Herkese selamlar araç 2009 model Renault symbol 1.5 dci araçtan indim dedim abi 100 tllik yani bu zamana kadar hep dizel aldik pompacilar hep dizel koydular neyse kartaldan pendige geldim yani evime ( hala farketmedim) sonra 2 gun sonra mars basıyorum ama araba çalışmıyor. Sonra akrabamız var onu cagirdim dedi mazot donmustur dedim tamam bekleyelim biraz çözülür sonra iste yine marş basıyoruz ama araba çalışmıyor. İste her neyse araba çekici ile gitti ve sonuç yanlış yakıt konulduğu sorun şu fiş yok ve gittiğimizde kayıtlarda gözükmediklerini soyledi her neyse şuan aracın enjektörler tamire gitti depo felan temizlendi tek eksik pompa müşürü onuda bulursak hallolcak inşallah maliyeti 500-600 tl civari tuttu tek korkum motorda hasar yoktur inşallah. Suan yani o pompacı adami bulup oldurmemek icin kendimi zor tutuyorum. Neyse bir duanizi alirim inşallah motorda sorun yoktur. |
Yanlış yakıt koydular!!!
-
-
pompacıya benzin mi dizel mi dememişsin
-
Dostum bu zamana kadar zaten demedim tamam hadi ben demedim adam o piti piti mi yapti da koydu araca benzin kapakta dizel yazıyor zaten. Hadi bana sor bare ne koyim yaz.
-
Gecmis olsun oncelikle,
Ben pompaci olsam herhangi bir sümbüle direkt benzin koymaya calismam. Once dizel koymaya calisirim zaten cogu dizel bunlarin. Dizel degilse zaten tabanca girmez o zaman benzin denerim.
Ya da akil edip depo kapagindaki etikete bakarim
Yanlis yakit koyma mevzusunda pompacilarin dikkatsizligi cok can yakabiliyor. Artik yapsinlar benzini uzgen dizeli kare falan, uymasin tabancalar birbirine de kurtulalim su dertten. -
Daha önce başımıza geldi, arkadaşımın Hyundai CRDİ motor aracına benzin koymuş pompacı arkadaşım çalıştırmadan fark etti Allah'tan. Bayii özür diledi usta getirtip bütün benzini boşalttılar, 100 TL de dizel koyup parasını almadan yolladılar bizi. Opet istasyonu idi.
Sizin suçunuz yok bence tamamen pompacının hatası ayrıca bir çok dizel araç sahibinin başına geliyor bu maalesef, o yüzden pompacı hortumu depoya sokana kadar başından ayrılmamak gerekiyor ve mutlaka benzin yada dizel olacak diye uyarmak gerekiyor maalesef.
-
Dizel benzin depo kapakları başkadır tabanca oturmaz biri birine uymaz aslında
-
aynisi bendede oldu arac yolda stop etti direk servise cekildi petrolun sigortasi ödedi masrafı
-
Ne kadar tuttu masraf -
1000
-
Benim başıma da geldi çektim arabayı servise gittim faturayı verdim istasyona aldım parasını, ödemezse mahkemeye verir alırsın sıkıntı olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S a m m y -- 24 Ocak 2021; 14:48:28 > -
Reis fiş yok birde gittik adam diyor kayitlarda oyle bir araba yok diyor. Birde senin masraf ne tuttu? -
Direk mahkemeye ver kayıtları alırlar mahkeme kararıyla , eğerki kayıt yoksa sen yak bi sigara izle tecavüzü:))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S a m m y -- 24 Ocak 2021; 14:50:15 > -
Sen sadece 100tl deyince pomoacının sorması gerekirdi en azından, benzin mi mazot mu diye. Çalışan dalgın yorgun olabilir diye hep bakıyorum ben eli pompaya giderken -
İyi de benim anlamadığım benzin pompası dizele nasıl girdi normalde girmemesi lazim -
Aga heralde zorladı felan bende anlamadim ki. -
benzin kapağına dizel pompa girmiyor ama tam tersi için geçerli değil. mazot kapağına benzin pompası oturuyor.
çalışan arkadaş pompayı alıp depoya takana kadar başından ayrılmıyorum en garanti çözüm bu. -
Şimdi benim anlamadığım dizel araca benzin koydunuz ama 2 saat yol yaptınız? Bu nasıl mümkün oluyor. -
Geçmiş olsun.
Benzin ve dizel depo girişlerini yıllar önce bariz bir şekilde ayrıştırılması gerektiğini düşünürüm hep.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Gecmis olsun oncelikle,
Ben pompaci olsam herhangi bir sümbüle direkt benzin koymaya calismam. Once dizel koymaya calisirim zaten cogu dizel bunlarin. Dizel degilse zaten tabanca girmez o zaman benzin denerim. Ya da akil edip depo kapagindaki etikete bakarim Yanlis yakit koyma mevzusunda pompacilarin dikkatsizligi cok can yakabiliyor. Artik yapsinlar benzini uzgen dizeli kare falan, uymasin tabancalar birbirine de kurtulalim su dertten. |
Benzer içerikler
- 900 bin tl araba önerisi
- egr soğutucu su kaçağı nasıl anlaşılır
- petro time motor yağı yorumları
- ford mondeo yorumlar
- 320i ed nedir
- km sorgulama
- toyota hibrit
- tesla şarj ücreti
- volvo xc40 elektrikli fiyat
- 2024 bmw 520i
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X