Şimdi Ara

YAMAHA DSP-AX1 ile PİONEER VSA-AX10Ai-S kıyaslama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
8.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 kg olması üstün kılan bir özellik mi?
  • iş sadece trafoylamı bitiyor?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  • LÜTFEN BU CİHAZLAR HAKKINDA BİGİSİ OLANLAR YARDIM ETSİN.AY SONUNDA BİRİSİNİ ALACAĞIM.
  • arkadaşım sen bu cihazları dinlemeden kulağına en çok hangisinin daha tatlı geldiğini anlamazsan buradaki yorumlar seni doğru olarak etkilemez.ancak sen gidip dinlersin bizler burada bildiğimiz şeyleri seninle paylaşırız en doğru karak bu şekilde olur...

Ama ben elimden geleni yapayım eyer yeni amfilerdeki hdmı ve ses işlem modları sizin için çok büyük değer taşımıyorsa seçenekler arasında yer alan dsp-ax1 çok çok güzel bir amfi eskiden düşündüğüm modeller arasında olan bir amfiydi bütçe olmayınca elenmek zorunda kaldı 54 Surround Programs özelliği ile sinema izleyenleri değişik formatlardaki ses modlarıylada büyülemeyi başarabilen bir model zaten makyajlamasına da bakılırsa oldukça şık yamahanın kendi sitesinde yaptığı açıklamaylada kasasının oldukça iyi maddelerden meydana geldiği de bu şekilde belli oluyor...sinemada her zaman başarılı bulduğum bir markadır yamaha üzerinde kullanılan teknik donanım lar oldukça yeterli ve kaliteli....

pioneer hakkında bir bilgim yok ama iş sadece trafodan oluşmuyor onu tekrar belirtmek isterim...

• quote:

Orjinalden alıntı: zart

arkadaşım sen bu cihazları dinlemeden kulağına en çok hangisinin daha tatlı geldiğini anlamazsan buradaki yorumlar seni doğru olarak etkilemez.ancak sen gidip dinlersin bizler burada bildiğimiz şeyleri seninle paylaşırız en doğru karak bu şekilde olur...

Ama ben elimden geleni yapayım eyer yeni amfilerdeki hdmı ve ses işlem modları sizin için çok büyük değer taşımıyorsa seçenekler arasında yer alan dsp-ax1 çok çok güzel bir amfi eskiden düşündüğüm modeller arasında olan bir amfiydi bütçe olmayınca elenmek zorunda kaldı 54 Surround Programs özelliği ile sinema izleyenleri değişik formatlardaki ses modlarıylada büyülemeyi başarabilen bir model zaten makyajlamasına da bakılırsa oldukça şık yamahanın kendi sitesinde yaptığı açıklamaylada kasasının oldukça iyi maddelerden meydana geldiği de bu şekilde belli oluyor...sinemada her zaman başarılı bulduğum bir markadır yamaha üzerinde kullanılan teknik donanım lar oldukça yeterli ve kaliteli....

pioneer hakkında bir bilgim yok ama iş sadece trafodan oluşmuyor onu tekrar belirtmek isterim...

Allah sizden razı olsun zart bey.

Kaç gündür böyle bir yardım bekliyordum.Bir yalvarmadığım kaldı.Benim için sadece bu iki model önemli ikisinden birini alacağım.Ben iki modelide dinledim.Hemde arkadaşlardan rica ettim ve cihazları evime taşıyıp kendi hoparlörlerimde dinledim.Yaklaşık sekiz yıldır evimde amfi kullanıyorum.Denon 1804 , Onkyo 2555 (analog bir cihazdı ), Onkyo 503 , Onkyo 602 , Sony str de 695 ,Stereo sistemlerden Denon pma (seri no hatırlayamadım),Power amfiler...v.s Dört-Beş sene önce bende ax1 alacaktım,fırsat doğmuştu ama param eksikti tamamlayıp tam alacaktım ki benden yüksek fiyat veren biri satın aldı ve ax1 elimden kaçtı..Ama ben Yamaha dsp-ax1 'in sesine hayran kaldım.Daha önce 6-7 kez izlediğim filimi, arkadaşta, ax1 de izledim.Daha önce izlediklerimde duymadığım ses efektlerini duydum ve hayret ettim.Ax1'de müzik dinlediğimde power ve integra stereo amfilere göre ses daha çok etkiledi beni.Kısaca filimde ve müzikte daha çok ses çeşidi duydum sayesinde..Pioneer ide dinledim oda güzel ama yamahaya göre ses daha keskin mi desem parlak mı desem tam tarif edemeyeceğim .Ama onunda sesi güzel
    İşte takıldığım konu şu;

