Şimdi Ara

yamaha rx861 mi yamaha rx v863 mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: altanpsx

Yahu arkadaşlar neden anlaşamıyoruz neyi bana karşı savunuyorsunuz onu anlamıyorum.

www.hdmi.org

merak ediyorsanız buradan bakarsınız hdmi versiyonlarına.

Yanlış yaptığınız şu, bir AVR yeni nesil ses sistemlerini destekliyorsa, tabiki bileşenleri destekleyecektir. Eğerki bir AVR yeni nesil ses formatlarını desteklemiyorsa, hiç bir bileşini desteklemeyecektir. HDMI versiyonuna bakıp avr alacaksanız mani olmiyim.

sevgili altanpsx siz 861 yeni nesil ses codeclerini desteklemiyor o yüzden çalamaz diyorsunuz ama önceki sayfadaki tabloya göre 861 deki 1.2 versiyon hdmi HD kalitedeki sesleri çözülü olarak alıp çalabilir diyor ama cihaz çözülmeden gelen HD sesleri çözemez yanlışmı söylüyorum acaba yanlışım varsa düzeltiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: mss80

quote:

Yahu arkadaşlar neden anlaşamıyoruz neyi bana karşı savunuyorsunuz onu anlamıyorum.

www.hdmi.org

merak ediyorsanız buradan bakarsınız hdmi versiyonlarına.

Yanlış yaptığınız şu, bir AVR yeni nesil ses sistemlerini destekliyorsa, tabiki bileşenleri destekleyecektir. Eğerki bir AVR yeni nesil ses formatlarını desteklemiyorsa, hiç bir bileşini desteklemeyecektir. HDMI versiyonuna bakıp avr alacaksanız mani olmiyim.

sevgili altanpsx siz 861 yeni nesil ses codeclerini desteklemiyor o yüzden çalamaz diyorsunuz ama önceki sayfadaki tabloya göre 861 deki 1.2 versiyon hdmi HD kalitedeki sesleri çözülü olarak alıp çalabilir diyor ama cihaz çözülmeden gelen HD sesleri çözemez yanlışmı söylüyorum acaba yanlışım varsa düzeltiniz

Ben yukarıdaki cümlede yeni nesil ses codeclerini desteklemiyor, o yüzden çalamaz mı diyorum ?????????

Halen HDMI versiyonlara takılmış gidiyorsunuz. Sevgili mss80 , siz bırakın HDMI versiyonunu. Sizin elinizde ne kaynak var. Yeni nesil ses codeclerini kaynağında çözdürebiliyorsanız, upscaling çok önemli değilse(861 bildiğim kadarıyla 1080i ye kadar upscale ediyor) 861 teknik özelliklerinde bir avr alabilirsiniz. Yok eğer yeni nesil ses codeclerini çözdüremiyorsanız 863 ve muadili bir amfi alın. Tabi bu amfileri dinlediğiniz, hoparlörleriniz ile iyi uyum sağladığını bildiğiniz ve memnun kaldığınız varsayımı ile.

• kendi fikrimdir; ben bugün yeni bir avr alacaksam kesinlikle yeni nesil ses formatlarını destekleyen bir avr alırım,sonrada ah vah demem.neden biri 1000 lirada diğeri 2000 küsür lira,aynı işi yapabilseler fiyatlarıda en azından birbirine yakın olurdu değilmi.demekki bir fark var arada.tamam 861 güzel bir avr ama eski,haa ben yeni nesil ses formatlarına ihtiyaç duymam deniyorsa hiç düşünülmeden o paraya kesinlikle alınmalı,yok durum öyle değil ise o zaman 863 alınmalı bence,fiyat yüksekse eğer 663 var,devamı olan 765 ve bir altı 665 yakında geliyor,onlara bakılmalı derim.en son nesil hdmi versiyonu kullandıkları içinde bu hdmi versiyon tartışmasınada son nokta koyulur
  • Allah herkese kolaylık versin.
  • Benim dusuncem ise hep yazdigim gibi HDMI icin daha dusuk gucte, AVR olarak daha alt kategoride bir cihaz alinmamasi yonunde.
    Benim Ingiliz komsum neredeyse cikan her yeni cihazi aliyor, ama hala onkyo-Integra 989 kullaniyor, sesleri PC'de cozup, analog girislerden anfiye bagliyor.
    HDMI girisi bile olmayan Onkyo 989 icin bende 5-6 HDMI in olan, HD sesleri cozen onkyo 607'yi sahsen tercih etmem. Sonucda 861 de 765 ve 665 den daha ust bir cihaz.
    HDMI, HD ses formatlari guzel ama ne duydugunuz onemli. Bunlarin psikolojik etkileri olduklarindan daha fazla gibi geliyor.

