Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
    Anladım dostum ama sanırım şimdilik öyle birşeye ihtiyacım yok çünkü filmleri hd rip olarak bilgisayardan izliyorum ne ps3'üm var ne uydu receiver ne aklı başında bir dvd player. Zaten hd riplerden sonra dvd de pek izlemiyorum. Bahsettiğin cihazlar görüntüyü 1080p ye upscale etse bile benim tv'nin orjinal çözünürlüğü 1366 x 768 olduğu için bu upscale'den kaynaklanan bir kayıp söz konusu olmayacak mı?

Aslında bu topik yeri değil ama ufak bir açıklama yapayım;
    Hdtv'ler "sabit piksel" teknolojisine sahiptirler; bu sebeple alınan görüntüyü her halükarda kendilerine uyarlar ve bunun istisnası yoktur. Bu uyarlama sonucu görüntüde mutlaka bir deformasyon oluşur; ancak bu deformasyonun miktarı hdtv'nin görüntü işleme teknolojisi(çip, scaler, de-intelacer, kullanılan algoritmalar vs.) ile direkt ilgilidir. İşte bu sebeple aynı görüntü kaynağından aynı kablolama ile alınan görüntü, iki farklı marka hdtv'de farklı sonuçlar doğurur.
    Sözün özü, standart görüntülerin çözünülürlüğü "hd" görüntülere nazaran daha düşük olduğu için kullandığımız hdtv'lerde sonuçlar tatmin edici değildir. Gerçi her hdtv, aldığı bu görüntüyü kendi çözünülürlüğüne ve tarama şekline uyarlar.
    Bahsettiğimiz AV receiver'lar, hdtv'ye gönderilmeden önce, aldıkları bu düşük çözünülürlükteki görüntüleri kendi içlerinde yine kendi görüntü iyileştirme teknolojileri ile geliştirerek hdtv'ye gönderirler. Bu sebeple hdtv'de, direkt bağlantıya nazaran daha kaliteli bir görüntü izleyebilirsin.
    Selamlar...

Düzenleme: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 10 Ekim 2007; 18:37:01 >

• bu tv işi daha karmaşık ya en iyisi hiç girmeyeyim ben... yanlız aklıma takılan bir şey oldu...

şimdi ben upscale edebilen bir denon dvd player alsam veya yamaha bunun lcd tv'im üzerindeki etkisi + yönde mi - yöndemi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zart -- 11 Ekim 2007; 10:44:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zart
    ...şimdi ben upscale edebilen bir denon dvd player alsam veya yamaha bunun lcd tv'im üzerindeki etkisi + yönde mi - yöndemi olacak

Upscale yapabilen dvd player'lar, standart dvd'lere ait görüntüleri "scale" olarak tabir edilen ölçeklendirme işlemine tabii tutarak daha kaliteli bir görüntü haline getirirler. 720p, 1080i veya 1080p'ye upscale yapabilen dvd player'lar mevcut. Bu şekilde gerçek hd görüntü olmasa da ona yakın kalitede görüntüler izleyebilirsin lcd tv'nde.
    Şöyle de diyebiliriz; hd-player'lar alınabilir seviyelere gelene kadar, dvd filmleri daha kaliteli seyretmek için en ucuz yol, upscale yapabilen bir dvd player almak. Tabii her upscale yapabilen dvd player aynı kalitede görüntü iyileştirmesi sunamaz. Çünkü dvd player'ların bünyesinde bulunan görüntü iyileştirmeyi sağlayan çipler, scaler'lar, algoritmalar vs. her markada farklılık gösterir. Bu sebeple upscale dvd player alırken iyi araştırmak lazım.
    Örnek vermek gerekir ise bu konuda "Oppo" markası tek geçilir diyebilirim; ancak memleketimizde satılmıyor ne yazık ki.
    Yine fiyat/performans olarak değerlendirildiğinde, kendimin de kullandığı Sony DVP-NS76h'ı rahatlıkla önerebilirim.
    Selamlar...

• anladım saolasın...bende o zaman böle bir şeye yönelecem yaptığımız sohbetten sonra bir de sony nin kendi sitesinden girip baktım gerçekten özellik olarak ta üstün cihazlar var aklım sony dvp-ns78h da takılı kaldı o da güzel bir player ama siyah rengi bulunuyor mu acaba?

