Şimdi Ara

Yalova Hukuk 3.sınıfım - Bilgi veriyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
7.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: messkara77

Şuana kadar kampüs olmadığı için iibf myo ile aynı yerde ders görüyordu. Bu sene ise kampüsteki binaya geçilecek büyük ihtimal. Pendik feribot 11 TL civarı. İnince şehir içi minibüsü ile 20 dk falan. Normalde 5 dk sürmez ama minibüsler yavaş gidip dur kalk yaptığı için öyle.

hocam sıralamam 26.600 nereyi tercih edersin sselçuk 2.ö mi yoksaktü.kırıkkale.yalova mı yazarmsıın ?
  • T.A.H kullanıcısına yanıt
    Bence yakınlığa göre tercih yap evine hangisi en yakınsa orayı yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lombardooo

Hocam benim merak ettiğim birçok şey var; öncelikle hukuk bölümü hakkında sorularım olacak, nasıl gidiyor hukuk öğrencisi olmak ? Okurken aynı zamanda çalışmak gibi bir imkanın var mı? En azından sen yaptın mı bunu? Yalova Hukuktan ve Ankara Hukuktan mezun olan öğrencilerin en büyük farkı ne, yani kendini geliştirme mevzusu hukuk için de geçerli mi? Hakimlik ve savcılık sınavlarının prosedürlerine kısaca değinir misin, Yalova Hukuk ya da herhangi bir anadolu hukuk fakültesi ( erciyes, ısparta vs ) bu konuda ne kadar başarılı, ya da şöyle sorayım, mülakatlarda torpilin işlediği doğru mu? Bu konuda bir bilgin var mı? Bunlar dışında Yalova hakkında pek sorum yok fakat bir haber görmüştüm, kiralık hukuk fakültesi diye Doğru mu bu olay, doğruysa asıl fakülte nerede, siz nerede ders görüyorsunuz? Saygılar..

Hukuk öğrencisi olmak güzel. Hukuk okuyorum deyince insanlardan aldığın tepkiler olumlu oluyor. Okurken avukatın yanında veya başka yerlerde çalışabilirsin zaten devam zorunluluğu yok çoğu yerde. Ben yaşadığım şehirde okuyorum, okul haricinde kendi dükkanımızda takılıyorum. Ankara'dan mezunlarla diğer yerlerden mezunlar arasında biraz etiket farkı var ama bu fark kendi büronu kuracaksan çok önemli değil. Başkasının yanında çalışmak istiyorsan etkili olabilir. Hakimlik savcılık sınavında giren öğrenci - kazanan öğrenci yüzdesine göre başarıya bakılıyor. Mesela bu sene Yalova'dan 15 kişi girmiş 7'si kazanmış %50 neredeyse. Görünürde bayağı başarılı. Ankara-İstanbul gibi yerlerin kontenjanları çok olduğu için kazanan da çok oluyor. Oralardan çok hakim savcı çıkmasının bir nedeni de bu. Şimdi bizim fakülte toplam 5 yılda 1000 öğrenci alıyorken İstanbul Üniversitesi tek seferde 1200 öğrenci alıyordu. Mantıken tabiki oradan daha çok hakim savcı çıkacak. Mülakatlarda aldığımız duyumlara göre torpil olayları varmış. Yani Ankara Hukuku dereceyle bitir torpilin yoksa savcı olamama ihtimalin yüksek ama atıyorum kırıkkaleden mezunsun sağlam torpilin var rahat savcı olabilirsin. İşte burda üniversite isminin önemi kalmıyor. Ha doğru bişey mi bence değil. Kiralık dedikleri yerde şuanda sadece öğrenci işleri ve hocaların odaları var orada ders işlenmiyor. Biz kampüsteki geçici binalarda eğitim görüyoruz. Şuanda ise gerçek fakülte binası bitmek üzere eylülde büyük ihtimal orda başlayacağız.

