Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun. Yeterde artar bile. Bir kaç çeşit jilet alsaydınız aralarındaki farkı görürdünüz.
  • ming shi makine ve perma sharp ile 1 aydır tıraş oluyorum.son bir hafta gerçekten çok iyi sonuçlar aldım.anca öğrendim :) önümüzdeki haftalarda EJ de89 ve astra mavi almayı düşünüyorum.
  • Site olarak alışverişi körüklediğini düşünüyorum. İnsan forumu takip ettikçe sürekli yeni şeyler alıyor. Bu rüzgara çok kapılmamakta fayda var. Çok okuyup ince eleyip sık dokumak daha mantıklı maddi açıdan. Diğer genellemelere katılamıycam. Forumda eleştirileri kaale almayan belki bi kaç kişi olabilir ama genelleme yapılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 23 Şubat 2015; 22:09:50 >
  • kelebekle köpük sürmeden kuru kuru kesiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oha lan yaprak jiletten kavga çıkmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işime yarayacak çok şey öğrendim geltir den, öğrenmeye de devam ediyorum , bukadar tüketim çılgınlığının olduğu bir çağ da aklımızı kullanamayıp algıya yenik düşeceksek yandık demektir.
  • rfm R kullanıcısına yanıt
    harika anlatmışsın, bunlar daha bir site kurup işletmekten aciz adamlar
    ikide bir botnet saldırısı aldık kusura bakmayın deyip duruyorlar, bir de eski paslı aletleri övüyorlar daha iyi tıraş eder falan diye, geçiniz efendim

ben de birkaç kere bir şey yazdım yazdıklarım işlerine gelmedi sildiler hemen, böyle saçma salak bir site
  • quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

Bir insan 20 pakedi 5 lira paketi 25 kurus olan bir jilete nasil neden kinlenir anlayabilmis degilim :) vardir bir bildiginiz demekden baska birsey gelmez elimizden.

hacı sen önce siteni doğru düzgün yönet ikide bir çökertme de sonra konuş bence
    abuk sabuk iş yapıyorsunuz

ayrıca o övdüğünüz bolzano jilet kadar kötü bir jilet yoktur millete 100 tanesi 70 80 liralardan jilet aldırmayın
  • Kimseyi kırmaya atışmaya gerek yok bence. Emek harcamışlar site kurmuşlar beğenip beğenmeme özgürlüğümüz var. Beğenmediysek takip etmeyiz olur biter. Ben açıkçası hoşnut olmadım ve sildirdim üyeliğimi. Yabancı forumları severek takip ediyorum. Birkaç kapalı kaliteli facebook gurubu var. Onlar da çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 29 Haziran 2015; 9:45:01 >
  • zaten takip etmiyoruz ve etmek isteyen de edemez çünkü arkadaşın üstte de dediği gibi heriflerin sitesi sürekli çöküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Yazılanların bir kısmına katılmakla birlikte diğer kısımlarına malesef katılamıycam. Siteye giydirirken geleneksel tıraşa da haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Anladığım kadarıyle ortada bir kavga var. Ben de yaklaşık bir aylık bir üyeliğim var dı 4 ay önce kendii isteiğimle sildirdim. Taraf olmadığımı belirtmek isterim.

Bir kere kozmetik dünyasında ürün çeşitliliği çok fazla ve büyük çoğunluğu ithal. Yerli ürünümüz çok az. Haliyle fiyatlarda ucuz değil. Arko 2 tlye satılıyor tabac 50TL olsun. Aralarında 25 katlık bir fark kimse beklemesin. Tabi ki arkonun fiyat performansı çok iyi. Ama Tabac tobbs mwf vs gibi ürünler arkodan daha iyi .Arada arko kullandığım da oluyor. Fiyat pahalı olduğu için ithal ürünler cazip gelmeyebiliyor.

Seçim şansı çok fazla ve seçimler size ait. Deneyerek doğru ürünü bulabilmek için bir servet harcamak gerekli. O yüzden ince eleyip sık dokuyup nokta atışı yapabilirsiniz. Mesela ben denemek için her jiletten birer paket aldım ve kendim için doğru jileti bulmaya çalıştım. Benim cildime uygun , günlük tıraş için en iyi jilet kırmızı asco ve fiyatıda çok uygun. 100 lük paket 7.5Tl diye hatırlıyorum.

