Şimdi Ara

Yanan top değil yakar top! Uyanın ey Beşiktaşlılar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar transfer bitti! 15 yabancı var takımda. 2 tane daha yabancı mı alacaklar? Forlan'da gelsin, Bosingwa'da gelsin... ee kim oynayacak?

Bebe ile yabancı transfer sonlandırılmış oldu. Geriye gönderilecek 5 yabancı oyun kalıyor. Olursa belki yerli statüsünde bir oyuncu transfer edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Arkadaşlar transfer bitti! 15 yabancı var takımda. 2 tane daha yabancı mı alacaklar? Forlan'da gelsin, Bosingwa'da gelsin... ee kim oynayacak?

Bebe ile yabancı transfer sonlandırılmış oldu. Geriye gönderilecek 5 yabancı oyun kalıyor. Olursa belki yerli statüsünde bir oyuncu transfer edilir.

doğru. ayrıca bizim taraftarda bi doyumsuzluk baş gösterdi. niye istikrarsız olduğumuzun turnusolu oldu bu durum.
  • quote:

Arkadaşlar transfer bitti! 15 yabancı var takımda. 2 tane daha yabancı mı alacaklar? Forlan'da gelsin, Bosingwa'da gelsin... ee kim oynayacak?

Katılıyorum fazla fazla yabancı oldu. Şimdi alıncak değil gönderilecekler kaldı.

Sidnei, Sivok, Ferrari
    Fink, Tabata, Ernst, Hilbert, Fernandes, Guti
    Q7, Simao, Holosko
    Almeida, BOBO, BEBE

15 yabancı eder.
    Benim bildiğim bir BOBO ile sözleşme bitti. Diğerleriyle devam eden sözleşmeler var. Tabata ve Fink kesin gidici.
    Kaldı 12.

6+2+2=10 eder. Daha hala 2 kişi kesinleşmedi.
    Ama
    6 sahada 2 yedek; 8 kişi diye düşünmek lazım artık bunu. Seneye öyle olacak çünkü.

NOT: Son +2 lik kısma alıyorsanız bunları. Holosko felan gitmesin daha iyi. Açın bakın en azından herifin yaptıklarına. Kalısın demiyorum sadece kıyas yapıyorum. Gelen gideni aratmasın sonra. Tello-Delgado-Tabata gibi. Bobo-Nobre gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Ben Bebe kefilim sen merak etme bebe nokta atışı transfer

Almedia 1,91 - Bebe 1,9 ( Hızlı )

Bebe'ye olan bütün güvenimi yitirdim sayende hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iliqueur

simdi eger yabanci forvetimiz (forlan) ve yabanci sag bekimiz (bosingwa) gelecekse ve bebe+sidnei yabanci kontenjaninin +2 lik bolumu icin alindiysa eyvallah... ama yonetimin cikip transferi bitirdik demesinden korkuyorum...

Forvete daha transfer olmayacağını düşünüyorum. Almeida-Pektemek-M.Akyüz şimdi de bu bebe. Almeida giderse belki ama onu da kimse almaz(basınca çıkan R.Madrid haberlerinin şişirme olduğu belli) Sağ beki de dağ adamına emanet edeceğiz. Pektemek'i alacağımıza Orhan Şam'ı alsaydık eksik bölgemizi kapatmış olacaktık.

Seneye yine fiyasko, çok transfer yaptık ama eksiklerimizi tam olarak tamamladık mı? Hayır. Yaptığımız bütün transferler "ya tutarsa". Al bu adamı koy 11'e direkt oynar diyebileceğin bir transfer yok, belki Ersan. Fenerbahçe'nin defansına bakıyorsun Yobo-Lugano-Gökhan Gönül-Santos, 3 yabancı hakkını defansta kullanmış, hepsi de doğrudan 11 oynayacak adamlar. Yobo milli takımında oynuyor, Lugano da , Gökhan Gönül Türkiye'nin en iyi sağ beki, Santos Brezilya milli takımında oynuyor. Bizim sol bekte İsmail, Tanju var, ikisini toplasan bir adam eder belki. Stoperde Ersan( geçen sene 15maçtan fazla oynamadı, sakatlıktan sonra ne olacağı meçhul) Sidnei(ya tutarsa), Egemen, Toraman, ve sarı kart müdavimi Sivok. Sağ bekte dağ adamı ve açıktan bozma Rıdvan.

Şimdi beni karamsar olmakla suçlayanlar olacak ama ben de bu takımın başarısını en az sizin kadar istiyorum. Destek verilmesi gerektiğinde destek oluruz ama körü körüne de polyannacılık yapamayız. Taraftarların çoğu iki üç transfere tav olmuş durumda. Ha beni transfer delisi olmakla da itham edenler olabilir; bana göre yabancı transferinde kaliteli bir forvet, bir stoper ve bir de sağ beke ihtiyacımız var .(çünkü yerli olarak bu mevkilerde alınabilecek adam kalmadı)

Neyse inşallah ben yanılırım da seneye başarılı oluruz ama şu anki manzarayla zor görünüyor. Şimdi körü körüne destek olup en ufak başarısızlıkta yönetim istifa diye bağıranlardan oluyor genelde.

• Gazetelerde, internette yazılan isimler ile taraftar çok gaza geldi. Hayır ciddi ciddi Eto'o'nun geleceğini sananlar vardı. Lütfen yanlış anlaşılmasın da Eto'o'yu şuan havada kaparlar.

Forlan deseniz adamın aldığı para çok fazla. Tamam iyi oyuncu, profesyonel bir oyuncu ve bir yıldız; ama onun bonservisine vereceğimiz ve yıllık vereceğimizi 3.5 milyon euro yerine 4-5 oyuncu transfer etmiş olduk. Fena mı oldu? İçinden 2'si ya çok iyi olursa?

Quaresma'yı almak risk değil miydi? Hem de en risklisi? Ama şimdi değeri 3 katına çıkmış bir oyuncu mu? Evet. BJK'yi gönülden seven, BJK ruhu benimsemiş, maçta tüm gücüyle oynayan bir oyuncu mu? Evet.

Tanju, Burak, Veli, Pektemek... Bu 4 genç oyuncu için pek olumlu şeyler söyleyen yok; ama Mustafa sakatlık geçirmeseydi şuan değeri en az 10 milyon euro olacaktı. Burak ise çok yetenekli bir oyuncu. Tek problemi disiplin. Disiplin problemi de çözülürse kendini çok geliştirebilir. Veli ise tam bir natif. Hem yerli statüsünde hem orta sahanın her yerinde oynayabiliyor hem de "iyi" bir orta saha. Tanju'nun şuan ne olacağı gerçekten belli değil; ama defansif anlamda oldukça iyi. İsmail ile aralarındaki forma yarışı ikisi içinde faydalı olacak.

Sidnei, Benfica altyapısında yetişmiş bir stoper. Gelişime müsait, agresif ve yetenekli bir oyuncu ve daha çok genç.

Bebe'nin çok üstüne gidiliyor. Orta açamıyor deniyor. Peki bu adamın kanat oynayacağını kim söyledi? Belki forvet oynatacak Havuçtu? Hem çok yetenekli, hem çok hızlı ve de çevik. Boyu 1.90. Böyle bir oyuncu Süper Lig'in tozunu attırır. Eğer kendine güvenirse ve de çok çalışırsa çok büyük başarılara kavuşabilir.

Egemen ise tam bir savaşçı. Krampona kafa uzatan biri. Çok yerinde müdaheleleri var ve tecrübeli. Ersan'ı zaten söylemiyorum. Sakatlığını atlatırsa çok iyi olacak.

Ayrıca Manuel Fernandes'i de unutmayalım.

