Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde aklımda Wharfedale'ler var. Önlere 9.6 arkalara 9.4 ortaya CM. Arkadaşlar kredi kartına taksitli bir 661 fiyatı yakın zamanda almış olan var mı? Aslında ya hoparlörleri ya receiveri nakit bile alma durumum olabilir.
  • spider galiba 1225ytl nakite veriyodu 661 i
  • Arkadaşlar sormak istediğim bişey var şimdi kullandığım yamaha 361 ile yamahanın daha üst modelleri arasında teknik özellikleri hariç ses rengi açısından bir fark varmıdır daha önce cantan kardeş sorulan bir hoporlörde tiz eksikliği sorusunda tiz yetersizliğinin 361 den kaynaklandığını belirtmişti merak ettiğim 659 veya 661 ses rengi açısından 361'den ne kadar fark ettiği.

http://img259.imageshack.us/img259/2350/0311070817fu8.jpg
    buda sistemin son halleri.saygılar
  • Model değiştikçe pek çok detay özellik tabiki artarak çoğalıyor. Ancak, Daha üst modelleri tabiki ses kalitesi açısından farklı. Çünkü, Kullanılan Componentler ve kulllanılan çıkış katı devreleri, hatta yalıtım panellerinin kalitesi, besleme katında kullanılan trafo ve Kondansatör ebatları bile farkediyor. Ayrıca, üst seri ve modeller de, Çok daha kaliteli ses çıkışı ve yüksek güç sağlayan Mosfet veya UHC Mosfet gibi üst kalite de çıkış katı parçaları kullanılıyor.

Aslında tabiki her değişik modelin sesi birbirinden daha iyi olacak diye bir kaide de yok. Bazı model seri numaraların daha üst olması içerdiği detay özellikler, arka bağlantı çeşitliliği vb. gibi ek özellikler de içeriyor. Ama genel itibariyle aynı serisinin bir iki üst modeli değil de, bir üst seri veya daha üst seriler de, ses ve kalite farkı bariz olarak ortaya çıkıyor.

Ama bir de şu var ki, markalar arası her markanın kendi ses rengi imzası denen bir durum söz konusu. Markaların her biri kendi bünyesindeki audiophilelerin kulak referansını ve markanın karakteristik imzasını taşıyan tonal dengeyi korumaya özen gösteriyor.

Her ne kadar amaç gerçek doğal sese yakın bir kaliteyi yakalamak olsa da her her markanın kendi savunduğu bir tonal denge imzası denen bir gerçek var.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

Arkadaşlar sormak istediğim bişey var şimdi kullandığım yamaha 361 ile yamahanın daha üst modelleri arasında teknik özellikleri hariç ses rengi açısından bir fark varmıdır daha önce cantan kardeş sorulan bir hoporlörde tiz eksikliği sorusunda tiz yetersizliğinin 361 den kaynaklandığını belirtmişti merak ettiğim 659 veya 661 ses rengi açısından 361'den ne kadar fark ettiği.

http://img259.imageshack.us/img259/2350/0311070817fu8.jpg
    buda sistemin son halleri.saygılar

• Bu arada @sefalenk kardeş.

O kolon ve Tv'nin üstünde duran nakışlı örtüleri de Allah aşkına kaldır!
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Bu arada @sefalenk kardeş.

aynı sorun bendede var
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Bu arada @sefalenk kardeş.

bende kaldırıp atıyorum 5 dakika sonra bakıyorum aynı yerdeler kadın milleti işte ne yaparsındikiş,nakış kelimesi duydumu akılları uçuyo...

• arkadaslar acil yardim lazim bana yamaha 661 icin.. tel edebilecegim varsa pmden atabilirse sevinirim
  • cenk demirkol merhaba

ben de almaya niyetliyim.para biriktiriyorum

en iyi fiyatı top-pop elektronik kadıköy den aldım.siyah renk arıyorsan bir haftaya gelecekmiş.şu an ellerinde titan rengi var.

google dan adres ve telefonunu bulabilirisin.

