130 Metrekare evimi bulunduğum bölgede doğalgaz olmaması nedeniyle elektirikli kombi ile ısıtmaktayım. İlk kış faturam 851.05 lira geldi. Kış öncesi max 100 gelmişti. Durumu madde madde açıklayayaım ve fikirlerinizi alayım istiyorum:
Ev sıfır, duvarlar gaz beton
Alt kat boş
Üst katta salonda soba yakılıyor
Salonumuz çok iyi ısınıyor
Peteklerde Termostatik vana mevcut
Mutfak ve 2 balkon kapısı hariç pencereler Erpen
Mutfak, giriş holü ve koridor hariç altı yatılımlı laminant parke var
Yapmayı planladıklarım (bu konuda önerilerinizi bekliyorum)
Tarifemi hesapladım ve akıllı tarifenin akılsız tarifeye göre ortalama %9 pahalı olduğunu gördüm, tarifemi en kısa zamanda değiştireceğim
6 metrekarelik fayans koridoru duvardan duvara yün bazlı halı kaplatmak. Halıcı arkadaşımın önerisi. Koridorda petek yok ve buz gibi.
Giriş holünü yalıtımlı laminant kaplatmak ki böylece rahat silinebilir.
Mutfak ve giriş kapılarına fitil çekmek
Mutfağa parça veya duvardan duvara halı döşetmek.
Bunlar dışında yalıtım önerisi olan varmıdır? Tavan yalıtımı takılıyor kafama fakat tecrübesi olanlara sormak isterim.
Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: gbesen
Arkadaşlar merhaba,
130 Metrekare evimi bulunduğum bölgede doğalgaz olmaması nedeniyle elektirikli kombi ile ısıtmaktayım. İlk kış faturam 851.05 lira geldi. Kış öncesi max 100 gelmişti. Durumu madde madde açıklayayaım ve fikirlerinizi alayım istiyorum:
Ev sıfır, duvarlar gaz beton
Alt kat boş
Üst katta salonda soba yakılıyor
Salonumuz çok iyi ısınıyor
Peteklerde Termostatik vana mevcut
Mutfak ve 2 balkon kapısı hariç pencereler Erpen
Mutfak, giriş holü ve koridor hariç altı yatılımlı laminant parke var
Yapmayı planladıklarım (bu konuda önerilerinizi bekliyorum)
Tarifemi hesapladım ve akıllı tarifenin akılsız tarifeye göre ortalama %9 pahalı olduğunu gördüm, tarifemi en kısa zamanda değiştireceğim
6 metrekarelik fayans koridoru duvardan duvara yün bazlı halı kaplatmak. Halıcı arkadaşımın önerisi. Koridorda petek yok ve buz gibi.
Giriş holünü yalıtımlı laminant kaplatmak ki böylece rahat silinebilir.
Mutfak ve giriş kapılarına fitil çekmek
Mutfağa parça veya duvardan duvara halı döşetmek.
Bunlar dışında yalıtım önerisi olan varmıdır? Tavan yalıtımı takılıyor kafama fakat tecrübesi olanlara sormak isterim.
Şimdiden teşekkürler.
Selamlar,
Tavan yalıtımını inşaatta yapılmadıysa , sonradan oldukça zor ve pis bir iş , ben teras altında kalan odalarımın yaptırdığım için tecrübe edindim.
Diğer problemler kartonpiyerler oluyor. Aydınlatmanın ki kesin sökülüyor. Perde kartonpiyerlerini ise sökmeden yapabilirsiniz ama perde rayı altınında yapılması şart. Tavan en az 2.5 tercihen 3 cm xps levha ile aynı dış cephe mantolaması şekilnde yapılıyor. sadece son kat alçı sıva yapılıp sonra boyanıyor. Benim için faydası gerçekden yüksel oldu. Normal katlarda (ara daireler veye çatısı olan üst katlar) 2 cm de yeterli olacağını düşünüyorum. Zira üst kat kimse oturmasada , dış ortam kadar soğuk olmayacakdır . Dış ortama göre en azından 4-5 derece farkı olur. Çatı katında ise en azından 3 cm olmalı eğer çatı arasında yarıca bir çatı şiltesi veye başka ısı yalıtımı varsa burda da 2 cm yeterli olur. Tabiki eğer uygulama ve estetik açıdan müsait ise 3 cm altına düşmeyin ve en azından bir plakada 10 dubel olsun. Sonuçda yerçekimine karşı durduğundan sağlamlığı arttırılmalı. Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme