Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: machiner.
    benim TV; 72 ekran telefunken CRT, sadece scart giriş var (RF girişi saymıyorum)

Bu arada sevgili machiner,
    Bu bahsettiğin telefunken gri renkli ve pip özelliği bulunan hatta vidalanabilir sehpası bulunan modelse benim eski televizyonumdandır yahu Eğer öyle ise 100 Hz ve progressive scan desteği vardır.
    Component to scarttan görüntü alamadıysan, AV Receiver'ın menülerinden component çıkışı aktif hale getirmen gerekli olabilir? Akşam bir bakayım benim AV Receiver'dan, yarın açıklamalı olarak yazarım.
    Selamlar...

malesef, sadece vidalanabilir sehpayı tutturdun
    50Hz ve pip'isi yok

50Hz.lerde p.scan olmazmı? hiç mi umut kalmadı yoksa??

De-interlacing konusunda verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bu arada

• Kürşad dostum yokyok bu bilgi dağarcığınla hepimizi cebinden çıkarırsın,tabi bu arada forumda yazan diğer bazı üstatlarıda unutmamak lazım.Ben onlardanda çok feyz aldım,onlarında ellerine dillerine sağlık kendi adıma çok faydalandım.Özellikle panasonic plazmamı alırken uzun uzun yorumları okumuştum,o zamanda yine böyle kafam çorba gibiydi sizlerin sayesinde kararımı verip 37 pv 60 ı alıp aslanlar gibi duvara asmıştım.Genelde kürşad dostum sana sorularımı soruyorum ama aynı doğrultuda cihazlardan zevk alıyoruz galiba(gerçi senin plazma 42" ama olsun).
    Şimdide yamaha konusunda hem fikiriz anlaşılan,ileride birde sendeki 9.6' dan alabilirsem tam süper olacak.Dostum sıkmazsam eğer bir konuda daha fikrini almak isterim;661 hdmi girişe (1.2 de olsa) sahip,ben bu cihazla ileride çıkacak yeni nesil ses formatlarını(dd+,true hd gibi),bu formatları çözebilen bir hd player veya blue ray player ile hdmi bağlantı yaparak tek kablo ile dinleyebilimiyim?Yoksa 1.3 hdmi versiyonlu bir anfiyimi düşünmeliyim bunun için? [/quoquote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    kürşad_75,cevap için teşekkürler.Sizin gibi bir üstadtan olumlu yanıt almak önemli.Sizin 659 kullandığınızı biliyorum peki bu tercihin sebebi sadece ses çıkış gücümü yoksa başka nedenlerde varmı?

Üstadlık bize çok uzak sevgili dostum hala çömezim bu hi-fi denizinde
    Ben Yamaha RX-V659 almadan önce çok araştırmıştım. Yerli-yabancı bir çok editör ve kullanıcı değerlendirmesi okudum. Hakkında olumsuz hiç bir yazıya rastlamadım, bilakis herkes ağız birliği yapmış gibi "fiyatına göre inanılmaz bir AV Receiver" diye bahsediyorlardı. Üstüne bir de EISA Ödüllü olunca artık düşünmeye gerek kalmadı. Hatta ben alırken Yamaha RX-V661 ile aynı fiyattaydı ama ben Yamaha RX-V659 tercih ettim.
    Şu ana kadar fazlasıyla memnunum kendisinden. Tabii bir zaman sonra kaşıntı sebebiyle hem AV Receiver'ımı hem hoparlör setimi değiştireceğim, mecburum
    Selamlarte]

• quote:

Orjinalden alıntı: machiner.
    malesef, sadece vidalanabilir sehpayı tutturdun
    50Hz ve pip'isi yok
    50Hz.lerde p.scan olmazmı? hiç mi umut kalmadı yoksa??
    De-interlacing konusunda verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bu arada

Pip'isi yok ha, alemsin
    Progressive scan desteğinin "hertz" ile ilgisi yok bildiğim kadarıyla.
    Bence sen al bir hdtv, ondan sonra her türlü bağlantıyı yaparız beraber derim
    Sevgiler, selamlar...

