Şimdi Ara

Yanık Kokusundan Sonra Aralıklı Kısa 8 Bip ve Görüntü Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler, bayanlar dün laptopumdan yanık kokusu geldi daha kullanmadık. Sabah ben içini açıp baktım (garantisi yok 3 yıllık pc). Görüntü kablosunu, ramleri çıkarıp taktım, kokunun işlemci ve ekran kartından gelmediğini doğruladım. Koku kablonun takılı olduğu yerden geliyor ama tam olarak kablodan mı geliyor yoksa daha aşağı kısımdan mı çözemedim çünkü, koku eşit miktarda dağılmış. Bilgisayarı tekrar birleştirdikten sonra açmaya çalıştım bu sefer açılmadı. Kapandıktan sonra tekrar denedim bu sefer aralıklı olarak 8 kısa bip veriyor. Aralıklı dememin sebebi hiç durmaması. 8 bip veriyor 3 - 4 saniye bekledikten sonra tekrar 8 bip veriyor. İnternetten 8 bipi araştırdım laptoplarda LCD problemi yazıyor ben de kabloyla oynamıştım biraz ama sonradan yanık kokusundan dolayı acaba kablo, anakarttaki kablonun birleştirildiği slot veya LCD mi yandı diye düşünmeye başladım. Sizin fikirleriniz neler paylaşabilir misiniz ne yapmalıyım?

Bu arada bilgisayar kronik ekran problemli, ekran sürekli seyiriyor. Seyirme problemi bir kere daha olmuştu garantiye yollamıştım. Ekran seyirmesine rağmen ben problemin kablodan olduğunu düşünüyordum ama adamlar komple anakartı değiştirmişler şimdi ise problemin anakarttan kaynaklandığından korkuyorum çünkü anakartı 600 lira ve değiştirsem bile tekrar bozulma ihtimali var. Dediğim gibi kronik galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woamad -- 22 Haziran 2017; 18:8:49 >

• Yanık kokusu aldıysan illaki biryerde görsel bir iz vardır bilgisayarın güç tuşuna bastıkça laptopu dahada bozabilme ihtimalin yüksek anakarttaki bütün soketlere yakından büyüteçle kontrol edin ölçüm cihazınız varsa size yardımcı olacaktır giriş çıkış bortlarına heryerine bakın illaki bir kanıt vardır bulamadım dersen teknik servise verip sorunun nereden olanbileceğini öğrenirsin 600 tl anakarta verilmez çok güzel bir tablet alınabilir yada tamir ettirip laptopu elden çıkarabilirsin eğer laptopun iyiyse 3 yıl diyorsun ahım şahım birşey olduğunuda sanmıyoru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkan1x

Yanık kokusu aldıysan illaki biryerde görsel bir iz vardır bilgisayarın güç tuşuna bastıkça laptopu dahada bozabilme ihtimalin yüksek anakarttaki bütün soketlere yakından büyüteçle kontrol edin ölçüm cihazınız varsa size yardımcı olacaktır giriş çıkış bortlarına heryerine bakın illaki bir kanıt vardır bulamadım dersen teknik servise verip sorunun nereden olanbileceğini öğrenirsin 600 tl anakarta verilmez çok güzel bir tablet alınabilir yada tamir ettirip laptopu elden çıkarabilirsin eğer laptopun iyiyse 3 yıl diyorsun ahım şahım birşey olduğunuda sanmıyoru

çok fazla baktım araştırdım yanık izi bulamadım. bilgisayar 7537 inspiron cok pahalı bişe değil ama donanımı fena değil iş görüyor. ben kullanmıyorum aileme verdim onlar kullanıyor. elden çıkarmayı düşünmüyorlar babam şahsi olarak tamir ettirmeyi düşünüyor ama anakartı yaptıracağını da sanmıyorum. eğer ki anakart problemli ise

• Woamad kullanıcısına yanıt
    Laptoplar çok kronik sorunlu cihazlar, evde kullanılıyorsa masaüstü çok daha iyidir tamir ettire ettire kullanmak sağlıklı değil teknik servise hangi ürünü verdiysem sözde tamir edip verip başka yerinden problem çıktı laptoplar sıkışık sistem olduğu için herşeyi problemdir kullanış konforu, performans, ısınma, arızaya daha sık geçer ama büyüklere anlatamazsın sıfırı 1500 tlyse gider arıza peşinde koşar şunu değiştireyim iş görüyo biligisayar işte internete giriyor film açıyor ne vericem yenisine para diyerek daha pahalıya patlıyor ama psikoloji tatmin oluyor ilginç bir şekilde yani yapacak birşeyin yok he deyip geçicen laf anlatamıyorsan ama bakarsın basit bir problemi vardır ucuz yollu çözülür direkt yensini alın demiyorum fiyat performans ilişkisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    ben de masaüstü taraftarıyım ama ailem masaüstü istemiyor diğer yandan ben de üniversite öğrencisiyim masaüstü taşımak istemedğimden laptop almıştım. laptop anakartları normal anakartlara göre daha pahalı oluyor parçalar gömülü olduğundan. umarım anakartın değişmesi gerekmez.
  • başka fikri olan yok mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.