selamlar...
  • slm pulka sizi tebrik ederim maç akşamı uğramıştın galiba sana söylemiştim yeneceğinizi ben bir galatasaraylı olarak ilk defa bu sene bir türk takımı olarak fenerbahçe ile gurur duyuyorum inşallah sonuna kadar gidersiniz yamahalara gelince yeni 3 model daha geliyor ürünler yolda ama etfafta çok fazla kaçak mal var yamaha alacak olan arkadaşlara bir tavsiyem var yamahanın distribitörü ertekin elektroniktir garanti kağıdında mutlaka ertekin elektronik yazmalıdır kaçakla yasal arasındaki fiyat farkına gelince 2 yıl garanti süresi ve tam faturalı olmasıdır zaten sana verdiğim fiyat belli. kaçakla arasında bir fark kalmadı yani bütün arkadaşlara tavsiyem yasal mal almalarıdır televizyonlarda kaçak cd kaçak sigara kaçak elektronik gibi ürünlerin tamamı pkk örgütünü desteklediği söyleniyor onlara yardım etmeyin
  • YAMAHA RX- V440RDS 6. 1 ile Onkyo TX-SR503E 7.1 arasında tercihiniz ne olurdu
    acil lütfen yorumlarınızı bekliyorum
  • Digital Home Theater Receiver
    yamaha RX-V440

Command the Advanced Capabilities of Yamaha Technology and Enjoy the Benefits of a Wide
    Range of Functions with the Home Theater Receiver that’s Perfect for the Entire Family.
    High power 6-channel discrete amplifier configuration (95W x 6, Max)
    Digital ToP-ART (Total Purity Audio Reproduction Technology)
    High Current Amplification for high sound quality
    Easy setup and operation
    Compatibility with latest movie sound formats including Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic II, DTS-ES Discrete 6.1, and DTS Neo:6
    Powerful 32-bit Yamaha LSI (YSS-938) for CINEMA DSP processing
    24 surround programs (44 variations) with SILENT CINEMA and Night Listening mode
    Front panel Video Aux input terminals
    Speaker A, B, or A+B Selection
    2 Component Video Input Terminals

Onkyo TX-SR503E

Anzahl der Kanäle 7.1-Kanäle
    Surround-Modus-Leistung 75 Watt @ 8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, THD: 0,08%
    Surround Sound Dolby Digital® • DTS® • DTS ES® • Dolby Pro Logic II • DTS Neo:6 • Dolby Pro Logic • DTS 96/24
    THX-Zertifizierung Nicht verfügbar
    Inputs / Outputs
    Rückseitige Eingangsanschlüsse 4 x RCA (2 Audio-Kanäle) • 1 x Digital, koaxial • 3 x Digital, optisch • 3 x Composite (Video) • 3 x S-Video • 3 x Komponenten
    Rückseitige Ausgangsanschlüsse 2 x RCA (2 Audio-Kanäle) • 2 x Composite (Video) • 2 x S-Video • 1 x Komponenten
    AV-Frontanschlüsse 1 x Composite • 1 x Gekoppelte RCA-Buchse • 1 x Kopfhörer
    Analoge Surround-Eingänge 1 x 5/1 Kanäle
    Vorverstärkerausgabe Subwoofer
    Komponentenvideo-Bandbreite 50 MHz
    Bequemlichkeit
    Lautsprecherauswahl A+B oder A/B
    Tuner-Voreinstellungen 30 Kanäle
    Klangregelung Nicht verfügbar
    On-Screen-Display (OSD) Ohne OSD
    Fernbedienung
    Beleuchtete Fernbedienung Nicht beleuchtet
    Ausführung Tastenfeld
    Garantie
    Garantie 2 Jahre
    Sonstiges
    Zubehör AA-Batterien x 2 • Netzstromadapter • MW-Loop-Antenne • UKW-Drahtantenne • Fernbedienung
    Leistungsaufnahme 590 Watt

• arkadaşlar birşey daha danışmak istiyorum yamaha 361 anfinin level ayarlarını frontları +3 ,center'i+6,arkalarıda +5 şeklinde ayarlıyorum birde lfe levelde hop balans ayarları tam ortada yapıyorum bir sonraki gün anfiyi çalıştırdığımda bu ayarlar sıfırlanıyor bunun özel bir nedeni varmı yoksa aksi bir şeylermi yapıyorum.
  • arkadaslar merhaba.

Yamaha HTR 5630 RDS model amfiye sahıbım. sımdı en uygun kullanım seklı ıcın sıze bır kac sorum olacak.

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ '

Dvd'de film ızlerken en uygun format hangısı ? Yani hangı ses secenegınde ızleyım.?

Wharfedale hoparlör sıstemıne sahıbım. Yamaha ses ayarları secenegınde bass nerden cıksın dıye bır secenek var. sadece sub mı seceyım yoksa both secenegı olan her ıkısınden demı cıksın bass ?

Bass ve trebble ayarlarını nasıl yapayım. hangısı kac olmalı ?

