Şimdi Ara

Yamaha Bunuda Yaptı 10.2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 35 hoparlör olsa noolur. sonuçta insan kulağı 2 tane. surround'un mantığı arkadan da ses gelsin yeter. Benim anfide 7+1 ; 6+1 ; 5+1 arasında hiçbir fark da yok. Aranızda kim 7 hoparlör kullanıyor. 500 yıl sonrada Hifi devam edecek. 20 yıl öncesinin sağlam sistemleri halen güncelliğini korumakta.

Sonuçta 5+1 yeterlidir. Gerisi hikayedir. Müzikte ise Hifi kraldır. Ayrıca konu ile alakası yok ama. görüntü teknolojidi ise bundan sonra ev sistemlerinde 3 D'ye kayacak. IMAX perdelerde olduğu gibi.
  • WALLA BRAVO YAMAHA YAPIOR ABİ!!!!!!
    BU MODELDEN BİDE DENON DA VAR ODA AKILLARA VE CEBE
    ZARAR DENON 41 KİLOYDU SANIRSAM BU YAMAHA
    KAÇ KILO ACCCCABAAA
    AMA SÜPERMİŞ ''''''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • şaşırdım wallah böle bi sistem kurucak olsam evi bastan insah ederdim kesin
  • bu aramızda olacak tatlı bir tartışma konusu olabilir...o yüzden zevkinize saygı duyuyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: technician77

ama şu da bir gerçek !!!

kulak ve zevk meselesi ama ben asla DENON ve TECHNICS den vazgeçemem ... çünkü bu amfiler yamaha ya nazaran seslere daha sert tepki verirler

• quote:

Orjinalden alıntı: 6xx

35 hoparlör olsa noolur. sonuçta insan kulağı 2 tane. surround'un mantığı arkadan da ses gelsin yeter. Benim anfide 7+1 ; 6+1 ; 5+1 arasında hiçbir fark da yok. Aranızda kim 7 hoparlör kullanıyor. 500 yıl sonrada Hifi devam edecek. 20 yıl öncesinin sağlam sistemleri halen güncelliğini korumakta.

Sonuçta 5+1 yeterlidir. Gerisi hikayedir. Müzikte ise Hifi kraldır. Ayrıca konu ile alakası yok ama. görüntü teknolojidi ise bundan sonra ev sistemlerinde 3 D'ye kayacak. IMAX perdelerde olduğu gibi.

Insanlar stereo da ilk çıktığında boyle demiş. Biraz açık fikirli olmak lazım.

Ben denemedim ama iki sub'in sub'ların yerleşim problemlerinden kaynaklanan sorunları çok aza indirgediği bahsedilir ve tavsiye edilir.

Üzerinde dönen bir helikopterin yarattığı sesin 10.2de de 5.1'e nazaran ne kadar farklı olabileceğini düşünürsen bence gereksiz demezsin. O kablo deryası ile kim uğraşır o ayrı.

Millet evlerinin Amerika'da bodrumuna sinema salonları yaptırıyor bu sistem tabiki bizim gibi salonuna surround uydurmaya çalışan insanlar için değil. Bir yerden sonra azalan fayda prensibi devreye girer, 7.2den 10.2ye geçerken stereodan 5.1'e geçişteki bir algı artışı da beklememek lazım.

Muzik te hifi kraldır demişsin, hifi nedir yüksek sadakat, kayıt studyosundaki sesin mümkün olduğu orijinallikte hoparlorlerinden yayınlamasından bahsediyorsun, senin muzik dinlediğin odanın akustik özellikleri neler, cam var mı, şekli ne, odada başka ne yüzeyler var, ne nereden nasıl yansıyor, duran dalgaların odadaki pikleri ve dipleri nerelerde, bunların da gözönüne alınması lazım, yoksa iş hoparlörlerden o sesi çıkarmak ile bitmiyor.

Bana dinleti yapılacak ortamdan bahset sonra hifi dan bahsedelim, demek istediğin de aslında hifi değil analog stereo gibime geliyor ama olsun.

Her halikarda bu söylemin yeri bu konu başlığı değil, stereo ses sistemleri forumunda bu konuda daha yararlı bir alışveriş olabilir.