• Hocam benim bir sorum daha olacaktı , fakültede devam zorunlulugu olmadıgı ıcın haftada 5 gun ders yerıne haftada 1-2 veya hıc gelmesek sınıfı gecebılırmıyız zorlamı yanı bu durum cunku bursadayım evden ayrılmak ıstemedıgımden oyle yapmak ıstıyorum arasıda 1 saat zaten bursayla bu olay benı zorlarmı yoksa rahatca gecermıyım
  • S.a kardeşim. Ben eğer olursa Yalova da hukuk okumayı düşünüyorum. Sen yalova da yaşayan biri olarak şehri nasıl buluyorsun? Sosyal hayat var mı orda
    Üniversite nin kampüsü nasıl? Derli toplumu? Şimdi gidip de ahırda ders işlemeyelim önerir misin bana yalova hukuku? Tercihlere 1 hafta kaldı cevap verirsen sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam zorunluğu varmı ?

• bazı müh dallarındada önemli deil ee ozaman sadece iktisat okuyanlara önemli okul .ben diyorum artık heryerde okunur iş kişisel gelişime kaldı
  • typhoon96 T kullanıcısına yanıt
    Yok. Aslında hocaya bağlı isterse olur. Ama isteyen olmadı 2 senedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Assfghs

S.a kardeşim. Ben eğer olursa Yalova da hukuk okumayı düşünüyorum. Sen yalova da yaşayan biri olarak şehri nasıl buluyorsun? Sosyal hayat var mı orda
    Üniversite nin kampüsü nasıl? Derli toplumu? Şimdi gidip de ahırda ders işlemeyelim önerir misin bana yalova hukuku? Tercihlere 1 hafta kaldı cevap verirsen sevinirim

Kampüs yok. Kampüsteki binalar yapılıyor şuanda. Yalova küçük ama güzel şehir. 2 sene geçici binalarda ders gördük. Bu sene kampüsteki hukuk binası bitecekmiş. Eylülde orda başlarız herhalde.

• Eğer hukukta ankara istanbul gelmiyorsa..nere yakınsa orayı tercih et sözüne katılıyorum...ben de geçen sene yerleştim..13k civarında olmama rağmen kendi şehrimde olan erciyes hukuku tercih ettim... (buna rağmen fakülteye 30.girenim ) bu yakını tercih etme rahatlıkla alakalı ..Şehir dışından gelen öğrencilerden çok daha avantajlı oluyorsunuz ...

• Peki istanbuldan gelen bir öğrencinin kalabileceği bir kyk yurdu var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal0001903

Eğer hukukta ankara istanbul gelmiyorsa..nere yakınsa orayı tercih et sözüne katılıyorum...ben de geçen sene yerleştim..13k civarında olmama rağmen kendi şehrimde olan erciyes hukuku tercih ettim... (buna rağmen fakülteye 30.girenim ) bu yakını tercih etme rahatlıkla alakalı ..Şehir dışından gelen öğrencilerden çok daha avantajlı oluyorsunuz ...

Erciyes de hazirlik var mi

• qlaw Q kullanıcısına yanıt
    yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seva123

Peki istanbuldan gelen bir öğrencinin kalabileceği bir kyk yurdu var mı ?

Kyk yurdu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawm -- 8 Temmuz 2015; 16:42:04 >
  • Bu sene kampüste ders vermeye başlarlar mı bilmiyorum ama eğer öyle olacaksa çok sevinmeyin derim arkadaşlar. Hatta bence şuan için hukuk ve mühendislik fakültelerinin konumları çok daha iyi. Ana kampüse nazaran daha rahat edersiniz şuan oldukları binalarda.

Bunu bir Yalovalı ve yaz okulunda Yalova Üniversitesi' nin yeni kampüsünde öğretim gören biri olarak söylüyorum. Hali hazırda 2 bina ve 1 prefabrik tek katlı bina var kampüste. Diğer bir tanesi zaten rektörlük binası. Kampüste başka hiçbir şey yok. İnşaat devam ediyor, kampüsün hemen yanında saçma sapan bir yol inşaatı devam ediyor. Şu haliyle eziyet açıkcası. Ve birkaç seneyi bulacak gibi bir düzene oturması.

Ama şehir olarak iyidir Yalova. Gördüğüm kadarıyla öğrenciler de şehirden memnunlar genel olarak.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.