Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sohbet ve söyleyişleriniz oldukça hoş olmuş güzel güzel okuması buradan çok zevkli oluyor açıkçası devamını bekliyorum...

bu arada anladığım kadarıyla sevgili daneel her an bir receıvera sahip olma aşamasında hayırlısı olsun.

bu arada the cantan üstad yine döktürmüşsün ancak anlayana yinede anladığım kısımı kadarıyla gerçekten bilgilendirici olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Bunun dışında hala external scalar ların daha iyi bir iş yapacağını düşünüyorum, kısıtlanmış bir Reon uygulamasına nazaran. Daha önce de buralara bir yere yazmış olmam lazım, upscale muhabettinde sinyal herşeyden önemli, receiverlar upscale yaparken signal preconditioning yapmıyor, external scalar üniteler bunu da yapıyor. Genel olarak ta receiver processorlerin görüntüyü bir miktar yumuşattığı belirtiliyor. Benim PV70 zaten görüntünün yumuşak tarafında. Buradan 875ten aşağı bir şey taşınmakla uğraşılmaz, TR'den 661 almayı tercih ederim daha aşağı birşey yüklenmek yerine.

öyleyse oralardan bir tane DVDO 50 pro kap gel be daneel

• quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75
    quote:

Orjinalden alıntı: Daneel
    Valla sıkıntı zaten playerlar çıkmayacak değildi, hd mecralar advanced contente dönünce receivera aktarma bitstream aktarma imkanı olmayacağıydı. Yoksa iletim formatı orda iletim aleti orda aktarılması an meselesiydi. Şimdi DTSHDMA için aynı durum bekleniyor. Hep diyorum sıkıntı sektörün kayıtlarda advanced content e yönelmesi. TrueHD bir şekilde riplenmiş main tracklerin hep receivera gönderilme imkanı var.

Valla ben anlamam advanced content-montent, hediyemi isterim
    AV Receiver için hayırlısı olsun diyeyim. Oradan alıp burada sıkıntı yaşamak bir tarafta, oradan eli boş dönmek bir tarafta, işin zor vesselam...
    Selamlar...

bende video kamera ile nike (43 numara) isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machiner. -- 5 Aralık 2007; 1:17:55 >

• dostlar ben de üstad müstad değilim sadece kendimi eğitiyorum görüşümü paylaşıyorum. yoksa akıl akıldan üstündür.
  • quote:

dostlar ben de üstad müstad değilim sadece kendimi eğitiyorum görüşümü paylaşıyorum. yoksa akıl akıldan üstündür.

Kimseye laf olsun diye " Hi-Fi Uzmanı " rütbesini vermezler cantan_can. Dolayısı ile tevazuya gerek yok derim
    Sevgiler, selamlar...
  • bilmiyorum abi. ama dediğim gibi...

tartışılmaz saygılar sevgilerimle...
  • arkadaşlar ben bütün cihazların görüntülerini avr (rx-v361) üzerinden tv. ye aktarmak istiyorum
    şu anda video out çıkışından tv.nin scart.ına girdim

ancak daha kaliteli olur düşüncesiyle prog scan.dan bağlamak istiyorum
    tv.de sadece scart giriş var
    scart-yuv kablo ile bağladım ama görüntü alamadım
    neden kaynaklanır, yoksa prog.scan.dan scart.a bağlantı yapılmazmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: machiner.
    arkadaşlar ben bütün cihazların görüntülerini avr (rx-v361) üzerinden tv. ye aktarmak istiyorum
    şu anda video out çıkışından tv.nin scart.ına girdim
    ancak daha kaliteli olur düşüncesiyle prog scan.dan bağlamak istiyorum
    tv.de sadece scart giriş var
    scart-yuv kablo ile bağladım ama görüntü alamadım
    neden kaynaklanır, yoksa prog.scan.dan scart.a bağlantı yapılmazmı