• kesinlikle tavsiye etmem en iyisi stereo valla daha fazlası gereksiz bence film izlemek için bile
  • hadi bunu aldık diyelim hoparlör ne takıcaz...benim dandik koda hoparlör vardı 5 tane onu taksak nasıl olur acaba :D
    hadi 11.2 adet thx sertifikalı hoparlör aldık evde nereye takacaz...THX sertifikalı bi ev yaptırmak lazım bunun için:D
  • quote:

ben ciddi bir kullanıcı olarak gereksiz diye hitap etmemin nedeni yani şu an bunu kullanacak olan bir insanın gerçekten profesyonel iş yapması gerekiyor
    yanişöyle açıklamak gerekirse ; en azından buna takılacak olan hoparlörün min.150watt ve distorsiyonu düşük olması gerekiyor.aksi takdirde daha düşük takılacak bir hoparlör zaten bu amfide ses vermeyecektir ( istenilen seviye )

buna bu kadar para verince mecburen yanına en az 10000ytl lik bir set almak lazımki hakkını verebilsin ... saygılar

önlere ben olsam definitive 7006 modelinden 2 tane koyardım.arkalara bp10 , surroundlara ise jbl yada bose surround , öndeki lüçük hoplar ise bose un küpleri uygun olurdu(ama bose un bu çıkış gücünü kaldıracağından şüpheliyim)ama şimdei baktım 4 kanala 50şer watt verebiliyor ozaman bu hoplar kesinlikle bose olmalıdır.

evet z10 amfiden sonraki en üst hayalim bu alet oldu.
    yamahanın RX V-2700 modeli egemen elektronikde 4600ytl 8kanal ve 7x140 watt veriyor ama tabiki z-11 gibi olmaz onun yeri ayrı.

• quote:

Orjinalden alıntı: 6xx

35 hoparlör olsa noolur. sonuçta insan kulağı 2 tane. surround'un mantığı arkadan da ses gelsin yeter. Benim anfide 7+1 ; 6+1 ; 5+1 arasında hiçbir fark da yok. Aranızda kim 7 hoparlör kullanıyor. 500 yıl sonrada Hifi devam edecek. 20 yıl öncesinin sağlam sistemleri halen güncelliğini korumakta.

Doğru söze nedenir.
  • quote:

ama şu da bir gerçek !!!

kulak ve zevk meselesi ama ben asla DENON ve TECHNICS den vazgeçemem ... çünkü bu amfiler yamaha ya nazaran seslere daha sert tepki verirler

Evet haklısın en az 7 adet yamaha ampli kullanıp değiştirmiş bir arkadaşınız olarak Denon ve Onkyo sinema konusunda bayağı iyiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

quote:

ben ciddi bir kullanıcı olarak gereksiz diye hitap etmemin nedeni yani şu an bunu kullanacak olan bir insanın gerçekten profesyonel iş yapması gerekiyor
    yanişöyle açıklamak gerekirse ; en azından buna takılacak olan hoparlörün min.150watt ve distorsiyonu düşük olması gerekiyor.aksi takdirde daha düşük takılacak bir hoparlör zaten bu amfide ses vermeyecektir ( istenilen seviye )

buna bu kadar para verince mecburen yanına en az 10000ytl lik bir set almak lazımki hakkını verebilsin ... saygılar

önlere ben olsam definitive 7006 modelinden 2 tane koyardım.arkalara bp10 , surroundlara ise jbl yada bose surround , öndeki lüçük hoplar ise bose un küpleri uygun olurdu(ama bose un bu çıkış gücünü kaldıracağından şüpheliyim)ama şimdei baktım 4 kanala 50şer watt verebiliyor ozaman bu hoplar kesinlikle bose olmalıdır.

yamahanın RX V-2700 modeli egemen elektronikde 4600ytl 8kanal ve 7x140 watt veriyor ama tabiki z-11 gibi olmaz onun yeri ayrı.

bunu daha uygun bir dille nasıl söyleyebileceğimi bilmiyorum, beni mazur görün ama, o söylediğiniz definitivelerin yanına, yamahanın flagship modeline bose küplerden takarsanız ferrarisine lpg taktıran adam gibi alay konusu olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 6 Kasım 2007; 23:10:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

quote:

Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

quote:

bunu daha uygun bir dille nasıl söyleyebileceğimi bilmiyorum, beni mazur görün ama, o söylediğiniz definitivelerin yanına, yamahanın flagship modeline bose küplerden takarsanız ferrarisine lpg taktıran adam gibi alay konusu olursunuz.

doğru haklısın ama bose küpleri alıp da center a yada yanlara koymuycaz ki onları sadece önde duvarda yeralan küçük hoparlörler olarak durucak.esas şenlik zaten deflerde olucak çünkü amfinin verilerinde 50şer wattan 4 adet hopa güç verebildği yazıyor.diğer hoplara zaten 140-150şer watt güç vericek.

