Arkadaşlar ses sistemleri hakkında pek bilgim yok. Bende philips hts 3115 ev sinema sistemi var , av receiver alsam bu sisteme bendeki sistemi bağlayabilir miyim ? Performans ne olur ?
sevgili kürşat tekrar okudum benim anladığım cd lerde bir thx formatı yok kesınlıkle .sadece amplının kalıtesını test edıp lucas ın verdıgı bır rütbe gibi bişey bu ama merak ettıgım amplinin içinde thx formatlı yayın verebılmek ıcın bır işlemci mi var ekstradan yoksa amli zaten kalıtelı ses verıyor kanallar cok berrak dıye test edılıp testi geçen ampliye : bu ampli zaten ıyı bu duğmenın adıda thx olsun mu demışler ?
quote:
Orjinalden alıntı: hakansolak
sevgili kürşat tekrar okudum benim anladığım cd lerde bir thx formatı yok kesınlıkle .sadece amplının kalıtesını test edıp lucas ın verdıgı bır rütbe gibi bişey bu ama merak ettıgım amplinin içinde thx formatlı yayın verebılmek ıcın bır işlemci mi var ekstradan yoksa amli zaten kalıtelı ses verıyor kanallar cok berrak dıye test edılıp testi geçen ampliye : bu ampli zaten ıyı bu duğmenın adıda thx olsun mu demışler ?
thx in belli kriterleri vardır.bu kriterleri geçebilen amplilere thx sertifikası verilir.mesela istanbulda bazı sinemalarda thx sertifikalı salonlar var.diğer salonlarla aynı olmasına rağmen sadece ampli sayesinde bu sertifikaları almışlar.bütün parçaların thx i desteklemesi gerekmediği anlaşılıyor.bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlar varsa bu konudada cvp verirlerse sevinirim
şimdi yamaha nın thx almaması ne anlama gelıyor ? ıhtıyacı mı yok ? sadece satış polıtıkası olarak mı z 11 modelıne koymuş ?
ya bu konuda ciddden kafam karıstı ..
quote:
Orjinalden alıntı: ayancıklı
Arkadaşlar ses sistemleri hakkında pek bilgim yok. Bende philips hts 3115 ev sinema sistemi var , av receiver alsam bu sisteme bendeki sistemi bağlayabilir miyim ? Performans ne olur ?
Benim sorum güme gitmiş...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ayancıklı Arkadaşlar ses sistemleri hakkında pek bilgim yok. Bende philips hts 3115 ev sinema sistemi var , av receiver alsam bu sisteme bendeki sistemi bağlayabilir miyim ? Performans ne olur ?
Kullandığın sistem zaten bir ampli/player içeriyor ayancıklı, dolayısı ile ekstradan AV Receiver eklemek bir anlam ifade etmez. Ampli/player'ını sadece player olarak kullanıp, eğer optik ya da koaksiyel çıkış desteği varsa, AV Receiver'a bağlantı yapabilir ve hoparlörlerini de AV Receiver'a bağlayarak kullanabilirsin, ki buna da gerek yok... AV Receiver almaktaki amacını yazarsan, yol göstermek daha kolay olur, Selamlar...
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ayancıklı Arkadaşlar ses sistemleri hakkında pek bilgim yok. Bende philips hts 3115 ev sinema sistemi var , av receiver alsam bu sisteme bendeki sistemi bağlayabilir miyim ? Performans ne olur ?
Kullandığın sistem zaten bir ampli/player içeriyor ayancıklı, dolayısı ile ekstradan AV Receiver eklemek bir anlam ifade etmez. Ampli/player'ını sadece player olarak kullanıp, eğer optik ya da koaksiyel çıkış desteği varsa, AV Receiver'a bağlantı yapabilir ve hoparlörlerini de AV Receiver'a bağlayarak kullanabilirsin, ki buna da gerek yok... AV Receiver almaktaki amacını yazarsan, yol göstermek daha kolay olur, Selamlar...
Kürşad 75 beni bu konuda bilgilendirdiğin için teşekkürler. Diğer sorum , plazma tv için direk plazmanın arkasına bağlayıp çok temiz ,kaliteli ses alabileceğim hoparlör olarak neyi tavsiye edersin ?
quote:
Orjinalden alıntı: ayancıklı Kürşad 75 beni bu konuda bilgilendirdiğin için teşekkürler. Diğer sorum , plazma tv için direk plazmanın arkasına bağlayıp çok temiz ,kaliteli ses alabileceğim hoparlör olarak neyi tavsiye edersin ?
