Şimdi Ara

yamaha rx861 mi yamaha rx v863 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana kalırsa bu upscalling işine biraz fazla kafa yoruyorsunuz gibi geliyor arkadaşlar,tamam + bir özellik ama bir avr alırkende ilk bakılması gereken yada en elzem özellik değil bence.hd yayınlarda sorun yok zaten,varsın sd yayınlarda tv nizin işlemcisi kadar iyi gözüksün.avr nin işi birincil olarak ses kalitesi değilmi,aldığı sinyali iyi işlesin ve hop.lere yollasın yeter.siz gümbür gümbür film izleyin,şıkır şıkır müzik dinleyin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 1 Mayıs 2009; 12:31:54 >
  • birde ben şöyle düşündüm bende pc var blu-ray rom alalım dvd rom yerine çıkısıda 5.1 veya 7.1 olarak çıkış yapalım analog olarak görüntüyü de direk olarak lcd ye girelim o zaman ne olur sonuşta pc ile istediğim ses codeclerini çözüp istediklerimizi çözmeden gönderebiliriz programlar yardımı ile o zaman avr nin yeni nesil ses codeclerini çözmesine gerek yok çözülü gelecek zaten

bu benim kafamı kurcalıyor bunu birisi bana açıklasın alacağımız amfinin ses codeclerini desteklemesine gerek varmı
  • ses codeclerinin çözülüpte avr ye gelmesiyle çözülmeden gelmesi arasında ne fark oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: mss80

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Bir bilgi daha,

861, analog bağlantı üzerinden gelen görüntüyü, hdmi üzerinden 1080i çözünürlüğe kadar yükseltebiliyor. 1080p'ya kadar çıkamamasına rağmen, görüntü kalitesinin iyi olduğu söylenmiş.

863, analog bağlantı üzerinden gelen görüntüyü, hdmi üzerinden 1080p çözünürlüğe kadar yükseltebiliyor. 1080p'ya kadar çıkabilmesine rağmen, görüntü kalitesinin çok iyi olmadığı söylenmiş.

Zor işler bunlar, zor.

aslında elbetteki fark olacak ama bence tersi yönde (863 daha iyi) çünkü 863 ün hdmi giriş çıkışları 1.3 versiyon aslında en önemli fark yaratan özellik bence bu

bd aldığımız zaman da HD codecleri çözerek avr ye hdmi üzerinden bağlasak bile 861 deki 1.2 versiyon hdmi kapasitesi yeterli olmayacağı görüşündeyim

ama önümüzdeki 3-5 sene içerisinde kullanmayacağımız bir özellik için neden daha fazla para verelim malum devir hesap kitap devri

HDMI versiyonlarının neleri değiştirdiğini hiç anlamamışsınız. İleride kapasitesi yetmeyecek gibi bir durum yok. Bu bilgiyi nerden aldınız ? Gerçek bir sonuç gibi yazıp diğer arkadaşlarımızı yanıltmak pekte sorumluluk sahibi bir davranış olmasa gerek.

HDMI versiyonları 1.1 den yüksek olan her HDMI aynı işi görür sakın ha versiyon farkları yüzünden amfi falan almaya yada almak fikrinden vazgeçmeye kalkmayın.

• yani 1.3 / 1.3a / 1.3b
    Aynı diyorsun.
    Hiçbir şekilde video/audio iletiminde fark yoktur hepside aynı kalitede iletirmi diyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

HDMI versiyonlarının neleri değiştirdiğini hiç anlamamışsınız. İleride kapasitesi yetmeyecek gibi bir durum yok. Bu bilgiyi nerden aldınız ? Gerçek bir sonuç gibi yazıp diğer arkadaşlarımızı yanıltmak pekte sorumluluk sahibi bir davranış olmasa gerek.

HDMI versiyonları 1.1 den yüksek olan her HDMI aynı işi görür sakın ha versiyon farkları yüzünden amfi falan almaya yada almak fikrinden vazgeçmeye kalkmayın.

peki ustad neden yeni nesil ses formatları konusunda bu işleniyor yeni nesil ses formatlarını iletmek için illede 1.3 versiyon hdmi gerekli deniyor

quote:

ses codeclerinin çözülüpte avr ye gelmesiyle çözülmeden gelmesi arasında ne fark oluyor

çözülerek mi gelmesi daha iyi çözülmeden mi

quote:

birde ben şöyle düşündüm bende pc var blu-ray rom alalım dvd rom yerine çıkısıda 5.1 veya 7.1 olarak çıkış yapalım analog olarak görüntüyü de direk olarak lcd ye girelim o zaman ne olur sonuşta pc ile istediğim ses codeclerini çözüp istediklerimizi çözmeden gönderebiliriz programlar yardımı ile o zaman avr nin yeni nesil ses codeclerini çözmesine gerek yok çözülü gelecek zaten

bu benim kafamı kurcalıyor bunu birisi bana açıklasın alacağımız amfinin ses codeclerini desteklemesine gerek varmı

ustad şu soruları cevaplarsan avr nin siparişini vereceğim

• koca konuda av receiver ın sadece giriş çıkışları konuşuluyor.sanki bu cihazlar sadece aktarma görevini görmekten ibaretsadece bu konu için geçerli değil , ses sistemleri bölümünde ses dışında herşey paylaşılıyor
  • Eğer tercihin 861 olursa Almanya'dan getirtmene gerek yok. Çünkü bir ara, distribütör garantili, faturalı 999 tl'ye satıldı. Yine aynı fiyattan bulursam, ben her şeyi bir kenara bırakıp satın alırım diye düşünüyorum. Eğer 861 düşünürsen haber ver, 2 adet için belki pazarlık imkanı olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Eğer tercihin 861 olursa Almanya'dan getirtmene gerek yok. Çünkü bir ara, distribütör garantili, faturalı 999 tl'ye satıldı. Yine aynı fiyattan bulursam, ben her şeyi bir kenara bırakıp satın alırım diye düşünüyorum. Eğer 861 düşünürsen haber ver, 2 adet için belki pazarlık imkanı olur.

dostum fiyatına bir bak dediğin gibi 900-1000 tl arası bulursan haber et bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

yani 1.3 / 1.3a / 1.3b
    Aynı diyorsun.
    Hiçbir şekilde video/audio iletiminde fark yoktur hepside aynı kalitede iletirmi diyorsun?

