Şimdi Ara

Yapay zeka bir genci intihara sürükledi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İnsanların, özellikle ebeveynlerin düşük zekalarını yapay zekaya yıkmak ne kadar güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebeveyn hatası ve ihmalinin intiharda rol oynadığını hatta daha ciddi bir rol oynadığını düşünüyorum. Mesela annesi telefonuna el koyma ve yasaklama yapmış. Boşluktaki birisine bunu yapmak çok ters tepebilir, özellikle yerine bir şey koymuyorsan ve yol göstermiyorsan. Bilakis elindeki varolan azıcık inisiyatifin dahi kendisinde olmadığı mesajını verir; kişinin özsaygısını ve hayatının elinde olduğu duygusunu iyicene yok edersin. Ebeveyn otoriter bir baskıcılığı kapılmamalı ve özellikle o yaşa gelmiş evladına muamele ederken insan haysiyetini hesaba katabilmeli. Diyalogla işini görmeli. Anne olarak - bakın hem de anne olarak - çocuğunla iletişim konusunda bir yapay zeka botundan daha etkili olamıyorsan kusura bakma ama suç sendedir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Doğada güçlüler yani akıllılar hayatta kalır.

• genç malmış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim Türk genci hayatını anlatsa serverları yanar hayırdır sn ? :D Ai :D

• hemen yasaklansın. ekmek bıçaklarını falan da yasaklayın cinayetlerin çoğun bunla işleniyo

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Senin cocugun var mı? Evli misin?

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Degil 14 yasında genc burada koca koca adamlar bile yapay zeka diye bir sey var falan sanıyorlar.. Olayın teknik ayrıntısını izah etsen de anlamıyorlar.. Sırf bu mevzudan 10 kisi engelledim

• Yapay zekayla alakası falan yok. Bahane aramayın.

İntihar edecek birisini profesyonel bir yardım olmadan (ya da kişi bir şekilde kendini durdurmadan) önlemenin bir yolu yok. Hatta profesyonel yardımlar bile yetersiz kalabiliyor yerine göre.

Bu çocuğun bu hale gelmesi üzerine konuşulmalı (başkaları da benzer yollarla intihara meyilli hale geliyor çünkü), yapay zeka aracı yüzünden intihar edildiğini sanacak kadar basit olsaydı tam tersini yapmak da bir o kadar basit olurdu.

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Tabii hemen babası anası suclu.. Coluk cocuk sahibi olmayan adamlar, evli barklı olmayan tipler, cocuk yetistirmenin ne oldugunu bilemez. Istedigin kadar terbiye ve disiplin ver, genler davranısları belirlemede öne cıkıyor.. Dedeleri psikopat olan bir cocugun psikopat olması, dedeleri intihara meyilli olan birinin de, intihara meyilli olması kadar dogal ve beklenen bir sey yok.. Eğitimle hatta psikiyatrist yardımıyla bile sonucu cogu zaman engelleyemezsin..

Yapay zekaya gelince, sözde yapay zeka yani chatbot, genetik olarak buna yatkın olan cocugun kafasını daha da karıstırarak buna sebep olmustur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 11:30:11 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Hayır. İnsanlara doğrudan bu böyledir derseniz tam tersini de kolaylıkla uygulayabiliyor olmanız gerekir. Peki öyle mi? Değil.

Bahanelerle çözüm bulamazsınız. Toplumların bunu binlerce yıldır anlamadığını düşünürsek çok fazla şey söylememe gerek kalmıyor aslında.

Ekleme: Ayrıca anası ya da babası suçlu gibi bir şey söylemedim. Olayları çok basite indirgiyorsunuz. Vizyonunuzu genişletmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 27 Ekim 2024; 11:21:11 >

Kelime oyunu yapmayalım.. Basit oldugu icin basite indirgiyorum zaten. Vücut yapısından, beyin düzenine kadar önce genetik konusuyor ve bu yüzden dünyada bir sürü normal olarak nitelenmeyen insan mevcut. Intihara meyillisi mevcut, gey olanı mevcut, psikopat olanı mevcut, sosyopat olanı mevcut, borderline mevcut, bipolar mevcut, paronayağı mevcut, sapıgı mevcut neyse fazla uzatmayalım her türden adam mevcut..

Sen bir yazılımı ya da ürünü ne oldugu önemli degil piyasaya sürüyorsan, toplumda kırılgan olanların üzerinde kötü seylere sebep oluyorsa, sorumlulugu zaten intihar edecegi vardı yev seklinde basite indirgeyemezsin daha önemlisi sorumlulugu ürünü piyasaya sürenin üzerinden cekemezsin..

Hasta tipleri sanki gercek bir chat kızı gibi kandırıp hayal alemine sokmak, sonra intihar ettirmek her sekilde firmanın sorumlulugunu gösteriyor..

Demek ki toplumun bir kesimine zararlı olan bir sey bir ürün piyasaya sürmüs oluyorlar..

Burada babası anası da tableti telefonu vermeyeydi eline gibi seyler gecerli degildir.. Firmanın sorumlulugu var.. Bu durum bu gudubet chatbotların büyük zararlarından sadece bir tanesi bana göre böyle seylerin zaten internette hic olmaması gerekiyor ancak en azından bu tarz seyler hesap edilebilir ve programlama ona göre de yapılabilirdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 11:40:15 >

• Hayır buradaki suçlayıcı tavır doğrudan gerçeği yansıtmıyor diyorum.

Yapay zeka aracına tüm suçu yükleyip geçince çözüm olmuyor. Yasaklasanız da çözüm olmayacak. Tamamen yok etseniz o yapay zekayı yine bir şey değişmeyecek.

O yüzden basit olmadığını söylüyorum. Ortada kelime oyunu falan yok.

Elbette bu olayda tüm suc sözde yapay zeka aracında.. Adamla nasıl manipüle edici konustugu görülüyor. Intihar eden elemanı, resmen intihara sürükleyerek, mevcut hastalıgını daha da kötü bir konuma getirmis..

Yok ortalıkta bir sürü sorunlu insan varmıs, dolayısıyla güya onlara güven olmazmıs falan falanmıs.. Botu öyle bir programlamıslar ki, ben yapay zeka olarak, insanlardan daha güvenilirim, insanlarla, gercek kızlarla konusma, benimle konus, seklinde beyin programlıyor.. Maksat sosyal fobisi olan psikiyatrik hasta insanları tuzaga cekip premium sögüslemek..

Zaten bu firmaların ne kadar etik ve ahlak dısı firmalar oldukları, internette buldukları her materyali, scraper botlarla kimseye sormadan calıp, bu telif hakkı iceren materyalleri korsan kullanarak piyasaya cıkmıs olmalarından bile belli oluyor.. Yani mevzu en basından bile belli.. Bu firmalar, zaten etik ve ahlak dısı firmalar ve yurtdısında onlarca büyük caplı davaları mahkemelerde halen sürüyor.. Bütün dertleri hicbir etik ve ahlak kuralı tanımadan para kazanmaya calısmak.. Bu ugurda, telif hakkı iceren devasa materyal hırsızlıgı, ortalıga yalan yanlıs bilgi yayma, ses taklit etme, fake fotoğraf üretme simdi de psikolojik manipülasyon yaparak zarar verme bunları yaparak para kazanmak.. Tüm amac bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 11:59:4 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.