Bunların dışında tek beğenmediğim transfer Mehmet Akyüz.

Şimdi bakıyorum bu oyunculara. En genci 20, en yaşlısı 29 yaşında. Genel olarak 22-24 ortalaması var. Peki daha ne bekleniyor hala? Ha dersiniz sağ bek. Evet bence de orası eksik; ama böyle uygun görülmüş. Orta saha ve forvet hattı şuan çok iyi. Stoper sıkıntımız asla olmayacak. Bek oyuncuları: Tanju, İsmail, Ekrem, Hilbert ve Rıdvan... Eksik mi? Sağ bek kesinlikle eksik. Hilbert'i göndermeleri gerek çünkü yabancı problemimiz var. Eğer o gitmezse Holosko gidecek. Çok karman çorman oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

quote:

Katılıyorum fazla fazla yabancı oldu. Şimdi alıncak değil gönderilecekler kaldı.

Sidnei, Sivok, Ferrari
    Fink, Tabata, Ernst, Hilbert, Fernandes, Guti
    Q7, Simao, Holosko
    Almeida, BOBO, BEBE

15 yabancı eder.
    Benim bildiğim bir BOBO ile sözleşme bitti. Diğerleriyle devam eden sözleşmeler var. Tabata ve Fink kesin gidici.
    Kaldı 12.

6+2+2=10 eder. Daha hala 2 kişi kesinleşmedi.
    Ama
    6 sahada 2 yedek; 8 kişi diye düşünmek lazım artık bunu. Seneye öyle olacak çünkü.

NOT: Son +2 lik kısma alıyorsanız bunları. Holosko felan gitmesin daha iyi. Açın bakın en azından herifin yaptıklarına. Kalısın demiyorum sadece kıyas yapıyorum. Gelen gideni aratmasın sonra. Tello-Delgado-Tabata gibi. Bobo-Nobre gibi.

holosko'nun tek özelliği hızlı olmasıydı yoksa dikine gidemiyordu. yani dikine gideyim derken ayakları birbirine dolaşıp düşüyordu. onun haricinde bitiricilik, oyun zekası vs yönünden vasat adamdı holosko. bebe holosko'nun yerine tribündeki +2 için alındı dersek karşılaştıralım hemen.

boy'da bebe basar
    yıpratıcılık ve dikine oyunda bebe basar.
    teknikte bebe basar
    hızda bebe basar
    fizik gücünde-ayakta kalmada bebe basar
    bitiricilikte karşılaştırmak istemiyorum holosko vasatlarda seyrediyor ama bebe'yi de iyi bi izlemek lazım.
    futbol zekası konusu da muamma yine holosko vasatken bebe kapalı kutu.

şöyle bir şey var. chelsea taraftarları manu taraftarları ile bebe için 7 maçta 2 gol diye dalga geçerken manu taraftarları da torres'i gösterip bi dünya paraya 18 maçta 1 gol diye dalga laf sokuyorlar. kimse mükemmel değildir. en mükemmel adamlar bile suskunlaşabilir. ama şu var ki bebe aşırı aç ve minnet duygusuyla oynayan bir adam.

kanat forvet-açıkta oynatma desen holosko'nun pek iyi orta kestiğini görmedim ama holosko-hilbert gibi adamlar bile bebe'nin yanında beckham kalır o derece kötü orta konusunda bebe.

• Takımda 14 yabancı var gideceklerle beraber 12 kişi kalıyor şuan;

Kesin kalacaklar;

Sidnei,
    Ernst, Fernandes, Guti
    Q7, Simao
    Almeida, BEBE

Belirsizler;

Sivok, Ferrari, Holosko, Hilbert

Herkes Almeida uyum sağladı falan yazmış ama ben golleri sıralayacağından pek emin değilim. En azıdan bu sene 15 golün üzerine çıkacağından. Ki 15 gol bile razıyım.

Kesin güvendiğim Q7 ve Simao var geçen sene sapıtmasa Ernst'i de dahil ederidim.