Ben çok cihaz yaktım.Sadece ses güzelliği bana yetmiyor. Dayanıklıda olması lazım.Teknik konularda hangisi daha iyi , hangisi uzun yıllar dayanır,Birinin diğerine göre eksiği artısı ne gibi kafamda sorular var.Cihazlar konusunda teknik bilgim yok.Ses olarak ax1 pio dan daha iyi bence
    Sizlerden teknik konularda fikrinizi bekliyorum

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nehad -- 20 Ocak 2008; 0:23:43 >

• selamlar;

yamna olayı deyince aslında aklım biraz karıştı sevgili @nehad yani yanma olayı cihazlar için biraz zor bir olaydır amfi ve hoparlörlerde kutuplar yani kablolar ters bağlanmadıktan sonra ve amfi hoparlör uyumu ( ohm olarak ) doğru olduktan sonra ve eyer evinizde ki elektrik akımında bir problem olmadıktan sonra yanma olayı güç.

bununla birlikte yamaha devrelerinde kullanılan teknik şeylerle ilgili çok fazla detayalı bilgiye sahip değilim.sevgili üstadlar umarım bu konuda yardımcı olurlar...

ayrıca bu tip şeyler kullanılırken ne de olsa para veriyoruz dğere vermek gerekir sitelerde önerilen korumalı prizler de va elektrik problemi olan evler için onlar da önerilebilir..

çıkacak olan herhangi bir problemde zaten şu an yetkili olan distribütöründen yardım alabilirsiniz ama sorun çıkartıcağını yinede pek zannetmiyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: nehad

quote:

Orjinalden alıntı: zart

arkadaşım sen bu cihazları dinlemeden kulağına en çok hangisinin daha tatlı geldiğini anlamazsan buradaki yorumlar seni doğru olarak etkilemez.ancak sen gidip dinlersin bizler burada bildiğimiz şeyleri seninle paylaşırız en doğru karak bu şekilde olur...

Allah sizden razı olsun zart bey.

Kaç gündür böyle bir yardım bekliyordum.Bir yalvarmadığım kaldı.Benim için sadece bu iki model önemli ikisinden birini alacağım.Ben iki modelide dinledim.Hemde arkadaşlardan rica ettim ve cihazları evime taşıyıp kendi hoparlörlerimde dinledim.Yaklaşık sekiz yıldır evimde amfi kullanıyorum.Denon 1804 , Onkyo 2555 (analog bir cihazdı ), Onkyo 503 , Onkyo 602 , Sony str de 695 ,Stereo sistemlerden Denon pma (seri no hatırlayamadım),Power amfiler...v.s Dört-Beş sene önce bende ax1 alacaktım,fırsat doğmuştu ama param eksikti tamamlayıp tam alacaktım ki benden yüksek fiyat veren biri satın aldı ve ax1 elimden kaçtı..Ama ben Yamaha dsp-ax1 'in sesine hayran kaldım.Daha önce 6-7 kez izlediğim filimi, arkadaşta, ax1 de izledim.Daha önce izlediklerimde duymadığım ses efektlerini duydum ve hayret ettim.Ax1'de müzik dinlediğimde power ve integra stereo amfilere göre ses daha çok etkiledi beni.Kısaca filimde ve müzikte daha çok ses çeşidi duydum sayesinde..Pioneer ide dinledim oda güzel ama yamahaya göre ses daha keskin mi desem parlak mı desem tam tarif edemeyeceğim .Ama onunda sesi güzel
    İşte takıldığım konu şu;

Ben çok cihaz yaktım.Sadece ses güzelliği bana yetmiyor. Dayanıklıda olması lazım.Teknik konularda hangisi daha iyi , hangisi uzun yıllar dayanır,Birinin diğerine göre eksiği artısı ne gibi kafamda sorular var.Cihazlar konusunda teknik bilgim yok.Ses olarak ax1 pio dan daha iyi bence
    Sizlerden teknik konularda fikrinizi bekliyorum

