Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
253.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bayram sonrası ugrayacaktım onlarada ugrayabılırsem alayım

buarada
    değişik birşey yaşadım az önce
    ebayda mühle ararken battaniyemi gördüm :)

onca kalıtelı makıne alet resmı varken
    benım ekledıgım dandık resımler ebayda boy gosterıyor :)

kım ne yapsın o coplerı?

bendekı dandık makıneler koleksıyonu ve
    emınonunde hanlarda cektıgım resımler :)

amacı ne acaba
    aynı ılandanda 10 15 tane açmışlar :)

http://www.ebay.com/itm/Safety-razors-/140599884982?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item20bc67fcb6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 31 Ağustos 2011; 17:34:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

tesekkurler sanırım fatıpı alacagım

buarada

kım ne yapsın o coplerı?

amacı ne acaba

http://www.ebay.com/itm/Safety-razors-/140599884982?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item20bc67fcb6

Uğra uğramışken edwin jagger modelleri ile birlikte bilinen kaliteli markaların sabun/krem/fırçalarını getirmeleri için de baskı yap. Hiç olmadı tabac, alt innsbrück, trumpers,taylor,art of shaving, truefitt hill gibi markaları getirsinler.

Forumda çaresiz kaldık, ürün bulamıyoruz, kışa kadar getimezseniz toplanıp dükkan önünde eylem yaparız falan diye tehdit et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

tesekkurler sanırım fatıpı alacagım

buarada

kım ne yapsın o coplerı?

amacı ne acaba

Uğra uğramışken edwin jagger modelleri ile birlikte bilinen kaliteli markaların sabun/krem/fırçalarını getirmeleri için de baskı yap. Hiç olmadı tabac, alt innsbrück, trumpers,taylor,art of shaving, truefitt hill gibi markaları getirsinler.

Forumda çaresiz kaldık, ürün bulamıyoruz, kışa kadar getimezseniz toplanıp dükkan önünde eylem yaparız falan diye tehdit et.

adını telaffuz edebildiklerimi söyleceğimden süpheniz olmasın :)

• Lord Sparhawk

Merkur 34C mi yoksa sitende belirttiğin Merkur 38C mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarLosRay

Lord Sparhawk

sitemde nerede 38c' den bahset mişim?

34c ve 38c aynı kafaya sahip, 38c uzun splı versiyon dolayısılya biraz daha ağır. Özellikle uzun saplı tıraş makinesi merakın yoksa 34c derim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CarLosRay

Lord Sparhawk

sitemde nerede 38c' den bahset mişim?

34c ve 38c aynı kafaya sahip, 38c uzun splı versiyon dolayısılya biraz daha ağır. Özellikle uzun saplı tıraş makinesi merakın yoksa 34c derim.

senin blog dan honemeister ın blogu na sıçramışım

anlattıklarına göre 34c yi aklıma yazdım bu ay olmadı gelecek ay kesin alacağım

• Öncelikle herkese selamlar. Lord Sparhawk'ın blog'unu büyük bir zevkle okudum ver gerçekten çok faydalı ve ilginç bilgiler buldum. Hatta kendisi ile özelden mesajlaştık. Beni yeni gümrük mevzuatına karşı uyarsa da bir delilik yapıp, West Coast Shaving'den sipariş verdim. Kargom yüklenmiş bilgisini de aldım. İnşallah körün taşı denk gelmez de siparişlerim elime ulaşır. Eğer ulaşırlarsa, toplu olarak sipariş verebiliriz diye düşünüyorum. Ben şahsen Edwin Jagger 89LE makine, 100 tane Crystal jilet, 10 tane Feather jilet, sabun kabı ve ayaklık sipariş ettim. Sabun kapı ve ayaklık biraz işin görselliğine kaçıyor farkındayım ama görünce çok beğendim ve kendimi tutamadım. Aslında sabun da sipariş edecektim ama kozmetiğe girer diyerek, kargomun elime ulaşma şansını biraz daha arttırmak için bundan vazgeçtim. Geçtiğimiz günlerde yakın bir arkadaşım ABD'ye gitti. Ondan da vakti olursa ve bulabilirse Cella sabun almasını istedim. Ucuzundan bulabilirse bir tane de EJ tıraş fırçası siparişi verdim.