Beklentide olduğum ise Ernst, Fernandes ve Almeida var.

Hala asmak istemediğim ise oyun yapısına göre Sivok. Bence hala iş var. Sonuçta Sivok ve Holosko milli takımlarında oyunuyorlar. Bir de Almeida var yedek olarak. Bizim yabancılardan milli takımında oynayan pek yok.

Diğerlerine ise İSTİKRARLI şekilde iş yapar, maç alır demek tam anlamıyla görmeden sallamak olur.
  • @Daxteroy

Hocam inanamıyorum Q7 ile Bebe yi karşılaştırmışsınız. Q7 bir riskdi ama Q7 nin formasını assan 3 tane bebe alır. Q7 Pascal Nouma olsun diye alınmış bir transfer. Yetnekleri belli ama gittiği yerlerde sisteme aykırı bir oyuncu olarak görüldü ve gözden düştü. Kesinlikle aynı şey değil.

Yazının bir yerine cevap vermek gibi bir niyetim yok. Genel olarak olumlu yazmışın ben de birçok yere katılıyorum zaten yerli kadrolarda genç ve istekli, ucuz oyuncular alınarak risk alınabilir ve kadro derinliği sağlanabilir.

Ama kadro açıkları kapatılamadığı da bir gerçek.

@Wildlove
    @Daxteroy
    @Everybody who believe in Polyanna :)

Kendi açımdan Forlanları, Etoları, Maiconları beklemiyorum hiç. Ama yabancı transefer ülkede bulunamayacak bir fark yaratacak adam olmalı.

Tecrübeli olması UEFA da veya ŞL de veya uluslararası kupalarda oynaması büyük avantaj. 23-29 yaş bunun için genellikle belirleyicidir. Ne çok genç ne çok yaşlı olması Türkiye ligi için daha uygundur. Ve yedek bekleyecek değil ihtiyaç olan mevkilerde oynaması gerekir.

Geçen sene de stopermiz vardı yoktu diye lanse edilmesin. Sadece bizim oynadığımız oyunu oynayacak stoper yoktu. Bu çok önemli Yine burayı atlıyorsunuz.

Bu saydıklarım dışında yabancı bir transfer yapılcakasa kendine has bir özelliği bir değer mutlaka görülmüş olması şart.
    Açıkçası sorarım Tayfur hıcaya Sidnei ve Bebe bilgisi dahilinde mi transfer edildi?
    Bilgisi dahilindeyse bu adamlar ne amaçla alındı.

Zira gelecek sene için yeterli transfer yapıldığına dair umut ışığını ben tam olarak göremedim. Ben ve benim gibi düşünen bir çok taraftar var eminim.

Lütfen bizi Forlan gelsin, Maicon gelsin o gelsin bu gitsin diyen yeni yetme taraftarla karıştırmayın.

Son olarak;
    Gelen giden bir çok insan olur.
    Mühim olan Beşiktaştır.
    Başarı olur, başarasızlık olur.
    Mühim olan Beşiktaşlılıktır.
    BeşiktAŞK tır.

• Beşiktaş bana biraz fazla deniyor gibi geldi. Ne bileyim şimdi bunların hiçbirinin tutmama olasılığı da var, mutlaka garanti oynayacak adamlar alınmalı derim ben.
  • dedeefendi_

Neden karşılaştırdım diye soracak olursan: bi taraftan 2 sene boyunca neredeyse hiç top oynamamış, futbola olan inancı azalmış; ama dünyanın en yetenekli oyuncusundan biri, diğer taraftan yetenekli ancak henüz kendini kanıtlamamış, öz güveni eksik bir oyuncu. Quaresma 1 adım önde ola bile ikisi de sonuçta bir risk.

