Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero
    kursad sen ENHANCER seçeneğini hiç denedin mi senin cihazda, müzikte veya stereo bir kaynak girişinde...

Denedim!
    O modu, mp3 gibi sıkıştırılmış kaynakların daha verimli dinlenebilmesi için kullanılıyorum, kullanma kılavuzunda da öyle yazıyor...
    "7 ch. stereo" modunu çok başarılı bulduğum için bahsettiğin kaynaklar için denemedim, bu akşam tekrar bir bakarım...

hem tv de film izlerken, hem de müzikte bir dene...yorumunu bekliyorum...alanı bayağı bir genişletiyor diyebilirim...surroundlar daha etkin oluyorlar bu modda.

The Compressed Music Enhancer mode is compatible with the
    PCM signals (32 kHz, 44.1 kHz and 48 kHz) and the analog 2-
    channel input sources.

• bir de kardeş ben filmleri amazon.de den alıyorum.yani almanyadan amerikadan değil.dolayısıyla sanırım sağolasın ama bu link pek geçerli olmıycak.amerika kayıtları ile avrupa için kayıtlar değişiktir mutlaka.
  • quote:

hem tv de film izlerken, hem de müzikte bir dene...yorumunu bekliyorum...alanı bayağı bir genişletiyor diyebilirim...surroundlar daha etkin oluyorlar bu modda.

The Compressed Music Enhancer mode is compatible with the
    PCM signals (32 kHz, 44.1 kHz and 48 kHz) and the analog 2-
    channel input sources.

Tamam!
    Bu akşam dener, sonucu yazarım...
    quote:

bir de kardeş ben filmleri amazon.de den alıyorum.yani almanyadan amerikadan değil.dolayısıyla sanırım sağolasın ama bu link pek geçerli olmıycak.amerika kayıtları ile avrupa için kayıtlar değişiktir mutlaka.

Kayıtlarda fark yok benim gözlemlediğim kadarıyla, aklında olsun...
  • http://img381.imageshack.us/img381/4263/sinanmh4.png arkadaşlar benim bu sisteme nasıl bir sup alayım.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

quote:

evet arkadaşlar dün ilk bluray izlememi gerçekleştirdim.Patriot filmini izledim..tabii bu arada sürekli ses durumunu test etmek için geçişler yaptığım için hanımla kavga etmek de cabası oldu.İlk izlenimlerimi sizinle paylaşayım.
    Öncelikle PCM ve normal DD farkı için amfide tüm dsp modlarını iptal ettim.Yani ses üzerinde prologic IIx v.s kullanmadan ne farklılık olacak diye baktım.Hem bitstream hem de pcm olarak iletimde bir farkla karşılaşmadım diyebilirim.Özellikle çok efektli sahnelerde hemen hemen aynı performansı aldım.DD kayıtlarla mukayese de az da olsa bir fark hissediliyor.Ancak esas fark analog bağlantı ile arada çok farkediliyor.Analog 5.1 kanal bağlantı ile bluray den gelen ses , dijital bağlantı ile kıyas kabul etmeyecek kadar efektlerde başarılı....kanalların konumlanması da sanki daha iyi gibi.Ayrıca aynı ses seviyesinde olmasına rağmen kaynaklar arası geçişlerde ses seviyelerinde nerdeyse %50 fark var(efekt kanallarında).Savaş sanki canlanıyor salona doluyor desem yeridir.Normal sahnelerde pek bir farklılık yok ama ne zamanki efekti bol olan bir sahne oluyor, surround kanallar coşuyor.Sadece center da orta ve üst frekanslarda eksiklik kalıyor.Bunun neden kaynaklandığını anlamadım ama DD kayıtta center 'dan efektler v.s de gelirken , analog da bunlar yok oluyor ve sesler daha matlaşıyor...
    Bir de canımı sıkan bir olay , almanca kayıtlı DD ile ingilizce kayıtlı DD arasında bile fark olması...ikisi arasında bile geçiş yaptığımda farkı hissedebiliyorum.
    Bu arada samsung 1400 bluray ile de ilgili biraz bilgi vereyim.Cihaz ile normal dvd izlemiş ve görüntü olarak memnun kalmıştım.sony bluray de , showroom da cihaz açılışı ve film yüklemesi canımı çok sıkmıştı.açıkcası bunda da en merak ettiğim konulardan biri bu idi ama cihaz yaklaşık 30 sn.lik bir sürede filmi çalıştırır vaziyete geldi.720 p yerine de 1080 i de daha iyi performans alıyorum.
    Diğer 2 filmi de seyretmem lazım...onlarda da benzer olayla karşılaşacakmıyım bilmiyorum.Yalnız kayıt durumları kafamda soru işaretleri yaratıyor.Ayrıca PCM işlemelerinde yamaha gayet iyi iş çıkarıyor.Detaylı ve daha sıhhatli bilgileri ileride vereceğim.

