Şimdi Ara

Yamaha Aventage RX-A1040 AVR ses yüksekliği sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • joven kullanıcısına yanıt
    Onceki mesajiniz tam anlasilmiyor, degisik sembol ve karakterler cikmis mesajinizda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ben demek istediğinizi anladım ancak gönderdiğiniz mesaja bakarsanız mesajınız çıkmamış, mesajınızın yerine değişik semboller çıkmış. yani HI-DEF-MAN yaptığınız şaka yollu latifeyi ne yazdığınız okunamadığı için anlayamamıştır muhtemelen. sadece bende mi okunmuyor mesajınız?
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    Dostum yok biz anlaştık sorun yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ses ayarlarında adaptive drc var mı , bunla ilgili olabilir
  • Dikkat etmedim ama bakayim. Ne ayaridir acaba bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Dostum, RX-A1040 ı da BD-A1040 ı da Allah'a şükürler olsun ki kuruş zararsız sattım kurtuldum. Şimdi Pioneer, Onkyo ve Denon arasında hata lüksüm olmadan bir karar vermeye çalışacağım.
  • Hayırlı olsun

Denon derim AVR X5200W....AVR X7200W
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Hayırlı olsun

Denon derim AVR X5200W....AVR X7200W

sağolasın :) Üç markadan da alım gücümün yettiklerini dinleyeceğim gerçi ama Pioneer konusunda hiç tecrüben var mı?
  • Pioneer LX87 dinlemişliğim var. İyi bence şimdi LX88 satılıyor ......uygun fiyatlı bulunursa OK. LX88 altına da pek girme derim.
    Bu konuda çok haklısınız. RX-A1040 ı böyle bir hata sonucu aldım. Tekrarlamaya da hiç niyetim yok ancak şu da var ki ev ortamıyla demo ortamı arasında dağlar kadar fark var. Denemek istediğim ürünleri bir arada bulmak pek mümkün olmuyor ve tamamı olmasa da mağazaların bir çoğu akustikle uzaktan yakından alakası olmayan küçük dükkanlar halinde.Mağazada duyduğumla ev arasında azımsanmayacak farklar oluşuyor. Kulağımın alışkın olduğu ortamda dinlemeden sağlıklı bir kararı nasıl vereceğimi bilmiyorum.
  • Satilik RX-V777 , sifir ve uygun fiyatli:))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostum, çok büyük bir ihtimalle cumartesi dinlemeye gideceğim ancak tecrübene ihtiyacım var. RX-A1040 ve BD-A1040 ı elden çıkarttıktan sonra beynimin kıvrımlarında değişiklikler oldu. Sanırım AVR değil de stereo entegreye yöneleceğim ve ayrıca hoparlörleri de değiştiriyorum. Dali Ikon 7 MK2 kafamda %50 netleşti, kalan %50 sini de ancak cumartesi dinledikten sonra halledebilirim. Peki bu ikon 7 leri aldım diyelim, Denon PMA1520 ile sürsem sence nasıl olur?

Bana yukarıda önerdiğin Denon AVR-X5200 den alacağım müzikal sese göre ciddi bir fark oluşur mu PMA1520 ile ? Bunu neden soruyorum biliyor musun? Müzik/sinema oranım 80/20 gibi. Dolayısıyla müzik benim için çok daha ön planda. Ama X5200 ile PMA1520 den çok farklı bir ses almazsın dersen gidip 5200 ü de dinlerim. Normalde herşeyi tek cihazda halletmek elbette işime gelir. Çünkü PMA1520 ye cd player haricinde bir de network player eklemem gerekecek.

Stereo da malesef satılmakta olan bir AVR bahsettiğin stereo amfi ile kıyaslanamaz. Olayı stereo da daha iyi performans almak olarak değiştirdiğine göre hibrid bir yapı kurman daha doğru olur. Yani dali ikon full takım. dali IKON 7 ve VOKAL ve ONWALL ...
    Burada AVR için DENON AVR X3100 ile HT BY-PASS özelliği olan bir stereo amfiyi birleştirmek en doğru çözüm olabilir birçok arkadaşımız da öyle yapıyor.Yani Stereo da Stereo amfiyi sinema da AVR+Stereo amfiyi kullanmak...
    Ben çok üst seviye sistemlerde çekince ile yaklaşsam da bu setup için en Hayırlısı bu olacaktır.

Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Stereo için Cambridge Audio'nun CXA80 ve network playerı olarak da CXN Network ünü gördüm. Fiziksel olarak hoşuma gitti ancak nette sağlıklı bilgi bulamıyorum kullanıcı yorumları anlamında. Geçen gün başka bir konuda senin de fazla fikrin olmadığını okudum. Bu durum hala geçerli midir? Ayrıca amiral modellerine de kullanıcı azlığı ve dolayısıyla elden çıkartma güçlüğü nedeniyle yönelmenizi önermem diye yazmışsın.
  • Cambridge amfi için aynı fikirdeyim.
    Ancak CXN dinlemedim özellikleri iyi görünüyor daha az riskli bence.
    Bu arada CXN 'de oldukça iyi bir PRE katı var yani Balanced XLR girişli bir POWER amfi bulsan (ikinci el bile olur) stereo bir amfiden çok daha iyi çalacaktır.
  • Kendi anfisinden uzak dur diyorsun yani...kötü olduğu için değil, kullanıcısının kısıtlı oluşundan dolayı. Ama işte benim takım olayına biraz takıntım var. Bu durumda belki Denon PMA1520 ve aynı serinin network playerını yönelmek ileride ikinci el satışını da garantilemek adına daha sağlıklı olabilir. Birkaç yeri telefonla aradım. PMA1520 nin demoda olanını bulamadım. Millet İstanbul'da olmadığından dinleyemiyorum diye yakınır. Ben İstanbul'da demo için yer bulamıyorum. Cambridge Audio'yu şimdilik askıya alıyorum ama ona da demo için bir fırsat bulursam kaçırmam.
  • Cream audio ile irtibata geçin ...0 (216) 478 00 83

• Dostum selam. Yamaha Advantage serisi AVR mi apar topar elden çıkarttıktan sonra sessizliğe gömüldüm ve bugün de emektar DSP-A2 mi vererek uzun bir aradan sonra bugün Denon PMA 1520AE ile stereo ya dönüş yapmış bulunuyorum. Bu ay sonu, bulduğum uygun fiyatlı İkon 7 MKII leri sisteme dahil etmeyi planlıyorum. Bilgin varsa bana bu anfi, hoparlör ve ikisinin uyumu ile ilgili yorum yapabilir misin acaba? Dinleme alanım yaklaşık 30 m2. Dinlediğim müzik türleri rock, jazz, blues, pop, indie, akustik. Ha bu arada İkon 7 MK2 ye göre önereceğin başka hoparlör tavsiyesini de dikkate alabilirim ama gerçekten uygun bir fiyata son bir çift bulduğum için değerlendirmek istedim. Anfi sabit PMA1520 AE. Şimdiden teşekkürler.
    Hayırlı olsun...
    Dali IKON çok iyi bir hoparlördür. Amfi seçer. denon 720 ve 2020 ile de dinledim. Oldukça iyi çalıyordu. ..tavsiye ederim ancak ultra ritmik dance tarzı bass sekanslarında biraz yumuşak başlı kalabilir. Ama kaliteden ödün vermez. Asıl başarılı olduğu yer detaylardaki özeni biraz zorlarsan da negatife dönen aşırı üst tiz frekansları performansı..,

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.