Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi (Sadece Benzinde Kullananlar) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
3
Favori
14.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thermodynamiker

şehir dışı gittiğimde arabada 5 kişi vardı. Biraz da bastım. Ama 1 depo ile 800km yaptım. Bence sonuç çok iyi yolcuyla dolu bir symbol için. Ort. 5lt/100km yaktı.
    4 yetişkin ile Clio 4 dci (1146 kg + 300 kilo 4 yolcu ağırlığı toplamı ile aynı rakım seviyesi 2 il arası 140 km yol gittim ve geldim 110 sabit hız ve klima açık halde 4 lt ortalama tüketim oldu maks.

45 lt depo ile 1100 km gidiyor bu şekilde.

Yani işin aslı Clio 4 dci aracın yakıtı symbol den çok daha düşük. Katalog verisi şehir dışı 3.2 lt ve ben 2 kişi şehirler arası klima kapalı olarak 2.9 yakaladım defalarca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    4lt/100km iyi bir sonuç. Yakıt konusunda en iyilerden zaten bu modeller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thermodynamiker -- 5 Kasım 2019; 16:26:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Matheas kullanıcısına yanıt
    Şu anda 514 km oldu lamba yandı.Aracim 45 litrelik depoya sahip.

• Merhabalar, hocam sizdeki a6 hala duruyor mu? Ben sizin aracı sahibinden.com da gördüm uzun bir zaman önce
  • sahibinden.com
    Audi / A6 / A6 Sedan / 3.2 FSI Quattro / 177.000 KMDE TÜM BAKIMLARI YAPILMIŞ A6 3.2 FSI QUATTRO sahibinden.comda - 607082768
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-177.000-kmde-tum-bakimlari-yapilmis-a6-3.2-fsi-quattro-607082768/detay

şimdi baktım buldum lakin fiyatı biraz fazla mı yazmış ne :) yine de gerçek manada fiyat performans arabası şartlarım olgunlaşana kadar eğer duruyor olursa sizinle sıkı bir pazarlığa oturacağım :)

• W212 FL e250
    2.0 211 HP
    İstanbul şehiriçi ortalama hız 24 civarı 12-13 litre
    Uzun yolda ise tamamen kullanıma bağlı 8 litre yaktığıda oluyor 10-11 litre .
    Resimler en son İstanbul-Aydın arası yeni otoban yolu kullanılarak ortaya çıktı . Yol müsait oldukça baya baya bastım

Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)

Yakıt Tüketimi  (Sadece Benzinde Kullananlar)

• Merhabalar Hocam,

Motorlarını sıfırladığınız arabalara bir yenisi daha ekleniyor desenize bence bunun gibi özel bir otomobil-motor kombinasyonu için motor sıfırlama konusu açılır bizler de keyifle okuruz.

Çok teşekkür ederim fiyat konusunda yardımcı olacağınız için şimdiden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnrokc

Ford Fieste 2009 Otomatik

Şehir içinde ortalama 9.3 yakıyor.

Her gün kullanıyoruz ama kullanılan mesafe gidiş geliş 16 km (göztepe-bostancı) e tabi motor ısınana kadar işyerinde oluyoruz. yatıyor akşama kadar sonra yine aynı hikaye.
    Günde ortalama 30-35 km yaptığım zamanlarda 8.2lere kadar düşürdüm ama şehir içi ondan aşağıya imkansız.

Uzun yol için Yunanistan'a gitmiştik orda da git gel (hafif gazlayarak) ortalama 7 litre yaktı.

Almayı düşünen veya soruları olanlara yardımcı olabilirim.

havalar soğudu bizim gidiş-geliş 16km olan yolda yakıt tüketimi 10'un altına düşmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

2017 i20 1.2 mpi manuel maksimum çıktığım hız 188 km/h 84 hp şehir içi 6 şehir dışı 4 litre yakıyor.

188 ile gittiğimde 12 litre yakıyor haliyle tabiki de bence türkiye şartlarında iyi durumda.
    Şehir dışı 4 lt hangi güzergahta ve nasıl bir hız ortalaması ile tuttutuldu acaba

• 2003 S500L 5.0lt V8 tam otomatik.

Orta halli kullanımda şehiriçi 19lt, sehirdisi ise 130u gecmezsen 9-10 lt arası.

240kmh üstü hızlarda sabit seyirde ise uzun son dişli sayesinde 15-16 lt ile seyredebiliyor.

• Suzuki Baleno 1.2 dualjet tam otomatik şehir içi 2500 kilometre de ortalamam 5.7. hiç şehirler arası kullanma fırsatım olmadı daha.

• Suzuki Baleno 1.2 dualjet tam otomatik şehir içi 2500 kilometre de ortalamam 5.7. hiç şehirler arası kullanma fırsatım olmadı daha.

• PSA 1.6thp motoru kullanan varmı ? Gayet sakin kullanmama rağmen son 2000 km de 29km/h ortalama ile 9,5 litre yakıt tüketimim gözüküyor.Bana fazla gibi geldi.Varmı kullanan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

PSA 1.6thp motoru kullanan varmı ? Gayet sakin kullanmama rağmen son 2000 km de 29km/h ortalama ile 9,5 litre yakıt tüketimim gözüküyor.Bana fazla gibi geldi.Varmı kullanan ?
    29kmh ortalama için yakıt normal bence. Sonuçta 1.6turbo bir araç.

Bende 1.2 TSI Jetta da var. Oda aynı sartlarda 8lt nin altını gormuyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

29kmh ortalama için yakıt normal bence. Sonuçta 1.6turbo bir araç.

Bende 1.2 TSI Jetta da var. Oda aynı sartlarda 8lt nin altını gormuyor zaten.

Alıntıları Göster
    Hocam bu kilometrenin en az yarısı Cruze control de 80-90 km/h ile sabit gidilen bir şekilde yapıldı.Kalanıda Trafik olmayan bölgelerde(KKTC'de trafik ışığı dahi olmayan bölgelerde) yine sabit fakat düşük hızla yapıldı yol durumundan dolayı.Yani sürekli dur kalk trafik içinde kalsam kalan kisminida 120-130 km/h yada daha fazla bir hız ile yapıp ortalamayı 29 km/h a denk getirsem anlayacağım da bilmiyorum.Normali mi bu?

Edit:Daha önce 1.4 mini one aracım vardı 2008 model.O aynı şekilde kullanımda 6-6,5 arası tüketiyordu hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 30 Aralık 2019; 18:15:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

Hocam bu kilometrenin en az yarısı Cruze control de 80-90 km/h ile sabit gidilen bir şekilde yapıldı.Kalanıda Trafik olmayan bölgelerde(KKTC'de trafik ışığı dahi olmayan bölgelerde) yine sabit fakat düşük hızla yapıldı yol durumundan dolayı.Yani sürekli dur kalk trafik içinde kalsam kalan kisminida 120-130 km/h yada daha fazla bir hız ile yapıp ortalamayı 29 km/h a denk getirsem anlayacağım da bilmiyorum.Normali mi bu?

Edit:Daha önce 1.4 mini one aracım vardı 2008 model.O aynı şekilde kullanımda 6-6,5 arası tüketiyordu hocam.

Alıntıları Göster
    Öyle ya da böyle sonuçta ortalama hızın baya düşük. Bence gayet normal. Hatta 15kmh altı ortalama hızlara indiğinde ise, yani safkan durkalkli şehiriçi trafiğinde 11-12lt arası gezinecektir o araç. Bu da son derece normal bir veri olacaktır.

• 1.4 tjet grande punto ortalama hız 20km tüketim kışın 8.5 litre. Yazın da 8.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.