yarın istanbuldayım ..doğubanka inicem öğlen.gidicek arkadaşlar varsa haberleşelim.yamaha 1800 ü de dinlicem .arkadaşlar jamo falan satıyo onlarıda dinlemiş oluruz .
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75
quote:
Orjinalden alıntı: zapatero valla kardeş içinemi doğuyor ne..biraz evvel aradılar muhaberattan "paketiniz var gelin alın" diye... akşam sabahliicez galiba.
Kalbim temizdir benim, hissederim E hadi hayırlısı..! Hem bugün cuma, sabaha kadar yazışırız artık
...yazarım dostum..
quote:
Orjinalden alıntı: hakansolak
şimdi yamaha nın thx almaması ne anlama gelıyor ? ıhtıyacı mı yok ? sadece satış polıtıkası olarak mı z 11 modelıne koymuş ?
ya bu konuda ciddden kafam karıstı ..
Öncelikle THX modları için baya bir processing gücü gerekiyor bu maliyete ekliyor. Misal Denon receiverların amiral gemisi 4308de de yok bütün akustik özellikleri fazlasıyla karşılamasına rağmen.
İkinci olarak da Yamahanın sert karakteristkli orta seviye amfilerinin THX için gereken flat response'a sahip olduğuna emin değilim.
haziran ayı bir gelsede şu thx olayını doya doya keşfetsem..iple çekiyorum vallahi.
peki sevgili daneel bişey sorucam reon çipi mutlaka görmüşsündür ızgaranın altında hemen.taıwan yazıyor .bununla ilgili bir bilgin var mı ?
Arkadaşlar,
Kargo şirketini aradım, 361'im dağıtıma çıkmış
Şaka gibi gelecek ama, şimdiden başka ampli bakmaya başladım
quote:
peki sevgili daneel bişey sorucam reon çipi mutlaka görmüşsündür ızgaranın altında hemen.taıwan yazıyor .bununla ilgili bir bilgin var mı ?
tam olarak soruyu anlamadım ama silicon optix ve hqv sitelerinden detaylı bilgi alabilirsin çip hakkında.
quote:
taiwan yazması seni memnun etmesi için bile yeterli.öğrenmek istediğin bu değil mi? anlamadım değil.
Akşam 361'imi teslim aldım sonunda..
Almayı düşünen arkadaşlar olursa diye, kısaca izlenimlerimi paylaşayım
Yamaha'nın giriş seviyesinin ilk modeli olmasına rağmen, daha önce sadece D-class anfi kullanmış biri olarak, ebatları beklediğimden büyük çıktı.. Tabii diğer birçok modelin yanında da ufacık kalacaktır
Hızlıca bağlantları yaptım. Sadece front çıkışları vidalı tip bağlantı. Surround'lar ve center çıkışı mandallı tip
DVD oynatıcıya bağlantıyı Coaxial üzerinden, HTPC'ye ise optik kablo ile yaptım. Tabii cihazda sadece bir tane coax olması da şaka gibi Uydu alıcının sesini analog 2 kanal bağlarım artık.. Şaka gibi..
Kumandası küçük ve çok karmaşık değil. Yamaha'nın SCENE modları, DSP programları, Pro Logic II seçenekleri başta insanın biraz kafasını karıştırıyor, ~2 saat sonra aklımda netleşti sayılır
Cihaza elektrik verdiğimde, DVD'den yaklaşık 15 dk ses alamadım.. Tam sinirlenmeye başlıyordum ki, DVD'nin ayarlarından dijital ses çıkışını HDMI'dan coax'a çevirmek gerektiğini fark ettim
Önce sadece frontları monster kablo ile bağladım. Makis Ablianitis'in Bahar CD'sini taktım. Wharfedale 9.6 hemen kendini belli etti doğrusu Müzikal anlamda da kayıt olarak da çok başarılı geldi.. Baslar biraz eksik gibi geldiği için 100Hz değerini biraz arttırdım.. Bass kesme frenkansını 80'den değiştirmedim..
