Şimdi Ara

bakımdan sonra motordan değişik ses ve çok yakma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aralık ayında bakım yapıldı araca fakat ben olmadığım için araba fazla kullanılmadı bu yüzden yeni fark ettim.

bakımdan sonra arabanın motor sesinde bir artış, fazla yakma sorunu (önceden kışın bile en fazla 7.5 ti şimdi 8.0 lara fırlamış), basına gitmeme, motordan her 10 sn de bir çıt çıt diye bir ses gelme durumu söz konusu oldu.

araç 2011 model ford fiesta 1.4 96 ps. sorun ne olabilir.

bakımda yapılanlar, yağ, hava, polen filtresi değişti. yağ değişti. bujiler değişti. frenler kontrol edildi. benim bildiklerim bunlar. ve aracın bakımı yapıldığı sırada aracın başında beklendi her şey gözle görüldü.

babamın dediğine göre de bujiler orjinal buji imiş. sorun ne olabilir acaba ?

• up
  • motorda ses ve yakıt artışı yağ değişiminden gerçekleşir,ya 10k böyle bineceksiniz yada mobil formula 3000 le değiştireceksiniz,çıt çıt sesi için bişey diyemem,aklıma gelen bujinin tek tırnaklı olanından takıldığı(yazdığınız bakım kalemlerine göre yorum yapıyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkopru15

motorda ses ve yakıt artışı yağ değişiminden gerçekleşir,ya 10k böyle bineceksiniz yada mobil formula 3000 le değiştireceksiniz,çıt çıt sesi için bişey diyemem,aklıma gelen bujinin tek tırnaklı olanından takıldığı(yazdığınız bakım kalemlerine göre yorum yapıyorum)

hocam ben yoktum bakım da babam vardı. o yüzden babamın dediklerini yazdım. yağ ne kondu bilmiyorum inan ki.

yarın ya da salı gideceğim de bir fikrim olsun istedim önceden
  • Aracınızın çok yakmasının yağ değişimi ile alakası yok bence.
    Hava filtresi değişiminden dolayı, motora hava girdisi eskisine göre daha fazla olacaktır, bu da rolantinin yükselmesine sebep olabilir. Aracınızın avans ve karbüratör ayarına baktırmanız gerekebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÇOK FAZLA YOL SESİ VAR
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.