Şimdi Ara

Yanık lekelerim için yardım edermisiniz(resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
21.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba iki bacağım 40 gün önce sakar bir garsonun yüzünden bu şekilde yandı..tepsideki kaynar çayları üstüme döktü..bende az bi suya tutup hastaneye koştum..silverdin kem sürüp yolladılar fakat bacaklarım şu an feci şekilde.olayl olduğunda yeteri kadar yanık bölgeyi soğutamadığım için yanık alanı derinleşmiş....estetik uzmanına göründüm contraxtubex jel ve kantaron yağı verdi kullanıyorum fakat bir gelişme yok...ikinci derece yanık vakası yaşayıp izleri geçen yardımcı olabilir mi acaba bu izler geçermi leke ne kadar kalır veya iz kalmaması için önerebileceğiniz bir şey varmı?...bu arada foruma yeni üye oldum çoğu konularda insalar saçma sapan dalga geçip boş yorumlar atmış..o şekilde cevap verecekseniz hiç yazmayın daha iyi..şurda insanız herkesin başına gelebilir...yanıkla ilgili farklı konulara baktımda insanlar resmen dalga geçmişler..üzüldüm açıkçası yabancı forumların 1 tanesinde böyle küçük düşürücü moral bozucu bir durumla karşılaşmadım..herkes birbiriyle saygılı yardım edici cevaplar verir iken biz türkler niye böyleyiz anlamıyorum ..bunuda kaza geçirmiş arkadaşlara yapılan yorumlar zoruma gittiği için açıkçası yazmak istedim herkese sevgiler ,saygılar

resmı kaldırmak zorunda kaldım tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdseda -- 23 Ağustos 2014; 18:17:15 >

• benimki bademli olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanığın iyileşmesi için zaman ver. 40 gün içerisinde bir nebze iyileşmiş. Bu böyle devam eder ama biraz nefes alsın yara. Doktorun verdiği kremleri kullamaya devam et, krem olmadığı zaman bacağını aç, havayla teması olsun. Bir süre sonra kabarabilir. İyileşme belirtisidir. Geçmiş olsun.
  • tşk ederim iz kalacagı kesınde inşallah fazla kalmaz
  • öpelim geçsinmi bizim yapabileceğimiz bişey yok doktor vermişse ilacını kullanıver ve bu arada

SEDA'MI
  • yumurta yağı iyi geliyormuş

(sadece yumurtanın sarısı(ortalama 12-15 tane) teflon bir tavada yanana kadar karıştırılır.yumurta simsiyah gibi oluncaya kadar.zaten yağı ayrılıyor.çok büyük miktaryağ elde edilmiyor.yarım kahve fincanı var yok
    birde bu yağı pamukla falan sürülmeyecek!tavuk yada kuş tüyü ile yaranın üzerine kurudukça süreceksiniz. Alıntı)

domuz yağı da iyiymiş bulabilirsen
  • SEDA'mı koşarak uzaklaş burdan
  • kaynar çay 2 sene önce ayağıma dökülmüştü ayağımın %40 lık bir kısmı feci şekilde yandı hayatımda öyle acı çekmedim 2 hafta sürdü ve işkence gibiydi izler konusunda yapabileceğin bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

kaynar çay 2 sene önce ayağıma dökülmüştü ayağımın %40 lık bir kısmı feci şekilde yandı hayatımda öyle acı çekmedim 2 hafta sürdü ve işkence gibiydi izler konusunda yapabileceğin bir şey yok

peki sizde izler ne kadar kaldı ve kaç ayda azalma oldu lekelerde ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdseda

quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

kaynar çay 2 sene önce ayağıma dökülmüştü ayağımın %40 lık bir kısmı feci şekilde yandı hayatımda öyle acı çekmedim 2 hafta sürdü ve işkence gibiydi izler konusunda yapabileceğin bir şey yok

peki sizde izler ne kadar kaldı ve kaç ayda azalma oldu lekelerde ..