Tabii bu arada şu Scene modları ile oldukça boğuştum
Ses kalitesi eski sistemime göre çok daha iyi olmasına rağmen "361 9.6'ları sürmez" diyen arkadaşları şimdi daha iyi anlıyorum. Kolonlar sanki 50 km ile giden bir F1 aracı hissi yaratıyor insanda 361 ile sürünce.. Gerçi gecenin bir vakti de sesi çok yükselip komşuları toplamak istemedim, bu akşam biraz yükleneyim :)
Daha sonra 8.3 olan surround'ları bağladım. Hassasiyeti 9.6'ya kıyasla 4 dB düşük olduğundan dolayı, manual kalibrasyonda biraz arttırdım dB değerlerini. Tabii 361'de bi-amp çıkış olmadığı için, kolondaki HF ve LF girişleri arasındaki köprüyü kaldırmadım...
Şu an center olmadığı için, insan eksikliğini hissediyor. Müzik için sub olmadan da olabilir gibi geldi bas değerini arttırınca..
Bahar'dan sonra piano classics'den bir cd denedim, ama ses kalitesi görece düşük geldi.. Malum -en zayıf halka- sonucu belirliyor.
Muammer Ketencioğlu'nun İzmir Hatırası albümünü denedim, o da oldukça iyidi.. LINK TIKLA
Sinema performansını denemek için fırsatım olmadı. WAF konusunda şansımı zorlamamak lazım
İlk izlenimlerim böyle oldu.. Bakalım, akşama daha detaylı kurcalayacağım
THX konusunda bikaç şey yazayım; thx sadece amfide ya da dvd playerda vs olursa yeter gibi bir düşünce yanlıştır.. thx bir ses ve GÖRÜNTÜ kalibrasyonu standartıdır. kullandığınız bütün ekipmanlar thx destekli olabilir, amfiden dvd player'a, dvd film'den hoparlör kablolarına, interconnect kablolarından projeksiyonunuza ve hoparlörlerinizden projeksiyon perdelerine kadar herşeyin bir standartı vardır thx'de.. bunlardan sadece bir tanesine sahip olmak işin sadece o yönünü o standarta uygun izleyebildiğiniz/dinleyebildiğiniz anlamına gelir..
thx sertifikası verilen sinema salonlarına konu gelince, yine sadece amfisi yüzünden bir salona thx sertifikası verilmiş olamaz.. bu salonlarda oturma düzeninden tutun perdeye kadar, hoparlörlerin(thx sertifikalı) yerleşimi, havalandırma, sinemadaki büfenin kalitesi (evet öyle), görüntüyü sağlayan projeksiyon vs. gibi aklınıza gelebilecek herşeyin kalibre edilmesiyle thx sertifikası alınır.. çünkü thx'de amaç mümkün olabilecek en iyi ses ve görüntünün yanında, konu sinema salonu olunca en iyi izleme deneyimidir de diyebiliriz..
