Şimdi Ara

YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben mert 7-8 yaşlarımda bir uzaktan kumandalı arabanın devrelerini dişlilerini komple söküp ne işe yaradıklarını çözüp tekrar birleştirip çalıştırırdım. Ben dikkat eksikliği olan bir bireyim fakat asla bir eksiklik olarak görmedim bunu tam tersine ben aynı anda birden fazla işi yapabildiğim için mutluyum. 8 yaşımda gata da ıq testine girdim. Tabiki test de dikkatim dağıldı :D ama sonuçlar güzeldi. Bilim ve teknolojiyi sadece dicovery chanel kanalından takip etme şansım vardı.Bir asker çocuğuyum malum fazla özgür olamadım. Her zaman bilim özellikle de teknoloji ilgimi çekti ve beni de ateşledi. Fakat artık lise bitiyor. Artık adımlarımı sağlam atmam gerekiyor. Hayalim olan yapay zeka projesinde çalışmak ve tarihte en kapsamlı gerçekten insan gibi düşüne bilen ve hissede bilen (sevebilen) insan kişiliklerini tanıyan, en önemlisi kendisinin geliştirilmiş kopyasını yapabilen ve üstüne yazılım ekleyebilen yani evrilebilen bir sistem yapmak yada çalışmalarında destek olmak istiyorum hayalim bu. Bunun için hangi adımları atmam nereye atmam gerekeceğini iyice araştırıp gerçekten doğru kararı vermek istiyorum. Ve 1 hafta önce c sharp programlama dilini öğrenmeye başladım. Fakat gerçekten bu programlama dili benim hayalime ulaşmamda yardımcı olur mu bilemiyorum. Araştırmalar yapıyorum ama üstü kapalı birkaç duyuru, reklam niteliğindeki yazılardan başka bir şey bulamıyorum. Bana bu konuda kaynak yada yönlendirme yaparsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mogo_logo -- 25 Temmuz 2015; 2:50:56 >

• Seninle aynı yaşlarda aynı zevklere ve isteklere sahip olan ve c# bilen biri olarak söyleyeyim : c#'ın bu konuda işe yarayacağını sanmıyorum.yapay zeka ile uğraşmak istiyorsan c veya c++ daha uygun olur sanırım.istediğin projelerde çalışabilmek için öncelikle türkiyede odtü veya itü'den (tercihen odtü) lisans eğitimini tamamlıyorsun.ardından mit,caltech,ucla,georgiatech,berkeley,stanford,johns hopkins gibi uçuk kaçık eğitim kurumlarında yükseklisans ve doktora yapıyorsun.bundan sonra önünde iki ihtimal var.ya hedefine ulaşırsın ya da bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi şahsen benim de hedefim bu. umarım bir gün istediğimiz yerlere geliriz.
  • Temennim o yönde gerçekten başarmak istiyorum. Gerçekten sıkı çalışıp hiç durmadan kendimi geliştirmek ve bakırköy deliler hastanesini boylamadan tarihe adımı yazmak istiyorum. Bir dahi olarak anılmak istiyorum. Ne kadar onurlandırıcı bir duygu olduğunu tahmin edebiliyorum belki ilerde beraber bile çalışıyor olabiliriz. Kim bilir.
  • "Incognito: Beynin Gizli Hayatı" okumalısın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklamasına göre güzel, ilgi çekici bir kitaba benziyor. Alırım ilgimi çekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mogo_logo

Temennim o yönde gerçekten başarmak istiyorum. Gerçekten sıkı çalışıp hiç durmadan kendimi geliştirmek ve bakırköy deliler hastanesini boylamadan tarihe adımı yazmak istiyorum. Bir dahi olarak anılmak istiyorum. Ne kadar onurlandırıcı bir duygu olduğunu tahmin edebiliyorum belki ilerde beraber bile çalışıyor olabiliriz. Kim bilir.

Şimdi gördüm adın Mertmiş.Benimki de Mert bayağı ortak noktamız çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi ya tesadüfün bu kadarı ben bu aralar araştırıyorum. Bilgisayar mühendisliği ve bilişim teknolojileri bölümleri arasındaki fark ne gördüğüme göre bilişimci aynı zamanda tasarımı da iyi düzeyde yapabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Puanın iyse mühendis ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda hoşuma giden bilim adamı olarak Theo Jansen'i önerebilirim.Videolarına bakabilirsin.Hoşuna gidecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.