Şimdi Ara

yangın söndürme tüpü iyi marka ve dolum yer neresidir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
46.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün otomobilimin muayenesini yaptırdım, 2 adet yangın söndürme tüpüm vardı, ancak tarihleri eskimiş, hafif kusur verdiler. Arkadaşlar değişimin yapıldığını söylediler. Ancak bu değişim nerede ve nasıl yapılıyor bulamadım. Değişim acaba içinin yenilenmesi şeklinde mi? nedir.
    Otomobil için elimizdeki tüpleri sıfırdan değiştirmemiz mi lazım yoksa dolum vs. gibi işlemden sonra güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilir miyiz.? Konu hakkında bilgisi olanlardan fikirlerini rica ediyorum.
    Yenisini almak sorun değil, ancak eskileri ne yapacağız. Çöp olmalarına gönlüm elvermiyor, yazık günah. Geri dönüşümü mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hizir

Merhabalar,
    Bugün otomobilimin muayenesini yaptırdım, 2 adet yangın söndürme tüpüm vardı, ancak tarihleri eskimiş, hafif kusur verdiler. Arkadaşlar değişimin yapıldığını söylediler. Ancak bu değişim nerede ve nasıl yapılıyor bulamadım. Değişim acaba içinin yenilenmesi şeklinde mi? nedir.
    Otomobil için elimizdeki tüpleri sıfırdan değiştirmemiz mi lazım yoksa dolum vs. gibi işlemden sonra güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilir miyiz.? Konu hakkında bilgisi olanlardan fikirlerini rica ediyorum.
    Yenisini almak sorun değil, ancak eskileri ne yapacağız. Çöp olmalarına gönlüm elvermiyor, yazık günah. Geri dönüşümü mümkün mü?

Ben de aynı konuyu soracaktım. Yenisi 15-20 lira. Parasından değil ama dolum yapılacak yer varsa en azından eski tüpü heba etmeden kullanmaya devam ederiz. Yarın Yenibosna doğu sanayiye uğrayacağım. Yeni gaz dolumu yapılıyorsa yaptıracağım ve tüpü kullqnmaya devam edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün yenibosna doğu sanayide tüpü değiştirdim. Üstüne 15 lira verdim. Tüpaş marka. 4 yıl süresi var tüpün. Temmuz 2014 dolum tarihli. Belki çok hesaplı olmamış görünebilir ama hem tüp Alman furex abc gazlı, hem de elimizdeki tüpün çöpe gidip heba olmasının önlenmesi için iyi iş yaptığımı düşünüyorum. Kurumsal bir yer. Düşünenlere tavsiyemdir.

• Arkadaşlar sakın aşağıdaki firmaya vermeyin. Bildiğiniz hırsız vampir arkadaşlar. 4 tane tüpe 400 TL dolum fiyatı verip tüpleri de iade etmiyorlar. Aman dikkat.
    Bahaneler de hazır yok efendim şu maddeden koyuyoruz yok efendim şirket devir oldu.

Fırat Yangın Güvenlik Sistemleri
    Yeni Mahalle Mh. Ark Boyu Cd. No:40/17 Beykoz.
    Tel: (0216) 460 13 10
  • istanbuldakiler için , perpa'da dolum yeri var, alabilirsiniz, 5 liraya dolduruyorlar küçük tüpleri ,en son sorduğumda
    http://www.firmasec.com/firma/ara/yang%C4%B1n-s%C3%B6nd%C3%BCrme-t%C3%BCp%C3%BC/istanbul/sisli/
  • Çok ihmal ediyoruz ama arabada ve evde eksik etmememiz gereken bir ürün.

Bime geldi bugün. Kalitesini bilmiyorum ama bime genelde kaliteli ürünler geliyor. Fiyatı uygun. Evinize arabanıza alın, bulunsun.
  • https://m.facebook.com/yanginsondurmecihazi detaylı bilgi

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Bugün yenibosna doğu sanayide tüpü değiştirdim. Üstüne 15 lira verdim. Tüpaş marka. 4 yıl süresi var tüpün. Temmuz 2014 dolum tarihli. Belki çok hesaplı olmamış görünebilir ama hem tüp Alman furex abc gazlı, hem de elimizdeki tüpün çöpe gidip heba olmasının önlenmesi için iyi iş yaptığımı düşünüyorum. Kurumsal bir yer. Düşünenlere tavsiyemdir.

ben arabama 2 tane evede 3 tane alıcam bu firma sanayi sitesinin içindemi?
  • Çoğumuz ihmal ediyoruz ama tüp bakımı çok önemli Allah korusun işe yarayacağında içinde bişey olmadığını görmek çok kötü olur.
  • Benim aracımda 1 değil 2 adet yangın söndürme tüpü var. Birisi 1 birisi 2 kilogram.
  • Ankara'da dolum yaptıran varsa bizde elimizdekileri bir kontrol ettirelim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Bugün yenibosna doğu sanayide tüpü değiştirdim. Üstüne 15 lira verdim. Tüpaş marka. 4 yıl süresi var tüpün. Temmuz 2014 dolum tarihli. Belki çok hesaplı olmamış görünebilir ama hem tüp Alman furex abc gazlı, hem de elimizdeki tüpün çöpe gidip heba olmasının önlenmesi için iyi iş yaptığımı düşünüyorum. Kurumsal bir yer. Düşünenlere tavsiyemdir.

ben arabama 2 tane evede 3 tane alıcam bu firma sanayi sitesinin içindemi?

Evet sanayi sitesinin içerisinde.

