu zorluk. Teknik destek almak gerekecektir.

Anladim peki bu yakit filtresi ne tarafta bulunuyor

• quote:

quote:

quote:

Araçtan araca değişiyor ama binek dizellerde gerektiğinde erişimi kolay olsun diye genellikle kaputun altında konumlandırılıyor. Benim gördüğüm örnekler böyleydi.

Ama benzinlilerde araçtan araca yeri değişiyor.

Mesela bu araçta aracın arka ve alt bölümünde konumlandırılmış. E ve F segmenti araçlarda benim gördüğüm konum hep böyleydi. (''Fuel Filter'' yazan yer yakıt filtresi) Araç Lexus Ls460

Bu da D segmenti bir araca ait. Bu araçta kaput altında konumlandırılmış. Araç Honda Accord.

Bu araçta ise biri yüksek basınçlı(High pressure), diğeri ise düşük basınçlı (low pressure) olmak üzere iki yakıt filtresi kullanılmış. Biri kaputun altında diğeri ise arka alt kısımda. Araç Honda Civic ve sanırım LPG'li.

Durumlar böyle. Başka araçlarda çok başka biryerde dahi olabilir...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Araçtan araca değişiyor ama binek dizellerde gerektiğinde erişimi kolay olsun diye genellikle kaputun altında konumlandırılıyor. Benim gördüğüm örnekler böyleydi.

Ama benzinlilerde araçtan araca yeri değişiyor.

Mesela bu araçta aracın arka ve alt bölümünde konumlandırılmış. E ve F segmenti araçlarda benim gördüğüm konum hep böyleydi. (''Fuel Filter'' yazan yer yakıt filtresi) Araç Lexus Ls460

Bu da D segmenti bir araca ait. Bu araçta kaput altında konumlandırılmış. Araç Honda Accord.

Bu araçta ise biri yüksek basınçlı(High pressure), diğeri ise düşük basınçlı (low pressure) olmak üzere iki yakıt filtresi kullanılmış. Biri kaputun altında diğeri ise arka alt kısımda. Araç Honda Civic ve sanırım LPG'li.

Durumlar böyle. Başka araçlarda çok başka biryerde dahi olabilir...

Anladim hocam cok tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.