Schuster'in sistemi aynen devam etmeyecektir. Kesinlikle stoper sıkıntımız yok. Ersan, Egemen çok iyi işler yapacaktır. Hatta Sidnei, 2. bir Ersan olabilir. Neden olmasın dimi? Sonuçta Benfica altyapısından yetişmiş yetenikli bir stoper. Sidnei neden alındı? Ferrari gönderilecek.

Bebe neden alındı? Bobo'nun yerine alındı. Bana soracak olursanız Bobo'dan 3 kat daha iyi bir futbolcu. Bobo'nun son oynadığı maçları göz önüne getirin. Kaç kişi buraya "Bobo ölmüş" diye yazdı. Bobo'nun şuan ne kadar kötü bir futbolcu olduğu aşikar.

Tayfur Havuçtu onay vermeden oyuncu alacaklarını zannetmiyorum.

Bu arada sonsuza kadar tartışalım; ama tartıştığım kişiler böyle seviyeli ve aynı camiada oldukları zaman çok daha zevkli oluyor.

• yaşlı olsa yaşlı alıyoruz dıyoruz genç olsa nerden buluyoruz boyle adamları diyoruz
    ama elalem bı cenk tosunu buldumu biz niye bulamıyoruz oluyor sizde bi karar verın ak mı kara mı
  • Bebe Türkiye ligi için cuk oturmuş bir transferdir.

Adam Hulk gibi kenarlardan yardırıyor omuz koyuyor ikili mücadeleri süper . Tekmek mekme dinlemiyor . Bizde hep böyle savaşçı ruhu olan bir oyuncu istemiyor muyduk ? Çıt kırıldım oyuncular yapamıyor işte burada. Yapsalarda 90 dakikayı çıkaramıyorlar. bknz . Guti .

Bebe bizde kendini bulacaktır. İnönü'nün o muhteşem atmosferinde 30 bin kişi BEBEEEEEEEE diye bağırdığı vakit iyicene hırslancak canını dişine takacak ve halkın takımının yeni Pascalı olacaktır arkadaşlar . Transfer politikamızı şahsen çok iyi buluyorum. Şu ana kadar tek gereksiz transfer yok bence. Her yer de kadro zenginliği yarattılar. Geçen sene ki gibi olmayacak. Sakatlık , çok maç oynama vs şeyler koymayacak artık. Kadro derinleşti ve forma yarışı kızışacak.
  • @Daxteroy bilmukabele, aynı şekilde.

Arkadaşlar güzel söylüyorsunuz da sizin dediğiniz genelde pek tutmaz. Son çeyrek yüzyılda ülkemize dışarıdan gelen ve efsane olan kaç tane Yabancı GENÇ yetenek var diye sorarlar adama?

Biz bu şekil bir politika izliyorsak yol şudur. Alt yapı ve gençler liginden önce kendi futbolcunu yetiştirirsin.

Porto, Barcelona gibi takımlar bile önce kendi altyapılarından yetiştiriyorlar. Uluslararası arenada mücadele ettikleri için de Dünyaya tanıtıyorlar.
    Kimi zamanda dışarıdan alıp parlatıyorlar ama o şekilde bile adam olacak çocuk bellidir zaten.

Yabancı futbolcu olarak genç yetenek aldık ya tutarsa mantığı burada işlemez!

Portekiz, İngiltere gibi futbolun beşiği ülkelerde öyle adamları daha 17 yaşında keşfediyorlar. Ki bu adam zaten oralardan buraya gönderilmiş. Yaşı da pek genç sayılmaz.
    Biri vardı sabah NTV de bahsediliyor. Brezilyalı genç yetenek. Adama tonla para vermişler alamamışlar. 48 milyon mu ne istiyormuş takımı. İsmini hatıralayamadım şuan. Ben FM-CM felan oynamıyorum ama görünen köy de kılavuz istemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Electra

Ondan sonra biz neden Porto olamıyoruz, Braga Porto neden final oynadı...