Hoparlorlere teker teker ses ayarı yapabılıyoruz.Hangısıne ne kadar vereyım ? Yani arkaya artı kac vereyım ? Arkalara kac vereyım,center kac olmalı ?

Muzik dinlerken sub'dan ses alamıyorum.Bu neden kaynaklanıyor ?

Cevap veren herkese tesekkur ederım sımdıden. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poker_Player -- 17 Kasım 2007; 10:55:57 >

• arkadaşlar selamlar bugün ben de sertaç abimin büyük ilgi ve yardımlarıyla jamo s 606larıma kavuştum.aldıktan sadece 2 gün sonra elimde oldular hemen kurdum denedim.bu kadar beklememe değdi valla.bu hoparlörler bence f/p oranı en iyi hoparlörlerden ve bence herşey bittikten sonra tizlerle de karşılaştırırsak herkesin o çok beğendiği 9.6lardan çok daha güzel tabi bu benim fikrim.ve görünüş olarak harikalar.artık onlar benim siyah incilerim:D valla ne desem az.doğubankın arkasında bir dükkanda dinledim sonrada sertaç abiden aldım:) isteyen gider dinler herkese tavsiye ediyorum. yine söylüyorum bana göre jbl-e90'dan ve wharf...9.6'lardan hem görünüş hem de detay olarak çok daha güzeller. özellikle tizler çok ışıl ışıl...sertaç abime çok çok teşekkürler
  • hayırlı uğurlu olsun ancak diğer markalar hakkında yaptığınız yorumlara biraz daha dikkat etmenizi öneririm onları da kullanan ve beyenen arkadaşlar var tekrar hayırlı uğurlu olsun selametle...
  • merhaba
    bende aynı seti aldım,ancak dha kuramadım cunku amfiyi haftaya alacagım,
    aynu hoparlörleri aldığımıza göre bana kullnadığınız kabloları ve memnun olup olmadığınızı bildiirirseniz çok seviinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucky8
    merhaba
    bende aynı seti aldım,ancak dha kuramadım cunku amfiyi haftaya alacagım,
    aynu hoparlörleri aldığımıza göre bana kullnadığınız kabloları ve memnun olup olmadığınızı bildiirirseniz çok seviinirim.

Sadece frontlar için Van Den Hul CS-122 kullanabilirsin lucky8. Bu kablo fiyat/performans olarak beğeniliyor. 1.75*2=3,5 m olarak alınırsa yaklaşık 120 Ytl yapıyor. İlgili linki aşağıya atıyorum.
    Ya da benim kullandığım kablo Bandridge LC 1254 Hoparlör Kablosu 2x2.5mm2. Bu seçenek te değerlendirilebilir. Metresini ben 2 Ytl civarına almıştım.
    Kolay gelsin, selamlar...
    Van Den Hul CS-122

• Yamaha RX-V659 kullanıcılarının dikkatine:
    Audioholics editör'ünün bu AV Receiver yorumunu incelerken şöyle bir not dikkatimi çekti;
    Hoparlörlerinizin empedans değerlerini göz önüne almadan, AV Receiver'ınızı 8 ohm empedansla kullanın. 6 ohm empedansla kullanmak çıkış gücünü %15-20 azaltır ve yüksek frekanslarda hoparlörlerinizin zarar görmesine sebep olabilir". Ben hemen değiştirdim AV Receive empedansını 8 ohm olarak, takdir sizin.
    İncelemeyi ait linki aşağıya atıyorum. Bu incelemeyi okuduktan sonra bir kez daha bu AV Reciever'a karar verdiğim için mutlu oldum
    Selamlar...
    Yamaha RX-V659 review

• ben diyorum yamaha bu işi biliyor diye paylaşım için teşekkür ederim sevgili kursad
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Yamaha RX-V659 kullanıcılarının dikkatine:
    Audioholics editör'ünün bu AV Receiver yorumunu incelerken şöyle bir not dikkatimi çekti;
    Hoparlörlerinizin empedans değerlerini göz önüne almadan, AV Receiver'ınızı 8 ohm empedansla kullanın. 6 ohm empedansla kullanmak çıkış gücünü %15-20 azaltır ve yüksek frekanslarda hoparlörlerinizin zarar görmesine sebep olabilir". Ben hemen değiştirdim AV Receive empedansını 8 ohm olarak, takdir sizin.
    İncelemeyi ait linki aşağıya atıyorum. Bu incelemeyi okuduktan sonra bir kez daha bu AV Reciever'a karar verdiğim için mutlu oldum
    Selamlar...
    Yamaha RX-V659 review

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.