• quote:

Kürşad dostum yokyok bu bilgi dağarcığınla hepimizi cebinden çıkarırsın,tabi bu arada forumda yazan diğer bazı üstatlarıda unutmamak lazım.Ben onlardanda çok feyz aldım,onlarında ellerine dillerine sağlık kendi adıma çok faydalandım.Özellikle panasonic plazmamı alırken uzun uzun yorumları okumuştum,o zamanda yine böyle kafam çorba gibiydi sizlerin sayesinde kararımı verip 37 pv 60 ı alıp aslanlar gibi duvara asmıştım.Genelde kürşad dostum sana sorularımı soruyorum ama aynı doğrultuda cihazlardan zevk alıyoruz galiba(gerçi senin plazma 42" ama olsun).
    Şimdide yamaha konusunda hem fikiriz anlaşılan,ileride birde sendeki 9.6' dan alabilirsem tam süper olacak.Dostum sıkmazsam eğer bir konuda daha fikrini almak isterim;661 hdmi girişe (1.2 de olsa) sahip,ben bu cihazla ileride çıkacak yeni nesil ses formatlarını(dd+,true hd gibi),bu formatları çözebilen bir hd player veya blue ray player ile hdmi bağlantı yaparak tek kablo ile dinleyebilimiyim?Yoksa 1.3 hdmi versiyonlu bir anfiyimi düşünmeliyim bunun için?

Estağfurulllah sevgili dostum, benim ilgim ve naçizane bilgim hdtv, hd-player ve AV Receiver'lar üzerine. Yoksa "odyofillik" söz konusu olursa ben ancak "od" kısmına vakıfım
    Bu iş tamamen merak işidir. İçine bir girersen bir kaç ay sonra sen de bizleri cebinden çıkartırsın
    Öncelikle 9.6'ların hep yazdığım gibi fiyat/performans itibari ile muadili yok, kefilim.
    Yeni nesil ses formatlarına ait çözücüleri bünyesinde barından bir hd-player alırsan AV Receiver'ın hdmi versiyonunun bir önemi kalmaz; 1.1 de olur 1.2 de.
    Sesleri çözüldükten sonra hd-player'ından hdmi üzerinden AV Receiver'na aktarır oradan da tek hdmi kablo ile hdtv'ne bağlantı yapabilirsin. 661, kendisine girilen 1080p görüntüleri de hdmi üzerinden deformasyona uğramadan hdtv'ye aktarabiliyor, sorun olmaz.
    Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 12 Aralık 2007; 17:02:26 >

• quote:

quote:

Kürşad dostum yokyok bu bilgi dağarcığınla hepimizi cebinden çıkarırsın,tabi bu arada forumda yazan diğer bazı üstatlarıda unutmamak lazım.Ben onlardanda çok feyz aldım,onlarında ellerine dillerine sağlık kendi adıma çok faydalandım.Özellikle panasonic plazmamı alırken uzun uzun yorumları okumuştum,o zamanda yine böyle kafam çorba gibiydi sizlerin sayesinde kararımı verip 37 pv 60 ı alıp aslanlar gibi duvara asmıştım.Genelde kürşad dostum sana sorularımı soruyorum ama aynı doğrultuda cihazlardan zevk alıyoruz galiba(gerçi senin plazma 42" ama olsun).
    Şimdide yamaha konusunda hem fikiriz anlaşılan,ileride birde sendeki 9.6' dan alabilirsem tam süper olacak.Dostum sıkmazsam eğer bir konuda daha fikrini almak isterim;661 hdmi girişe (1.2 de olsa) sahip,ben bu cihazla ileride çıkacak yeni nesil ses formatlarını(dd+,true hd gibi),bu formatları çözebilen bir hd player veya blue ray player ile hdmi bağlantı yaparak tek kablo ile dinleyebilimiyim?Yoksa 1.3 hdmi versiyonlu bir anfiyimi düşünmeliyim bunun için?

Estağfurulllah sevgili dostum, benim ilgim ve naçizane bilgim hdtv, hd-player ve AV Receiver'lar üzerine. Yoksa "odyofillik" söz konusu olursa ben ancak "od" kısmına vakıfım
    Bu iş tamamen merak işidir. İçine bir girersen bir kaç ay sonra sen de bizleri cebinden çıkartırsın
    Öncelikle 9.6'ların hep yazdığım gibi fiyat/performans itibari ile muadili yok, kefilim.
    Yeni nesil ses formatlarına ait çözücüleri bünyesinde barından bir hd-player alırsan AV Receiver'ın hdmi versiyonunun bir önemi kalmaz; 1.1 de olur 1.2 de.
    Sesleri çözüldükten sonra hd-player'ından hdmi üzerinden AV Receiver'na aktarır oradan da tek hdmi kablo ile hdtv'ne bağlantı yapabilirsin. 661, kendisine girilen 1080p görüntüleri de hdmi üzerinden deformasyona uğramadan hdtv'ye aktarabiliyor, sorun olmaz.
    Selamlar...

