Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
253.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: McOrco

dimi ama
    bizim gibi butcesi kısıtlılara ilaç gibi gelir

hazır arge yapılmıs uretılmıs
    basarısı kanıtlanmıs urun

al kalıbını
    yap taklıdını bızde faydalanalım :)

kalıtesız urunlerın daha kalıtesız taklıtlerını yapıp duracaklarına...

Bu Yuma Önder filan Türkiyede yapılıyorsa aslında konuşulup sipariş edilebilir..
  • neyin peşindeyim ben o zaman???
    3 lira-5 lira fazla gideym alayım bi kutu permasharp
    2-3 sene sorunsuz traş oalyım.

Dostum beni niye ağlatıyosun 1 haftadır :))). desene git bi kutu permasharp al diye.... :)))

öldürdün beni :))))

Selametle

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
    Tamam komşu anladım da benim de anlatmak istediğim Türkiye pazarında hali hazırda rapira ve permasharp' tan daha kaliteli pek jilet yok. :) Ki kişisel fikrim permasharp' ın türkiyede bulunan açok ara en iyi jilet oldpu, dünyadaki jiletler arasında da çok yi yerlerde badger&blade gibi platformlarda adamlar toplu alım yapıyorlar türkiyeden.

Burada bic var fena değildir:

http://kozmetikvar.com/Berber-Jiletleri,LA_2407-2.html

• bayram traşı olayım dedim. Kaba bastıgım arko sabunu guzelce kopurttum fırcamla yaydık yuze fılan. Sonra geçen gün denk gelıp aldıgım yuma ya permasharpı taktım.yag gıbı akıp gıttı. sonra boyundan ceneye dogru ters aldım. kulaktan ceneye ceneden kulaga fılan. Bayram sabahı bır uyandım kı kıpkırmızı yanıyorum. sanırım cok bastırdım ters alırken. ama keyıfe devam. sanırım bır daha tersten almam boyundan ceneye
  • quote:

Orijinalden alıntı: iatros

bayram traşı olayım dedim. Kaba bastıgım arko sabunu guzelce kopurttum fırcamla yaydık yuze fılan. Sonra geçen gün denk gelıp aldıgım yuma ya permasharpı taktım.yag gıbı akıp gıttı. sonra boyundan ceneye dogru ters aldım. kulaktan ceneye ceneden kulaga fılan. Bayram sabahı bır uyandım kı kıpkırmızı yanıyorum. sanırım cok bastırdım ters alırken. ama keyıfe devam. sanırım bır daha tersten almam boyundan ceneye

mach3 alışkanlıkları
    ilk birkaç traş eski alışkanlıklardan kurtulmak zor oluyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger

arkadaşlar rapira jilet aldım bugün 10 lu. Yarın deneyecegim keskin midir konforu yerindemidir hayal kırıklıgı yaşatabilirmi ??

edit: zorrik jileti almaktan son anda vazgeçtim hiç kullanan yada bir bilgisi olan var mı ?

Keskinliği astra ve sharklardan biraz daha iyi. Oldukça smooth bir jilet. Konforu crystal ayarında. Bence beğenirsin. Tek sorun paslanmaya biraz fazla müsait bir yapıda olması.

Fiyatı nasıl. Bu arada arkadaşlar jileti alkolde bekletme şansınız varsa paslanma sorunu pek olmaz.

100 tanesini 10 liradan alıyorum ben.(rapiradan bahsediyorum zorrik değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 31 Ağustos 2011; 13:03:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

neyin peşindeyim ben o zaman???
    3 lira-5 lira fazla gideym alayım bi kutu permasharp
    2-3 sene sorunsuz traş oalyım.

Dostum beni niye ağlatıyosun 1 haftadır :))). desene git bi kutu permasharp al diye.... :)))

öldürdün beni :))))

Selametle

quote:

Tamam komşu anladım da benim de anlatmak istediğim Türkiye pazarında hali hazırda rapira ve permasharp' tan daha kaliteli pek jilet yok. :) Ki kişisel fikrim permasharp' ın türkiyede bulunan açok ara en iyi jilet oldpu, dünyadaki jiletler arasında da çok yi yerlerde badger&blade gibi platformlarda adamlar toplu alım yapıyorlar türkiyeden.

Burada bic var fena değildir:

http://kozmetikvar.com/Berber-Jiletleri,LA_2407-2.html

E bir haftadır söylüyorum permasharp en iyisi pazarda onu alın diye :) sizler tutturdunuz yok astra yeşil, yok shark bilmem ne

Erkek permasharp kullanır. Bir diğerlerini kullanın, bir perma sharp.