evet arkadaşlar dün ilk bluray izlememi gerçekleştirdim.Patriot filmini izledim..tabii bu arada sürekli ses durumunu test etmek için geçişler yaptığım için hanımla kavga etmek de cabası oldu.İlk izlenimlerimi sizinle paylaşayım. Öncelikle PCM ve normal DD farkı için amfide tüm dsp modlarını iptal ettim.Yani ses üzerinde prologic IIx v.s kullanmadan ne farklılık olacak diye baktım.Hem bitstream hem de pcm olarak iletimde bir farkla karşılaşmadım diyebilirim.Özellikle çok efektli sahnelerde hemen hemen aynı performansı aldım.DD kayıtlarla mukayese de az da olsa bir fark hissediliyor.Ancak esas fark analog bağlantı ile arada çok farkediliyor.Analog 5.1 kanal bağlantı ile bluray den gelen ses , dijital bağlantı ile kıyas kabul etmeyecek kadar efektlerde başarılı....kanalların konumlanması da sanki daha iyi gibi.Ayrıca aynı ses seviyesinde olmasına rağmen kaynaklar arası geçişlerde ses seviyelerinde nerdeyse %50 fark var(efekt kanallarında).Savaş sanki canlanıyor salona doluyor desem yeridir.Normal sahnelerde pek bir farklılık yok ama ne zamanki efekti bol olan bir sahne oluyor, surround kanallar coşuyor.Sadece center da orta ve üst frekanslarda eksiklik kalıyor.Bunun neden kaynaklandığını anlamadım ama DD kayıtta center 'dan efektler v.s de gelirken , analog da bunlar yok oluyor ve sesler daha matlaşıyor... Bir de canımı sıkan bir olay , almanca kayıtlı DD ile ingilizce kayıtlı DD arasında bile fark olması...ikisi arasında bile geçiş yaptığımda farkı hissedebiliyorum. Bu arada samsung 1400 bluray ile de ilgili biraz bilgi vereyim.Cihaz ile normal dvd izlemiş ve görüntü olarak memnun kalmıştım.sony bluray de , showroom da cihaz açılışı ve film yüklemesi canımı çok sıkmıştı.açıkcası bunda da en merak ettiğim konulardan biri bu idi ama cihaz yaklaşık 30 sn.lik bir sürede filmi çalıştırır vaziyete geldi.720 p yerine de 1080 i de daha iyi performans alıyorum. Diğer 2 filmi de seyretmem lazım...onlarda da benzer olayla karşılaşacakmıyım bilmiyorum.Yalnız kayıt durumları kafamda soru işaretleri yaratıyor.Ayrıca PCM işlemelerinde yamaha gayet iyi iş çıkarıyor.Detaylı ve daha sıhhatli bilgileri ileride vereceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: zapatero
.Analog 5.1 kanal bağlantı ile bluray den gelen ses , dijital bağlantı ile kıyas kabul etmeyecek kadar efektlerde başarılı....kanalların konumlanması da sanki daha iyi gibi.Ayrıca aynı ses seviyesinde olmasına rağmen kaynaklar arası geçişlerde ses seviyelerinde nerdeyse %50 fark var(efekt kanallarında).Savaş sanki canlanıyor salona doluyor desem yeridir.Normal sahnelerde pek bir farklılık yok ama ne zamanki efekti bol olan bir sahne oluyor, surround kanallar coşuyor.Sadece center da orta ve üst frekanslarda eksiklik kalıyor.Bunun neden kaynaklandığını anlamadım ama DD kayıtta center 'dan efektler v.s de gelirken , analog da bunlar yok oluyor ve sesler daha matlaşıyor... Bir de canımı sıkan bir olay , almanca kayıtlı DD ile ingilizce kayıtlı DD arasında bile fark olması...ikisi arasında bile geçiş yaptığımda farkı hissedebiliyorum.
@Zapatero burayı açıkcası anlayamadım.özneyi betimleyemedim. bir de sana bir görüş benim nazarımda DD 5.1 kanalların toplamı ile ancak full range yapıya ulaşabiliyor gibi düşünce var.detaya sonra inerim.demek istediğim kanallar arasında frekans yelpazeleri dardır. hayırlı olsun bu arada.
bluray kullanmadım ama bu analog baglantının sırrı nedır bılmıyorum. dıgıtalı tercıh etmıyorum 5.1 analog baglantı ıle ızledıgım fılmlerde efektler cok daha guzel. en guzelıde sub sankı daha kararlı nerde nezaman fılme gırecegını cok daha ıyı bılıyor. ustadlar bu analog baglantının sırrı nedır bır aydınlatın bızlerı.