Bu konuda kürşad arkadaşımıza katılmakla beraber bir hususu belirtmek istiyorum..bu çok önemli çünkü.
    HDMI sitesinde adamlar şöyle diyor...In fact, all versions of HDMI can support up to 8 channels of PCM audio at 192kHz, 24 bits per sample.
    amma velakin bu noktada cihaz üreticilerinin davranışları farklılık arzediyor...çoğu özellikle hdmı 1.1 versiyon olan cihazlar LPCM 5.1 kanal destekler şekilde imal ediliyorlar.ne zamanki cihazlar hdmi 1.2 a versiyon oluyorlar , o zaman 8 kanal destekleniyor.pdf. file ı nı incelediğim çoğu cihaz böyle..bende de mesela HDMI 1.1 li yamaha 1600 var..HDMI üzerinden 5.1 LPCM destekliyor.bir cihaz almadan önce, cihazın internetten kullanım klavuzunu indirip ,audio ve video da desteklediği formatların ve kabiliyetlerinin incelenmesini önemle tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: zapatero
    Bu konuda kürşad arkadaşımıza katılmakla beraber bir hususu belirtmek istiyorum..bu çok önemli çünkü.
    HDMI sitesinde adamlar şöyle diyor...In fact, all versions of HDMI can support up to 8 channels of PCM audio at 192kHz, 24 bits per sample.
    amma velakin bu noktada cihaz üreticilerinin davranışları farklılık arzediyor...çoğu özellikle hdmı 1.1 versiyon olan cihazlar LPCM 5.1 kanal destekler şekilde imal ediliyorlar.ne zamanki cihazlar hdmi 1.2 a versiyon oluyorlar , o zaman 8 kanal destekleniyor.pdf. file ı nı incelediğim çoğu cihaz böyle..bende de mesela HDMI 1.1 li yamaha 1600 var..HDMI üzerinden 5.1 LPCM destekliyor.bir cihaz almadan önce, cihazın internetten kullanım klavuzunu indirip ,audio ve video da desteklediği formatların ve kabiliyetlerinin incelenmesini önemle tavsiye ederim.

Bu güzel tespiti örneklemek için;
    Kullandığım Sony Bdp-S300 bd-player'ın kullanma kılavuzunda bu cihazın 8 kanal PCM gönderebildiğini ancak beraber kullanılacak AV Receiver'ın da bu yeteneğe sahip olması gerektiğini söylüyor ve AV Receiver'ınızın kullanma kılavuzuna bakın diyor teyid etmek için.
    Tabii bir de şu var ki kaçımız evine 7.1 sistem kurabilecek yere sahip ya da sistemini 7.1'e taşımayı düşünüyor. Bu durumu da değerlendirmek lazım.
    Yine zaten son zamanlarda piyasaya çıkan - en azından hep örnek verdiğimiz Yamaha RX-V661'den sonra - bütün AV Reciever'lar Hdmi versiyon 1.3 ki bundan sonra da aşağısı kabul görmez derim.
    Sonuç olarak hdmi takıntınız varsa en uygun/ucuz tercih Yamaha RX-V661 olmalıdır. Hem Yamaha'nın hem diğer marka model AV Receiver'ların yeni çıkan/çıkacak olanları Hdmi 1.3'tür/olacaktır.
    Selamlar...

• quote:

quote:

quote:

Selamlar...

O HDMI 1.1'in değil HDMI1.1 olan receiverlerin ses processorlerinin kısıtlaması. İşlemci işlemci diye anlatıp durduğum şey budur.

• valla Daneel dikkat edersen ben zaten bunun HDMI dan kaynaklanmadığını yazdım.
    senin dediğin gibi processorlerden olması olayına o denli teknik bilgim ve inceleyebileceğim döküman v.s bulunmadığından dolayı bişey diyemeyeceğim..bu konuda ki daha önceki yazılarından sonra da bunun dediğinden başka mantıklı bir açıklaması da yok bence...Para olayı işin içine girince üreticiler bu uygulamaya gittiler demek ki.ama benim dikkat çekmek istediğim husus, çoğu insan "aaa bu cihazda hdmı varmış, ne güzel bunu alınca 7.1 sesi hd dvd den aktarırız " diye düşünürse gol yemesin..derdim ve aktarmak istediğim buydu....
  • zapatero,kürşat,daneel,dostlar hepinizin eline diline bilgisine sağlık.teşekkürler içim rahatladı.yamaha 661 in katalog bilgisi hdmi 1.2 versiyon olduğu,bu durumda iyi bir player sayesinde ya analog bağlantı yada hdmi bağlantı ile bu yeni nesil ses formatlarını dinleyebileceğimi anladım. sizi yoruyorum ama konuştukça sorular geliyor aklıma,benim jamolar 5 adet yani yeni 2 surraund kolona ihtiyacım var.ne alabilirim fazlada pahalı olmadan,örnesin sony ss-b1000 leri 150 ytl olabilirmi acaba? zira 661 e paraları bayılacağız o açıdan yani
  • quote:

...benim jamolar 5 adet yani yeni 2 surraund kolona ihtiyacım var.ne alabilirim fazlada pahalı olmadan,örnesin sony ss-b1000 leri 150 ytl olabilirmi acaba?