Bitstream(sıkıştırılmış format TrueHD) ile LPCM gönderim arasında +4dB bir fark oluşuyor deniyor. Bunun yanında analog çıkışlarınızın da benzer bir seviye artışı getirmesi söz konusu olabilir. Önemli olan ses seviyesi değil ses detayı, kaynakların ses seviyelerini presetlerden birbirine eşitlerseniz ses seviyesi artışının kulakları yanıltmasının önüne geçilebilir A/B testlerinde.

9.6 crossoverları bence 50hz olmalı, bunun altı için subwoofer gerekiyor.

yok daneel...sadece seviye değil..yazıda da belirttiğim gibi detaylarda v.s herşeyde fark oluyor...merkaz kanal sadece yeterince parlak değil.onun haricinde herşey son derece güzel.

Biraz araştırma yaptım bu mevzuda geldiğim nokta çok ilginç, denonun bir kaç üst modeli dışında onkyo 875de dahil tüm receiverlarda multichannel analog inputların hiçbirinde ADC bulunmuyor deniyor. Yani gelen direkt olarak anfi katına aktarılıyor(mus). Yani ayarladığınız crossoverlar bass yönetimi oda düzeltmesi hoparlör mesafesi gibi hiçbir dijital işlemden geçmiyor zannediyorum multichannel analog bağlantınız. Herhangi bir ayar olmadığından efektler bütün kanallardan geliyor olabilir. Canlılığın ve ses farklılığının sebebi hiçbir dijital işlemden geçmemesi zannediyorum.

Kontrol için multichannel analogdayken crossover ve equalizer ayarları ile oynayıp ses de değişiklik olup olmadığını test edebilirsiniz.

• quote:

Biraz araştırma yaptım bu mevzuda geldiğim nokta çok ilginç, denonun bir kaç üst modeli dışında onkyo 875de dahil tüm receiverlarda multichannel analog inputların hiçbirinde ADC bulunmuyor deniyor. Yani gelen direkt olarak anfi katına aktarılıyor(mus). Yani ayarladığınız crossoverlar bass yönetimi oda düzeltmesi hoparlör mesafesi gibi hiçbir dijital işlemden geçmiyor zannediyorum multichannel analog bağlantınız. Herhangi bir ayar olmadığından efektler bütün kanallardan geliyor olabilir. Canlılığın ve ses farklılığının sebebi hiçbir dijital işlemden geçmemesi zannediyorum.
    Kontrol için multichannel analogdayken crossover ve equalizer ayarları ile oynayıp ses de değişiklik olup olmadığını test edebilirsiniz.