arkadaşlar yamaha 661 aldım ama özelliklerini pek bilmiyorum hangi modda film daha güzel izlenir birde ben dvd anfi arası hd bağlantı yaptım görüntü yine aynı görüntüyü daha yüksek kaliteli olur dedeiler ama aynı görüntü yine ne yapmam lazım anfide bir ayarı varmı acaba yardımcı olur sanız sevinirim birde forumda gördüm 659 yamaha afinin içinde iki adet kumada vardı benim bir adet kumanda çıktı kutuda acaba aldığım yerde çıkarmış olabilirmi ben yeniyim bana yardımcı olursanız sevinirim saygılar arkadaşlar
quote:
Orjinalden alıntı: the_cantan
quote:
.Analog 5.1 kanal bağlantı ile bluray den gelen ses , dijital bağlantı ile kıyas kabul etmeyecek kadar efektlerde başarılı....kanalların konumlanması da sanki daha iyi gibi.Ayrıca aynı ses seviyesinde olmasına rağmen kaynaklar arası geçişlerde ses seviyelerinde nerdeyse %50 fark var(efekt kanallarında).Savaş sanki canlanıyor salona doluyor desem yeridir.Normal sahnelerde pek bir farklılık yok ama ne zamanki efekti bol olan bir sahne oluyor, surround kanallar coşuyor.Sadece center da orta ve üst frekanslarda eksiklik kalıyor.Bunun neden kaynaklandığını anlamadım ama DD kayıtta center 'dan efektler v.s de gelirken , analog da bunlar yok oluyor ve sesler daha matlaşıyor... Bir de canımı sıkan bir olay , almanca kayıtlı DD ile ingilizce kayıtlı DD arasında bile fark olması...ikisi arasında bile geçiş yaptığımda farkı hissedebiliyorum.
@Zapatero burayı açıkcası anlayamadım.özneyi betimleyemedim. bir de sana bir görüş benim nazarımda DD 5.1 kanalların toplamı ile ancak full range yapıya ulaşabiliyor gibi düşünce var.detaya sonra inerim.demek istediğim kanallar arasında frekans yelpazeleri dardır. hayırlı olsun bu arada.
Sevgili Cantan, özetlemek gerekirse analog bağlantıda daha iyi ses aldım demek istiyorum.özellikle de efektlerde.merkez kanalda da mat değil daha açık ve temiz ses alsam süper diyeceğim.Belki kablodandır diye merkez kanal bağlantının kablosunu başka bir kablo ile değiştireceğim ama şu anda elimde yok.Hafta içi inşallah.Yani sıkıştırılmamış pcm de bile aynı veya benzer sesi alamadım...analog bağlantıdaki ses yükselmesinin benzerini bilgisayarda da yaşamıştım..dekoder a karttan dijital gelen ses ile direkt kartta çözülmüş ve analog iletilmiş ses seviyesi arasında da benzer fark yaşamıştım...ama efektler gerçekten çok farkediyor...Ne kadar söylemeye çalışsam da yani dinlemeden anlaşılması çok zor. Bu arada 2.filmi de seyrettim ve fark yok..bluray ve amfi arasındaki tüm iletimleri ve medya kayıtlarını denedim.analog bağlantı, merkez kanal dışında gene başarılı.cihazı almadan evvel bana izletilen spiderman filminde ise PCM de DD ye göre oldukça bariz bir farkı hissetmiştim ama şu ana kadar izlediğim filmlerde böyle bir durum olmadı.Acaba diyorum kayıtlarla ilgili bir şey mi sözkonusu.Bir de D true HD bir film tedarik edip onu deneyeceğim..Bakalım onda ne duyacağız..
ne biliyim ? sevgili can tan. ben bilgi paylaşımı olsun diye belirttim .cihazın kalitesini etkilemez tabiki .
c filiz dostum hayırlı olsun yeni cihazın. güle güle kullan.
