Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
253.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geltire noldu arkadaşlar Not Found yazıyor umarım bakımdadır
  • geltire ne oldu beylerrr :(
  • sponsorumuzun sunucusunu kullanıyoruz
    sunucudakı tum sıteler aynı durumda
    beklemekten baska bır sansım neyazıkkı yok sunucu bana aıt olmadıgından erısımım yok
    bır an once acılacagını umuyorum
    :(
  • Traş olmadığım halde(üniversite okuyorum) traş seti aldım 250 tl braun'un bakıp bakıp aklıma küfrediyorum
  • Arkadaşlar hafta sonu oturdum üşenmedim forumdaki bütün sayfaları keyifle okudum .

Bugüne kadar mach 3 le tıraş olmuş biri olarak çok heveslendim fırçam ve tıraş kremim vardı seyyar satıcıdan acele rimei marka makine aldım kendi markası jiletle hemen tıraş oldum . bitarafımı kesmedim fakat suratım çok yanıyor. jiletten mi ucuz jilet tutucu makieneden mi beceremedik bu işi sanırım hevesim kursağımda kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: friendk41

Arkadaşlar hafta sonu oturdum üşenmedim forumdaki bütün sayfaları keyifle okudum .

Bugüne kadar mach 3 le tıraş olmuş biri olarak çok heveslendim fırçam ve tıraş kremim vardı seyyar satıcıdan acele rimei marka makine aldım kendi markası jiletle hemen tıraş oldum . bitarafımı kesmedim fakat suratım çok yanıyor. jiletten mi ucuz jilet tutucu makieneden mi beceremedik bu işi sanırım hevesim kursağımda kaldı.

Yeni başlayanlarda böyle tahrişler çok normaldir. Genellikle kartuşlu makinelerdeki gibi bastırarak aynı yerden çok kez geçerek tıraş olmaya alıştıkları için jilet cildi çok kazır ve tahriş eder. Jiletli tüm tıraş makinelerinde sıfıra yakın çok az baskıyla aynı yere 2 kereden fazla sürmeden geçmek gerekir. Köpüklü bir yeri bir daha almadan tekrar köpükleyip almak gerekir. Köpüğün vazifesi sadece kayganlık vermek değil, aynı zamanda cildi jiletten bir miktar korumak ve tahrişi azaltmaktır. Yapılan köpük de çok önemli çok kuur kalın ya da çok sulu köpüklü bir krem yapılırsa iki durumda da tahriş olur. Eğer makinayı birkaç kere sürdükten sonra jiletin araıs tıkanıyor ve suyla bile zor gider gibi görünüyorsa köpüğü çok kuru ve kalın yapmışsınızdır, böyle olunca jilet cilde rahat değip kesim yapamaz, siz de istemdışı daha çok bastırırsınız ve sonuç tahtiş.

Sakal sıcak suyla güzelce hazırlanacak, kıvamında mümkünse sıcak köpükle sakallar iyice masaj edilecek. Tıraş kazımadan, aynı yerden fazla geçmeden, sıfıra yakın baskıyla yapılacak. Sonra yüz soğuk suyla güzelce durulanıp, arko lavantalı balzamla nemlendirilecek. Bunları deneyin.

• 23 yaşımdan beri sakal trasi olurum. İlk günden beri ustura kullanırım başka birşeyi yüzüme surmddim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn. Lord Sparhawk verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Acemi olduğumuzdan bayağı kazıttık heralde nivea balsam sürdüm fayda etmedi :)
    öğrenicez inşallah mach3 fena değil ama bir kaç kesimden sonra kıl dönmesi yapıyor bende

işin maliyetinde değilim keyifli ve tahrişsiz tıraş olmak istiyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: -numlock-

quote:

Orijinalden alıntı: sabuncu

quote:

Orijinalden alıntı: -numlock-

Ben yüzüme hiç jilet vurmadım ama kol altımı ve işte orayı permatikle hallediyorum sert ve fazla çıkıyor başka bişeyle alınacakta benimmi haberim yok ? :D Alıntı yaparak cevaplarsanız çok iyi olur :)

cımbızla al sen hacı abi!