saygılarımla

• merhaba zart bey,

3 cihaz yaktım.Ve neden yandıklarını hiç sorgulamadım tamirciye götürdüm.Çünk cihazı kurduktan sonra bir tek on/off ,volüm ve dsp tuşlarını kullandığımdan bir kullanıcı hatasından yanmış olabileceklerini düşünmedim.Elektronik cihaz, yapar diye düşünmüştüm.Ama sizin dediğiniz gibi, bir cihazı hoparlörün ters kutuplarına bağlamıştım.Yoğun baslı müzik dinlediğimden bir elektronikçi arkadaşım ters kutup bağlarsan daha iyi bas alırsın demişti.
    Bunun dışındakiler neden yandı bilmiyorum.Önlem olarak kendimce bişeyler yaptım.1- güçlü kolonlarım vardı onları sattım ve 8 ohm değerli 25-300 watt amfi ile çalışan kolonlar aldım 2-Cihazları üstüste koymuyorum 3-güneş ışığından uzak tutuyorum.(oda çok güneş alıyo)

Ama şimdi alacağım cihazda böle bir problem yaşamak istemiyorum.Çünkü verceğim fiyatlar yüksek.Zaten bu yüzden güçlü ve heybetli cihaz alıyorum.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nehad -- 20 Ocak 2008; 19:22:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: technician77
    pioneer da kullanılan trafo yaklaşık 7 kilo ... bilmem bu yeterli mi !

gençler aranızda tartışmayın bilmeden ukalalık yapanları sevmem.

@nehad madem ax-1 sesin beğeniyordun o da sağlam al gitsin. sağlam cihaz alacağım diye yamaha ile pio arasında kararsız kalma.bu açık ve net. ikisi de aynı sağlamlığı sana sunarlar.
    peki bana sorsan bu iki cihaz garanti sağlam çıkışlı kalabilirler mi? imkansız. o yüzden ax-1 al kurtul.
    kutupları ters bağlamak yoğun bas alınır diye bir genelleme yok. olmaz.salaklık derim. bağlantıyı bilumum detayları bileceksiniz!!
    ikincisi sağlam evladıyelik bir şey alınız o zamn. madem sağlamlık derdi(iyide ses gelir yanında hem) var daha iyi olur.
    eski cihazlarına baktım 5 para etmez.
    Bryston un pre-power ömür boyu garantili fiyatının uygun olacağını düşündüğüm bir yükseltecini alabilirsin.misalen...

• VALLA BEN PIONEER MUZIK SETI ALMISTIM KAC KERE BOZULDU O KADARDA SEVIP IYI KULLANMAMMA RAGMEN HATTA HOPARLORLERI HALA DURUYOR SAPA SAGLAM

ONDAN SONRA PIONERE OLAN GUVENIM AZALDI VALLA

SON BOZULUSUNDA ARTIK YETER DEDIM ICINI KENDIM ACTIM SONCTA SADECE ADI PIONEER ICI BASKA BASKA MARKALARIN PARCALARI ILE DOLU TOPLAMA GIBI BIR SEYDI VE ORJINAL JAPON MALIYDI MUZIK SETIM

SIMDI YAMAHA 457 KULLANIYORUM COKTA MEMNUNUM AMA PIONEERIN AV LERI NASILDIR BILEMEM
    BASIMDAN GECEN OLAYI ANLATTIM SADECE AMA YINEDE PIONEERI SEVIYORUM YAMAHA ILE PIONEER HOPARLORLERI KULLANIYORUM CS5070 MODEL MEMNUNUM
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

VALLA BEN PIONEER MUZIK SETI ALMISTIM KAC KERE BOZULDU O KADARDA SEVIP IYI KULLANMAMMA RAGMEN HATTA HOPARLORLERI HALA DURUYOR SAPA SAGLAM

SON BOZULUSUNDA ARTIK YETER DEDIM ICINI KENDIM ACTIM SONCTA SADECE ADI PIONEER ICI BASKA BASKA MARKALARIN PARCALARI ILE DOLU TOPLAMA GIBI BIR SEYDI VE ORJINAL JAPON MALIYDI MUZIK SETIM

SIMDI YAMAHA 457 KULLANIYORUM COKTA MEMNUNUM AMA PIONEERIN AV LERI NASILDIR BILEMEM
    BASIMDAN GECEN OLAYI ANLATTIM SADECE AMA YINEDE PIONEERI SEVIYORUM YAMAHA ILE PIONEER HOPARLORLERI KULLANIYORUM CS5070 MODEL MEMNUNUM

BÜYÜK HARFLE YAZMANA GEREK YOK!

mesajınızın içeriği topiğe faydası yok ne iyi ne kötü gereksiz.
  • BUYUK HARFLE YAZMANIN SAKINCASI NE?