Verdiğim ürünler için toplam 23 dolar kargo parası ödedim. Eğer gümrükten geri dönerse bir 23 dolar daha cebimden çıkacak ama dediğim gibi şansımı denemek istedim bakalım geliyor mu diye.

Bu arada aslında önce Merkur Futur alıyordum ama şimdilik EJ 89LE'nin de yeteceğine karar verdim ve yarı fiyatına bunu aldım. Eğer siparişler gelirse, bir kaç ay sonra Futur da almayı planlıyorum. Ya Lord Sparhawk'ın blog'unda ya da farklı bir bog'ta Crystal jiletlerinin çok iyi olduğunu okuduğum için onları sipariş ettim. 100 tanesi 12 dolar. Eh, bir jilet bana haftada 3 kez tıraş olduğumu varsayarsak 1 hafta yetse, 2 yıl jilet derdim olmaz diye düşünüyorum.

Bakalım, büyük bir heyecan ile bekliyorum siparişler gelecek mi yoksa meşhur gümrüğümüz geri mi gönderecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piankhy1 -- 31 Ağustos 2011; 20:45:14 >

• ben bıçkıyla oluyorum
  • Evet arkadaşlar.... artık traş setimi tamamladım. iki tane traş makinem (WS double edge & Gillette -bu sanırım fatboy-), sabun ve sıcak su taslarım, şapım ve kantaşım, Porsuk fırçam (en sevdiğim parça bu),usturam ve jiletlerim.... Ama bunlar bir arada tutacak, seyahata çıktığım zaman yanımda taşıyabileceğim bi kaba ihtiyacım var... sizler ne kullanıyorsunuz?????
    Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: I'mGreatKing
    ben bıçkıyla oluyorum

Senden evvel de bir arkadaş tırpan motoru ile traş olduğunu iddia ediyordu. Başlıklar altına gereksiz mesajlar atmayı seven genç bir arkadaştı kendisi. sonra site yönetimi kendisini uyarmıştı.....
    bir de jiletle ol istersen. ondan sonra bu başlık altında sen de tecrübelerini paylaşırsın. Jiletle traş olmanın keyfini tatmanı isterim işin açıkçası...
    Hayırlı bayramlar...

• quote:

işte biz bu sebeptendirki
    boyle seylere (ekmek pıçaaa, tırpan motoru, çim biçme makinesi, satır vs vs...) yanıt vermeden geciyoruz arada kaynayıp gidiyorlar hocam :)

ben o konudada cimriyim
    (aslında fakirimde işte böylesi daha havalı duruyor :) )

rexona man koltuk altı rollon yada stick kullanırım
    bu marka her sene set çıkarır deo + stick + rollon olarak
    5 lıralık bı urun yerıne 3 urunu 10 lıraya satar :)

dahada güzeli :) bunları heryanı kumaş on yüzüde file hava alan
    cok güzel fermuarlı bir çantada satar :)

traş çantamıda bu şekilde temin ediyorum :)
  • ppzgr uğraşma komşu. Sağ üstten şikayet et kısmına tıkla, bildir. moderatörler hemen ilgileniyorlar.

Crystal'leri ben övmüşümdür.

Piankhy1 gayet güzel kit almışsın komşum. Umarım gümrkle sorun falan yaşamadan alırsın malzemelerini. EJ' nin feather gibi daha keskin jiletlerle iyi performans göstereceğini söylemiştim. Crystallerle de verşm alırsın ama featherla daha iyi olur.

Blogda yazacaktım ama burada da özetleyeyim. Bu tip jiletli makineleri kullanırken en önemli noktalardan birisi de doğru jilet ve makine kombinasyonunu bulmaktır.