• .
     yangın söndürme tüpü iyi marka ve dolum yer neresidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Benim aracımda 1 değil 2 adet yangın söndürme tüpü var. Birisi 1 birisi 2 kilogram.

bende ıkı tane alıcam yıllar önce yolda bir aracın koltugu yanıyordu sigara yüzünden galiba 1 tane yangın tupü fayda etmedi yaklaşık 3 tane tüp boşaltık....koltuk yanması cok pis söndü zannediyorsunuz içten içten yine yanıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Benim aracımda 1 değil 2 adet yangın söndürme tüpü var. Birisi 1 birisi 2 kilogram.

bende ıkı tane alıcam yıllar önce yolda bir aracın koltugu yanıyordu sigara yüzünden galiba 1 tane yangın tupü fayda etmedi yaklaşık 3 tane tüp boşaltık....koltuk yanması cok pis söndü zannediyorsunuz içten içten yine yanıyor..

Koltuk yanığı pistir aynen. Sönmez ha deyince.
  • Hortlatmak gibi olmasin ama guncel dolum fiyatlari ne durumda? Bizim aractaki 1 kglik tupun tarihi gecmis. Obur ayda myaneye girecek. Yakin tarihte dolum yaptirmis arkadaslardan yardim bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: qnefe

Arkadaşlar sakın aşağıdaki firmaya vermeyin. Bildiğiniz hırsız vampir arkadaşlar. 4 tane tüpe 400 TL dolum fiyatı verip tüpleri de iade etmiyorlar. Aman dikkat.
    Bahaneler de hazır yok efendim şu maddeden koyuyoruz yok efendim şirket devir oldu.

Fırat Yangın Güvenlik Sistemleri
    Yeni Mahalle Mh. Ark Boyu Cd. No:40/17 Beykoz.
    Tel: (0216) 460 13 10

Bende katılıyorum. Bizi 2 günde kandırıp 6 kg'lık tüp için bakım ücreti diye 106 TL aldılar. Müdüre patronun haberi var diyorlar, patrona müdürle görüştük diyorlar. İş sonunda bir fatura kesmişler ama ne kaşe var nede imza. Biz Ankaradayız ama Ankara iletişim bilgileri yok. İstanbulu arıyorum telefon vermiyorlar biz yönlendiririz diyorlar. Ne gelen var ne giden. Aman uzak durun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancos -- 11 Mayıs 2016; 16:10:14 >

• Merhaba Arkadaşlar ben tüp dolumumu mekkem mekanik veya yangın söndürme sistemleri firmasında yaptırdım,
    çok da memnun kaldım.30 yıllık firmaymış .Araçlar için otomatil söndürme sistemleri yapıyorlarmış bir bakın derim.Hayırlı forumlar.www.mekkem.com.tr
  • 1 kilogramlık tüp hiç bir işe yaramaz, boşuna almayın. psstt dese biter. En az 2 kg almakta fayda var.

Köpüklü değil, A, B, C tipi dediğimiz yangınlara uygun olan kuru kimyevi tozlu olanlar alınmalı (zaten küçük tüplerin neredeyse tamamı kuru kimyevi toz).

Önemli bir nokta da, yangın söndürme tüpünü kolay erişebilir bir yere koymak. Gidip yedek lastiğin yanına, vs gerektiğinde ulaşması zor olan yerlere koymamak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi akşamlar,

Öncelikle yorumları okudum ve bazı bilgiler ne kadar da doğru olsa da yanlış bilinen doğrular mevcuttur.

Yangın tüpü dolumu muhakkak belgeli firmalar tarafından yaptırılmalıdır.

Firmanın belgesi olması bu işi düzgün yapıyor anlamına da gelmez. Yangın tüpü doldurmak istiyor iseniz öncelikle tüpünüzü tamami ile boşaltınız. boşalttıktan sonra zamanınız var ise dolumu yaptıracağınız firmanın yerine gidip dolum yaptırınız.

Veya firmaya güveniyor iseniz boşalttıktan sonra firmayı arayıp dolum yaptırınız.

yangın tüpü dolum olayı çok farklı algılanıyor. aslında dolum işlemi her seferinde yapılmaz. sadece firmanın kontrolü ile yangın tüpünüzün sağlamlık söndürebilirlik testleri yapılır ( örnek tozu sağlammı tetik sağlam mı manometre sağlam mı tüpünüz çürük mü) gibi işlemler yapılır bu işlemler yapılıp tüpünüz sağlam olduğu tespit edilir ise firma tarafından etiket ve bandrol yapıştırılır ve sağlam olduğu teyit edilir. bu işlemler yapıldığında eksik arızalı bozuk ürünler var ise yenisi ile değişilir ve söndürmeye hazır hale getirilir.

Piayasada sadece bakım için müşteri bedel ödemede zorluk çıkaracağı için genel de dolum işlemi yapıldı denilir.

Firmaların büyük olması bu işi iyi yapıyor demek değil yada küçük olması bu işi kötü yapıyor demek değil.

Temel konu vicdanı olan her firma bu işi düzgün yapar aksi taktirde vicdanı kul hakkı korkusu olmayan herkes ve her firma bu işin sahtekarlık kısmını yapar.

ben Galata yangın söndürme cihazları firma yetkilisiyim. Dolum işlemi satış işlemi de yapmaktayım. Yangın tüpü doldurmak isteyen herkesi imalathanemize bekler bir yudum çayını yudumlarken dolum atölyesinde dolum bakım işlemlerinin nasıl olduğunu da rahatlıkla görebilir.

Teşekkür ederim .

İletişim : Burhaniye mahallesi çamlıca caddesi Galata apartmanı no:7 Üsküdar 0216 422 72 72 - Cep : 0532 570 90 23 yangın söndürme tüpü iyi marka ve dolum yer neresidir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.