yanığın yoğun olduğu bölgelerde kahverengi lekeler kaldı azalma kaç ayda oldu söyleyemem ama her geçen gün azda olsa daha iyiye gitti yinede izlerin geçmesini bekleme
  • Koruma kalkanı neden almazsınız, merak ettim şimdi
  • Takip. Benimde 1 yaşımdan kalma alnımda hafif bir yanık izi var, belki işime yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçüklükten beri çok kez yandım hatta aile içinde Spawn'a çıktı adım. Sol elim, göğsüm, sol kolum ve sağ elim yandı ayrı zamanlarda, hepsi de çaydanlığı taşırken dökülmesi üzerine oldu. Her seferinde kulaktan dolma bilgilere kulak asmayıp deriyi soydum. Normalde herkes "aman elleme bir şey olmasın, kendi geçer o" diyordu. Yanık bölgenin üzerinde ölü deri kalmasın. Kısaca eğer soyarken acımıyorsa o ölü deridir. Sonrasında buruş buruş kalıp kurur orada bir daha da soyamazsın. Yanıklarımdan sadece sağ elimde olanda biraz iz kaldı. O da iz sayılmaz gerçi pigmentlerin bir kısmı öldü. Normal günde farkedilmiyor ama yazları güneşte bronzlaştığım zaman bariz fark ediliyor. Olabildiğince az iz kalması için yarayı nemli tutmalısın. Doktor ilaç verdiyse aksatmadan sür kesinlikle.
    Yanık çok başka bir şey. Allah kimseye vermesin. Hatırlıyorum da keşke ağzımdaki bütün dişler ağrısa da şu kolumun acısı geçse diyordum. En acı olanı kolumdu. Annem sabaha kadar başımda nöbet bekleyip kolumu soktuğum buzlu su kovasını değiştiriyordu. Buz gibi olan suda 15-20 dakika içinde buz falan kalmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 23 Ağustos 2014; 17:15:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Küçüklükten beri çok kez yandım hatta aile içinde Spawn'a çıktı adım. Sol elim, göğsüm, sol kolum ve sağ elim yandı ayrı zamanlarda, hepsi de çaydanlığı taşırken dökülmesi üzerine oldu. Her seferinde kulaktan dolma bilgilere kulak asmayıp deriyi soydum. Normalde herkes "aman elleme bir şey olmasın, kendi geçer o" diyordu. Yanık bölgenin üzerinde ölü deri kalmasın. Kısaca eğer soyarken acımıyorsa o ölü deridir. Sonrasında buruş buruş kalıp kurur orada bir daha da soyamazsın. Yanıklarımdan sadece sağ elimde olanda biraz iz kaldı. O da iz sayılmaz gerçi pigmentlerin bir kısmı öldü. Normal günde farkedilmiyor ama yazları güneşte bronzlaştığım zaman bariz fark ediliyor. Olabildiğince az iz kalması için yarayı nemli tutmalısın. Doktor ilaç verdiyse aksatmadan sür kesinlikle.
    Yanık çok başka bir şey. Allah kimseye vermesin. Hatırlıyorum da keşke ağzımdaki bütün dişler ağrısa da şu kolumun acısı geçse diyordum. En acı olanı kolumdu. Annem sabaha kadar başımda nöbet bekleyip kolumu soktuğum buzlu su kovasını değiştiriyordu. Buz gibi olan suda 15-20 dakika içinde buz falan kalmıyordu.

tşk ederım bilgi için..benımkı bıraz harıta gbı oldu açıkçası kahverengı lekeler oldu ..izler kalıcak gbı duruyor bendede o yuzden moralım çok bozuk

• Gecmis olsun. Yarana onem verseydin keske derinlesmezdi. Bepanthol plus diye bebek pisik kremi var bu kremin faydali oldugunu duydum. Ancak 2. Derece bir yanikta mutlaka ufakta olsa iz kalir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, doktorun verdiği kremlere devam et zamanla iyilesecektir..

Resmi göremedim.:( Ne vardi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.