Şimdi Ara

Debriyaj teli çat etti koptu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yolda giderken çat diye bi ses geldi baktımki debriyaj teli kopmuş. Bu halde eve götürsem arabayı sorun olurmuki aracın içindeyim şuan

• Yapay Zekanın Yanıtı

Debriyaj Telinin Kopması: Nedenleri, Sonuçları ve Çözümleri

Debriyaj teli, debriyaj pedalı ile debriyaj sistemini birbirine bağlayan önemli bir bileşendir. Bu telin kopması durumunda aracınızın debriyajı boşa düşer ve vites değiştiremezsiniz.

Debriyaj Telinin Kopmasının Nedenleri

Debriyaj teli kopmasının birkaç yaygın nedeni vardır:

• Aşınma ve yıpranma: Debriyaj teli, kullanımla zamanla aşınır ve yıpranır.
    • ** Korozyon:** Nem ve kir, debriyaj telinde korozyona neden olabilir ve onu zayıflatabilir.
    • Aşırı gerilim: Debriyaj pedalına çok fazla güç uygulamak debriyaj telinde aşırı gerilmeye neden olabilir.

Debriyaj Telinin Kopması Sonuçları

Debriyaj teli koparsa şunlar olur:

• Vites değiştiremezsiniz: Debriyaj pedalı boşa düşeceği için vites değiştiremezsiniz.
    • Arabanızı kaldıramazsınız: Debriyaj olmadan motoru debriyajdan ayıramaz, bu nedenle arabanızı kaldıramazsınız.
    • Güvenlik riski oluşturur: Kopmuş bir debriyaj teli, ani duruşlara veya kazalara yol açabilir.

Debriyaj Telinin Koptuğunda Ne Yapmalısınız?

Debriyaj teli koparsa, aşağıdaki adımları uygulamalısınız:

• Güvenli bir yere park edin: Aracınızı güvenli bir yere park edin ve park frenini çekin.
    • Yol yardımını arayın: Profesyonel bir yol yardım hizmeti çağırın.
    • Kendiniz değiştirmeyi denemeyin: Debriyaj telini kendiniz değiştirmeye çalışmayın; bu, daha fazla hasara neden olabilir.

Debriyaj Telinin Değiştirilmesi

Debriyaj teli, kalifiye bir mekaniker tarafından değiştirilmelidir. İşlem genellikle şunları içerir:

• Eski telin çıkarılması: Mekanik, eski debriyaj telini çıkarır.
    • Yeni telin takılması: Yeni debriyaj teli takılır ve gerginliği ayarlanır.
    • Sistemin test edilmesi: Mekanik, debriyaj sistemini test eder ve düzgün çalıştığından emin olur.

Debriyaj telinin kopması ciddi bir sorundur ancak çözülebilir. Debriyaj teliniz koparsa, güvenli bir yere park edin ve derhal profesyonel yardım alın. Debriyaj telini düzenli olarak kontrol ettirerek ve aşırı gerilimden kaçınarak kopmasını önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynısını 2002 yılında sadabat viyadüğünde en sol şeritte reno broadway ile yaşadım
    ilk defa böyle birşey yaşadığımdan durdum ve o 130 km hızla akan trafiğe rağmen ite ite ehemniyet şeridine çektim
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Bendekide broadway

Debriyaj teli çat etti koptu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ara-sıra -- 21 Kasım 2018; 19:56:54 >
  • Durmadan eve gidebilirsen gidersin yoksa yapacak bir şey yok o araba kalkmaz daha ama telle yama yapıp sanayiye kadar götürebilirsin.el becerine bağlı yani.
  • Motor kapalı 2. Vitese alın motoru calistirin agir agit eve gidin daha.once 4 kere basima geldi.
  • ali parlkk A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yaptım bir saat oluyor geleli. İki gün sonra sanayiye gitcem fazla bişey tutmaz gibi
  • Broadway çok kolay el becerisi varsa kendiniz de yapabilirsiniz. Debiyajla fren aynı hizada olsun kâfi.
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Varda parçayı alacağım yerde zaten taktırırım şimdi tel yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.