Şimdi Ara

Yan sanayi hava filtresinin olumsuz etkileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
53.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende aracıma yan sanayi hava filtresi aldım taktım ( dacia logan 1.6) 15 lira orjinali yok piyasada yapacak birşey yok otomobilin anavatanı bursada hemde .
    Ayda bir filtreyi sökerim kazanı ıslak mendille temizlerim toz bırakmam filtre iyiyse hava tutarım kötüyse atarım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ewet bu yan sanayı hava fıltrelerınde söyle bır durum var o kanllardan hava geçer ıse cok kotu motor n akavt yanı arkadaşlar maleseff durum bu motor fıltre elemanları her zaman orjınall olsun derım ben yınede...
  • bakımları dışarda yaptırsamda aracım için hava be yağ filtresini servisten alırım ...
    broadway araçta bile hava filtresi motoru etkiliyor ve dandik filtre malesef havayı iyi geçirmiyor...
    ve bu sanayi ahalisinin bişey olmaz abi bilmemne gibi ağzı midemi bulandırıyor bişey olur ama bu ahalinin çapı anlamaya yetmez..

• bazı yerleşim yerlerinde maalesef orjinal bulmak sıkıntılı.

V kayışı için 5 kanallı kayış arıyorum. 3 parçacı var bulunduğum yerde. 3'ü de 5 kalmadı 6 kanallı var bir kanal keseriz hep yapıyoruz diyor.

Mal herif. Öyle iş olacak olsa adam 10 kanallı kayış yapar. İstediğin gibi kes der.

Hava filtresi yolda bırakmaz ama V kayışı yolda bırakır. Bu zihniyette adamlardan her şey beklenir.
  • banada hep yedek parçacı orjinal mi yan sanayi mi diye soruyor, bu soruya hiç yan sanayi cevabını vermedim, 5-10 tl için değmez
  • Kirli olan orjinal hava filtresi temiz olan yan sanayi bakalim anlayabilecek misiniz ? farklari...

Yan sanayi hava filtresinin  olumsuz etkileri

Yan sanayi hava filtresinin  olumsuz etkileri Yan sanayi hava filtresinin  olumsuz etkileri

• Sanayide veya servis dışında orjinal parça olmaz, onların orjinal diye sattıkları gene bir nebze daha kaliteli yan sanayi oluyor olsa olsa. Orjinal parça ve filtre sadece serviste olur diye biliyorum ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • modifix06 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz kısmen doğru kısmen değil. Biliyorsunuz araçların çoğu parçalarını marka bizzat kendisi değil, tedarikçileri üretir. AB üretimi araçlarda markanın parça tedarikçisine parçayı sadece ben piyasaya sürebilirim deme hakkı yoktur. Eğer orijinal tedarikçiyi biliyorsanız ve onun malını alırsanız (aynı mal için birden fazla seri varsa genelde en üst olanı) orijinal parçadan kalite açısından hiçbir farkı yoktur.
  • Orjinal filtrede on ve arka yuzeyinde ortasinda iki tane cizgi sert plastik ile kuvvetlendirilmis ayrica ucgen kismin orda 2 tane kucuk sert plastik var filtre cokmesin diye ... Yan sanayi olan filtre kisminin arka yuzeyinde sadece 1 tane sert plastik ile kuvetlendirilmis ayrica cok ince ...bu farklar yuzunden orjinal bir tane filtre aldim sanayide ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-baki -- 14 Ekim 2018; 15:1:9 >

• Arkadaslar orjinali sanayide bulunuyor ... Usteki eski serviste takilan filtre yeni olan sanayiden aldigim ile birebir herseyi ayni ispanya uretimi ikiside ...(not : yan sanayi filtre filtron marka polonya uretimidir .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-baki -- 14 Ekim 2018; 15:3:53 >
  • e-baki kullanıcısına yanıt
    Made in spain ise markası büyük ihtimalle Mann'dir. Bir sonraki bakımda hem mann hem de orijinal alıp yan yana karşılaştırın. Aynıysa orijinale fazla para vermeye gerek yok.
  • bocsh markasının bende kaliteli bir imajı vardı fakat çoğu ürününü kullandıktan çok çokda kaliteli olmadığı eserinden fazla paraya satıldığını gördüm, filtre, silecek ve fren balataları kullandım verdiğim paraya göre memnun kaldığım söylenemez,

filtre olarak mann , mahle bunlar çok iyi

• Filtre de Bosch ile Mann'i ayni cümlede Kullanmak bile hakaret sayılır.