quote:
evet arkadaşlar dün ilk bluray izlememi gerçekleştirdim.Patriot filmini izledim..tabii bu arada sürekli ses durumunu test etmek için geçişler yaptığım için hanımla kavga etmek de cabası oldu.İlk izlenimlerimi sizinle paylaşayım. Öncelikle PCM ve normal DD farkı için amfide tüm dsp modlarını iptal ettim.Yani ses üzerinde prologic IIx v.s kullanmadan ne farklılık olacak diye baktım.Hem bitstream hem de pcm olarak iletimde bir farkla karşılaşmadım diyebilirim.Özellikle çok efektli sahnelerde hemen hemen aynı performansı aldım.DD kayıtlarla mukayese de az da olsa bir fark hissediliyor.Ancak esas fark analog bağlantı ile arada çok farkediliyor.Analog 5.1 kanal bağlantı ile bluray den gelen ses , dijital bağlantı ile kıyas kabul etmeyecek kadar efektlerde başarılı....kanalların konumlanması da sanki daha iyi gibi.Ayrıca aynı ses seviyesinde olmasına rağmen kaynaklar arası geçişlerde ses seviyelerinde nerdeyse %50 fark var(efekt kanallarında).Savaş sanki canlanıyor salona doluyor desem yeridir.Normal sahnelerde pek bir farklılık yok ama ne zamanki efekti bol olan bir sahne oluyor, surround kanallar coşuyor.Sadece center da orta ve üst frekanslarda eksiklik kalıyor.Bunun neden kaynaklandığını anlamadım ama DD kayıtta center 'dan efektler v.s de gelirken , analog da bunlar yok oluyor ve sesler daha matlaşıyor... Bir de canımı sıkan bir olay , almanca kayıtlı DD ile ingilizce kayıtlı DD arasında bile fark olması...ikisi arasında bile geçiş yaptığımda farkı hissedebiliyorum. Bu arada samsung 1400 bluray ile de ilgili biraz bilgi vereyim.Cihaz ile normal dvd izlemiş ve görüntü olarak memnun kalmıştım.sony bluray de , showroom da cihaz açılışı ve film yüklemesi canımı çok sıkmıştı.açıkcası bunda da en merak ettiğim konulardan biri bu idi ama cihaz yaklaşık 30 sn.lik bir sürede filmi çalıştırır vaziyete geldi.720 p yerine de 1080 i de daha iyi performans alıyorum. Diğer 2 filmi de seyretmem lazım...onlarda da benzer olayla karşılaşacakmıyım bilmiyorum.Yalnız kayıt durumları kafamda soru işaretleri yaratıyor.Ayrıca PCM işlemelerinde yamaha gayet iyi iş çıkarıyor.Detaylı ve daha sıhhatli bilgileri ileride vereceğim.
Bitstream(sıkıştırılmış format TrueHD) ile LPCM gönderim arasında +4dB bir fark oluşuyor deniyor. Bunun yanında analog çıkışlarınızın da benzer bir seviye artışı getirmesi söz konusu olabilir. Önemli olan ses seviyesi değil ses detayı, kaynakların ses seviyelerini presetlerden birbirine eşitlerseniz ses seviyesi artışının kulakları yanıltmasının önüne geçilebilir A/B testlerinde.
9.6 crossoverları bence 50hz olmalı, bunun altı için subwoofer gerekiyor.
arkadaşlar bu pcm lpmc falan nedir hakkat bunların anlatımını nerde bulabılırım ?..yada anlamak gerekmez en kaliteli olanı hangisi ?
quote:
Orjinalden alıntı: Daneel
quote:
Bitstream(sıkıştırılmış format TrueHD) ile LPCM gönderim arasında +4dB bir fark oluşuyor deniyor. Bunun yanında analog çıkışlarınızın da benzer bir seviye artışı getirmesi söz konusu olabilir. Önemli olan ses seviyesi değil ses detayı, kaynakların ses seviyelerini presetlerden birbirine eşitlerseniz ses seviyesi artışının kulakları yanıltmasının önüne geçilebilir A/B testlerinde.
9.6 crossoverları bence 50hz olmalı, bunun altı için subwoofer gerekiyor.
yok daneel...sadece seviye değil..yazıda da belirttiğim gibi detaylarda v.s herşeyde fark oluyor...merkaz kanal sadece yeterince parlak değil.onun haricinde herşey son derece güzel.