Şimdi Ara

YAMAHA RX-V373 ve DENOX MAGNIFICUS (ve alternatifleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki LG HT904TA'yı babamlara yeni ev hediyesi olarak vereceğimden kendime yeni bir sistem bakıyorum. Fiyat olarak 1000TL'nin üzerine çıkmak istemiyorum açıkçası. Ayrıca kompakt bir sistem almak da istemiyorum çünkü LG HT904TA'nın yerini tutacak kalitede ve 600TL-700TL civarında bir ev sinema sistemi bulamadım. Elimdeki sistemi bilen varsa aynı ayarda ucuz bir kompakt sistem önerebilir.

Apartmanda ara katta basit kat arası ses yalıtımı olan (yok denebilir aslında ) bir dairemiz var. 30 metrekarelik bir salonda kullanmak için sistem istiyorum. HD uydu alıcısı, Notebook ve PS3 bağlanacak aynı anda. Ağırlıklı olarak TV ve Film izlemek için kullanılacak. İmkan olduğunda sese yüklendiğimde tizlerde çatlama olmasın ve efektleri güzelce versin istiyorum.

2000TL-2500TL civarında Harman/Kardon + JBL setler var ama onlara girmeyelim. Şu an için kafamda üç alternatif var benim bulabildiğim. Lütfen yorumlarınızı ve önerilerinizi esirgemeyin. Şimdiden teşekkürler herkese.

1. YAMAHA RX-V373 + Denox Magnificus Hoparlör Seti : Dün denedim ve açıkçası memnun kaldım ama fiyatı 1200TL-1300TL civarında. Şu an için biraz bütçemi aşsa da en mantıklı bulduğum sistem bu. Denox için kullananlar çok memnun ama bir çok arkadaş da çakma Türk malı bulaşmayın diyor. Kafam acayip karıştı. Ayrıca AVR nasıldır?

2. Pioneer HTP-322 Set : Blu-Ray player ile birlikte SW dahil 1100TL-1200TL civarında buldum. Blu-Ray olması benim için bir artı değil. Onu elden çıkarırsam 1000TL'nin altına gelmiş olacak ama dinlediğimde yine beni tatmin etmedi ses açıkçası. Sadece amfi ve SW için para veriyor olacağım.

3. Denon 1312 Set : Basit ve kompakt olduğunu kullanan bir arkadaş söylemişti. Elindekinden daha iyi değil dedi. Bence bakma diyor ama bilen kullanan varsa paylaşsın lütfen. 800TL-850TL civarında fiyat bulabiliyorum.

• Dostum ben de senin gibi cikmistim yola. Hazir sistemler bakarken bir anda avr bakmaya baslamistim. En sonunda avr olarak Yamaha RX-V373, set olarak da D&R dan yine Yamaha NS-PA120 5.0'ı aldım. Bunlarin toplami 700+450 liraya mal oldu. Yaklasik 2 ay sonra da sahibinden.com dan SW kovalarken ucuz, temiz bir Yamaha YST-SW216 bulup satin aldim.
    Sonuç olarak ilk baktigim kompakt sistemlere göre bence cok daha iyi bir sistem oldu diyebilirim. Beklenti meselesi sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RookieCavalry R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle dünden beri zahmet edip ilk fikir veren olduğun için teşekkürler

Yamaha NS-PA120'nın performansı nasıldır peki? Wharfedale Vardus 300 toplamayı düşünüyorum ön ve center için ona göre karar vereceğim. Sub olarak bir JBL 140 buldum 2. el 500TL'ye onu almayı düşünüyorum.
    AVR olarak da biraz daha ucuz olacağından Pioneer 322'de karar kıldım açıkçası. Yamaha 373 seçmenin özel bir sebebi var mı?
  • Acikcasi hoparlör setinden memnun kalmak icin referansin kompakt sistemler olmali :) Bahsettigin sistem cok daha iyi bir sistem olur bence de. Avr olarak Pioneer 322 ile Yamaha 373 de hemen hemen ayni gibiler sadece Yamaha da 4k olayi mevcut. Bir de ön tarafin da bir usb girisi var usb, ipod takip direk dinleyebilmen icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RookieCavalry -- 18 Temmuz 2013; 8:10:15 >
    4K olayı şu an için ihtiyaçlarımın dışında olduğunda çok elzem değil. Önde USB falan da çok şart değil. Yamahanın elektrik tüketimi daha yüksek sanırım mesela o takıldı kafama
    Hoparlör seti olarak ne alacağıma hala karar veremedim. 500TL-600TL civarında güzel bir hoparlör seti bulabilsem keşke. Biri güzel bir şey önersin
  • Sunu soyleyebilirim bence ilk olarak front ve center olarak basla sonradan surrounda gecersin.
    Benim hoparlorler cok atla deve olmadigi icin ileride kendime nispeten daha basarili front ve center aldiktan sonra mevcut kule frontlari arkaya atmayi dusunuyorum.

Şu son 3-4 gün içerisinde bakındığım ve dinlediğim kadarıyla 1000TL-1200TL bandı kesinlikle iyi bir sistem almak için yetersiz.

Ya da 800TL mertebesinde güzel bir kompakt alıp takılacağım ya da Amfi ile birlikte düzgün bir hoparlör seti alacağım. Şimdilik ayırdığım kadarıyla sıfır amfi ve sıfır front alabiliyorum. Ya da ikinci elden temiz bir set bulacağım sıfır amfinin yanına.

Ne alacağıma ne yapacağıma karar veremiyorum. Sıfır ürünleri bulup dinlemek kolay ama ikinci el ürünleri o kadar kolay değil malesef. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.