HEP BUYUK HARFLE YAZIYORUM BEN VARSA BIR SAKINCASI BILELIM
  • quote:

BUYUK HARFLE YAZMANIN SAKINCASI NE?

HEP BUYUK HARFLE YAZIYORUM BEN VARSA BIR SAKINCASI BILELIM

nasılki trafikte aşırı ve gereksiz kornaya basmak "küfretmek" olarak algılanıyor, forumlardada büyük harfle yazmak "BAĞIRMAK, HAKARET ETMEK, NEZAKETSİZLİK" olarak algılanır dostum, saygılar!
  • HIMMMM OK
  • quote:

VALLA BEN PIONEER MUZIK SETI ALMISTIM KAC KERE BOZULDU O KADARDA SEVIP IYI KULLANMAMMA RAGMEN HATTA HOPARLORLERI HALA DURUYOR SAPA SAGLAM

Aldığınız hiçbir elektronik aletin bütün parçaları üzerinde yazan marka tarafından yapılmamıştır. Hatta çoğunlukla hiçbiri yapılmamıştır. Belki sadece o marka için özel üretilmiş komponentler bulabilirsiniz.

• Herkeze teşekkür ederim.

Yamaha Dsp Ax1 alıyorum ve kurtuluyorum bu dertten

selamlar
  • Aldığınız hiçbir elektronik aletin bütün parçaları üzerinde yazan marka tarafından yapılmamıştır. Hatta çoğunlukla hiçbiri yapılmamıştır. Belki sadece o marka için özel üretilmiş komponentler bulabilirsiniz.

butununden gectım hıcmı olmaz yani
  • Sevgili arkadaşlar merhaba,

Sonunda Yamaha Dsp Ax1 model cihazı aldım.Çok mutluyum.Müzikte ve Sinemada çok başarılı, adeta mest oldum diyebilirim.Bir sinema amfisi müzikte bu kadar mı başarılı olur dedirtiyor.
    Daha önce başka marka ve model recevier kullanarak izlediğim filimleri bunda denedim ve daha önce izlediklerime göre ses daha gerçekçi ve renkli.

Bana yardımcı olan arkadaşlara, ( the_cantan,hi-def-man,zart) ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bu arada 400 YTL civarında sub ihtiyacım var tavisye eden olursa sevinirim.

Selam ve sevgilerimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nehad -- 30 Ocak 2008; 20:58:21 >
  • rica ederiz. ufak bir teşekkür bizi mutlu etti. güle güle kullan.
    400ytl civarında piyasa da yok ya da kalmadı bildiğim. sony sa-wm40 aklıma geldi niyeyse. daha var marka modeller.
    piyasa da bildiklerin var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

rica ederiz. ufak bir teşekkür bizi mutlu etti. güle güle kullan.
    400ytl civarında piyasa da yok ya da kalmadı bildiğim. sony sa-wm40 aklıma geldi niyeyse. daha var marka modeller.
    piyasa da bildiklerin var mı?

Sevgili abim,

Aslında definitive marka almak istiyorum.Tek bildiğim kaliteli marka bu ama çok pahalı.En ucuz 800 YTL civarı oda 2.el.Siz üstadların 400 YTL civarı definitive kalitesnde bir sub veya bu kaliteye yakın bir sub önerileri olabilir diye düşünüyorum.Tek eksiğim bu... Elimde jamo 303 e var 70 watt ama pek randıman alamıyorum.Bu sistemi sub alınca tamamlayacağım.

Sistemim çok güzel oldu the_cantan bey,şimdiye dek böle kaliteden bihabermişim.

Size tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla

• est ne demek elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz yine işin gerisi siz hallediyorsunuz.yine de rica ederiz.
    şahsi fikrimce hem tank gibi sağlam avr isteği ben de şöyle bir görüş oluşturdu. ben sistemde SW iyi olması gerektiğine inanırım. Def. Tech. evet iyi. başka iyi olanlarda var.jbl, rel acoustics, tannoy-her ne kadar marka kapansa da-, klipsch vs. uygun fiyatlarıyla ben alırsam eğer ki sıkı bir incelemeden geçirtme ihtiyacı duyumsadığım WHARFEDALE power cube 12+ SUBWOOFER hoparlörler var.305++kdv.
    önem maruzatına binaen bence biraz sabredip parasal yönden rahatlayıp iyi bir SW almak lazım gelir. Def. pfl15, jbl ht-ps300, 400 vs. bunlar dışında iyi ve uygun işte gördüğün gibi sony sa-wm40.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.