Taraftar desteği bıraksın o zaman muhasebeciliğe başlasın.

hahahaha neyse cevap vermicem. Biletini kesmişler zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: wesker7

yaşlı olsa yaşlı alıyoruz dıyoruz genç olsa nerden buluyoruz boyle adamları diyoruz
    ama elalem bı cenk tosunu buldumu biz niye bulamıyoruz oluyor sizde bi karar verın ak mı kara mı

@balerefone hocam sana da katılıyorum

Sağ bek transferinin gerçekleşmemesine şaşırıyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

Beyler Bebe Eto'o'nun yedeği olarak alınmış olabilir.

Eto'o sakat ya da cezalı olduğu zaman yerine Mehmet Akyüz girince taraftarda şok etkisi yaratmasın diye Bebe kiralanmıştır belki.

Abartmayalım Pektemek ile Almeida herhalde ponpon gıs olarak gelmedi bu takıma

Bence forvette transfer noktalandı, sağ beke adam gelirse belki gelir birileri

• günün yıldızlarını bir sürü para verip almak yerine geleceğin yıldızlarını alıp yetiştirmek gerekirse satmak bence daha mantıklı.artık zaten başarı böyle geliyor dikkat ederseniz.
  • Bazı arkadaşlar ısrarla yıldız oyuncu gelmedi diye Bebe'ye burun kıvrıldığını sanıyor, alakası yok halbuki.

Kendi adıma konuşayım, geçen seneki fiyaskodan sonra yıldız oyuncu beklentim yoktu, görevini layıkıyla yapacak oyuncular alınmasını bekliyordum. Benim Bebe ve Sidnei transferlerindeki hoşnutsuzluğum şu sebeplerden;

* Bu iki oyuncunun da izlenerek alındığını sanmıyorum, daha çok Mendes'in sözüne güvenilmiş gibi. En fazla can sıkan durum bu. Yani tamam, gerçekten de bize çok büyük yıldızlar getirdi ama bu adama körü körüne bağlanmamızı gerektirmiyor. Dünyada 6+2+2'nin son 2'si için transfer edilecek veya kiralanacak yüzlerce hatta binlerce genç varken illa Mendes'in portföyünden seçim yapmak zorunda mıydık? İnsan düşünmek istemiyor ama menajerlerin asıl derdinin oyuncularını pazarlayarak kendi ceplerini doldurmak olduğu unutulmamalı, bizim başarımız onlar için önemli değildir.

Biz neden Porto, Braga olamıyoruz derken bu takımlar izlemeden, araştırmadan, sadece menajerin sözüne güvenerek oyuncu alıyorlar mı diye bir araştırmak lazım.

* Takımda tonla stoper varken Sidnei ne kadar gerekliydi? Ferrari'yi saymadığımızda bile takımda 3 tane yerli, 1 tane yabancı kaliteli stoper var. Alttan gelecek Furkan'ı, Atınç'ı, Sezer'i daha saymadım henüz. Bir söz vardır, "Eldeki bir kuş daldaki on kuştan iyidir" diye. Her ne kadar potansiyelli olsa da, rahmetli Vedat Okyar'ın deyişiyle et mi balık mı olduğunu bilmediğimiz bir oyuncudansa kulübe yıllarını vermiş, şampiyonlukta ve kupalarımızda katkısı olmuş Sivok'u tercih ederim açıkçası.

* Bizim takımın en bariz sıkıntısı az gol atıyor oluşumuz. Şampiyon takım ile neredeyse aynı sayıda gol yememize rağmen attığımız gol çok daha az, dolayısıyla 30 puan geride kapattık sezonu.

Almeida'yı çok beğenirim ama sezon boyunca maksimum verimle oynasa bile atacağı gol 12-15 olur. Çünkü saha içindeki görevi gol atmaktan daha çok arkadaşlarına pozisyon hazırlamak. Pektemek, Simao, Quaresma ve Guti 6-10 arası atarlarsa iyi. Takımın geri kalanının atacağı toplam gol de 12-14 civarı olur. Yani şu anki kadronun en verimli halinde bile 70 golü zor buluruz.