Yerinde olsam şu anda kullandığın jamo setin rear'larının aynısını alırdım rear back'ler için. Hem sistemin göz zerafetinin bozulmaması hem de ses uyumu açısından..
  • quote:

quote:

...benim jamolar 5 adet yani yeni 2 surraund kolona ihtiyacım var.ne alabilirim fazlada pahalı olmadan,örnesin sony ss-b1000 leri 150 ytl olabilirmi acaba?

Yerinde olsam şu anda kullandığın jamo setin rear'larının aynısını alırdım rear back'ler için. Hem sistemin göz zerafetinin bozulmaması hem de ses uyumu açısından..

hıımmm... o zaman biraz bekleyip daha sonra almak.tabi birde o jamolardan tekrar bulabilecekmiyiz? haydi hayırlısı!!..
  • quote:

valla Daneel dikkat edersen ben zaten bunun HDMI dan kaynaklanmadığını yazdım.
    senin dediğin gibi processorlerden olması olayına o denli teknik bilgim ve inceleyebileceğim döküman v.s bulunmadığından dolayı bişey diyemeyeceğim..bu konuda ki daha önceki yazılarından sonra da bunun dediğinden başka mantıklı bir açıklaması da yok bence...Para olayı işin içine girince üreticiler bu uygulamaya gittiler demek ki.ama benim dikkat çekmek istediğim husus, çoğu insan "aaa bu cihazda hdmı varmış, ne güzel bunu alınca 7.1 sesi hd dvd den aktarırız " diye düşünürse gol yemesin..derdim ve aktarmak istediğim buydu....

Sevgili zapatero sen öyle oraya yazıyosun nuansı biz anlıyoruz ama biri gelip yarım yamalak okuyup HDMI1.3 gerekli anlayıp topumuzu arızaya geçirecek diye ekleme yaptım.

Para olayı da değil aslında bu miktarda dijital veri işleme daha önceki receiverlerda da yoktu. Malum teknoloji gelişiyor dijital işleme kabiliyetleri artıyor. Bu boyutta dijital veri işlemek şu anda masraflı, seneye çıkacak aletlerde bu özellik standart olacak.

• arkadaşlar ne oldu 2 gündür kimseden tık yok topiğimize sahip çıkalım.şaka bir yana arkadaşlar 661 nereden en ucuza alabiliriz?daraldım artık rüyama giriyor alayımda bitsin bu ızdırap
  • Arkadaşım yamaha receiverlerde, setup tan option menü ye gir .
    Memory Guard Off konumundadır . On konumuna getir . ve sıkıntın ortadan kalksın .

Not : 8 yıl profesyonel yamaha satış montajı yapmış biri olarak ;
    sorunun benim için çerez , yardım etmek boyun borcudur .
  • Arkadaşım bilgin olsun rx-v 661 de hdmi giriş çıkış vardır .
    Fakat composite,s-video ve component video girişleri hdmi ye çevirmez.
    Upscale yapmaz . Yani 480/575i-p yi 1080i yapmaz .
    661 yerine 861 i tavsiye ederim . digitürkü composite bağla , hdmi çıkış yapsın tv ne.

adres olarak da doğubank bodrum katta , atlantik elektronik e gidebilirsin .
    profesör tavsiye etti dersen yardımcı olurlar . atlantik : 212 527 92 08 murat
  • Arkadaşım auto setup her kanalı eşit seviyelendirecek diye bir şart yok .
    Eğer surrounlara kullandığın kablolarda , birine 6mt diğerine 10mt uyguladıysan ;
    yada birinin etrafı yansıtıcı /yutucu bir materyalle çevrili ise dB farkı normaldir .

Volumdeki -dB ayarını değiştiremezsin. Markayı değiştirmen gerekir .

Auto setup aslında bize en iyi ayarı yapıyor . fakat doyumsuzluğumuz sebebiyle ,
    daha fazla ses almaya çalışıyoruz.
  • ya kafama bir şey takıldı,661 de analog bağlantı yapmak için arkada giriş yok galiba,pre out çıkış var.nasıl yapılabilir bu bağlantı eğer hdmi yi kullanamazsak?
  • tamerege sana pm attım.
  • quote:

tamerege sana pm attım.

bende 661 almak isteyenlerdenim, en uygun fiyata nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olurmusunuz?
  • arkadaşım ben cihaz özelliği ile ilgili arkadaşın bir sorusu üzerine pm göndermiştim ona fiyatla ilgili değil..cihaz nerede uygun fiyatla satılır bilemiyorum.ama forumda hometheater ve spidr cihaz satışı yapıyorlar.onlara fiyat sorabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.