İlk makinem merkur progress ikincisi gillette super speed üçüncüsü rimei. Rimei yi sırf merak ettiğim için aldım . Hani insan çok para harcamamak için rimei alabilir ama diğerleriyle karşılaştırılmaz bile. Paslı ürünleri kimsenin tavsiye ettiğini sanmıyorum. Hani vintage aletlere giydiriyorsanız eğer bu bir zevk işidir. Gillette superspeed 50 senelik alet. 50 sene az bir zaman değil neler görmüş geçirmiş kimbilir. Abovethetie sitesinde özenle kaplama yapılmış revize edilmiş vintage aletler var onlardan edinebilirsiniz pas meselesine çok takmışsanız. Çelik olanlar mesela birkaç ömür tüketir. Sen kullanırsın oğlun kullanır torunun kullanır. Ama yine onlar da pahalılar.

Porsuk meselesinde sonuna kadar haklısınız. Ayrıca sitede atık jilet konusuna çok dikkat ediliyor.

Geleneksel tıraş kısa vadede maddi açıdan çok cazip gelmeyebilir. Hele bir de çabuk sıkılıyorsanız yeni yeni ürünler denemek istiyorsanız ya da elinizin altında ürün çeşitliliği olsun istiyorsanız ilk etapta yüklü miktarda para harcanıyor. Ama uzun vadede karlı olduğunu düşünüyorum. Yani şöyle 2 tane sağlam alet ,3-4 çeşit kalite sabun ,3-4 çeşit kalite ,krem 2-3 tane fırça bir kaç tane tas 500 tane jilet 1-2 tane aftershave balsam vs çok rahat bir kaç sene yeter. Zevk meselesi olduğ için bu haliyle bazılarına yetmeyebiliyor. Kartuşun en önemli avantajı bana göre zaman. 2-3 dkde çok rahat ve konforlu tıraş olunabiliyor kartuşla.

Kimsei kırmaya atışmaya gerek yok bence. Emek harcamışlar site kurmuşlar beğenip beğenmeme özgürlüğümüz var. Beğenmediysek takip etmeyiz olur biter. Ben açıkçası hoşnut olmadım ve sildirdim üyeliğimi. Yabancı forumları severek takip ediyorum. Birkaç kapalı kaliteli facebook gurubu var. Onlar da çok iyi.

Geleneksel tıraşa zerre karşı değilim, hatta ben de ara ara jiletli ustura kullanmaktayım.. Ancak isteyen istediği biçimde tıraş olmaya hakkı vardır. Kimse usturayla veya Mach3 ile tıraş oluyor diye ayıplanamaz, aşağılanamaz.
    Geleneksel tıraşı keyif için zevk için yapıyor olabilirler, sonuna kadar da saygı duyarım ancak insanları despotlukla ben her şeyi bilirim edasıyla yargılamaya, kendi bildiklerini zorla dikte etmeye kimsenin hakkı yoktur.
    Sitede ki yönetici elemanlara bakıyorum belli ki altı kuru, sabah işe 7 de gitmek zorunda olmayan adamlar. Günümüzde çoğu insan sabahın kör saatinde kalkıp apar topar tıraş olarak işe gitmek zorunda. Haliyle bu adam jeldi Mach3 dü neyle rahat tıraş olursa onla olur. Kalkıp ta jel kullanamaz, mach3 kullanamaz denilemez. "Kimsin sen" derler adama ki, bol bol da diyorlar zaten. Ha ustura sevenler vardır, çeşitli sabunları sevenler vardır bende sabun kullanıyorum ,ancak milleti bunu yapmaları için aşağılayarak zorlayamazsın.

Diğer taraftan, site sadece konu değil kozmetik çöplüğü mübarek. Genç kızlara hoş görünüm diyen antropozlu amcalar, yok sakalına alakasız saç kremi sür, yok el kremini bilmem nerene sür. Tamam emmiciğim senin kafa gidik ama ahaliyi de bun zorlama, yönetim de bunu desteklemesin.

Başta bir emek harcamışlar ama bakmışlar ki, bu iş ego tatmininde on numara başlamışlar milleti ezmeye. Satıcılardan da sözde numune ürün de geliyor, millete onu kullan bunu kullanma diye geçirip duruyorlar. Hayatta tek becerisi üç jilet markası , iki sabun bilmek olan komplekslilerin sözde yönetmeye çalıştığı bir site. Altı üstü bir sakal tıraşı, atomu mu patlatıyorsun?