Saygilarimla.
  • Sadece ps3 kullanacak olsam dakika durmam 861'i hemen alırım. Zaten ps3 istese bile, hd sesleri bitstream iletip, çözme işini avr'ye bırakmıyor. Hamarat alet, illa kendi çözüp pcm aktaracak.

Ancak popcorn hour'a gelince iş değişiyor. A-110 hd sesleri çözemiyor, ancak, çözülmek üzere, bitstream olarak hdmi'dan avr'ye aktarabiliyor. Şu an için mkv formatındaki tüm filmler dd ya da dts. Ancak nette, dthd ve dtshd ses formatlı ham bluray isoları da mevcut. İşte avr'nin hd sesleri çözme özelliği bu noktada önem kazanıyor. Evet şu an için min 40 gb gibi devasa boyutlara sahip bu dosyalar ilgi alanıma giremiyor. Ama bu dosyalar daha ulaşılabilir olduğunda, hd sesleri çözen bir avr gerekeceği için karar veremiyorum.

Bir yanda 1100 TL gibi kelepir bir fiyata 861, diğer yanda bir süre sonra tekrar avr değiştirme zorunluluğu. İşte bütün mesele bu.

• Mesaj tekrarından dolayı sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 2 Mayıs 2009; 17:27:27 >
  • quote:

Ben yukarıdaki cümlede yeni nesil ses codeclerini desteklemiyor, o yüzden çalamaz mı diyorum ?????????

Halen HDMI versiyonlara takılmış gidiyorsunuz. Sevgili mss80 , siz bırakın HDMI versiyonunu. Sizin elinizde ne kaynak var. Yeni nesil ses codeclerini kaynağında çözdürebiliyorsanız, upscaling çok önemli değilse(861 bildiğim kadarıyla 1080i ye kadar upscale ediyor) 861 teknik özelliklerinde bir avr alabilirsiniz. Yok eğer yeni nesil ses codeclerini çözdüremiyorsanız 863 ve muadili bir amfi alın. Tabi bu amfileri dinlediğiniz, hoparlörleriniz ile iyi uyum sağladığını bildiğiniz ve memnun kaldığınız varsayımı ile.

sevgili ustad bende aynı şeyden bahsediyorum ben bir pc toplarım kalan paraya; şimdilik en son çıkan ses codeci HD ses, onu pc de çözerim sonra 861 e gönderirim 861 de bunu alır çalar sonra yeni bir ses codecimi çıktı pc yi ona göre gene geliştirir sonra gene 861 e gönderip çalarım(gerçi sükrümercan a da katılmamak elde değil bunların hepsi psikolojik de olabilir)

ustam anlayacağın ben player olarak pc toplayacağım veya notebook alacağım

hoparlör seti olarak wharfedale 9.6 veya 10.6 düşünüyorum tercih sebebim ise kullanıcıların genelinden olumlu yorumlar alması ama alacakken sesini duyupta alırım herkesin kulak zevki farklıdır

• Sayın mss80,

Benkimse ihtiyacı olmayan bir şey için sırf yeni ses codec destekliyor diye para versin istemem. İhtiyacınız neyse onu çözün. Bu işte ileriye dönük bir şey yapmak zaten mümkün değil.
  • quote:

Sayın mss80,

Benkimse ihtiyacı olmayan bir şey için sırf yeni ses codec destekliyor diye para versin istemem. İhtiyacınız neyse onu çözün. Bu işte ileriye dönük bir şey yapmak zaten mümkün değil.

