Şimdi Ara

Yan sanayi hava filtresinin olumsuz etkileri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
53.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    80 liraya filtre mi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Hocam filtre hassasiyetinin motor tasarımı ile nasıl bir bağı oluyor ki? Sonuçta her arabada manifold var, filtre var. Ebatları da artık aşağı yukarı aynı. Bazısı hassas olurken öbürü nasıl olmuyor?
    Filtrede değil o maharet sensörde. Hava kütle ölçer diyelim adına, ısı koşullarının da hesabını yaparak gelen hava miktarına yani doğrudan yanmayı etkileyecek ana koşullardan birine karar verirken orada oluşan bir kaçak veya tıkanma dolayısıyla motora eksik iletilen havanın neleri doğuracağına siz karar verin.
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    15 liraya aldığınız filtrenin markası ve kalitesi ne önemli olan o.

Ben mann hava filtresini 40 küsur liraya alıyorum. Orijinal yağ filtresi en son bakimda 60 lira falandı. Şimdi yeni kurlarla 100 lira oldu.

Araç 2001 s40.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıldır hep yan sanayi filtreler ile bakım yaptırıyorum hiç bir sorun yaşamadım...
  • motora kaçacak en ufak bir tozun dahi binlerce liralık problemler açabileceğini göz ardı etmeyin, yan sanayi 50 orijinal 80'ken 3 liradan kaçıp 3000 liralık masraf çıkarmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vassel -- 4 Mayıs 2019; 7:44:47 >
  • Orjinalde sonuçta mann mahle vs oluyor.sıf kutulayip 2 3 katına satılabiliyor.bosch fil ufi mahle mann filtron gibi markalar iyidir.Polen yan sanayi kullanıyorum

• Polen filtresi bildiğiniz kağıt. Yan sanayinin sorun olacağını sanmam. Ama diğerleri hakkında bilgim yok.
  • Tamamen psikolojik. Ne kadar çok abartıyor şu forum yağı filtreyi. Kağıt parçası lan işte.

• 19 yıldır aynı araca yan sanayi kullanırım bosch genelde ,en son filtron yağ filtresi aldım o ne kalite ağır baya ,bir sorun yok ,çoğu şey psikolojik

ama şunuda söyliyim son model araçlar çok hassas bebek gibi bide turbo falan işin içine girdimi en ufak tozu kiri affetmiyor ,oda üreticinin ayıbı tercih ettiğiniz içinde sizin masraf kapınız buna yapacak bişey yok.
  • asla dandik marka filtre almam.. zamanında golfe sanayide bi kere polen ve hava filtresini dandik marka filtre taktılar.. 1 ay olmadı hava kanallarından içeriye koku gelmeye başladı klima açıldığında.. sonra tövbe ettim sanayide arabayı bakıma götürmeye.. 300 400 lira fazla para veririm servisinde orjinal adam gibi parca ile bakım yaptırırım..
  • yan sanayiden değil sahte filtreden korkun.
  • Oto yedek parca sektorunde calısıyorum.

Orjinal'e filtre üreten firmalar MANN MAHLE HENGST UFİ PURFLUX VALEO 'dur.

bunlar orjinale yani aracların fabrikalarına yetkili servislerine üretirler.

Yan sanayi filtre kullanmak isterseniz SİON SARDES BOSCH WUNDER vs kullanabilirsiniz.

GRAT BSG Bunlarıda satıyoruz biz türkiye distrübütorleri martas ve basbug ile calısıyoruz isinizi görür.

Ama her zaman orjinalden sasmayın. VW Aracım var 2 tane 1.4 tsi ve 1.6 fsi Motoru ikisindede mann ve hengst kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Oto yedek parca sektorunde calısıyorum.

Orjinal'e filtre üreten firmalar MANN MAHLE HENGST UFİ PURFLUX VALEO 'dur.

bunlar orjinale yani aracların fabrikalarına yetkili servislerine üretirler.

Yan sanayi filtre kullanmak isterseniz SİON SARDES BOSCH WUNDER vs kullanabilirsiniz.

GRAT BSG Bunlarıda satıyoruz biz türkiye distrübütorleri martas ve basbug ile calısıyoruz isinizi görür.

Ama her zaman orjinalden sasmayın. VW Aracım var 2 tane 1.4 tsi ve 1.6 fsi Motoru ikisindede mann ve hengst kullanıyorum.
    Bizce fark eden bir şey yok hocam ben de bu işe koşturuyorum kendi aracımda bile polen/hava olarak ortak çalıştığım bir yerli üreticinin mallarını kullanıyorum zerre fark yok. Hatta polenler orjinalden mikron ve malzeme olarak daha kaliteli oluyor.

• Mann araki bulasın İstanbul'da çoğu firma sardes wunder vb leri satıyor ,bende mann yan sanayisi filtron alıyorum ,oda yakında bulunmaz gayet kaliteli ,bu ülkede kaliteli mal uzun süre rafta barinamiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Mann araki bulasın İstanbul'da çoğu firma sardes wunder vb leri satıyor ,bende mann yan sanayisi filtron alıyorum ,oda yakında bulunmaz gayet kaliteli ,bu ülkede kaliteli mal uzun süre rafta barinamiyor.
    Ben aloparca.com'un satıs departmanında calısıyorum

mann mahle hengst ufi purflux valeo bosch sardes sion bsg grat filtron hepsi var bizde. :)
  • Millet kafayı yedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • edirnekapıda ki dükkan size ait galiba ama orada ben bişey bulamadım ,hatta en kötü yer diyebilirim.
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Evet orada bizim patronumuzun yeri orası daha cok fiat ve renault üzerine parca var. Diger arabaların parcası sadece bizde aloparcada var. otoedirnekapı fiat ve renault kullanıcılarının mekanı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.