Tarih 29 Kasım 2007; Yer: Yeni Nesil Ses Formatları ve AV Receiver/Hd-Player Seçimi Topiği:
    quote:

Kursad_75
    SORU:
    Ses player'ın içinde çözülüp AV Receiver'a çok kanallı olarak analog bağlantı üzerinden gönderildiğinde, eğer bu ses AV Receiver'ın ADC'leri ile digital sese dönüştürülüp daha sonra DAC'ler ile tekrar analog sese dönüştürülüyor ise, o vakit AV Receiver içerisinde digitale çevrilen analog sese, o esnada, PL ya da DTS'in uygun filtrelerini uygulayıp, değiştiremez miyiz ki bunu yapamıyoruz.
    Buradan hareketle, player'da çözülen ses analog olarak AV Receiver'a aktarıldıktan sonra ADC'ler tarafından bir işleme tabii tutulmadan hoparlörlere gönderiliyordur diyebilir miyiz?
    Buyrun hodri meydan

Cevabı sevgili rg206'dan gelmişti;
    Dostum Kursad,
    quote:

Yukarıda "unpop" dostumuzun DTS sitesinden aktardığı resimli açıklamada "2.senaryoda" bu açıklanmış, çözülen bu ses "DSP post processor" e iletiliyor ve burada "bass menagment" dahil dac ve adc işlemlere tabi tutuluyor.

Yani burada açıklanmış;
     ' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ '

SONUÇ: Buyuralım, buradan yakalım
    Ne olacak şimdi

• Bu konuya " Yeni Nesil Ses Formatları ve AV Receiver/Hd player Seçimi " topiğinden devam edelim lütfen sevgili dostlarım,
    Konuyla ilgili mesajları oraya da aktardım,
    Selamlar...
  • selam arkadaşlar kendinden amphili hoparlörlerin avantaj yada dezavantajı varmı(ör. deffinitive) teşekkür ederim
  • Bu arada, dün akşam yeni sistemimde -nihayet- film izleme fırsatım oldu

Legends of the fall DVD-Rip.. AC3 kayıt vardı.. 4 kanala Downmix olayını ACFilter ile bilgisayarda yaptım, optik bağlantı ile aktardım. 5.1 verip receiverda yapmaktan daha berrak geldi ses..

Hatun kişi bile "evet evet, iyi ki almışız" noktasına geldi

Sinemada sub olmadığı için basların eksik kalacağını tahmin ediyordum, ama açıkçası yanıldığımı fark ettim

Dikkatimi çeken ve tam olarak anlayamadığım ufak bir nokta var. AC3Filter'da 2+2 gibi bir ayar seçince receiver'da Dolby Digital yazısı çıkıyor. Ama PLII seçince de PII yazısı.. İzlerken 2+2 seçtiğimdeki ses daha hoşuma gitti, ama sizce ne farkı vardır..?

• 9.6lar bile sub istiyor cfiliz, bence sisteme acilen bir SW150 ekle, özellikle 361 için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salagar

selam arkadaşlar kendinden amphili hoparlörlerin avantaj yada dezavantajı varmı(ör. deffinitive) teşekkür ederim

Ben super towerları dinledim memnun kalmadım, konu definitive ise bence BP8/BP10 tarafına yönelmek ve supercube ile eşlemek daha başarılı oluyor.
  • center olmadığı zamanlarda 2+2 seçmelisin. aksi durumda vokallerde ses çok az gelir.
    Bundan dolayı 2+2 çok hoşuna gitmiştir. center taktıktan sonra eminim ki diğeri daha çok hoşuna gidecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

Bu arada, dün akşam yeni sistemimde -nihayet- film izleme fırsatım oldu

Legends of the fall DVD-Rip.. AC3 kayıt vardı.. 4 kanala Downmix olayını ACFilter ile bilgisayarda yaptım, optik bağlantı ile aktardım. 5.1 verip receiverda yapmaktan daha berrak geldi ses..

Sinemada sub olmadığı için basların eksik kalacağını tahmin ediyordum, ama açıkçası yanıldığımı fark ettim

Dikkatimi çeken ve tam olarak anlayamadığım ufak bir nokta var. AC3Filter'da 2+2 gibi bir ayar seçince receiver'da Dolby Digital yazısı çıkıyor. Ama PLII seçince de PII yazısı.. İzlerken 2+2 seçtiğimdeki ses daha hoşuma gitti, ama sizce ne farkı vardır..?

