Şimdi Ara

Yamaha Aventage RX-A1040 AVR ses yüksekliği sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde şu avr lerin auto calibrasyon işi için bir arkadaş el ile yapın demiş bence doğru demiş.
    Bende amfilerin yaptığı autoc. işini hiç beyenmiyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Birde şu avr lerin auto calibrasyon işi için bir arkadaş el ile yapın demiş bence doğru demiş.
    Bende amfilerin yaptığı autoc. işini hiç beyenmiyorum açıkçası.

ben de oto kalibrasyon yaptırmadım. 1040 ı yeni aldım zaten, stereo olayında ses düşüklüğüne takıldığım için henüz sinema olarak denemedim inanır mısın. müzik/film oranım 80/20. o yüzden stereo kısmında tatmin olmadan sinema tarafına doğru düzgün geçemedim bile. senin onkyo'ya baktım da kanal başı 8 ohmda 140 watt diyor, gücü benimkinden yüksek zaten. onkyolar da kafama takılmıyor değildi ama alalı daha 2 hafta olmuşken değiştirmek fikri bana pek cezbedici de gelmiyor. o yüzden yanlış yaptığım bir şey varsa bulmaya çalışıyorum, burada fikirleri alayım dedim.

• Daha önce dediğim gibi Amfi nin biamp opsiyonu var ise deneyin.
    Benim bağlantı öyle şu an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    evet biamp opsiyonu var. musait olduğun bir zaman görselini paylaşma şansın var mı? merak ettim
  • Sistemin♧¿ @-Vegass-

• YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    evet sisteminin
  • Hocam kusura bakmayın, ancak yazabilme fırsatı buldum. Levelleri arttırma konusunda küçük bir hatırlatmada bulunayım. Örn; lavel ayar skalası -12db/+12db arasındaysa max ayarlara değil de +4, +6 gibi ayarlara getirin. En azından sistemde daha zayıf olduğunu düşündüğünüz kabinler için bu değerleri geçmeyin. Ben kendi sistemimde bu hataya düşerek centerin (jamo s420 cen) bobinlerini yaktım Wharfedale d9.5lerin yanında zayıf kalıyorlardı, bende yüklendim levele. Sıkıntısız dinliyorken bir gün sese fazla yüklendim, sonrası malum Şimdilik sorunu bobinleri sardırarak hallettim. Eski netliğinde çalışıyor ancak levelini +3de tutyorum. Otomatik Kalibrasyonda ayarların düşük olmasının sebebi de bu olabilir. Yazılım hem avryi hemde hoparlörleri korumak için bu seviyelere düşürüyordur.

Bu biamp bağlantı konusunu bende çok araştırdım ama sistem 7.1 çalıştığı için deneme fırsatım olmadı. Bu şekilde bağlantı yapan arkadaşların yorumları olumlu yönde, benimde aklımın kenarında deneneceği günü bekliyor. Deneme fırsatınız olursa bizimle de paylaşırsınız ;)

• Yamaha rx1040 da sesin volume ün çevirilmesi ile Lineer olarak arttığını nereden çıkarıyorsunuz? Belki daha çok esneklik sunmak için alt ses seviyelerinde daha sakin artışlar yerini üstlere çıkınca daha etkili artışlara bırakıyordur....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    güzel bir yaklaşım ancak dinlerken böyle bir durum hissetmedim, dikkat etmemiş olduğumu varsayarsak bunu nasıl ölçebiliriz?
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    Akıllı Telefonunuza bir Desibel ölçer yüklersiniz. Sonra Youtube 'dan biteviye bir 500hz sviyesinde bir sinyal yollar sesi birer birer arttırırıp Desibel'in aynı oranda artıp artmadığına bakarsınız.
    Bu arada Yamaha'nın setuplarında Volume ün DB mi yoksa eski tip sıfırdan başlayan yöntemle yukarıya şekilde ayarlayabiliyorsunuz ... En azından benim RX-A3020 öyle...
    peki dostum, hazır aynı seriden birini yakalamışken 1-2 şey sorayım müsaade edersen. çünkü sanırım henüz fazla kullanıcısı olmadığı için nette net cevaplar bulamıyorum. vaktini alıyorsam kusura bakma.

1 - RX-A3020 AVR den müzikal anlamda memnun musun? kulelerde hangi kabinleri kullandığını bilmiyorum ama tonlamalar, baslar, tizler seni tatmin ediyor mu?
    2 - Yukarıdaki mesajında bahsetmiş olduğun gibi volume ün lineer (doğrusal) olarak artmayışı 3020 de de geçerli mi?
    3 - Volume ün eski sistem (sıfırdan başlayan) kullanılış ayarı hangi menünün içerisinde?
    4 - Levellarında yükseltme yaptın mı? yoksa flat konumdalar mı?
    4 - Kaç metrekarede, eksi kaç db aralığında dinlediğin zaman (2ch stereo) tatmin edici bir ses yüksekliği sağlıyorsun? Bunu bangır bangır bir ses almak anlamında sormuyorum elbette, normal dinleme modunu merak ettim.
    5 - Sisteminde bir güncelleme yapmak isteseydin değiştireceğin bileşen hoparlörler mi olurdu yoksa AVR mi? neden?

ben kendi sorularıma kendi cevaplarımı vereyim

1 - Sistemimden şu anda müzikal anlamda memnun değilim. ama sorun avr den mi yoksa 777 lerden mi kaynaklanıyor emin olabilmek için bu haftasonu 1040 ı birkaç değişik hoparlörle deneyeceğim (heco, b&w, dali)
    2 -
    3 -
    4 - yaklaşık 40 metrekarede dinliyorum ve levellerımı (kuleler için) +10 db e (maksimum seviye) yükselttim, bu sayede -35/-36 seviyelerinde nispeten tatmin edici bir şiddette müzik dinleyebiliyorum.
    5 - bu soruya cevabımdan emin olmak için araştırmaya çalışıyorum.

