Şimdi Ara

Yapılacak olan ÖTV düzenlemesinden umutluyum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.6 nin otvsi 45 den 74 e cikiyor
    2.0 in otv si 90 dan 80 e dusecek diyemi umitlisin cidden maytap mi gecion la sen bizimle?

94 bin tl lik araba 115 e cikacak ama olsub 200 bin tl lik arac 180 e dusecek onu aliriz

Te allahim ya beyin gitti millette

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kışa odunları hazırlayın, kriz kapıda anlaşılan..
  • Arabaya bu kadar talep olursa ötvde tüketici lehine düzenleme de olsa çok az yansır.

Önce arz fazlası yahut talebin azalması lazım..

• Şemsiye açılır mı açılmaz mı onu düşünmek lazım...
  • Yakında cuba ya döneceğiz yemin ediyorum... az kaldı...

http://www.aktuel.com.tr/is-dunyasi/2014/07/03/bir-arabaya-175-yil-mesai
  • Ben de umutluyum. Belki de bazı kerizlerin tokmaklananın kendisi olduğunu anlamasına biraz daha yardımcı olur...

Bana birşey değişmiyor. Ben arabalarımla mutluyum. Bir ara Audi'yi satar yerine birşey alırım. Ancak beni fazla etkilemez. Subaru'yu ise proje arabasına çevirip 2.5 motor saplayabilirim. Bilmiyorum.
  • hala hacim diyorsunuz ya

vallahi inanamıyorum

hacim kökten kalksın

çıplak fiyat ne ise ona göre vergi oranı konsun

hacim öyle bir işlemişki kafalara hacimsiz konu/fikir açana yok
  • Arabaları motorsuz satsınlar.

Trafiğe çıkardıktan sonra ertesi gün serviste motoru takılsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogisan

Arkadaşlar günlerdir ÖTV düzenlemesini konuşuyoruz ancak ben baya bir ümitliyim. Bence bu işten herkes kazançlı çıkacaktır.

Nasıl mı işte şöyle.

Şimdi Ülkemizde uygulanan ÖTV oranları malum

1.6 'a kadar % 45
    2.0 'a kadar % 90
    2.0 üzeri % 145

Her ne kadar rakamlar böyle olsada devlet bu oranlardan memnun değil. Çünkü bu yıl satılan araçların % 90 nı 1.6 ve altı araçlar
    yani kısacası devlet aslında ötv den %90 ve % 145 oranlarında ÖTV geliri elde edemiyor.

Bence yapılacak olan düzenleme nispi bi artış olacakmış gibi gözükecek ama aslında herkes memnun olacak.

mesela şu an 1.6 üzeri bi aracın ÖTV %90 bunun yerine mesela bunu % 60 gibi olacak şekilde yapılacak bir düzenleme ile
    hem devlet ÖTV gelirini artırır hem de vatandaş daha iyi araca biner.

Açıkçası ben 1.6 standart araçların ÖTV sinde bir miktar azalma.
    1.6 olup lüks araçların ÖTV sinde bir miktar artış.

1.6 nın üzerinde ise ciddi manada ötv indirimi bekliyorum. Asıl konu burada çünkü son 3 senedir devlet buradan ÖTV alamıyor.

tartışalım...

Polyanna bile bu kadar iyimser değil, kanser olmuş.

• Ne kullanıyorsun söyle bende başlayacağım.

• Gercek hashasiler bunlar bence... Sorgusuz sualsiz tapiyorlar arkadaslar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

Diyelim ki dediğinizde haklı çıktınız ve 2.0 litre araçların ÖTV'si düştü. Burada düşen miktar kadar bayi ve distribütörler zam yapmazsa ben otomobilden hiç anlamıyorum demektir. Devletin boşluğunu bayi, bayinin boşluğunu devlet doldurur. vatandaş katmerli katmerli para bayılır.

Selam,
    Zamanında yaptılar, kesinlikle haklısınız. 3-5 sene önce devlet meeeeledi ve ötv indirdi. Bu distribütörler indirim kadar zam yaptılar. Daha geçen sene rekabet kurulu o zaman ki uygulamalarından ötürü bu firmaları öptü.

Yaptıkları yapacaklarının garantisidir.

• Piyasayı ağlatağacağım oğlum... CIKEA diye zincir "otomobil dükkanı" açacağım.

4 şase seçeneği, toplamda 4 şanzıman, 5 motor seçeneği olacak. Her bir şaseye 3 motor seçeneği, 2 şanzıman seçeneği düşecek. Parçaları toplayıp arabanı alacaksın. Alt katında montaj merkezi olacak. İster monte ettir, ister kendin kur... Arabayı bomboş alacaksın. ÖTV'sini bayılacaksın. Sonra ertesi gün gel, kalanını al...

İstersen B sınıfı arabana spor koltuk tak, ister spor arabana E sınıfı koltuğu tak. Ne donanım istiyorsan al. Tak. Mümkün olduğunca modüler, mümkün olduğunca ortak parça kullanımı... İstersen bomboş D sınıfı yap. İstersen D sınıfı doluluğunda B...

Kendinden TÜV onaylı, testi benden geçmiş, modifiye ürünleri de olacak. İstersen orjinalden yarım inç pıstırılmış arabaya bin.

CIKEA, otomobilin her şeyi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ben de umutluyum. Belki de bazı kerizlerin tokmaklananın kendisi olduğunu anlamasına biraz daha yardımcı olur...

Bana birşey değişmiyor. Ben arabalarımla mutluyum. Bir ara Audi'yi satar yerine birşey alırım. Ancak beni fazla etkilemez. Subaru'yu ise proje arabasına çevirip 2.5 motor saplayabilirim. Bilmiyorum.

2.5 mi?Az gelir LS3 Swapla

• Beyler adam trolluyor bence. Konu kilit üye ban.

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Oldu bile ibiza style 49.200

Geçen sene eylülde 44 e almıştım vay anasını

• quote:

Orijinalden alıntı: ogisan

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Bu ülkede" düzenleme" yapılıp da fayda sağlayan vatandaş gördün mü ? Ben şayet bu iş olursa en ufak bir indirim beklemem. Beklemek saflık.

Polyana gibisin mübarek.

Güzel kardeşim tam anlatamadım sanırım. Zaten devlet yaptığı açgözlülük yüzünden şu an ÖTV alamıyor.

toplamda ötv artacak ama en azından 2.0 araçlara ulaşmak mümkün olacak.

hem standart araçların ötv si düşecek.

Hocam devletin tek amaci cok otv toplamak degil. Ikinci bir amac da ithal arac satisini kisitlamak. Turkiyede uretilen araclarin hepsi 1.6 ve alti. Turkiyede uretilen 2.0 arac yok dediginizngibi yapilda evet toplam otv miktaribartabilir ama ithal arac satisi da artar ki hu istenmiyor.

• Sesli gülecektim, gülmemi tuttum sesli yellendim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet son yıllarda ÖTV den beklediği geliri alamıyor mu dediniz?? yuhh artık, para yetmiyor diye araba alanları daha nasıl düdükleyecek, kdv ötv yanına bir ilave vergi daha koysun bari olsun bitsin.
  • kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.