Selamlar dostlar, Kurumsal bir firmada IT departmaninda gorev almaktayim. Yapay zeka da kullanmak icin bir makina istediler. Bir kac yerle gorusmusler asagida ekledigim konfigurasyonu ilettiler. Bende bazi parcalarin degismesi gerektigini ilettim (SSD,Ram,Kasa,CPU Sivi sogutma). Siz ne dusunuyorsunuz. Nasil bir kasa toplayalim. Fiyat asagi yukari bu kadar olacaktir. Tesekkurler yardimlariniz icin. |
Yapay Zeka Uygulamalari - 100K TL
-
-
Daha ne koyacaksınız :)
En pahalı şeyleri almışsınız zaten.
Anakartın desteklediği seviyeye kadar ram ekleyebilirsiniz.
Performans konusunu tam bilmiyorum ama ddr5 ramleri bi incelemekte fayda var.
Geleceğe yönelik işler olacak sonuçta en son teknolojiye yönelmek daha mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam selamlar,
Henuz satin alma islemi olmadi. Sadece bu sekilde bir konfigurasyon bize iletildi.
Bende sizlere bir sormak istedim. Parcalar nasildir vs. diye.
-
Tek değiştirmenizi tavsiye edeceğim konu intel core i9-12900KS almanız olur onun haricinde şuan ki hali ile rakipsiz bir sistem olmuş değiştirmeniz gereken bir sistem yok gibi
-
Kim topladıysa güzel oyuncu pc toplamış ama gereken donanımlar yapılacak işe bağlıdır. İşlemci ağırlıklı mı çalışacak yoksa yapay zeka çalışmalarında gerçekten 3090ti gibi karta ihtiyaç var mı ondan emin olun. Belki de ekran kartı hiç gerekmeyecek? 3000 dolar az değil.
Ayrıca ssd ve güç kaynağı olarak markalı parçalar öneririm. SSD'de Samsung nvme pro serisi iyidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam selamlar,
Tesekkurler cevabiniz icin. Kasa ve islemci fani icin ne dusunuyorsunuz?
Bu kadar para verdikten sonra gamebooster da alinmaz bence.
-
Hocam selamlar,
Tam olarak ne icin kullanilacagini bilmiyorum. O yuzden kesin birsey soyleyemiyorum. Diger parcalar sizce nasil?
Ram olarak ddr4 onermisler. Sizce ddr5 kurmak daha mantikli degil mi? Ve kasa olarak ne dusunuyorsunuz? CPU fan markasini daha once hic duymadigim icin onun hakkinda da yorum da yaparbilerseniz cok iyi olur.
-
MSI Z690 Unify/Mag Ace, Gigabyte Aorus Master, Asus Z690 F/ E DDR5 bir Board
Intel 12900K
24GB 3090 İyi Sogutmalı
32GB DDR5 6000/6400 (16X2)
1 veya 2 TB M2 PCIE 3.0 veya 4.0 Samsung/Corrsair vs
Corsair 5000D ya da 7000D Kasa
1000/1200W Platium/Gold PSU
360 ya da 420 AIO
-
Nerde satılmayan parça varsa onları doldurmuşlar. Dişe dokunur birşey yok hele kasa tam felaket. Toplanacak sistem işlemcimi ekran kartımı ağırlıklı olacak önce onu bilmek gerek . İşlemci önemliyse yeni seri theradripper işlemciler beklenebilir yada vakit yoksa 12900k alınır
Büyük para veriliyor, listedeki adı sanı duyulmamış parçaları tercih etmenizi önermem. Ben olsam şöyle toplardım:
Eğer işlemciye yük bindiren işler yapılacaksa ve çekirdek sayısı önemliyse amd threadripper, stabil çalışması önemliyse intel 12900k
Ram: ddr5 6000 mhz kingston olabilir. Miktarı ihtiyaca bağlı.
Güç kaynağı: corsair veya asus 1200w platinum
Ssd: samsung 980 pro
İşlemci soğutma: msi veya asus rog sıvı soğutma
Anakart: msi godlike veya asus rog
Kasa: corsair
Anakart tarafında çok fazla uçmaya gerek yok. Z690 Tomahawk yeterli olur.
akakce.comMSI MAG Z690 TOMAHAWK Wi-Fi Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mag-z690-tomahawk-wi-fi-intel-lga1700-ddr4-atx-fiyati,1559130014.html -
Hocam selamlar,
Destek aldiklari yer ile bir gorusecekler bu konuyu. Ona gore tekrardan bi revize edilecek.
Tesekkurler cevap icin.
-
Hocam selamlar,
Tesekkurler yanitiniz icin. Revize istedik henuz bir donus gelmedi firmadan.
-
Hocam selamlar,
Islemci gerekliyse, xeon islemcilerde olabilir aslinda. Diger parcalar icin bende daha kaliteli olmasini iletmistim. Henuz bir donus gelmedi firmadan.
Tesekkurler yanitiniz icin.
-
Hocam selamlar,
Aslinda bu kadar para veriyorken ddr4 sistem toplamak olmaz gibi siz ne dersiniz?
-
Yapay zeka çalışmalarının bazılarında GPU odaklı kullanım da oluyor.
O yüzden kullanılacak sistem hakkında teknik bilgi alabileceğiniz birileri varsa daha isabetli bi karar vermek adına görüşmek lazım.
Sürekli çalışacak bir sistem olacak gibi anladım, eğer böyle bir durum varsa alabildiğiniz en büyük kasayı alın, hava sirkülasyonu iyi olmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam selamlar,
Dediginiz gibi makina 7/24 acik kalicak. Destek aldiklar yer ile gorusuyorlar henuz bir donus olmadi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X