Şimdi Ara

Yapay Zeka ve ML Furyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çevremde çoğu kişinin ML ile ilgili bir çalışması var, itü yapay zeka açıklamasından daha birkaç yıl geçmişken veri bilimini açtı (neden bilgisayarla aynı yerde değil bu? Müfredat csye çok benzer). Bizim üninin de yapay zeka bölümü var ve millet 2den staj buluyor görüntü işleme projeleri yapıyor sertifika topluyor, ML üzerine eğitimler veriliyor, daha neler neler ve daha şimdiden ülkemizde tonla ML ilanı görüyoruz.

Belki benim çevremde böyledir ama umarım sektör ileride de açık olmaya devam eder ki yeni popüler alanımız bu gibi. Olmadı gömülü yazarız cs olsun her alana gidilir  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 2 Ağustos 2024; 1:17:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yök’ün 💩 yemesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye yapay zeka da çok geri kaldı. ABD de en küçük yapay zeka projelerine milyon dolarlara yatırım yapılıyor. Rakipsiz hale geliyor yapay zeka alanında.

Trde ise bu mümkün değil. Bu yüzden devlet son zamanlarda her alanda olduğu gibi burdan da sürümden kazanmaya çalışmak için tonla bölüm açıyor.

• Hacettepe yapay zeka yazılır mı

• Benim önceliğim ceng olurdu (hem bölüm çeşitliliği hem de mezun sayısı falan) ama güzel okulda ceng gelmiyorsa yazılabilir.

Sadece 1 cs seçmelisi alınabiliyor geri kalan tüm dersler AI hakkında, eğer yapay zeka için özel bir merakınız varsa yazılır orada da güzel konular var csde olmayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 2 Ağustos 2024; 10:41:10 >
  • Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yapay Zeka içeren film tavsiyesi?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nerde çokluk orda b*kluk demiş reisler..  

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

Kışın girmiş bulunduk artık bu konuya da bakalım, sektörü linkedlnden takip etmekten yoruldum xd

• maalesef doğru olandır. geride kalmamak için bakınıyorum sadece ne olur ne olmaz atlarız belki trene. İnstagram'da tüm Machine Learning reelsleri en az 10k beğeni alıyor. Hintli kardeşlerimiz bu alanda da at koşturuyorlar. Oldukça zorlu ve rekabetçi bir alan.

• Düşünenadamsmith D kullanıcısına yanıt

iş olmadıktan sonra sürümden nasıl kazanıyorlar :// herkes trendyol ve garantiye mi girecek. linkedin tr iş ilanlarında bile 24 saatte 100+ başvuru oluyor. bu alan tonla para yığmaları lazım ama bu işi 2016larda yapmaları lazımdı. 2018lerde yapmaları lazımdı. şimdi millet ipi aldı koptu gidiyor. bunlar dünya'da kimsenin yapmadığı yüzlerce bölüm açma işine giriştiler. Neyse ki piyasanın en iyi Graph ML kitabı 2010 da yazılmış hala okunuyor belki çok da geride değilizdir. 10 milyar dolarlık yatırım ilk celsede iş görür  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 5 Ağustos 2024; 12:33:3 >
  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Her şeyi hallederim kafasındayım da şu 24 saatte 100+ başvuru işi gerçekten düşündürüyor, ik hakkında tecrübeli birisine sormak lazım.

• Düşünenadamsmith D kullanıcısına yanıt

İş yok, sektör yok, eğitimi verebilecek adam yok, bu alanda iş yapabilen birisi zaten TR'de üniversitede zamanını harcamaz vs.

TR'nin yaptığı; "Biz bölümü açalım, öğrenciler bir şekilde kendilerini eğitirler, ileride bu alanda yetişmiş adam olur." şeklinde hayal kurmak oluyor biraz.

Yapılacak işler için, mevcut AI toollarını kullanacak adam arayacaklar. Research şeklinde, yeni bir geliştirme ve üretim olacağını hiç sanmıyorum.

Sürümden kazanma olayı da en çok özel okulların işine gelecek. Fiyatları $20.000 seviyelerini geçti şu anda, iyi para basıyorlar...

• görece yeni bir alan olduğundan ve her sektöre adapte edildiğinden dolayı böyle.Son zamanlarda o da şişmiş gibi duydum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dr. Housee D kullanıcısına yanıt

+Mat müh, istatistik gibi bölümlerin ML konusunda sağlam altyapısının olmasının da etkisi olabilir.

Zaten artık bölümlerin baya bir konuda kesişimleri var, ortak olmayan bir programlama falan var onu da abi 6 ay bootcamp ya tayfa sağolsun imajını baya bir azalttı.

Oysa ML de backend de derinliği olan hatta birbiriyle kullanılan konular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Ağustos 2024; 17:51:39 >

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kanka bunları çok takmamak lazım diye düşünüyorum. bak ben taktım kafayı yiyecektim az daha. su akar yolunu bulur.

• Takmaktan değil de çok sık görüyorum bu aralar linkedlnde, belki çevrem böyledir.

Yine de bunu fark etmek 3.sınıfta seçmeli tercihini baya etkileyecek gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.