• quote:

Orjinalden alıntı: gaziemir

center olmadığı zamanlarda 2+2 seçmelisin. aksi durumda vokallerde ses çok az gelir.
    Bundan dolayı 2+2 çok hoşuna gitmiştir. center taktıktan sonra eminim ki diğeri daha çok hoşuna gidecektir.

quote:

Bu arada, dün akşam yeni sistemimde -nihayet- film izleme fırsatım oldu

Yoo, receiver'da zaten 4 spk seçili olduğu için center'ı frontlara dağıtıyor. Aslında teorik olarak aynı şey gibi.. Yani 2+2'de bilgisayar downmix yapıyor, 5+1'de receiver.. Yoksa böyle değil mi..

• quote:

9.6lar bile sub istiyor cfiliz, bence sisteme acilen bir SW150 ekle, özellikle 361 için.

Açıkçası müzik dinlerken sub eksikliğini görece daha fazla hissediyorum. Ama Music Enhancer modunda hiç de fena olmuyor.

Belki de, sub'lı sistemin sesinin nasıl çıkacağını bilmediğim için elimdeki iyi geliyordur
  • Bu arada, cihazın üzerindeki Tone Control düğmesine basınca treble ve bass yazıları geliyor, ama ne yaptıysam bu değerleri değiştirmeyi beceremedim
  • cihazın hayırlı olsun.bass ve tiz ayarlarını tone tuşuna bastıktan hemen sonra yandaki program düğmesiyle artırabilirsin(ama çok hızlı yapman gerekiyor) bölece çok daha iyi bir ses elde edebilirsin ayrıca müsic enhancer en iyi performansı veren moddur.straigt modu ise dvd filmlerde film dvd ye nasıl kaydedilmişse o şekilde veriyor sesi bilgin olsun.ayrıca dvd.radio,cd modlarında,menüde bir yerde volüme trim diye bir yer var oradan ses seviyesini + 6 ya kadar getir ses biraz daha artırabilirsin bu şekilde.
    quote:

Bu arada, cihazın üzerindeki Tone Control düğmesine basınca treble ve bass yazıları geliyor, ama ne yaptıysam bu değerleri değiştirmeyi beceremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 19 Mart 2008; 15:08:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

cihazın hayırlı olsun.bass ve tiz ayarlarını tone tuşuna bastıktan hemen sonra yandaki program düğmesiyle artırabilirsin(ama çok hızlı yapman gerekiyor) bölece çok daha iyi bir ses elde edebilirsin ayrıca müsic enhancer en iyi performansı veren moddur.straigt modu ise dvd filmlerde film dvd ye nasıl kaydedilmişse o şekilde veriyor sesi bilgin olsun.ayrıca dvd.radio,cd modlarında,menüde bir yerde volüme trim diye bir yer var oradan ses seviyesini + 6 ya kadar getir ses biraz daha artırabilirsin bu şekilde.
    quote:

Bu arada, cihazın üzerindeki Tone Control düğmesine basınca treble ve bass yazıları geliyor, ama ne yaptıysam bu değerleri değiştirmeyi beceremedim

Teşekkürler Akşam bir deneyeyim.. Bu arada volume trim sanırım farklı kaynaklar arası ses dengesizliğini gidermek için kullanılıyormuş.. sesi daha fazla arttırmaya çalışmam yok aslında, zaten genelde -30dB civarı dinliyorum...

• Selamlar

sonunda başını şişirdiğim can dostlarımın başları biraz rahatlıyacak
  •  ' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ '

cep telefonuyla çektiğim için ancak bukadar çıkabildi...kaliteli bir fotoğraf makinam olursa onunla daha iyilerini atarım inşallah.

bu seçimi yapmamda yardımcı olan bütün üstadlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.

• zart kardeş yine de iyi görünüyorlar,hayırlı olsun,wharfedale mi yamaha ns-555 mi hala soruyorum kendime alacağım zaman yazı tura atacağım artık ikisi de güzel.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.