Şimdi Ara

Yamaha Neos 4 - Ana Konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
5
Favori
48.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neos 4 ün normal scooter boyutlarından farkı yok , küçük bir motor zannetmeyin ebatları normal scooter boyutlarında ama sığar sığmaz bilemem.

Bir aydan beri yetkili servislere ve çevreme sorduğumda kilidin açılamayacağını en azından şimdilik bilen olmadığını söylediler , belki ilerde yazılım atan çıkar sonuçta neos 4 güçlü bir motor rahatlıkla 80km hıza çıkar ki youtube da yurt dışında bunu yapanları izliyoruz.

Sonuç olarak ehliyete başvurdum bu ay başında , sonrada motoru değiştiricem yani nmax 155 alma zamanı gelmiş.
  • Son zamanlarda artan vergiler yapılan zamlardan sonra sanırım en büyük sorunumuz oldu yakıt az yakan ve ucuz motorlar sahibindende daha çok ilgi duyulmaya başlandı dostum tercih ettiğin motor oldukça cimri bir motor yakıt tüketim değerlerine ve teknik özelliklerine bakmanı öneririm senin için link bırakıyorum buraya..

Yamaha Neos 50 cc yakıt tüketimi ve teknik özellikleri.
  • neos`ta hiz limiti var mi ? Neos`un youtube videosunda (2 stroke olanda), adam 70ccm silindir buyutmustu ve hiz limitoru takiyordu 45km hiz limiti icin (yurtdisinda yasalar uygulaniyor burasi gibi degil)

Bu motor 70ccm`de 85-90km goruyor.

Cok kaliteli ayrica.
  • 3 ay önce yamaha neos 4 aldım ve şu anda 1000 km bakımı geldi, max 52 km hız yaptığı için yoğun trafigin olmadığı sokaklarda işe gidip geliyorum, memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gungor87

3 ay önce yamaha neos 4 aldım ve şu anda 1000 km bakımı geldi, max 52 km hız yaptığı için yoğun trafigin olmadığı sokaklarda işe gidip geliyorum, memnunum
    52 km az kalmıyor mu? 65-70 km bence gerekli
  • 3 ay önce yamaha neos 4 aldım. şehir içinde kullanıyorum çok memnumum. 1000 KM bakım zamanı geldi yakında onu yaptıracagim. L1 sınıfı bir motor , L1 olduğu içinde hız kesiciden dolayı 52 KM hızın üzerine çıkmıyor. karayollarının şehir içinde L1 sınıfı için belirledigi hiz 30 KM, Yamaha Neos özelliklerini anlattığım videom
    Güngör Yalçınyoutube
    Yamaha Neos 4 50cc inceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=vpk11MJrASU

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9008 -- 4 Temmuz 2019; 0:35:46 >
  • 4 Ay önce rmg moto gusto spark 50 aldım.
    İlk motorum olması ve ilk heyecandan olsa gerek marka seçmeden dalmışım.
    Şimdi eşşek gibi pişmanım.
    Spark 50 kötü demiyorum ama yamaha gibi bir kalite varken hangi kafayla olmadık bir marka almışım.
    Spark 50 sözde 50cc ama yarım gazda 70 km hıza ulaşıyor.
    Neyse neos4'ü gördüğümden beri spark 50 den buz gibi soğudum ve daha 330km kullanmış olduğum motoru satılığa çıkardım.
    Satılır satılmaz üzerini tamamlayıp neos4 alacam inşallah.
    20 yıldır bisiklet kullanıyorum. Onun için bana 50 km hıza ulaşan bir motor yeter artar bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 km hızla giden motora binilir mi? Saçmalık. Trafikte çarparlar.
    Ben 100'lük cup kullandım 2 sene normalde 80 yapar zorlasam 100 yapıyor bazen o bile yetersiz çünkü trafikte deli sürenler var. Kaçabilecek motor lazım.
    Bu motorların pahalılığını anlamıyorum. Motor alacaklara tavsiyem alırken yedek parça fiyatlarına ve bulunabilirliğine bakın. Japon motorlarında fahiş fiyatlar çekebiliyorlar çinlilerde ise parasıyla bile parça bulamayabiliyorsunuz.
  • 9008 9 kullanıcısına yanıt
    Selam B ehliyeti ile kullanmayı düşünüyorsan, Aldığın motorun ruhsatında L1 yazması gerekiyor. Alırken buna dikkat edin, L3 yazarsa A2 ehliyet almak zorunda kalırsınız.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    50 Km hız yapan motorları yoğun trafigin olduğu yerlerde kullanmak sıkıntılı, Küçük yerleşim yerlerinde veya trafigin çok az olduğu yollarda kullanılabilir. benim kullandığım yolda sağ şerit hep boş :)
  • arkadaşlar almayı düşünüyorum, yazlıkta kullanacağım.

