Bildirim
YAPABİLENE HELAL OLSUN..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
önce windows sonra ubuntu çünkü windows'u kurduktan sonra mbr'yi temizlemiş olursun ve ubuntuya ulaşamazsın. Şöyle birşey deneyebilirsin ama ubuntuda bir bootdisk yaratıp öyle windows'u kurarsın. Sonra bu disketle açıp grub'dosyasını tekrar mrb'ye yüklemeye çalışırsın. -
Şayet linuxun içinde sanal makine şeklinde win kurmak istiyorsan wmware kullanmalısın
win ve linux u aynı makineye paralel kurmak istiyorsan önce liloyu bi diskete yazdır ardından wini kur sonra o disketle linuxu açarsın ve önyükleyici ayarlarını düzeltirsin
Boreas arkadaşın da dediği gibi windows kendinden başka işletim sistemi tanımaz ve mbr yi sadece kendine göre ayarlar -
vmware workstation u kur bir sanal makina olustur oraya ne kurarsan kur. -
şöyle bi şey de yapabilirsin disketle uğraşmak istemezsen..windowsu kur daha sonra tekrar ubuntu ile bilgisayarı aç,sistem kurtarma gibi bi bolum olmalı,ordan açılış yükleyicisini tekrar kurabilirsin(ubuntuyla denemedim mandrake suse ve mepisle defalarca yaptım..)kolay gelsin -
Kurarsin tabi neden olmasin
Once windows XP yi kur bir partitiona tabi bunu onceden ayarlaman gerekiyo windows icin bir partition once onu ayarla sonra linux un icin bir baslangic disteki hazirla sonra windowsunu normal bi sekilde kur ubuntunun bir ozelligide linux once kurulup sonra xp kurulmasindan sonra GRub yani mbr yi silmiyo olmasi eger yinede silinmis ise isletim sistemleri secenegi sunu yapicaksin... haliyle xp acilicak otomatik olarak linux ucmus olucak ama aslinda ucmamis bi yere onceden hazirlamis oldugun baslangic disketini yerlestir o disketle ac linuxunu
sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst_backup
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
Dosyanin sonuna asagidaki satirlari ekle
title Microsoft Windows
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
Duzenledigin dosyayı kayded
restart ve hazir..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X