Şu anki kullandığın ses sistemini direkt plazmaya bağlaman yeterli ancak televizyon izlerken sistemi çalıştırmak istemiyorsun galiba! Yine de ekstra hoparlör almak bence gereksiz bir ses sistemine sahipsen, nitekim kullanacağın hiçbir münferit hoparlör, sistemden aldığın sesten daha kalitesini sunmaz sana derim; ki bir çift hi-fi stereo hoparlör alıp direkt plazmaya bağlamayı da doğru bulmuyorum; aklında olsun...
Anladım, çok sağolasın...
kurşat hocam yamaha rx-v 457 ve wharf 9,6-8,4 lerden kurulu sinama sistemim var.sana sorum su anfi uzerinde hoporler empedans secimi var ve bunlar 4-8 ohm seklinde ,wharf lar 6 ohm olduguna gore hangi degeri secmek gerekir ve neden,bu secim ses siddetini etkilermi,tesekkuler..
quote:
Orjinalden alıntı: texmo kurşat hocam yamaha rx-v 457 ve wharf 9,6-8,4 lerden kurulu sinama sistemim var.sana sorum su anfi uzerinde hoporler empedans secimi var ve bunlar 4-8 ohm seklinde ,wharf lar 6 ohm olduguna gore hangi degeri secmek gerekir ve neden,bu secim ses siddetini etkilermi,tesekkuler..
Sevgili texmo, Aslında mantıklı olan Wharfedale'ler ile uyumlu olan 6 ohm empedansı seçmek, Ancak gariptir ki Yamaha RX-V 659 ve 661 için profesyonel inceleme yapan editörler 6 ohm AV Receiver empedansında çıkış gücünde önemli bir düşüş tespit edip 8 ohm'u önermişler, ben de bu şekilde kullanıyorum şu an... Bu bağlamda bunu, Yamaha AV Receiver'lara özgü bir durum kabul edip 8 ohm empedansın daha verimli olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Senin de bu yöntemi denemende fayda var; ki bir sorun teşkil etmez, Selamlar...
tesekkurler bu sekilde kullanacagım,ani 8 ohm
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75
quote:
Orjinalden alıntı: texmo kurşat hocam yamaha rx-v 457 ve wharf 9,6-8,4 lerden kurulu sinama sistemim var.sana sorum su anfi uzerinde hoporler empedans secimi var ve bunlar 4-8 ohm seklinde ,wharf lar 6 ohm olduguna gore hangi degeri secmek gerekir ve neden,bu secim ses siddetini etkilermi,tesekkuler..
Sevgili texmo, Aslında mantıklı olan Wharfedale'ler ile uyumlu olan 6 ohm empedansı seçmek, Ancak gariptir ki Yamaha RX-V 659 ve 661 için profesyonel inceleme yapan editörler 6 ohm AV Receiver empedansında çıkış gücünde önemli bir düşüş tespit edip 8 ohm'u önermişler, ben de bu şekilde kullanıyorum şu an... Bu bağlamda bunu, Yamaha AV Receiver'lara özgü bir durum kabul edip 8 ohm empedansın daha verimli olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Senin de bu yöntemi denemende fayda var; ki bir sorun teşkil etmez, Selamlar...
Receiverlardaki empedans ayarlarının hepsi power limiting fonksiyonudur, düşük empedanslı kolonların amfiden fazla akım çekerek amfiye zarar vermelerini engellemek için tasarlanmışlardır. BU sebepten amfi kaldırabiliyorsa her zaman en yüksek empedans ayarında kullanmak amfinin tüm gücünü limitleme olmadan değerlendirme imkanı verir ve daha iyidir.
Arkadaşlar,
Saçma bir soru olacak belki ama.. Yamaha 361'in kullanma klavuzuna baktığımda, arkada Front B çıkışları da görünüyor. Bunlar ne ola ki
Biamp bağlantı için mi, yoksa 'presence speakers' için midir sizce..? Klavuzda açıklık getirmemiş gördüğüm kadarıyla
1 önceki soruya ilaveten : Önde de off/A/B diye secenekler var.Bunun OFF olması mı gerekiyor. OFF olunca önden hoporlorden ses gelmiyor .Bilginizi paylaşmanızı bekliyorum.Saygılar...
A yap gelir...tabii ön hoparlörleri arkadaki front A terminallerine bağladıysan.B terminallerine bağladıysan B yap.
Zapatero_can, Daha gelmedi mi yaban ellerden sipariş verdiğin blu-ray filmler yahu? Bekliyorum hala incelemelerini
valla kardeş içinemi doğuyor ne..biraz evvel aradılar muhaberattan "paketiniz var gelin alın" diye... akşam sabahliicez galiba.
quote:
Orjinalden alıntı: zapatero valla kardeş içinemi doğuyor ne..biraz evvel aradılar muhaberattan "paketiniz var gelin alın" diye... akşam sabahliicez galiba.
Kalbim temizdir benim, hissederim E hadi hayırlısı..! Hem bugün cuma, sabaha kadar yazışırız artık