çok sorduğumun farkındayım ama parça parça olunca konu çok dağılıyor. müsait bir anında vakit ayırabilirsen çok sevinirim. ilgi ve alakan için şimdiden teşekkürler.

• Genel olarak cevap vereyim detayda boğulmak istemem.
    1-ne sinema da ne de Stereo da hiç memnun değilim.
    2-şu anda Dali ikon 2 Vokal ve onwall serisi ile dinliyorum.
    3-volume lineer artmıyor -15 sonrasında uçuşa geçiyor.
    4-ypao ile kullanıyorum. Hiç dokunmam.
    5-genellikle en yüksek zevki sinema da -10 da Stereo da -18 seviyesinde.
    6-kesinlikle Anthem MRX710 alırdım.Yamaha nın yanından geçmezdim.

• 1. şıkta duymaktan en korktuğum cevabı vermişsin. aynı şeyleri hissetmeme rağmen bir şeyleri yanlış yapıyor olma ihtimaliyle umutlanıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vegass-

1. şıkta duymaktan en korktuğum cevabı vermişsin. aynı şeyleri hissetmeme rağmen bir şeyleri yanlış yapıyor olma ihtimaliyle umutlanıyordum.

Yamaha bana göre o eski yamaha değil artık. Yamaha rxa-1040 almakla çok yanlış bir seçim yapmışım . üst seri anfi demeye şahit ister bana göre . ne stereo ne de sinema performansı bırakın iyi olmayı, idare bile etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vegass-

1. şıkta duymaktan en korktuğum cevabı vermişsin. aynı şeyleri hissetmeme rağmen bir şeyleri yanlış yapıyor olma ihtimaliyle umutlanıyordum.

Bende nx777 leri 2xxx serisi bir avr ile dinlemiştim uyumunu beyenmemiştim.Çok çıstak çıstak çalıyordu.
    Kaykanktan mı ortamdan mı bilmiyorum ama.
  • bende çıstak tan ziyade hafif boomy bir çalma söz konusu. dave grusin tarzı jazz müziklerde nispeten düzgün ses alıyorum ki o bile çok temiz ve ferah değil. rock ve pop a geçiş yaptığımda ise sesler karışıyor gibi, detaydan, temizlikten uzak bir ses alıyorum ve dün akşam olduğu gibi anfinin off düğmesine basıp survivor seyretmeye başlıyorum. eskiden severek dinlediğim türleri ve şarkıları dinleyemez oldum. bu cumartesi heco celan gt serisini dinlemeye gidiyorum, aventage rx-a2040 varmış ellerinde benimkiyle aynı seriden. onunla ve farkılı birkaç anfi ile bir dinleti yapacağım. gitmişken birkaç farklı hoparlör de dinlemeye çalışacağım ve yamaha NS serisinden kurtularak sorunu çözüp çözemeyeceğime bakacağım ki zor görünüyor. sende dali, bende yamaha, mdz02 de jamo olmasına rağmen hiçbirimiz memnun değiliz. bu da 1040 ın sorunun kaynağı olduğu düşüncesini doğuruyor bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Vegass- -- 21 Nisan 2015; 10:34:21 >

HECO CELAN GT ile olumlu değişim olur ama o amfiye yatırım yapmak bence gereksiz.
    NS Yamaha hoparlör takımı ile Sony STR-DA5200ES ile bir setup kurmuştum. Bayağı iyi bir ses almıştık. Ben ES serisi SONY'lerin sesini seviyorum belki de. nasıl anlatsam YAMAHA'da olmayan finesse var atalet var . YAMAHA donuk, alt frekanslarda ağır ve üst frekanslar da da zorlandığında karışıklık baş gösteriyor.
    Bu ADVENTAGE Yamaha'ya yaramadı sanırım...Nerede o eski DSP serisi...
    o eski DSP serisi imzamda duruyor :) valla hala pırıl pırıl ve 22 kiloluk heybetli duruşuyla sahibindende satışta şu an DSP-A2

söylediğin anthem mutlaka iyidir ancak nedense görüntüsü beni cezbetmiyor ve kesin olmamakla beraber bir tık geride duruyorum. onkyo'ya kaymaya başladım. heco'lardan hoşlanırsam uygun bir onkyo ile eşleştirmeye çalışırım.
    Denon 7200 E de bir bak bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Denon 7200 E de bir bak bence...

güzel bir seçenek olduğuna eminim ancak gördüğüm EUR.3.833,00 luk etiket fiyatıyla eşleştirilecek hoparlörlerin de seviyesini oldukça yukarıya çekecek ve Allah'ım nereye koşuyorum ben dedirtecek gibi :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.