Klasik bir tabirle leblebi gibi gol atan bir forvete ihtiyacımız varken Bebe'yi alıp transferi kapattıysak işimiz şansa kaldı demektir. Gönderilmesini son derece doğru buluyordum ama ligde her sene 13-14 gol atmasına rağmen yeterli bulmadığımız Bobo'yu gönderip oynadığı maç sayısı iki elin parmaklarını geçmeyen, futbola 18 yaşında başlamış Bebe'yi almanın mantığı nedir, ben anlamadım.

Videolarına bakıp oyuncu eleştirmeyi hiç sevmem ama yani göz var izan var, adamın top sürüşü, pas verişi bile bir tuhaf. Fundamental eksikliği, futbola geç başladığı çok bariz belli oluyor. Manchester United antrenörlerinin yetiştiremediği oyuncuyu bizimkiler nasıl adam edecek merak ediyorum.

* 6+2+2'nin son 2'si için alındı deyip kendimizi avutuyoruz da bir kişi de demiyor ki "Ne gerek var tribünde oturması için yabancı almaya" Bu takımın altyapısı boşuna mı çalışıyor arkadaş? Ali Kuçik, Erkan Kaş, Atınç, Sezer otursun tribünde Bebe, Sidnei yerine. Zaten bu kural önümüzdeki sene değişmiyor mu 6+2 şeklinde?

Tekrar söylüyorum, illa yıldız alınsın derdinde değilim ama Brezilya'da, Arjantin'de, Avrupa'da tonla yetenekli genç varken sırf Mendes'in oyuncusu diye, ayağına doğru düzgün top değmemiş adamları almak can sıkıyor.

Geçen seneki 11'e 2 takviye yapıp (sağ bek, forvet) birkaç tane de yerli oyuncu rotasyonu oluşturacak gurbetçi ile transferi kapatmamız gerekiyordu. Rotasyon konusunu güzel hallettik ama 11 hala geçen senenin aynısı, ne anladık bu işten?

• quote:

Orijinalden alıntı: tristam

Bazı arkadaşlar ısrarla yıldız oyuncu gelmedi diye Bebe'ye burun kıvrıldığını sanıyor, alakası yok halbuki.

Kendi adıma konuşayım, geçen seneki fiyaskodan sonra yıldız oyuncu beklentim yoktu, görevini layıkıyla yapacak oyuncular alınmasını bekliyordum. Benim Bebe ve Sidnei transferlerindeki hoşnutsuzluğum şu sebeplerden;

* Bu iki oyuncunun da izlenerek alındığını sanmıyorum, daha çok Mendes'in sözüne güvenilmiş gibi. En fazla can sıkan durum bu. Yani tamam, gerçekten de bize çok büyük yıldızlar getirdi ama bu adama körü körüne bağlanmamızı gerektirmiyor. Dünyada 6+2+2'nin son 2'si için transfer edilecek veya kiralanacak yüzlerce hatta binlerce genç varken illa Mendes'in portföyünden seçim yapmak zorunda mıydık? İnsan düşünmek istemiyor ama menajerlerin asıl derdinin oyuncularını pazarlayarak kendi ceplerini doldurmak olduğu unutulmamalı, bizim başarımız onlar için önemli değildir.

Biz neden Porto, Braga olamıyoruz derken bu takımlar izlemeden, araştırmadan, sadece menajerin sözüne güvenerek oyuncu alıyorlar mı diye bir araştırmak lazım.