Zamanla deneyiminiz arttıkça bunun önemini göreceksiniz. Her makine ve jiletin kendine has bir çalışma karakteri vardır. Her makine jilet seçer. Bazıları çoğu jiletlerle seçici olmasa da bazıları oldukça seçicidir. Bir makinede bir jiletle hiç veirm alamazsan bir başka makinede çikolata kaymak misali karışırlar.

Şimdi nedir onlar demeyin çünkü çok varyasyon var gerçekten. Bunu denedikçe göreceksiniz. O yüzden bol bol farklı jiletleri deneyin. Misal merkur futur gibi bir makine çok efektif kesim yaptığından fazla seçicilik yapmaz, neredeyse ne taksanız harika tıraş verir. Ama onunda özel sevdiği jiletler vardır ki bunu doğru jilete taktığınızda size gösterir.

Misal rapira benim slim ve punktalda harika performans gösteriyorken, futurda o kadar iyi olmuyor. Yine shark astra gibi çok keskin olmayan jiletlerle futurla iyi sonuç alabilirken daha hafif tip makinelerle sevmiyorum.

Edwin Jagger çok yumuşak tip bir makine olduğundan mutlaka oldukça keksin jiletler istiyor yoksa veirm almıyor. Ben dahil pek çok kişi en iyi featherlarla kombine olduğunu düşünüyor. Kendi yumuşak yapısıyla çok keskin ve agresif featherları harika bir şekilde dizginliyor ve konforlu ama çok yakın tıraşlar olabiliyorsunuz. Başka hiç bir makine featherlarla bu kadar konforlu tıraş vermiyor. Edwin Jagger' ımı ilk aldığımda aşırı yumuşak bulmuş ve performansını hiç beğenmemiştim. Ta ki feather takana kadar. Aynı şekilde merkur slant da eğik kafa yapısından dolayı smooth diye tabir ettiğimiz konforlu olan jiletlere ihtiyaç duyuyor. Biraz kör, biraz çekme hissiyatı veren jiletlerle çok rahatsız ama permasharp, kai, 7 oclock yellows gibi keksin jiletlerle yağ gibi akıyor.

O yüzden bol bol jilet deneyin. Ama şu ming shi, yuma gibi şeylerden kurtulun bir tane eli yüzü düzgün birşey alın karabuluttan. Bir aylık sigara paranız.

• quote:

ppzgr uğraşma komşu. Sağ üstten şikayet et kısmına tıkla, bildir. moderatörler hemen ilgileniyorlar.

Crystal'leri ben övmüşümdür.

Piankhy1 gayet güzel kit almışsın komşum. Umarım gümrkle sorun falan yaşamadan alırsın malzemelerini. EJ' nin feather gibi daha keskin jiletlerle iyi performans göstereceğini söylemiştim. Crystallerle de verşm alırsın ama featherla daha iyi olur.

Blogda yazacaktım ama burada da özetleyeyim. Bu tip jiletli makineleri kullanırken en önemli noktalardan birisi de doğru jilet ve makine kombinasyonunu bulmaktır.

Zamanla deneyiminiz arttıkça bunun önemini göreceksiniz. Her makine ve jiletin kendine has bir çalışma karakteri vardır. Her makine jilet seçer. Bazıları çoğu jiletlerle seçici olmasa da bazıları oldukça seçicidir. Bir makinede bir jiletle hiç veirm alamazsan bir başka makinede çikolata kaymak misali karışırlar.

Şimdi nedir onlar demeyin çünkü çok varyasyon var gerçekten. Bunu denedikçe göreceksiniz. O yüzden bol bol farklı jiletleri deneyin. Misal merkur futur gibi bir makine çok efektif kesim yaptığından fazla seçicilik yapmaz, neredeyse ne taksanız harika tıraş verir. Ama onunda özel sevdiği jiletler vardır ki bunu doğru jilete taktığınızda size gösterir.

Misal rapira benim slim ve punktalda harika performans gösteriyorken, futurda o kadar iyi olmuyor. Yine shark astra gibi çok keskin olmayan jiletlerle futurla iyi sonuç alabilirken daha hafif tip makinelerle sevmiyorum.