Ben başka bir site buldum. " Tirasim.com." Bunlar kadar büyük değil. Ancak kartşçusu da var,usutracısıda var, jelcisi de var, sabuncusu da var. Ukalalık yapan yok, dikte eden yok, kar amacında ki sahtekarlar yok. Hafiften B&B'nin ilk havası hali var. Sorana adam gibi cevap veriyorlar. Elindekileri satacak adam gidiyor Lösev'e bağış karşılında veriyor. Bitti gitti. Millete göndermekten bile esirgemeyen fırça koleksiyoncusundan, 10 Tl lik fırça kulanana kadar herkes efendi gibi yazıyor çiziyor.

Demek ki mühim olan geleneksel tıraş olmak değil adam olmakta... Yeminle bu adamlar beni tıraştan soğuttu, 2 haftadır sakalla geziyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfm -- 14 Mart 2015; 15:28:27 >

• Tıraş konusunda bile kavga çıkmış
  • McOrco kullanıcısına yanıt
    Rahatsız olunan söz konusu hobi değil maalesef sizlerin tavırlarıydı. Gayet güzel başladığınız, insanlara hoş şeyler öğretmeye çalıştığınız bir forumu, gerekli gereksiz biçimde insanların azarlandığı, boş konuların döndüğü konu çöplüğü bir yere dönmesine müsade ettiniz. Modlarınız kafalarına göre insanları kırdı,gerekli gereksiz her şeye müdahale etti, siteden kısa zamanda soğuttu. Doğru düzgün bilgiler paylaşmak isteyen insanlar yerine kozmetikçi antrapozlu amcalarla, ne idüğü belirsiz, faturasız merdiven altı fırça satan adamları tercih ettiniz. Bir şeyler öğrenmek isteyenlerin tepesine ise bindiniz.

Yine de Geltir'in ilgili insanlara kattıkları yadsınamaz, bir ilkti. Her şeye rağmen çok çok teşekkürler.

Değerli bilgilerinizi ve tecrübelerinizi , eski mütevazi McOrco olarak sizinde bildiğiniz başka bir sitede misafir olarak paylaşmak isterseniz , kimsenin size bir kininin olmadığını, aksine her zaman başımızın üstünde yerinizin olduğunu bilmenizi isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfm -- 14 Mart 2015; 15:19:02 >

• McOrco kullanıcısına yanıt
    rfm arkadaş haklı, hoşunuza gitmeyen bir şey yazıldığında hemen siliniyor madem sansür olacaksa nerde kaldı özgür düşünce nerde hobi forumu, sonra yapamıyorsunuz site botnet yiyip duruyor, bir işi ya tam yaparsın ya da hiç bulaşmazsın
  • quote:

kapattım gitti arkadaşlar.

nekadar ızdırap olmuş bir basit hobi forumu.
    bukadar rahatsız olan olduğunu bilseydim hiç bukadar uzatmazdım.

görüşmek üzere ;)

Dostum niye kapattın, daha dün mesaj yazıyordum. Şimdi yaprak jilet yorumlarını nereden okuyacağım, nereden malzeme siparişi vereceğim, her türlü klasik tıraş bilgisini nereden alacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

görüşmek üzere ;)

Dostum niye kapattın, daha dün mesaj yazıyordum. Şimdi yaprak jilet yorumlarını nereden okuyacağım, nereden malzeme siparişi vereceğim, her türlü klasik tıraş bilgisini nereden alacağım?

açsa ne olacak ki yarın yine bot yer botnet saldırısından kapattık üzgünüz

iyice komik duruma düştüler

• quote:

quote:

görüşmek üzere ;)

http://tirasim.com/forum-yaprak-jiletler-double-edge

• quote:

Orijinalden alıntı: mustaphaturk

quote:

quote:

görüşmek üzere ;)

Eski devasa içerik olmadıktan sonra ne yapayım ben forumu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustaphaturk

Eski devasa içerik olmadıktan sonra ne yapayım ben forumu.

valla elde olan bu. benimki sadece bir öneriydi, girip girmemek sizin vereceğiniz karar.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Gelinde o "eski devasa içerik" sizin değerli katkılarınızla oluşsun. En azından suratat sürülen saç kremi, çakma porsuk fırça gibi konular değil adam gibi yalın, her isteyenin rahatlıkla ulaşabileceği konular olur... Yorum yapan veya soru soran da fırça yemez.
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.