sevgili altanpsx bu konuda hem fikir olduğumu belitmek isterim teknolojiyi takip etmek mümkün değil benim ihtiyacım şu anda bir ev sinema amplisi bunu elimdeki paraya göre nasıl en iyisini alırım diye bakıyorum yoksa en son çıkan model hangisi onu alayım gibi bir telaşım yok zaten alıdığınız anda yeniliyorsunuz teknolojiye çünkü bir vakit sonra daha yenisi çıkıyor elinizdeki son teknoloji olmuyor bunun için aaaa bak yeni seri ses codeclerini çözüyormuş bak onu alayım bari demiyorum ben zaten yeni nesil ses codeclerini çözüpte göndereceğim ampliye onun için neden daa fazla para vereyim kullanmayacağım bir özellik için

ama benim burada sizlere danıştığım 861 deki hdmi versiyonu çözülü HD ses codeclerini kabul edebiliyormu edemiyormu onu öğrenmek içindi ki bunu öğrendim bunu öğrenmemde sebep olan siz donanım haber üyelerine Allah razı olsun

saygılar

m.samet SARI

• quote:

Orjinalden alıntı: asukrumercan

Benim dusuncem ise hep yazdigim gibi HDMI icin daha dusuk gucte, AVR olarak daha alt kategoride bir cihaz alinmamasi yonunde.
    Benim Ingiliz komsum neredeyse cikan her yeni cihazi aliyor, ama hala onkyo-Integra 989 kullaniyor, sesleri PC'de cozup, analog girislerden anfiye bagliyor.
    HDMI girisi bile olmayan Onkyo 989 icin bende 5-6 HDMI in olan, HD sesleri cozen onkyo 607'yi sahsen tercih etmem. Sonucda 861 de 765 ve 665 den daha ust bir cihaz.
    HDMI, HD ses formatlari guzel ama ne duydugunuz onemli. Bunlarin psikolojik etkileri olduklarindan daha fazla gibi geliyor.

Saygilarimla.

@Sukru hocam butun olay bu.şu ingilize helal. benim avr 11 yaşına girecek .

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

Orjinalden alıntı: asukrumercan

Benim dusuncem ise hep yazdigim gibi HDMI icin daha dusuk gucte, AVR olarak daha alt kategoride bir cihaz alinmamasi yonunde.

Saygilarimla.

@Sukru hocam butun olay bu.şu ingilize helal. benim avr 11 yaşına girecek .

HT yapılacaksa asıl olay, pre/pro ayırmak. 5x100 veya 5x200 watt bir power alıp, stabil tutup, processoru değiştirmek asıl olan. Ne teknolojiden geri kalınır ne güçten. Bütün mesele 5x100 veya 5x200 gücün hakkını verecek bir power almakta. Asıl pahalı olanda bu oluyor. Hakkı verecek power Mcintosh, Classe, Krell yada daha fantastik, Conrad Johnson falan gibi cihazlar oluyor. Sağlam bir HT yapacak olsam bu şekilde yapardım. Yani bence ingiliz eski Onkyo'ya çakılmış kalmış derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mss80

quote:

Sayın mss80,

sevgili altanpsx bu konuda hem fikir olduğumu belitmek isterim teknolojiyi takip etmek mümkün değil benim ihtiyacım şu anda bir ev sinema amplisi bunu elimdeki paraya göre nasıl en iyisini alırım diye bakıyorum yoksa en son çıkan model hangisi onu alayım gibi bir telaşım yok zaten alıdığınız anda yeniliyorsunuz teknolojiye çünkü bir vakit sonra daha yenisi çıkıyor elinizdeki son teknoloji olmuyor bunun için aaaa bak yeni seri ses codeclerini çözüyormuş bak onu alayım bari demiyorum ben zaten yeni nesil ses codeclerini çözüpte göndereceğim ampliye onun için neden daa fazla para vereyim kullanmayacağım bir özellik için

ama benim burada sizlere danıştığım 861 deki hdmi versiyonu çözülü HD ses codeclerini kabul edebiliyormu edemiyormu onu öğrenmek içindi ki bunu öğrendim bunu öğrenmemde sebep olan siz donanım haber üyelerine Allah razı olsun

saygılar

m.samet SARI

yani çözülmüş hd ses 5.1 analog kablolar ile mi avr nin 5.1 analog girişine gönderilecek?böyleyse bu kablo karmaşası demek bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: feelulive

yani çözülmüş hd ses 5.1 analog kablolar ile mi avr nin 5.1 analog girişine gönderilecek?böyleyse bu kablo karmaşası demek bence.

hayır 861 deki hdmi girişi çözülü HD sesi desteklediği için 861 e hdmi kablo ile bağlanacak ama elindeki avr sinde hdmi olmayan arkadaşlar ÇÖZÜLÜ sesi iletmek için analog 5.1 bağlantı şeklinde de bağlayabilirler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.