• Tavan ve zemin için kolon koymayı unutmuşlar.
  • Selamlar; şu kolon dizilişine bakın abi odanın tamamen elden geçirilmesi lazım. Kablolar görünür olmaz elbette onun için duvarlara yalıtım sistemi yapılırken kabloların duvar içinden geçirilmesi gerekebilir. Yada kablo taşıma kanalları vasıtasıyla olabilir. Her ne olursa olsun gerçekten göze hitap eden bir amfi olmuş, şık ve özellikli birde parası :D tamamen duygusal. İnşallah bizlere böyle cihazlar kullanmak nasip olur. Saygılarımla:.

Yamaha Bunuda Yaptı 10.2
  • arkadaşlar merhaba bir Yamaha kullanıcısı olarak Presence hoparlörler bir pazarlama stratejisinden ibaret ve sadece Yamaha'nın kendi DSP programlarında çalışıyor ve Dolby Digital ,DTS , Prologic IIx olarak dinlediğinizde ses alamıyorsunuz.

Bu durumda pek bir anlam ifade etmiyor.

7.1 olarak düşünün derim.

Ayrıca Sub 'ı Dolby Digital ve DTS dinlemelerinde mono olarak iki kanala bölebileceğinden 2. kanal sub da çok işe yaramayacak gibi.
  • Olsun abi görünümü yeter. Şu güzelliğe bir bakın kumandası bile çok şık :)
  • Zaten subların stereo olmasının manası yok, o frekanslarda yön duygusu fazla bulunmuyor. Asıl güzelliği iki sub olunca odada duran dalgaların yarattığı diplerin en aza inmesi. Homojen ve uniform bir şekilde kaliteli bass almak için faydalı denir çift sub için.
  • Sana katılıyorum 1 elin nesi var değil mi? Ama .....

oda biçimi ve subların yerleşimi simetrik ve odadaki eşyaların yerleşimi de simetrik olduktan sonra evet ama bu yapı sadece bu iş için özel bir odan varsa işe yarar gibi geliyor. Kimin böyle Home cinema odası var ki .

Sublar nispeten kolay sistemler olmasına rağmen oda içindeki akustiği hemen bozabilecek yapıdadırlar. Ayrıca ses şiddeti olarak da iki 15 inç sub iyi ayarlanamazsa terör yaratıp tüm üst frekansları yok edebilirler. Ben THX kurulumları ile ilgili bir yayında eğer bu tip canavar sublar kullnılıyorsa ki THX setuplarında 2 sub şartı var diğer hoparlörlerin satellite tipte ve yaklaşık 1.5 metre yüksekliğe aşağıya doğru eğimle asılması gerektiğini yazıyordu.yani direct array bozuluyor ve off-axis durumuna geliyor.

Bu yüzden zor olacaktır herhalde 2 sub. zaten extra 3 db ses alınacak değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Zaten subların stereo olmasının manası yok, o frekanslarda yön duygusu fazla bulunmuyor. Asıl güzelliği iki sub olunca odada duran dalgaların yarattığı diplerin en aza inmesi. Homojen ve uniform bir şekilde kaliteli bass almak için faydalı denir çift sub için.

• Tek sub her zaman yerleşim problemi aslında en garantisi köşe, iki sub olunca yerleşime bu kadar dert etmek gerekmiyor.

Sıkıntı şu bu bahsettiğimiz alçak frekanslarda odada oluşan duran dalgalar belirli yerde pik belirli yerde sönüm yapıyor, ikinci bir sub hemen yanı dışında nereye konarsa konsun bu pikleri sönümlerin olduğu bölgeleri azaltıyor.

Sırf sub yerleşimi için ayrı bir makale okumuştum, böle duran dalgaların diyagramları falan vardı. Uzun lafın kısası 2 tane olması bir çok derdi halleder diyordu. Bakıyorum yurtdışında iki sub olayı baya populer. Getireceği ses artısından değil ama odada homojen alt frekans sağlanımı için.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.