• quote:

bayram traşı olayım dedim. Kaba bastıgım arko sabunu guzelce kopurttum fırcamla yaydık yuze fılan. Sonra geçen gün denk gelıp aldıgım yuma ya permasharpı taktım.yag gıbı akıp gıttı. sonra boyundan ceneye dogru ters aldım. kulaktan ceneye ceneden kulaga fılan. Bayram sabahı bır uyandım kı kıpkırmızı yanıyorum. sanırım cok bastırdım ters alırken. ama keyıfe devam. sanırım bır daha tersten almam boyundan ceneye

Fazla bastırma+yanlış kesme açısı. Bu aletlerde hiç baskı uygulamadan kesim yapmayı öğrenmek biraz zaman alıyor. Ayrıca aynı yerden de defalarca mach 3 misali geçmemek lazım. İlk bir-iki ay tahrişli tıraşlar yeni başlayanlar için kaçınılmaz. Hepimiz aynı yollardan geçtik.

• bugün rapirayı deneme imkanı buldum. Orak makineme jileti taktım ve tıraşlamaya başladım çeneme dogru inerken deriyle birliklte kocaman bir kesik sahibi oldum. Suç makinanın. Earth makinaya rapirayı takarak tıraşa devam ettim. Hiç problem yok. Çok keskin. Konforunu tam anlamıyla test edemedim. Ama şu anda bebek poposu yumuşaklıgında bir yüzüm var. Açıkçası memnun kaldım. Kaç tıraş idare eder bilemiyorum ama 3 tıraştan sonra pili biter diye tahmin ediyorum. Paslanmaya müsait yapısı var kurumasını bekleyip öyle yerine kaldırdım. Buna ragmen paslanmaz inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger

bugün rapirayı deneme imkanı buldum. Orak makineme jileti taktım ve tıraşlamaya başladım çeneme dogru inerken deriyle birliklte kocaman bir kesik sahibi oldum. Suç makinanın. Earth makinaya rapirayı takarak tıraşa devam ettim. Hiç problem yok. Çok keskin. Konforunu tam anlamıyla test edemedim. Ama şu anda bebek poposu yumuşaklıgında bir yüzüm var. Açıkçası memnun kaldım. Kaç tıraş idare eder bilemiyorum ama 3 tıraştan sonra pili biter diye tahmin ediyorum. Paslanmaya müsait yapısı var kurumasını bekleyip öyle yerine kaldırdım. Buna ragmen paslanmaz inş.

Benim yoğun sakalımda rahatlıkla 4-5 tıraş verecek kapasitede ki bu benim için 15 marka jilette 1 görülebilen bir durum. Ama hızlı paslandığından ve çok ucuz olduğundan riske etmiyorum 2 tıraşta bir yeniliyorum. Fakat üşenmeden her tıraş sonrası jileti kurulayan normal sakallı birisi rahat 4-5 tıraş olur her jiletle. Rapiranın en büyük özelliği işte o tıraş sonrası yumuşaklık, pürüzsüzlük. Bu bakımdan crystal ile çok yakın.

Carlosray 1904 modeli o. Gayet güzel, orta ağırlıkta kibar bir modeldir. Ama bunun yerine biraz daha ağırca olan 34c modelini tavsiye ederim.

• hahahahahahaha

• quote:

quote:

Fazla bastırma+yanlış kesme açısı. Bu aletlerde hiç baskı uygulamadan kesim yapmayı öğrenmek biraz zaman alıyor. Ayrıca aynı yerden de defalarca mach 3 misali geçmemek lazım. İlk bir-iki ay tahrişli tıraşlar yeni başlayanlar için kaçınılmaz. Hepimiz aynı yollardan geçtik.

pekı ne yapalım hocam dursunmu sımdı bırkac gun tras etmeden :) ferahlatması ıcın gulsuyu kullanıyorum bayagı rahatlattı bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CarLosRay

http://www.ebay.com/itm/Merkur-Solingen-Double-Edged-Safety-Razor-Nickel-/320745756930?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aadefd902#ht_500wt_922

konu ilgimi çekti bu gösterdiğim model nasıldır acaba ?

komşum o makina ile bugün kullandıgım orak aynı tarzda agresif makineler. Ben şahsen kullanamadım. Görüp almanı tavsiye ederim

• 1904 öyle çok agresif bir makine değildir. Hatta hd' den daha az agresiftir o bakımdan çekinmeyin.