sanırım en büyük avantajı su soğutmalı olması, kombine frenlere sahip olması ve 4 zamanlı olması. hız merakım yok zaten yazlıkta şehir içi kullanacağım, artık arabayı çıkartmak istemiyorum boşu boşuna

bu motosiklette yol bilgisayarı var mı? yoksa yakıt tüketimi nasıl, bir depoyla kaç km yol alabiliyorsunuz deneyen oldu mu? hararet veya şişme sorunu sormayacağım su soğutmalı adı üstünde
  • Manisa akhisarda oturuyorum.
    Burda millet ucuz olsunda ne olursa olsun mantığıyla gittiği için bu neos4 modelini yakından hiç görmemiştim.
    Hiç bir bayiide yok çünkü.
    Pahalı satılmaz diye getirmiyorlarmış.
    Hep internetten bakmış adeta aşık olmuş hayalini kuruyordum
    Derken bugün çarşıda bir tane karşıma çıktı.
    Yepyeni gıcır gıcır, al götür beni ama binme vitrine koy diyor sanki
    İkinci kez aşık oldum motora
    Hep küçük birşey sanıyordum ama yanılmışım.
    Normal yüzlük motor boyunda tam aradığım gibi.
    Zaten hız yapmayıda sevmiyorum.
    İlçede yaşıyorum işe gidip gelmek için tam benim için yapılmış sanki.
    Allah nasip ederse alacam inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enver49 -- 30 Haziran 2019; 10:29:11 >

• ben 1100 km kullandım, işlerimin yoğunluğundan dolayı hala bakıma götüremedim. Benim gözlemlediğim kadarıyla 100 km 2 LT yakıyor. 1000 bakımından sonra biraz düşeceğini düşünüyorum, ben sakın sakın kullanıyorum. deposu 4.2 Lt alıyor evden işe gidip gelirken kullanıyorum motoru çalıştırdığımda 4.5 km yol yaptığımda iş yerinde oluyorum. Kontağı açıp uzun süre bir kullanım yapmadım sıvı soğutmalı olduğu için bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Lastikleri geniş, scooter olduğu için lastikleri ve amortisör biraz küçük asfalt yol üzerindeki yamalardan geçerken dikkatlı olmak gerekiyor. bazıları çukur , bazıları tümsek oluyor. ben gayet memunum
  • gungor87 G kullanıcısına yanıt
    Güngör abim sana ve bunun cevabını bilenlere bir sorum olacak.
    Bilenler lütfen bilgilendirsin.
    Şimdi ben bu motoru alacaktım ama son anda 2020 modelini beklemeye karar verdim.
    Peki sizce 2020 modelinde herhangi bir yenilik olma ihtimali varmıdır?
    Yani ne bileyim "örnek veriyorum" mesela yan ayak takma gibi, veya başka bir yenilik olabilir mi yeni modelde?
    Bilsem hiçbir yenilik olmayacağını hemen gider alırım.
    Ama bir umut belki değişiklik yaparlar diye 2020 modelini beklemeye karar verdim.
    Saygılar.

