Şimdi Ara

YALAN-Vucudumuzda ki damarlar Dünyayı 4 KEZ DOLANIR YALAN!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ThePiraeusHunter

7-10 mikron çapında kılcal damarlardan bahsediyoruz 100.000 tanesi 1 metre yapıyor ve vücudun her bir köşesinde var kemikleri atar damarların hücrelerini bile kılcal damarlar besler.
    ve tüm hücrelere bu kan ulaşmak zorunda.yani istisnasız nereye elinizi atsanız karşınıza bir kılcal damar çıkar
    1.70 boyunda erkek olsa 40 cmx25cmx170cm ebatlarında olsa kabaca yani her 50 mikron mesafede 1 kılcar damar geçse sadece kılcarların uzunluğu 40.000 km yapar.
    ama araştırmadan soruşturmadan yorum yapmayı ahlak edindik toplum olarak. bu da ekvatordan en az bir kez dünyayı dolaşır demektir. tabi tek damar kılcal damar değil vücutta

Alıntıları Göster
    Dostum Ahlakın nasıl edindiğini yargılamayı bırak . Bir konudan ötürü Ahlaktan kısaslar verip ahkam kesemezsin . Mikronun Yüz bin katının bende 1 metre yaptığını biliyorum . Sende yazmışsın 100.000 tanesi 1 metre yapıyor ve 7 -10 mikron dan bahsediyorsun yani 1 metre damar için 700.000 damar lazım

Dünyanın çevresi 40000 kilometre . 4 kez dolaşsa 160.000 km yapar 1 km = 1000 metre

700.000 damar 1 metre ise 40.000km = 40.000.000 metreden

2.800.000.0000 damar yapacağını söylüyorsun ve bunları yine hiçbir bilgiye kaynaklandırmıyorsun

İnternette dolaşan bilgilerin hepside tek kaynaktan çıkma yalan bilgiler. Facebook bilgileri bunkar yalan bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Kılcallığın ne anlama geldiğini öncelikle araştırmanı isterim :) yoksa böyle yalan yanlış bilgilerle donatırsın kendini .
    Ne anlama geldiğini biliyorum iyi günler
  • galapagoskaplumbağası kullanıcısına yanıt
    Biliyorsanız yaptığınız hesapta neden kullanmadınız ? Yoksa vucudumuzda kılcal damarların olduğunu mu bilmiyorsunuz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modern bir arabanın insan yapısına göre çoooook daha basit olmasına rağmen bütün kabloları yaklaşık 50km tutuyor. Ayak tırnağından saçının teline kadar heeerr yerine toz konsa dahi hissedebiliyorsan evet dünyayı o kadar dolaşması çok normal kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

Modern bir arabanın insan yapısına göre çoooook daha basit olmasına rağmen bütün kabloları yaklaşık 50km tutuyor. Ayak tırnağından saçının teline kadar heeerr yerine toz konsa dahi hissedebiliyorsan evet dünyayı o kadar dolaşması çok normal kardeşim.
    Hocam +1 nizi verdim . Konu bütününde en güzel ve mantıklı açıklamayı siz yapmışsınız .

Ama ben hala dünyayı 4 kez dolaşacağına inanmıyorum bu ve bunun benzer argümanlar için konuyu devam ettiriyorum iyi günler
  • Çapla uzunluk hesaplanıyor konuda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Valla hocam ne yalan bende dünyayı 4 kez dolanacağına pek inanmıyorum çünkü benim boyum 1.85 dünyanın yanında hiçbir şeyim nasıl olabilir ki bu? Ayrıca nasıl 4 kez oluyor daha önce damarları tek tek sıraya mı dizmişler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Çapla uzunluk hesaplanıyor konuda
    Konumdaki en boş yorum da bu olması lazım

Dünyadan bahsediyoruz güzel hocam , Çap la konuşmamız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galapagoskaplumbağası -- 31 Mayıs 2020; 23:43:23 >
    Ohooo sen daha hangi çaptan bahsettiğimi anlamamışsın. Damarın çapını 10 mikron al, 100.000 tanesi 1 metre yapar ama nasıl yapar? Demet şekline getirirsin, çapı 1 metre olan bir silindir oluşur. Sen gidiyorsun 100.000 damarı uç uca eklersem 1 metre olur diyorsun.
    Ayrıca 1 mikronun 100 bin katı 1 metre değil, 1 milyon katı 1 metre. 7 mikronun 700.000 katı 1 metre yapmıyor. Doğru - ters orantıdan bir habersin.

• quote:

Ohooo sen daha hangi çaptan bahsettiğimi anlamamışsın. Damarın çapını 10 mikron al, 100.000 tanesi 1 metre yapar ama nasıl yapar? Demet şekline getirirsin, çapı 1 metre olan bir silindir oluşur. Sen gidiyorsun 100.000 damarı uç uca eklersem 1 metre olur diyorsun.
    Ayrıca 1 mikronun 100 bin katı 1 metre değil, 1 milyon katı 1 metre. 7 mikronun 700.000 katı 1 metre yapmıyor. Doğru - ters orantıdan bir habersin.
    Kanka onu ben demedim , konuya mesaj atan üyenin cevabındaki matematik işlemini söyledim

2. Sayfada yazmış kullanıcı adı ThePiraeusHunter

quote:

7-10 mikron çapında kılcal damarlardan bahsediyoruz 100.000 tanesi 1 metre yapıyor ve vücudun her bir köşesinde var kemikleri atar damarların hücrelerini bile kılcal damarlar besler.

Benim mesajımda da
    quote:

2.800.000.0000 damar yapacağını söylüyorsun
    kastına getirdim burdaki de çap değil adet olarak söylemiştim

Yoksa çapları yan yana koymak gibi bir niyetim yoktu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

Modern bir arabanın insan yapısına göre çoooook daha basit olmasına rağmen bütün kabloları yaklaşık 50km tutuyor. Ayak tırnağından saçının teline kadar heeerr yerine toz konsa dahi hissedebiliyorsan evet dünyayı o kadar dolaşması çok normal kardeşim.
    yahu vücudumuzda ne kadar atom var da dünyayı dolaşabiliyor ne zannediyorsunuz dünyayı

• insanların beynini boş bilgilerle kirletiyorlar düşmeyin bu oyunlara kardeşlerim

• HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Dostum sen adamsın be işte bu be , ver elini sıkayım hocam
    10^27 imiş.

Kimin dediği önemli değil, onları doğru kabul edip hesabında kullanmışsın sonuçta.

• quote:

Kimin dediği önemli değil, onları doğru kabul edip hesabında kullanmışsın sonuçta.
    Sen bi çılgınsın
    Nerden anladın

• quote:

10^27 imiş.
    benim boy uzun kanka kısa boylu zarganalara göre mi hesapladın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayır, 70 kilo ortalama bir insana göre hesaplanmış. Başında 7si varmış bu arada. 7.10^27

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.