İatros komşu, eğer hala tahriş, yanma varsa bir ya da iki gün tıraş olma cildin kendine gelsin. Sonraki tıraşında dacildini üşenmeden güzelce hazırla tıraşa. Ne kadar savsaklarsan o kadar kötü bir tıraş olur sonuçta.
  • Zorrik jiletin fiyatını kastettim Lord.
  • quote:

1904 öyle çok agresif bir makine değildir. Hatta hd' den daha az agresiftir o bakımdan çekinmeyin.

İatros komşu, eğer hala tahriş, yanma varsa bir ya da iki gün tıraş olma cildin kendine gelsin. Sonraki tıraşında dacildini üşenmeden güzelce hazırla tıraşa. Ne kadar savsaklarsan o kadar kötü bir tıraş olur sonuçta.

en agresif ve en ekonomik hangi makineler sizce?
    su ıtalyan fatip olarak gecenı alsakmı
    cok gür sakallı
    ayrıca sacı sakalı cok sert gür sık ve cok kıvırcık
    recep ıvedıkle homosapiens arası bir insanım neyazıkkı :(

markasız bir çin 3 parçalı
    ve
    yuma nın traşı beni tatmin ediyor elimdeki onca makineden sadece

usturada kullanıyorum
    şekillendirme favori ve ensede
    ama makine arayışım devam ediyor

jilette rapiraya rakip aramıyorum :)

• quote:

quote:

1904 öyle çok agresif bir makine değildir. Hatta hd' den daha az agresiftir o bakımdan çekinmeyin.

cok gür sakallı

ve

usturada kullanıyorum

Sana bir çelik ustura ayarlayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

quote:

quote:

cok gür sakallı

ve

usturada kullanıyorum

Sana bir çelik ustura ayarlayalım

yok okadarda degil gunluk tras ıcın ustura cok zor oluyor :)
    jiletli usturadanda memnunum ama
    hız acısından ekonomık ve jıletlı usturaya yakın bır cozum arıyorum

gereksinimim
    en yakın traş
    en agresif traş
    en ekonomik fiyat :)

fatip işimi görürmü acaba

soyledigim gibi
    yumadan bile memnun olan biriyim
    kalite aramıyorum :)

• Burak zorrik' ibilemiyorum, eskişehirde hiç rastlamadım.

Mcorco çok aşırı agresif makineler iyi bir şey değildir. Neden diyeceksin bunların çoğunlukla tıraşları konforsuz olur. Çünkü jileti cildinizde bariz şekilde hissedersiniz, bir de metal gövdenin ağırlığı işin içine girince iyice düşer konfor. Ayrıca çok agresif makineler her gün tıraş olmaya uygun değildir ve cildi yorarlar. En güzeli 2-3 günde bir olmaktır en sıklıkla.

Piyasada yaprak jiletkullanıpta en agresif olan makineler barbasol, merkur 39c, merkur futur(ayarlı), merkur vision(ayarlı) ve 2011 model mühle r41.

Şöylenenlere göre yeni r41 en agresifiymiş ama oldukça konforsuz olduğu söyleniyor.

Sana tavsiyem aşırı agresif bir makinedense ayarlı ya da taraklı tip bir makine kullanmandır. Fatip taraklı tip ortalamanın üzerinde agresif bir alet. Mükemmel tıraş ediyor, ama her gün değil de 2 günde 1 tıraşa daha uygun. Bunun dışında futur piyasadaki en iyi tıraş eden makinelerden birisi. Ayarlı olması en büyük avantajı. Büyükçe ve oldukça da ağır. Elinize alınca yuma falan size pc kasası sacı gibi gelecek. Bir de antika olarak gillette slim/fatbor gibi alternatifler var.

Eğer yurtdışından alırım biraz paraya kıyayım dersen merkur futur al derim. Al ve olayı bitir denilecek kalitede bir alet. Bir ömür boyu onu kullanarak mutlu kalabilirsin. 70 dolar civarı.

Ha ben uğraşamam o kadar da para veremem diyorsan kriterlerine göre en uygunu karabulut ticaretten italyan tıraş makinesi(muhle r99/fatip head) olan modeli alman. 52 liraya bedava bence.

İkisi de kolaylıkla sinek kaydı yapar. Ama futur daha yüksek kaliteli, tok, ve ayarlı olması sebebiyle pratik bir alet. Misal cildin tahriş olmuşsa alırsın 1-2 ye ayarını hafif tıraş olursun. Ya da sakalın çok uzamışsa çekersin 5-6 ya takarsın permasharp' ı cam gibi yapar yüzünü. Ama büyük ve ağır makineleri sevmiyorum klasik tipli makineler daha hoş diyorsan r99' u al. Ki fiyatı da yarı fiyatından ucuz futur'un.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.