* Takımda tonla stoper varken Sidnei ne kadar gerekliydi? Ferrari'yi saymadığımızda bile takımda 3 tane yerli, 1 tane yabancı kaliteli stoper var. Alttan gelecek Furkan'ı, Atınç'ı, Sezer'i daha saymadım henüz. Bir söz vardır, "Eldeki bir kuş daldaki on kuştan iyidir" diye. Her ne kadar potansiyelli olsa da, rahmetli Vedat Okyar'ın deyişiyle et mi balık mı olduğunu bilmediğimiz bir oyuncudansa kulübe yıllarını vermiş, şampiyonlukta ve kupalarımızda katkısı olmuş Sivok'u tercih ederim açıkçası.

* Bizim takımın en bariz sıkıntısı az gol atıyor oluşumuz. Şampiyon takım ile neredeyse aynı sayıda gol yememize rağmen attığımız gol çok daha az, dolayısıyla 30 puan geride kapattık sezonu.

Almeida'yı çok beğenirim ama sezon boyunca maksimum verimle oynasa bile atacağı gol 12-15 olur. Çünkü saha içindeki görevi gol atmaktan daha çok arkadaşlarına pozisyon hazırlamak. Pektemek, Simao, Quaresma ve Guti 6-10 arası atarlarsa iyi. Takımın geri kalanının atacağı toplam gol de 12-14 civarı olur. Yani şu anki kadronun en verimli halinde bile 70 golü zor buluruz.

Klasik bir tabirle leblebi gibi gol atan bir forvete ihtiyacımız varken Bebe'yi alıp transferi kapattıysak işimiz şansa kaldı demektir. Gönderilmesini son derece doğru buluyordum ama ligde her sene 13-14 gol atmasına rağmen yeterli bulmadığımız Bobo'yu gönderip oynadığı maç sayısı iki elin parmaklarını geçmeyen, futbola 18 yaşında başlamış Bebe'yi almanın mantığı nedir, ben anlamadım.

Videolarına bakıp oyuncu eleştirmeyi hiç sevmem ama yani göz var izan var, adamın top sürüşü, pas verişi bile bir tuhaf. Fundamental eksikliği, futbola geç başladığı çok bariz belli oluyor. Manchester United antrenörlerinin yetiştiremediği oyuncuyu bizimkiler nasıl adam edecek merak ediyorum.

* 6+2+2'nin son 2'si için alındı deyip kendimizi avutuyoruz da bir kişi de demiyor ki "Ne gerek var tribünde oturması için yabancı almaya" Bu takımın altyapısı boşuna mı çalışıyor arkadaş? Ali Kuçik, Erkan Kaş, Atınç, Sezer otursun tribünde Bebe, Sidnei yerine. Zaten bu kural önümüzdeki sene değişmiyor mu 6+2 şeklinde?

Tekrar söylüyorum, illa yıldız alınsın derdinde değilim ama Brezilya'da, Arjantin'de, Avrupa'da tonla yetenekli genç varken sırf Mendes'in oyuncusu diye, ayağına doğru düzgün top değmemiş adamları almak can sıkıyor.

Geçen seneki 11'e 2 takviye yapıp (sağ bek, forvet) birkaç tane de yerli oyuncu rotasyonu oluşturacak gurbetçi ile transferi kapatmamız gerekiyordu. Rotasyon konusunu güzel hallettik ama 11 hala geçen senenin aynısı, ne anladık bu işten?

Hay ağzına sağlık hocam ya. Sabahtan beri anlatmak istediğim de bu. Herkes bir yanından çekiyor. Biz yıldız peşinde koşmuyoruz. Aksine takımın ihtiyacı olan özelliklerde ihtiyaç duyduğu noktalara 1-2 transferin neden yapılmadığını sorguluyoruz. Aradaki konularsa başlı başına irdelenmesi gerek konular.

Bizim geçen sene stoperimiz vardı ama oyun stilimize uymuyorlardı. Bizim hücum problemimiz yoktu ama gol problemimiz vardı. Bizim sol bekte yedeğimiz sağ bekte ise sağ bek denilen oyuncumuz yoktu.

Transfer bu düzlemlerde ihtiyaç olan karşılandıktan sonra fazladan istenilen yere yapılabilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.