361 composite ya da S-Video üzerinden iletim yapabiliyordur. Dolayısı ile görüntü iletimini onun üzerinden yapmak mantıklı olmaz sevgili dostum.
    Selamlar...
  •  ' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ '

composite var ama malesef S-Video yok
    "COMPONENT VIDEO" yazan çıkışları kastediyorum
    buradan scart.a giriş yapamazmıyız
    RGB girişlerin composite.e göre daha kaliteli görüntü verdiğini biliyoruz
    avr.nin arkasında Y, Pb, Pr yazan uçların bildiğim kadarıyla scartta karşılığı var
    http://www.hardwarebook.info/SCART
    burada scart.ın detayları var
    herşeyi doğru yaptığımı zannediyorum ama nereyi atlıyorum bilemedim

• senin yamaha hangi sinyalleri de-interlacer yapıyordu? öncellikle progressive scan görüntü alıyor musun ona bakalım.ve alırsan girebilir miyor musun?tv ne bakalım halihazırda diyeceğim
    YPrPb çıkıştan RGB scarta bağlantı yapamazsın. tv nin p.scan desteklemeli...
  • @the_cantan

benim TV; 72 ekran telefunken CRT, sadece scart giriş var (RF girişi saymıyorum)
    p.scan destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim bilmiyorum ama next uydu alıcıyı scart to scart bağlarken next.in tv ayarları menüsünden RGB ayarını seçince görüntüde hatırı sayılır bir iyileşme oluyordu
    bu nedenle tv.nin desteklediğini düşünüyordum

YPrPb den bağlarken garanti olsun diye dvd oynatıcıyı (5160) direk bağladım, ama yine olmadı

de-interlacer nedir kısaca açıklayabilirmisin
  • Selamlar,
    Yamaha bir adet ampli'm var,ikincisini düşünüyorum,ancak www.yamaha.com tıklayınca biz middlle east görünüyoruz,neden birçok sitede europe iken yamaha da böye,bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 10 Aralık 2007; 0:42:33 >
  • Arkadaşlar merhaba,uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve burada sizlerin görüşlerinzden faydalanarak evimdeki elektronik eşyalarımı sırayla değiştirmeye başladım.Son olarakta ev sinema anfimi değiştirmeye karar verdim.sony str-495 ile olan birlikteliğimiz artık son günlerine geldi,daha üst sınıf bir anfiye geçmek istiyorum.Onkyoydu,denondu,yamahaydı derken sonunda Yamaha'dakarar kıldım.Bu kararımda tabiiki sizlerin de payı var tabiiki.Aslında bir ara Sony 1200 es yide düşündüm ama ama farklı bir ses lezzeti isteğimden dolayı vazgeçtim.Şu an kafamdaki anfi yamaha 661,bunu jamo e 350 lerle beraber süreceğim zira çok önce ilk onları almıştım.661 iyibir tercih olurmu ve jamolarla uyum sağlarmıyım? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

de-interlacer nedir kısaca açıklayabilirmisin

De-interlacing, "interlace" bir görüntünün "progressive" hale dönüştürülmesi işlemidir. De-interlacer'larda bu işlemi gerçekleştiren ünitelerdir.
    Tüplü televizyonlar görüntüyü "interlace" olarak görüntüler. Ancak hdtv'lerin hepsi progressive panellerdir ve alınan görüntü interlace olsa bile progressive şekle dönüştürerek görüntülemek zorundadırlar. Bu da özellikle hareketli görüntüler için sorun yaratır. Eğer hdtv'nin işlemcisi bu de-interlacing işleminde başarılıysa sorun yok. Ancak zaafiyet varsa o vakit kaliteli bir işlemciye sahip AV Receiver'lar üzerinden bu de-interlacing işlemini yapmak daha net ve keskin bir görüntü sağlar.
    Selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon
    Selamlar,
    Yamaha bir adet ampli'm var,ikincisini düşünüyorum,ancak www.yamaha.com tıklayınca biz middlle east görünüyoruz,neden birçok sitede europe iken yamaha da böye,bilen var mı?

