Şimdi Ara

Yamaha RX-V692RDS amfiden AVR sisteme geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle bu konuda çok bilgili olmadığımı belirtmek isterim. sizin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

5.0(sub woofer yok) olarak kullanmakta olduğum Yamaha rx-v692rds amfimi daha yeni HDMI girişli bir AVR ile değiştirme kararı aldım.
    şuanki amfimin üzerinde HDMI olmadığı için Digitürk ve bilgisayardan film izlerken sağ/sol ses girişi yapıyorum. bu da HD filmlerdeki detayları yok ediyor gibime geliyor.

HDMI bağlantısına sahip bir AVR amfiye geçersem şuan kullanmakta olduğum amfimin verdiği sesten daha kaliteli bir ses elde edebilir miyim?

ikinci elde uygun fiyatlı AVR amfiler mevcut. aşağıdakilerden birini alabilirim. bütçem çok yüksek değil. hangisini tercih etmeliyim? yada alternatif belirtirseniz sevinirim.

1-DENON AVR-1612 850tl
    2-denon avr x 500 650tl
    3-Denon AVR-1311 650tl
    4-DENON avr 1610 450tl
    5-Harman Kardon AVR 151 700tl
    6-Harman/Kardon AVR 155 700tl
    7-pioneer vsx 420 500 tl
    8-poineer vsx 520k 500tl
    9-PİONEER VSX 917V-S 700tl
    10-PIONEER VSX-919AH-S 750tl
    11-yamaha amfi rx-v663 699TL

sizce bu AVR amfiler aşağıdaki özellikleri olan amfimden daha iyi ses verecek midir?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yamaha RX-V692RDS özellikler,
    Main:
    4x125W (6

) RMS Output
    Power, 0.04% THD, 20–20,000 Hz
    Center: 80W (8

) RMS Output Power,
    0.07% THD, 20–20,000 Hz
    Rear:
    40W + 40W (8

) RMS Output
    Power, 0.3% THD, 1 kHz

• ilgilenirseniz yamaha 663 üm satılıktır . malum sitede ilanım var.

verdiğiniz diğer örneklerden daha iyi bir cihazdır 663 . cihazların arka fotograflarına bakarak anlayabilirsiniz. tek zaafı hd ses formatlarından ona ne geliyorsa sadece onu verebilmektedir . Ayrıca kullandığınız cihazdan daha iyi ses alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 5 Kasım 2016; 15:12:34 >
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim.
    ilanınızı inceledim. hayırlı satışlar. ilk önce elimdeki amfiyi nakite çevirmem gerekmekte. sonrasında sizdeki satılmadı ise iletişime geçerim elbette.

kafamı kurcalayan bir soru var. biraz araştırdım fakat tam net cevap bulamadım. bu sistemleri kullanan biri olarak. örneğin cihazın bir modunu seçip tüm kanallardan aynı anda ses alabiliyor muyum?yoksa 2.1 mi ses veriyor.

birde tek zaafı hd den ne geliyorsa onu veriyor demişsiniz. bu tam olarak nedir? diğer avr ler bir şeyler mi katıyor?
  • alimurat82 A kullanıcısına yanıt
    hayırlısı

evet tüm kanallardan ses alabilirsiniz . ayrıca sanal surround olarakta ses alabililirsiniz.

son olarakta zaaf olaraktan kastım ; kaynaktan cihaza gelen sinyal dolby true hd ise bu 663 size dolby true hd olarak sesi verebiliyor . üzerine extra bir mod ekleyemiyor . bazı avr ler gelen ses sinyali dolby true hd olsada kendi içerisinde farklı modlarda (tamamen atıyorum adventure mesela) sesi değiştirebiliyor.
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.