Edwin Jagger çok yumuşak tip bir makine olduğundan mutlaka oldukça keksin jiletler istiyor yoksa veirm almıyor. Ben dahil pek çok kişi en iyi featherlarla kombine olduğunu düşünüyor. Kendi yumuşak yapısıyla çok keskin ve agresif featherları harika bir şekilde dizginliyor ve konforlu ama çok yakın tıraşlar olabiliyorsunuz. Başka hiç bir makine featherlarla bu kadar konforlu tıraş vermiyor. Edwin Jagger' ımı ilk aldığımda aşırı yumuşak bulmuş ve performansını hiç beğenmemiştim. Ta ki feather takana kadar. Aynı şekilde merkur slant da eğik kafa yapısından dolayı smooth diye tabir ettiğimiz konforlu olan jiletlere ihtiyaç duyuyor. Biraz kör, biraz çekme hissiyatı veren jiletlerle çok rahatsız ama permasharp, kai, 7 oclock yellows gibi keksin jiletlerle yağ gibi akıyor.

O yüzden bol bol jilet deneyin. Ama şu ming shi, yuma gibi şeylerden kurtulun bir tane eli yüzü düzgün birşey alın karabuluttan. Bir aylık sigara paranız.

sigarayı bıraktım uzun süre once :) italyanı alıyorum ;)

• sigarayı bırakman iyi olmuş :)))
    sanırım karabuluttaki italyan makineyi kastediyorsun..
    merak ettim neden merkür veya mühleyi filan değil de italyan makineyi seçtin ????
    şimdi böyle diyince beni de gıdıklıyorsun arkadaş.... içimden bir ses rapiralarla beraber bir de merkür veya mühle bir makine mi alsam diyor :)))
    tek kargoyla gelir hepsi.. ne dersin????
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

sigarayı bırakman iyi olmuş :)))
    sanırım karabuluttaki italyan makineyi kastediyorsun..
    merak ettim neden merkür veya mühleyi filan değil de italyan makineyi seçtin ????
    şimdi böyle diyince beni de gıdıklıyorsun arkadaş.... içimden bir ses rapiralarla beraber bir de merkür veya mühle bir makine mi alsam diyor :)))
    tek kargoyla gelir hepsi.. ne dersin????
    quote:

yakın traşa ımkan vermesi
    cok gur ve sert sakala uygun taraklı yapıda olması
    (hep agzı o sekılde taraklı makınelere ılgım olmustur)
    bıde fıyat tabı :)

• karabulut a gittin mi sen evvelden????
    bu gittiğinde alıcan heralde..
    şu makine ne
    Weishi mi mingshi mi
    http://karabulutticaret.com/detay.php?urun_id=550
    saygılar
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

karabulut a gittin mi sen evvelden????
    bu gittiğinde alıcan heralde..
    şu makine ne
    Weishi mi mingshi mi
    http://karabulutticaret.com/detay.php?urun_id=550
    saygılar
    quote:

weishi yanlız weishiye 25 cok
    10 a var ;)

• Weishi 10' a nerde var? Ebayde bile 18 dolar civarı?

İtalyan makine dediği artık üretilmeyen Mühle r99. Artık bulması çok zor bir alet. Jorislerde kullanılan aynı taraklı agresif kafaya sahip. İşçiliği yeni muhle' lar gibi lüks değil ama işini çok iyi yapıyor.
  • Mühle R99/ Fatip

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?
  • quote:

Weishi 10' a nerde var? Ebayde bile 18 dolar civarı?

İtalyan makine dediği artık üretilmeyen Mühle r99. Artık bulması çok zor bir alet. Jorislerde kullanılan aynı taraklı agresif kafaya sahip. İşçiliği yeni muhle' lar gibi lüks değil ama işini çok iyi yapıyor.

ebayde 5.90$ kargo bedava olan klonlardan
    ama orjınalden farkı yok

http://www.alibaba.com/product-gs/448532785/ajustable_double_edge_shaving_razor.html

mekanızma boyut agırlık kutu vs vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 31 Ağustos 2011; 23:05:15 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.