Tabi 1.3 verisyonda siyah beyaz izlersin, 1.3a da renkliye döner, 1.3b dede körlerin bile görebileceği bir görüntü iletir. Bu yüzden AVR alırken HDMI versiyonuna göre karar verilebilir. Sende bunu mu diyorsun ?

MSS80,

Ben senin tartışmadığını, okuduğun bir şeyi evrensel gereçek gibi lanse ettiğini ve insanların alım kararını yanlış yönde etkileyebilecek bir sunum yaptığını söylüyorum. Ayrıca alınacak AVR de HDMI versiyonu tartışacağın bir özellikle Allah sana kolaylık versin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanpsx -- 2 Mayıs 2009; 10:37:13 >
  • quote:

quote:

yani 1.3 / 1.3a / 1.3b
    Aynı diyorsun.

Sen gözünle gördüğün, kulağınla duyduğun farkları bize sırala Elendil.

Peki neden vrs. farkları var?
    Ayrıca ben duydum demedimki! vrs. farklı farklı ise birşeyleri farklıdır diye düşünüyorum.
    sn.deki veri iletimi vs.
  • Almanya'daki fiyatlar için aşağıdaki site de işinize yarayabilir.

Almanya Online Fiyat
  • Hdmi kablo versiyonları 1.0 ile başlamış 1.1, 1.2 ve 1.3a, 13.b olarak devam etmiştir.
    Kullanılan kablo aynı olup sadece bandgenişliği farklıdır. Örneğin HDMI 1.0 kablo en fazla 160MHz frekansta çalışır ve
    4,96Gbit/s veri iletişim hızına sahipken HDMI 1.3b versiyonda ise bu veriler 340MHz 10,2 Gbit/s'dir.
  • quote:

Hdmi kablo versiyonları 1.0 ile başlamış 1.1, 1.2 ve 1.3a, 13.b olarak devam etmiştir.
    Kullanılan kablo aynı olup sadece bandgenişliği farklıdır. Örneğin HDMI 1.0 kablo en fazla 160MHz frekansta çalışır ve
    4,96Gbit/s veri iletişim hızına sahipken HDMI 1.3b versiyonda ise bu veriler 340MHz 10,2 Gbit/s'dir.

o zaman HD sesleri 861 e çözüp te göndersek 861 deki 1.2 versiyon hdmi gelen HD sesi alabilecek anlamına mı geliyor bu yoksa alamayacak anlamına mı geliyor ustadlardan bunu cevaplamalarını bekliyorum

• HDMI VERSİYONLARI

Burada, yeni nesil seslerin bitstream olarak, ancak hdmi 1.3 versiyonunda aktarılabildiği yazıyor.
  • quote:

Tabi 1.3 verisyonda siyah beyaz izlersin, 1.3a da renkliye döner, 1.3b dede körlerin bile görebileceği bir görüntü iletir. Bu yüzden AVR alırken HDMI versiyonuna göre karar verilebilir. Sende bunu mu diyorsun ?

Aşağıdaki tablolar @coyote nin verdiği wikipwdia dan.

Sence fark varmı yokmu?

yamaha rx861 mi yamaha rx v863 mü?

yamaha rx861 mi yamaha rx v863 mü?

Buda linkihttp://en.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface#Versions

• quote:

quote:

Hdmi kablo versiyonları 1.0 ile başlamış 1.1, 1.2 ve 1.3a, 13.b olarak devam etmiştir.

o zaman HD sesleri 861 e çözüp te göndersek 861 deki 1.2 versiyon hdmi gelen HD sesi alabilecek anlamına mı geliyor bu yoksa alamayacak anlamına mı geliyor ustadlardan bunu cevaplamalarını bekliyorum

Üstteki tabloya göre Player çözüp gönderecekse alabilir anlamına gelir.

• oh bee o zaman artan parayla daha iyi hoparlör alıp

player olarakta bir pc toplayıp film müzik oyun gibi işlerimi de onun üzerinden çözüp avr ye aktamak oradan da 40 w 4500 e göndermek

iyiki varsı donanım haber
  • Yahu arkadaşlar neden anlaşamıyoruz neyi bana karşı savunuyorsunuz onu anlamıyorum.

www.hdmi.org

merak ediyorsanız buradan bakarsınız hdmi versiyonlarına.

Yanlış yaptığınız şu, bir AVR yeni nesil ses sistemlerini destekliyorsa, tabiki bileşenleri destekleyecektir. Eğerki bir AVR yeni nesil ses formatlarını desteklemiyorsa, hiç bir bileşini desteklemeyecektir. HDMI versiyonuna bakıp avr alacaksanız mani olmiyim.
  • İşte anlaşamama nedenizmiz de o ya altan.

Sen diyorsun ki 1.1 ve diğerleri
    Ama yukarıdaki tablo net olarak açıklıyor ki
    1.0 / 1.1 / 1.2 / 1.3x
    Farklı diyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.