< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yapay zeka konuşturması nasıl yapılıyor?
-
-
Harfler ve heceler insanlar tarafından söylenerek ses kayıtları yapılıyor, okunması istenen kelimeye göre heceler ve harfler fiziksel ses modelleme teknolojisiyle birleştiriliyor ve realistik duyulması için hece uzatma, kısaltma, ton değiştirme gibi efektler veriliyor. Sonuçta önceden kaydedilmiş insan seslerinin parça parça birleştirilmesi ve efektlerle realizm yaratılmasından ibaret. Stephen Hawking'in sesi gibi olanlar ise eski teknoloji ve sadece bilgisayar tarafından synthesizer mantığıyla üretilmiş olduğundan realistik duyulmuyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: poko001Harfler ve heceler insanlar tarafından söylenerek ses kayıtları yapılıyor, okunması istenen kelimeye göre heceler ve harfler fiziksel ses modelleme teknolojisiyle birleştiriliyor ve realistik duyulması için hece uzatma, kısaltma, ton değiştirme gibi efektler veriliyor. Sonuçta önceden kaydedilmiş insan seslerinin parça parça birleştirilmesi ve efektlerle realizm yaratılmasından ibaret. Stephen Hawking'in sesi gibi olanlar ise eski teknoloji ve sadece bilgisayar tarafından synthesizer mantığıyla üretilmiş olduğundan realistik duyulmuyor.
hocam onu biliyorum az çok da.. ben birşeyler yazıp konuşturmak istiyorum.. bunu hangi yazılım, site vb aracalığıyla yaparım onu merak ediyorum?
-
"text to speech", "speech synthesis" gibi aratırsanız web sitesi ve yazılımlar bulabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X