selametle

• NS78H'ı sen yazınca farkettim, yeni model demek ki. İncelediğim kadarı ile en önemli fark 1080p upscale kabiliyeti eklenmiş bu cihaza. Bilgi için teşekkürler sevgili dostum, bu arada dvd player'ları hep silver renk çıkarıyor sony nedense, yine de siyahına rastlarsam yazarım.
    Selamlar...
  • bu bahsettiğimiz 2 dvd playerın fiyat aralıkları tahminen ne civardadır
  • quote:

bu bahsettiğimiz 2 dvd playerın fiyat aralıkları tahminen ne civardadır

NS78'in fiyatına dair bir bilgi bulamadım, öğrenirsem yazarım.
    Selamlar..
  • Merhabalar,
    Uydu reciever ve rx361 i optik kablo ile bağladım . Uydu alıcı TV ye scart ile bağlı.Bu şekilde 5.1 den çok kötü ses alıyorum.
    -DVD player
    -Uydu alıcı
    - TV
    ve tabiki anfi receiveri birbirine en verimli şekilde nasıl bağlarız ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • Uydu receiver, dvd player ve tv'nın ses ve görüntü giriş/çıkış imkanlarını yaz, ona göre yorum yapalım bareda,
    İyi bayramlar, selamlar...
  • sevgili kursad senin dvd player ne civardaydı?

hayırlı bayramlar
  • quote:

sevgili kursad senin dvd player ne civardaydı?
    hayırlı bayramlar

Fiyatını soruyorsan sevgili dostum aşağıdaki linkte var, selamlar...
    Sony DVP-NS76H/S DVD DivX Player
  • arkadaslar bence artik dvd player devri kapandı..

sizin yerinizde olsam bluray player alırdım, bütçem izin verirse tabi. fiyatlari 2500ytlden 1300'e ve şimdide 800lere düştü, bunlar aynı zamanda normal dvdyi de upscale ediyorlar. TV niz 1080p olmasa, 720 p bile olsa alinmali...
  • neyse arkadaşlar konumuza ve soruma döneyim:

http://www.amazon.com/Yamaha-YDS-10-Universal-Theater-Receivers/dp/B000EVT0XS

bu ürünü kullanan var mı aramızda? Bizim yamahalar icin I-Pod dock'u...

eğer kullanan varsa:

1-memnun mu
    2-nereden
    3-kaça aldınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: scubat
    arkadaslar bence artik dvd player devri kapandı..
    sizin yerinizde olsam bluray player alırdım, bütçem izin verirse tabi. fiyatlari 2500ytlden 1300'e ve şimdide 800lere düştü, bunlar aynı zamanda normal dvdyi de upscale ediyorlar. TV niz 1080p olmasa, 720 p bile olsa alinmali...

Sevgili scubat,
    800 Ytl'ye düşen hd-dvd player'lar diye biliyorum üstelik sorun şu ki bu player'ları alsan da, bd ya da hd-dvd bulmak için netten, her film için ortalama 60 Ytl'yi gözden çıkarman lazım
    Şahsi kanaatim, hd dünyasında iki sene içerisinde hem görüntü kaynaklarının kalitesi ve ulaşılabilirliği artacak, hem de player'ların fiyatı kabul edilebilir seviyelere gerileyecektir. O zamana kadar standart dvd'leri upscale ederek izlemek özellikle benim gibi film tutkunları için tek seçenek olacaktır derim.
    Selamlar...

• Sevgili kursad_75

sonynin nispeten ucuz blurayleri var artık, linke bakabilirsin:

http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=BDP-S300/B

bende hem ps3 var hem de philips 5980 var (1080p upgrade ediyor) ama inan performansi pek mukayese edilecek cinsten değil. Bütçen uygunsa ve evde film keyfin varsa bence mutlaka bluray (ya da Hd) ye geçmelisin.

artı ben bluray filmlerimi amazon.com dan aliyorum, 18-24 dolar arasi fiyatlari. her siparişte 2-3 film aliyorum film basina kargo da 3-4 dolara geliyor. yani 60 ytl değil en fazla 35 ytl'ye geliyor...kargo da 2-3 hafta sürüyor.

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

arkadaslar bence artik dvd player devri kapandı..

Sevgili scubat,
    800 Ytl'ye düşen hd-dvd player'lar diye biliyorum üstelik sorun şu ki bu player'ları alsan da, bd ya da hd-dvd bulmak için netten, her film için ortalama 60 Ytl'yi gözden çıkarman lazım
    Şahsi kanaatim, hd dünyasında iki sene içerisinde hem görüntü kaynaklarının kalitesi ve ulaşılabilirliği artacak, hem de player'ların fiyatı kabul edilebilir seviyelere gerileyecektir. O zamana kadar standart dvd'leri upscale ederek izlemek özellikle benim gibi film tutkunları için tek seçenek olacaktır derim.
    Selamlar...

• quote:

Sevgili kursad_75

sonynin nispeten ucuz blurayleri var artık, linke bakabilirsin:

http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=BDP-S300/B

bende hem ps3 var hem de philips 5980 var (1080p upgrade ediyor) ama inan performansi pek mukayese edilecek cinsten değil. Bütçen uygunsa ve evde film keyfin varsa bence mutlaka bluray (ya da Hd) ye geçmelisin.

artı ben bluray filmlerimi amazon.com dan aliyorum, 18-24 dolar arasi fiyatlari. her siparişte 2-3 film aliyorum film basina kargo da 3-4 dolara geliyor. yani 60 ytl değil en fazla 35 ytl'ye geliyor...kargo da 2-3 hafta sürüyor.