• Yuh ya...
    Bunlar ya salak, yada insanı enayi yerine koyuyorlar.
    6 aydır bu motoru yakın takibe almışım satın almak için para biriktiriyorum.
    6 Ay içinde bu motorun fiyatı 9.750 liradan 13.100 liraya çıktı.
    Alın o zaman sizin olsun bol bol üstüne oturun

• Herkese selam bende 20018 i var bu aletin 6000KM oldu soranlara bilgi vereyim.
    Ön amatisör kısa çok vuruyor
    Kombine firen yüzünden çok defa düşme tehlikesi atlattım hatta düştüm bir anda önünüze engel çıktığında ani frende ön kitleniyor.
    Hız en fazla 50 yokuş aşağı 53 tür kimileri silindiri büyütsem falan lafları yazmış arkadaş bu aletin ön ve arka kasnağı dönüş hızı yükselmedikçe bir anlamı yok silindir büyümesinin çünkü öndeki varyatör az büyüyor arkadaki kasnak küçülüyor hızlanıyorsun ben ön varyatörü açtım kayışın tam yukarı çıkmadan ortada iz bıraktığını gördüm tam yukarrı hiç çıkamamış yani hızı arttırmak için varyatörün değişmesi şart
    plastik aksamın eklenme tırnakları çok kolay kırılıyor her sök takta bir tırnak kırıldı
    kombine fren iptal edilmiyor komple fren kollarının değişmesi gerekiyormuş bilginize
    koltukta titreşim yok hissetmiyorsunuz ama motor çok titriyor ve vidalar tek tek düşüp kayboluyor
    kullanması çok zevkli oyuncak gibi
    öne cam taksanızda gidon altından gelen rüzgar dizlerinizi üşütüyor.
    Servis dediki aman abi düşme grenaj elimizde yok japonyadan gelecek 2 ay bulur dedi
    ilk bakım 110tl 3000 bakım 78tl 6000 bakım 190 tl bilginize

• Merhabalar. Yaklaşık 2 aylık Neos 4 kullanıcısıyım. Henüz 1000 rodajını tamamlamadım. İzlenimlerini aktarmak isterim. Yakıtı çok düşük, 25 liralık yakıt yetiyor fazlası taşırma yapıyor. Kalkışlarda hızlanması mükemmel, bir anda 50 km yi görebiliyorsunuz ve orada bitiyor. 53 ü geçmiyor. Yurt dışı forumlarda bu konu ile ilgili çok detaylı araştırma yaptım. Henüz bir yazılım yok. Motoru kurcalamak ise hem çok pahalı hem de zararlı. En iyisi bunu kabullenip motorun keyfini çıkarmak. Sürat isteyen 5000 tl daha koysun ilkinci el xmax alsın. Tek şikayetim ön amörtisörün çok sert olması. Çukurlarda çok fena vuruntu yapıyor. Motoru bilmeyenler 125 lik mi diye soruyor. Kasa 50 cc ler çinde en yüksek ve geniş olanı. 1.80 boy ve 90 kilo ile rampalarda bile 30 un altına düşmüyor. Gazı verdikçe alıyor çekişi çok güçlü. Ehliyet almadan motor keyfi çıkarmak isteyenler için şiddetle öneririm. Fiyatı 13.100 olmuş, biraz çok ama sonuçta çançinçon a değil Yamaha ya biniyorsun. Son not olarak lütfen kask, (60 liralık plastik su bidonu değil gerçek kask) korumalı mont ve eldiven olmadan motor kullanmayın.

• Dün ben de Bursa'dan 2. el 15.000 TL ödeyerek 3500 km. de siyah renklisini alarak aranıza katıldım. Satış ve 3000 bakımlarını tamamlayarak akşamütü yola çıkarak araçla eskortluk yaparak ve şoför değiştirerek Bozüyük'e 3 saat civarında ulaşabildik. Mezitler rampalarını bilen bilir, motor 40km/h hızdan aşağı düşmedi. Su soğutmalı olmasının artısı hiç şişme yapmadan ve molasız hedefe ulaştırdı. İlk motorum ve ilk izlenimlerim çok olumlu... Fırsat buldukça yazarım.

• Herkese selamlar.

2019 Haziran'dan beri Neos4 kullanıyorum ve memnunum. Scorpion çanta, yan çantalar ve son olarak ta hız kesicisini iptal ettirdim. Şimdi de telefon tutucu taktırmak istiyorum ama gidon demirleri grenajdan dolayı görünmediği için ayna bağlantılı takmak gerekiyor onlarda benim içime hiç sinmiyor. Bu iki ayna arasına bar da satılıyor fakat o da U şeklinde oluyor. Düz bir bar olsa oda kadranı kapatacak. Ben mantıklı birşey bulamadım. Güzel bir çözüm bulan varsa iletebilir mi buradan?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.