Öyle bir şey mi var yahu!

Vur heryere kıl mı çıktı vur jileti sonra ormanlar ormanlar bu seferde gözükmesin bu ne iğrençlik diye çalışmalara başlarsın!

bir kere kıl keramettir.Kıl insan bedenin nefes almasını sağlar.Eğer bugün kıl çıkmasa yüzde ne bileyim kollarda tahta gibi olurdu.

Bu ne şiddet yav :) Tamam o zaman sen hiç kesme nefes aldırıyo nasılsa joleylede şekil falan veririz

• Bir video daha yükledim arkadaşlar:

• Bende ıslak traş hayranı olan bir insanım hatta birazcık da genç tanıştım. 18 yaşımdayım ve bir merkur futur da ben sipariş verdim. Almanyada ki akrabalara söyledim bu ay sonu elimde olacak. Krom kaplamalı çok güzel bir makine 90 euro ya mal oldu ama gerçekten kalite olarak açıklamasını yaptı normal kaplamalara göre çok daha dayanıklıymış hatta altın kaplamadan bile fiyatı daha pahalı. Elime geçtiğinde kendi kişisel görüşlerimi yazacağım. Ayrıca ıslak traş olmayan bir insan gerçek traşın ve gerçek pürüzsüzlüğün keyfini alamaz İyi forumlar
  • Arkadaşlar hepinize merhaba,

Öncelikle her birinize çok çok teşekkürler. Özellikle LS, homeineter, Mc, ppzrg, ferro ve ismini yazamadığım diğer paylaşımda bulunan arkadaşlara da teşekkürler.
    İşlerimden vakit kaldıkça sayfaları okumaya çalışıyorum. Önce Lord'un blog yazılarına hayranlıkla baktım ve ingiliz sitelerinde gezinip durdum.
    Şimdi Geltir'e üyeyim ve oradan devam edeceimi düşünüyorum.
    Yalnız, gümrükteki kozmetik ürünleri hakkındaki sıkıntılar hakkında bir türlü tam bir paylaşım bulamadım.
    -Anladığım kadarıyla makina alma da getirtme de bir sorun olmuyor(tabi €75 altında olmak şartı ile)
    -Fırça siparişleri okudum ama sonuçları gözüme çarpmadı. Bir sıknıtı oluyor mu normal prosedürle geliyor mu?
    -Geltir'e de yazacaktım ama burayı o kadar okuyup teşekkür etmeden diğer tarafa geçemedim :) Sanırım bırakın fırçaları, sabunlar ve kolonyalar bile geliyor gibi görünüyor??? Tüm bunlar doğruysa yani makine-fırça-sabun-aksesuarlar sorunsuz geliyorsa, kendimi 3 ayrı paket sipariş etmemek için zor tutmaktayım :)
    Tekrar tekrar çok teşekkürler, interntte, forumlarada yapılan paylaşımlar arasında kesinlikle en yararlılarından biri, her güne hayatımızın bir parçası tıraş konusu, bu yüzden gerçekten çok hoş bir konu ile ilgilenmişsiniz, inşallah ben de başlayacağım, tabi kesin olarak gümrük hakkında bilgi sahibi olduktan sonra.(ingiltere'den kıyafet çok sipariş ettim, hatta amazondan bile siparişlerim var, ebay'den, uzakdoğudan ama bu ürünler hakkında tecrübelerinize ihtiyacım var.)

• quote:

Orijinalden alıntı: hwwwest

Arkadaşlar hepinize merhaba,

Öncelikle her birinize çok çok teşekkürler. Özellikle LS, homeineter, Mc, ppzrg, ferro ve ismini yazamadığım diğer paylaşımda bulunan arkadaşlara da teşekkürler.
    İşlerimden vakit kaldıkça sayfaları okumaya çalışıyorum. Önce Lord'un blog yazılarına hayranlıkla baktım ve ingiliz sitelerinde gezinip durdum.
    Yalnız, gümrükteki kozmetik ürünleri hakkındaki sıkıntılar hakkında bir türlü tam bir paylaşım bulamadım.
    -Anladığım kadarıyla makina alma da getirtme de bir sorun olmuyor(tabi €75 altında olmak şartı ile)
    -Fırça siparişleri okudum ama sonuçları gözüme çarpmadı. Bir sıknıtı oluyor mu normal prosedürle geliyor mu?
    -Geltir'e de yazacaktım ama burayı o kadar okuyup teşekkür etmeden diğer tarafa geçemedim :) Sanırım bırakın fırçaları, sabunlar ve kolonyalar bile geliyor gibi görünüyor??? Tüm bunlar doğruysa yani makine-fırça-sabun-aksesuarlar sorunsuz geliyorsa, kendimi 3 ayrı paket sipariş etmemek için zor tutmaktayım :)
    Tekrar tekrar çok teşekkürler, interntte, forumlarada yapılan paylaşımlar arasında kesinlikle en yararlılarından biri, her güne hayatımızın bir parçası tıraş konusu, bu yüzden gerçekten çok hoş bir konu ile ilgilenmişsiniz, inşallah ben de başlayacağım, tabi kesin olarak gümrük hakkında bilgi sahibi olduktan sonra.(ingiltere'den kıyafet çok sipariş ettim, hatta amazondan bile siparişlerim var, ebay'den, uzakdoğudan ama bu ürünler hakkında tecrübelerinize ihtiyacım var.)

Merhaba, yazdıklarınız abartmadan 1-2 tane şeklinde alınırsa sıkıntı yaşatmaz. Ancak losyon tipi alkollü aftershaveler alırsanız takılma ihtimali daha yüksektir. Takipli kargonun takılma ihtimali de yine daha yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: hwwwest

Arkadaşlar hepinize merhaba,

Merhaba, yazdıklarınız abartmadan 1-2 tane şeklinde alınırsa sıkıntı yaşatmaz. Ancak losyon tipi alkollü aftershaveler alırsanız takılma ihtimali daha yüksektir. Takipli kargonun takılma ihtimali de yine daha yüksek.

Teşekkürler Lord,
    executive'den sipariş verdim bir tıraş seti(3 parça), bir sabun, bir krem, 10lu bir kutu jilet, royal mail ile gelecekmiş, UPS gibi adımlarını göremiyorum, muhtemelen bu takipsiz olanıdır, Brian geltir'den tecrübelidir diye ona bıraktım tüm olayı, beklemedeyim şimdi.
    İyi tıraşlar ;)

• beyler bu jilet makinelerinden nerde bulabilirm kipa migros vb. yerlerde varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadrazamın sol şeyi

beyler bu jilet makinelerinden nerde bulabilirm kipa migros vb. yerlerde varmı

berber toptancılarında, hırdavatçılarda ,birmiyoncularda, işbortalarda bulabilirsin fakat oralardan almaya değer sadece üç marka var wilkinson klasik , rimei ve mingshi. bu üçüyle güzel ve konforlu tıraş olursun. bulacağın diğer markalar çöptür onlara hiç bulaşma.
    ayrıca yurtdışında daha iyi markalar var muhle merkur edwin jagger
  • quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

quote:

Orijinalden alıntı: sadrazamın sol şeyi

beyler bu jilet makinelerinden nerde bulabilirm kipa migros vb. yerlerde varmı

berber toptancılarında, hırdavatçılarda ,birmiyoncularda, işbortalarda bulabilirsin fakat oralardan almaya değer sadece üç marka var wilkinson klasik , rimei ve mingshi. bu üçüyle güzel ve konforlu tıraş olursun. bulacağın diğer markalar çöptür onlara hiç bulaşma.
    ayrıca yurtdışında daha iyi markalar var muhle merkur edwin jagger

birmilyoncularda falan öyle kaliteli markalar varmıdır? kipada falan yokmudur
  • yurt içinde bulunanlar içinde 5 tl fiyat ile
    en kaliteli ürün rimei

milyoncularda hırdavatcılarda berber malzemecilerinde oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

yurt içinde bulunanlar içinde 5 tl fiyat ile
    en kaliteli ürün rimei

milyoncularda hırdavatcılarda berber malzemecilerinde oluyor

bunların başları ayarlannıyormu
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.