Sevgili dostum,
    Upscale konusu biraz karmaşık; özetle her hd-player bu işi aynı seviyede başaramıyor örneğini verdiğin bd player dahil ; editör incelemelerinden hasbel kader takip ederim.
    PS3-5980 kıyaslaması adil olmaz fiyatlarına bakılınca Dersen ki senin upscale konusunda favorin hangi marka-model hd-player'dır; hemen Toshiba HD-EX1 derim ki fiyatı yaklaşık 2000 Ytl
    Üstelik ben haftada 4-5 film izlerim ki bu seviyede hd ya bd disk satın almak bayağı üzer beni
    Upscale dvd player'lar ile hd player'lar kıyaslanamaz zaten, ancak şimdilik asprin tedavisidir upscale dvd player'lar; hd-player'lar ameliyattır ancak fiyatı da ona göre tabii.
    Neyse, konu aslında başka topiğin konusu fazla uzatmayayım.
    Selamlar...

• yav usta bu dvd player işi karmaşık yok hd ydi oy du buydu filan da sevgili ducatinin dediği BDP-S300/B'yi bende araştırıyorum bir kaç gündür...senin bu cihazda eksik gördüğün yönler nelerdir ? yani 2 yıl bekleyecek kadar değecek bir durum nedir ? aynı zamanda usta farkındayım 2 dir yeri değil diosun birazdan dalacan bize ama merak işte....kusura bakma...
  • Zart dostum senin hoparlör işi ne oldu?
  • hocam,

benim fark ettiğim eksiklik, TrueHD ses formatini desteklemiyor.. ama bunu destekleyen amfi de pek fazla değil...x61 serisi desteklemiyor mesela...

benim kardeşim alacak, onun için araştırmıştık...

quote:

yav usta bu dvd player işi karmaşık yok hd ydi oy du buydu filan da sevgili ducatinin dediği BDP-S300/B'yi bende araştırıyorum bir kaç gündür...senin bu cihazda eksik gördüğün yönler nelerdir ? yani 2 yıl bekleyecek kadar değecek bir durum nedir ? aynı zamanda usta farkındayım 2 dir yeri değil diosun birazdan dalacan bize ama merak işte....kusura bakma...
  • quote:

yav usta bu dvd player işi karmaşık yok hd ydi oy du buydu filan da sevgili ducatinin dediği BDP-S300/B'yi bende araştırıyorum bir kaç gündür...senin bu cihazda eksik gördüğün yönler nelerdir ? yani 2 yıl bekleyecek kadar değecek bir durum nedir ? aynı zamanda usta farkındayım 2 dir yeri değil diosun birazdan dalacan bize ama merak işte....kusura bakma...

Şimdi konu biraz karmaşık sevgili dostum;
    Ben bir hd-player almak için erken diyorum çünkü; fiyatları haketmeyecekleri kadar pahalı ve bd ya hd-dvd'leri sadece netten satın almak yolu ile edinebilirsin ki bu çözüm de şu anda çok tuzlu. Sözün özü hd-player'lar şu anki dvd playerların fiyatlarına inmeden ve de bd ve hd-dvd'ler kiralanabilir imkanlara ulaşmadan bu işe girmek çok mantıklı değil bana göre. Niye bana göre diyorum; çünkü ben haftada 4-5 dvd film izlerim. Ama senin böyle bir merakın ve bütçe problemin yoktur, o vakit hd dünyasına adım atmak zorunlu olur
    Yine bir htpc toplayıp, netten indirdiğin hd.rip'lerle hd dünyasına adım atmak çok daha ucuz şu anda ki çogu hdtv sahibi bu yöntemi kullanıyor.
    Bu bd player'a gelince;
    Ne dolby digital ne DTS'e ait yeni nesil ses formatlarını çözen decoder'ları ihtiva etmiyor ki bu çok büyük bir handikap. Çünkü bu yeni nesil ses formatlarını dinelemek için anılan ses formatlarını çözen AV receiver kullanmak ta çözüm değil. Ha bu cihazda yeni nesil ses formatlarına ait Dolby-Dts hdmi output olsa idi ve hdmi üzerinden çözmeden AV reciever'a aktarabilse idi o vakit sorun olmazdı ancak bu teknoloji de hd-player'lar cephesinde henüz mevcut değil.
    Yine upscale performansı olarak ta, muadillerine nazaran( Samsung BD-P1200, Panasonic DMP-BD10A, PS3 vb.), elit bir performanstan bahsetmiyor inceleyen editörler. Yani bu player'ı upscale performansını gözeterek satın almak ta çok anlamlı değil.
    Tabii bunlar benim şahsi kanaatim; herkesin bütçesi ve değerlendirmesi farklı olabilir.
    Selamlar...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.