Bosch'da da kaliteliler belki bir iki parça vardir. Ama Yedek parçanın orta sinifidir vasat sayilir.

Mann yok ise Hengst, Blueprint , Valeo en son bosch olabilir.

BOSCH'da olsa piyasa mallarinin sahtesine sanayide dikkat etmek lazim. Mesela Orijinalden de orijinal sahte olanlar var, poşetinde bile logosu olanlarin bazilari sahte olabiliyor. (Orijinalde poşette logo olmayabiliyor)

Bazi arabalarin yukarida saydigim OEM markalarda bir hava filtresi 120TL civari orijinali 200TL civari. Bu durumda OEM markalarin bile sahtesi bol.

Bir de soksanberg gibi alman isimli farklı menşei'li markalar var. Ustaya kalirsan 1$'a bulduğu filtreyi takar. Ona göre "kağıt" ne de olsa, hava filtresinden ne olacak? Turbo kanatcigina filtre parçası carpip yamultup bozulacak duruma gore ustanin eline duseceksin.

Her meslek grubundan problemli insanlar var ama şeref kalmamış olanı çok bu sektörde.

• Muadil ilaç ile kiyaslayan arkadas
    Aynı şey diil işte bunlar
    Araclarda yan sanayi ile orjinal parca arasinda cok buyuk kalite farklari olabilir ama ilac sektörunde bu olmaz olamaz
    Kurallari standardize olmus prosedurleri var ilac uretimlerinin. Öle hava filtresinin çakmasini üretmeye benzemez muadil ilac üretmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza Baba52 -- 15 Ekim 2018; 22:44:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada problem yan sanayi filtrelerden ziyade motor tasarımında. Ford'un motorları öyle tasarlanmış ki, yan sanayi filtre takıldığı anda türlü türlü sıkıntılar. 2012 Fiesta 1.4 tdci'ın yağ filtresini yan sanayi tak, soğuk motorda yağ basıncı gecikiyor.

Değişik menşeli ve değişik markalardan bir sürü araç geçti elimden, çevremden. Bu mevzuda Ford kadar hassasını görmedim. Bu bir özellik değil, kusur. Sanki çok bir halt var motorda, alt tarafı 115 hp lik kalas gibi bir dizel motor.
  • oldukça önemlidir. çok geçirgen olursa tehlike yaratır. az geçirgen olursa performansı düşürür. kaliteli bakım malzemesine bütçeniz yetmiyorsa daha ucuz parçaları olan bir arabaya geçin derim. zira bakımdan yapacağınız tasarruf sonrasında daha büyük masraflar çıkarır. tasarrufun amacına ters durumlar yaratır.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Hocam filtre hassasiyetinin motor tasarımı ile nasıl bir bağı oluyor ki? Sonuçta her arabada manifold var, filtre var. Ebatları da artık aşağı yukarı aynı. Bazısı hassas olurken öbürü nasıl olmuyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Hocam filtre hassasiyetinin motor tasarımı ile nasıl bir bağı oluyor ki? Sonuçta her arabada manifold var, filtre var. Ebatları da artık aşağı yukarı aynı. Bazısı hassas olurken öbürü nasıl olmuyor?
    Limitleri ve toleransları dar. Yani demem o ki, sıfır yan sanayi filtrenin yaptığını, yarı tıkanmış orijinal filtre de yapabilir.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Peki gittikçe ufalan hava filtresi boyutlarına ne diyorsunuz? Dikkatimi çeken bir durum, eski arabaların özellikle hava filtreleri genelde daha büyük.

Aklıma ilk gelen filtreleme teknolojisinin iyileşmesi oluyor ama, ne kadar fark edebilir ki?

Veya filte boyutunu yine büyük tutup değişim aralığını uzatabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Peki gittikçe ufalan hava filtresi boyutlarına ne diyorsunuz? Dikkatimi çeken bir durum, eski arabaların özellikle hava filtreleri genelde daha büyük.

Aklıma ilk gelen filtreleme teknolojisinin iyileşmesi oluyor ama, ne kadar fark edebilir ki?

Veya filte boyutunu yine büyük tutup değişim aralığını uzatabilirler.
    Valla o konuda çok derinlemesine bir bilgim yok maalesef
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.