Sebebini bilmiyorum ancak yine de ana sayfalarında memleketimizin isminin geçtiği bir link oluşturmalı güzel derim, sağolsunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    Arkadaşlar merhaba,uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve burada sizlerin görüşlerinzden faydalanarak evimdeki elektronik eşyalarımı sırayla değiştirmeye başladım.Son olarakta ev sinema anfimi değiştirmeye karar verdim.sony str-495 ile olan birlikteliğimiz artık son günlerine geldi,daha üst sınıf bir anfiye geçmek istiyorum.Onkyoydu,denondu,yamahaydı derken sonunda Yamaha'dakarar kıldım.Bu kararımda tabiiki sizlerin de payı var tabiiki.Aslında bir ara Sony 1200 es yide düşündüm ama ama farklı bir ses lezzeti isteğimden dolayı vazgeçtim.Şu an kafamdaki anfi yamaha 661,bunu jamo e 350 lerle beraber süreceğim zira çok önce ilk onları almıştım.661 iyibir tercih olurmu ve jamolarla uyum sağlarmıyım? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Yamaha RX-V661'ı 1000 Ytl civarı tek geçerim. Hdmi görüntü ve ses yetenekleri önemli.
    AV Receiver-hoparlör uyumunun bizim seviyemizde önemli olduğunu düşünmüyorum. Bu uyumu ya da uyumsuzluğu tespit edebilmek için bir çok farklı marka-model AV Receiver ve hoparlör seti kombinasyonlarını denemiş olmak lazım. Bu da uzun yıllar ve bütçe gerektirir.
    Selamlar...

• quote:

benim TV; 72 ekran telefunken CRT, sadece scart giriş var (RF girişi saymıyorum)

Bu arada sevgili machiner,
    Bu bahsettiğin telefunken gri renkli ve pip özelliği bulunan hatta vidalanabilir sehpası bulunan modelse benim eski televizyonumdandır yahu Eğer öyle ise 100 Hz ve progressive scan desteği vardır.
    Component to scarttan görüntü alamadıysan, AV Receiver'ın menülerinden component çıkışı aktif hale getirmen gerekli olabilir? Akşam bir bakayım benim AV Receiver'dan, yarın açıklamalı olarak yazarım.
    Selamlar...
  • kürşad_75,cevap için teşekkürler.Sizin gibi bir üstadtan olumlu yanıt almak önemli.Sizin 659 kullandığınızı biliyorum peki bu tercihin sebebi sadece ses çıkış gücümü yoksa başka nedenlerde varmı?
  • quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    kürşad_75,cevap için teşekkürler.Sizin gibi bir üstadtan olumlu yanıt almak önemli.Sizin 659 kullandığınızı biliyorum peki bu tercihin sebebi sadece ses çıkış gücümü yoksa başka nedenlerde varmı?

Üstadlık bize çok uzak sevgili dostum hala çömezim bu hi-fi denizinde
    Ben Yamaha RX-V659 almadan önce çok araştırmıştım. Yerli-yabancı bir çok editör ve kullanıcı değerlendirmesi okudum. Hakkında olumsuz hiç bir yazıya rastlamadım, bilakis herkes ağız birliği yapmış gibi "fiyatına göre inanılmaz bir AV Receiver" diye bahsediyorlardı. Üstüne bir de EISA Ödüllü olunca artık düşünmeye gerek kalmadı. Hatta ben alırken Yamaha RX-V661 ile aynı fiyattaydı ama ben Yamaha RX-V659 tercih ettim.
    Şu ana kadar fazlasıyla memnunum kendisinden. Tabii bir zaman sonra kaşıntı sebebiyle hem AV Receiver'ımı hem hoparlör setimi değiştireceğim, mecburum
    Selamlar...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.