Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (282. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sinema sisteminden vazgeçip sadece müzik odaklı bir sistem arayşındayım.

Yamaha A-s2100 düşünüyorum.
    CD çalar olarak Marantz ND8006 var
    Pikap olarak da Audio Technica LP120

Daha çok rock/metal müzikler dinliyorum. Plak tercihim müzikte.

Öncelikle almayı düşündüğüm amfi ile ilgili tecrübeli arkadaşlardan yorum rica edeceğim. Phono katı önemli mesela. Bir de uygun bir hop tavsiyesi olursa şahane olur. Klipsch veya Bowers and Wilkins nasıl olur mesela?

Şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba
    Liste hala aktif mi bilmiyorum ama ben de yaklaşık 1,5 yıldır yamaha tsr-7850 sahibiyim.😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.
    Daha önce kullandığım onkyo avr bozulunca yamaha rxv 3800 aldım.onkyodan sonra çok karışık geldi.optik girişten tv yi bağladım ama ses alamadım.hoparlörleri bağlayıp çalıştırmayı bir şekilde becerdim ama menüyü hala çözemedim. yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maykop -- 22 Aralık 2019; 23:0:32 >
  • Sinema için, agresif çalan hangis:i Onkyo , pioneer , Denon my yoksa Pioneer mı? ayrıca Yamahada her hoparlöre ayrı ayrı tiz bas yapma imkanı var mı ekodan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmantr -- 27 Aralık 2019; 15:44:48 >
  • ironmantr kullanıcısına yanıt
    Her hoparlorle ayri ekolayzer ayari yapilabiliyor yamaha da . Ama buna gerek varmi ki ? Zaten kalibrasyon uygun ayari yapiyor bence .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maykop kullanıcısına yanıt
    Merhaba . 3800 zamaninin kallavi cihazlarından . Cihazi komple sıfırlayıp temiz bir kurulum yapmalısınız bence. Bu sayede sizden onceki kullanan kisinin ayarları sifirlanmis olur . Ona gore yeniden ayar yapabilirisniz .

• yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Bunu db cinsinden yapıyorsa gerek olabilir, farklı kolonlar kullandığında veya farklı seri ise böyle birşey yapmak isteyebilrsin, Denon da yok genel eko ayarı var bunu her kolon için ayrı mı yapıyor bilmiyorum,ev sinema amfisinde en çok ayar kabiliyeti olan sanırım yamaha , doğrumu bilen varsa söylesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmantr -- 27 Aralık 2019; 22:7:52 >
  • ironmantr kullanıcısına yanıt
    kendi cihazım için konuşayım her hoparlör için ayrı eq ayarı ayrı db ayarı yapılabiliyor. Ayrıca kalibrasyon işleminde de eğer hoparlörler farklı marka , farklı model , farklı karakteristik te ise ayar seçeneklerinde örneğin bütün hoparlörleri front hoparlörlere göre kalibre edebiliyor makine . Veya genel flat bir kalibrasyonda yaptırabiliyorsun . Yani bir dünya ayar var . Cihaz kalibrasyon yaparken her hoparlörden cıkan sesi birbirine benzetmeye çalışıyor zaten buna göre her hoparlöre farklı eq uyguluyor buna sub da dahil .
  • Yamaha 9.2 avr lerde auro-3d desteği yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ironmantr

Yamaha 9.2 avr lerde auro-3d desteği yok mu?
    Yamaha'larda Auro 3D yok.

• kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Eyvallah

• Sıfır ayarında rx v585 anfım satılıktır.test amaçlı 1 saat kullanıldı.fiyat 2750 TL.

• Sony, onkyo, pioneer markalarindan sonra soundbarlarla gecen bir ara ve 20 yillik merakimizi Yamaha Ax2080 ile sonuclandirdik. Ilk defa yamaha kullaniyorum ama cok defa kullanim twcrubelerini okumustuk. Aslinda onkyo rz830 ile devam edecektim ama cihaz beklenmedik hata verince daha once cok merak edip satinalmadigim yamaha icin kismet dogdu dedim. Hoparlor seti pioneer es31 5+0. Subwoofer da pioneer di ama yeni hoparlorlerin baslari yaninda biraz sesi yapay kalinca devreden cikardim. Ilk izlenimlerim (henuz kalibrasyonu mikrofon ile yapmadim) temiz ve net ses verdigi yonunde. Seste derinlik hersekilde hissediliyor. Sol sag ve surroundlardaki gecisler belirgin. Merkez hoparlor tv uzerinden netflix uygulamasinda cok geri kaliyor. Ancak netflix bu sorunu ozellikle turkce dublajlarda soundbarlarda da yaptigindan yamahanin sucunu bu sesi isleyememesi olarak bulabilirim ama belki de atladigim birsey vardir. Detayda merak edilen akilli ses ozelligi var ama bence netflic uzerinden gelen 5.1 seste cok basarili olmadi. Kumanda cok buyuk aydinlatmali olmasi ise anfinin sinifinin isareti. Spotify uygulamasinda direk telefon uzerinden baglaniyor ve ses kalitesi stereocular haric kulaklari mest eder.

Saygilarimla.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ax2080 yazmışsınız ama sanırım doğrusu RX-A2080 olacaktı. Bu avr'nin gerçek potansiyeline yaklaşmak adına hoparlör setinizi de ciddi bir şekilde güncellemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 22 Ocak 2020; 14:28:55 >
  • Yamaha vr x 683 amfime center olarak iki tane klipsch r 14 seri bağladım 16 ohm oluyor amfiye zarar verir mi acaba. Paralel bağlayınca 4ohm oluyor amfim frontlar 8 ohm rp 280 olunca min 8 ohm diyor diğer bağlantılara.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaandeniz13

Yamaha vr x 683 amfime center olarak iki tane klipsch r 14 seri bağladım 16 ohm oluyor amfiye zarar verir mi acaba. Paralel bağlayınca 4ohm oluyor amfim frontlar 8 ohm rp 280 olunca min 8 ohm diyor diğer bağlantılara.
    Yapmayın böyle şeyler. 😊

• Dousk kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Hoparlor seti maalesef yeni:( Anfi degisikligi biraz hizli gelisti ve daha sirada atmoslari da ekleyince sanirim pioneer ile sevmeye calisacagim bu anfiyi. Model numarasi dogru sizin dediginiz gibi.

Saygilarimla.

• kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Forumda okudum seri paralel bağlayanlar vardı ama sistemleri nasıldı hiç hatırlamıyorum center alana kadar böyle bir şey yaptım tavsiye etmezseniz teke düşerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaandeniz13

Forumda okudum seri paralel bağlayanlar vardı ama sistemleri nasıldı hiç hatırlamıyorum center alana kadar böyle bir şey yaptım tavsiye etmezseniz teke düşerim.
    Yanlış anlamadıysam 2 Ad. R14'ü Center olarak bağlamışsınız. İdareten ses versin diye yaptıysanız bari tek olarak takın ki hem güç problemi olmasın, hem de ek kablo risklerinden kurtulun.

• Evet doğru anladınız. Güç olarak kağıt üstünde 100w yapar. Ama sıkıntı yaratacaksa dediğinizi yapmak lazım 16 ohm hoparlör görmedim ben de çünkü.

• 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.