Şimdi Ara

Yaptığım belgeseli kanallara kaç liraya satabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
18.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili Demet, bu istediklerini yapmak için kendine bir bütçe oluşturdun mu?
    Güzel bir kamera = 8500€-20000€
    Kamera aksesuarları (batarya, tripod, ışık, mikrofon) = 2000-2500€
    Kurgu montaj pc ve yazılım = 4000-5000€
    Ses ekipmanları = 2000€
    çeşitli giderler = yol ücreti, otel masrafları vs (bu tamamen seyahat edilecek yere göre değişir)

"Yaptığım belgeseli kanallara kaç liraya satabilirim?" bu sorunun cevabı senin için çok değişken.
    ama sen sıfır olarak düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 5 Mayıs 2010; 9:30:42 >
  • Montaigne'nin denemelerini ilk okuduğumda 13-14 yaşımdaydım!
    O kitapta Montaigne başkalarından da alıntılar yapar!
    Sanırım bu, bir başkasından aldığı bir alıntı idi ama yıllardır beynimin arka planında çalışır durur!

Laf şuydu : "bir başkasının bilgisiyle bilgin olabilsek dahi, ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz!"
    Bunu fotoğrafa, videoya, sanata uyguladığımızda ise şunu diyebiliriz:
    "Bir başkasının bilgisiyle bilgin olabilsek dahi, ancak kendi yaratıcılığımızla yaratıcı olabiliriz!"

Gençlere tavsiyem şu :
    önemli olan, esas olan üretmek, birşeyler ortaya çıkarmak!
    Sınırlarınızın farkında olun, kiminle, kimlerle rekabet ettiğinizi bilin ve elinizden gelenin en iyisini yapın! Yılmayın! Vazgeçmeyin! Sebat edin!
    Zaten "başyapıtlar"da hemen öyle ilk denemede ortaya çıkan şeylerden değildir!
    Deneye deneye, zamanla, kendi hatalarından ders ala ala...

En azından, bir gün gelir, kendinize "keşke deseydim" falan yerine, "denedim" diyebilirsiniz!

Not : Lars von Trier'in neler yaptığı ortada!

• MIND GAMES dediklerin doğru. Peki bir sorum daha olacak;
    Atıyorum Kanal B'ye, Avrasya TV'ye veya TRT'ye yaptığım belgeseli sadece dijital olarak versem olmaz mı? Yani almayı düşündüğüm yarı profesyönel dijital kameramla verileri dijital olarak kaydedip, evdeki bilgisayarıma dijital olarak yükleyip, dijital olarak montajını yapsam (kesme biçme, ses yazı ekleme falan) sonrada bunu dijital olarak kaydedip atıyorum bir hard diskle, flaş bellekle kanallara veremezmiyim? Kaset olması şartmı yani?
  • şart değil, anlaşmaya bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demet pink

MIND GAMES dediklerin doğru. Peki bir sorum daha olacak;
    Atıyorum Kanal B'ye, Avrasya TV'ye veya TRT'ye yaptığım belgeseli sadece dijital olarak versem olmaz mı? Yani almayı düşündüğüm yarı profesyönel dijital kameramla verileri dijital olarak kaydedip, evdeki bilgisayarıma dijital olarak yükleyip, dijital olarak montajını yapsam (kesme biçme, ses yazı ekleme falan) sonrada bunu dijital olarak kaydedip atıyorum bir hard diskle, flaş bellekle kanallara veremezmiyim? Kaset olması şartmı yani?

ulusal kanallar belki ulaşılmaz olabilir ancak bölgedeki yerel kanalların kapısını çalmak hiç zor olmasa gerek..
    gidip bir görüşün, bir projem var diye anlatın, en sağlıklı cevapları oradan alabilirsiniz, hatta yapın getirin bir bakalım bile diyebilirler hiç belli olmaz

• artık VTR falan kalmadı zaten kanalların hepsi havuz sistemine geçiyor..ben bir tek gördüğüm kanallar arasında atv'de görmedim bu sistemi..

mesela Ezel dizisi başlayacak..normalde dijital formatlı olarak oynatılması lazım ama atv'de kaset ile geliyordu..onu vtr'ye takıyorlardı ve joypadi ile ileri geri gidip görüntüyü play ile yayına çıkıyorlardı...

Atv bu sene içinde havuz sistemine geçiyor...
  • Hiç üşenmeden mesajların hepsini tek tek okudum. Belki çok önce yazılmış, lakin fırından yeni çıkmış bir simit gibi sımsıcak ve samimiyet kokan mesajlar. Özel bir tv kanalı için belgesel çekimine başlıyoruz. Gelişmeleri günlük olarak burada sizlerle paylaşacağım.
  • imp_hea_tus kullanıcısına yanıt
    Sizin adınıza çok sevindim. bizde Derneğimiz altında eğitim konulu araştırmalarımızı kar amacı gütmeden belgesele dönüştürmeyi planladık. bunun için profesyonel ekipmanlarımızı temin etmeya başladık. belgesel üzerindeki telif hakları edinme konusunda da bilgi paylaşa bilirseniz çok iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkma

Sizin adınıza çok sevindim. bizde Derneğimiz altında eğitim konulu araştırmalarımızı kar amacı gütmeden belgesele dönüştürmeyi planladık. bunun için profesyonel ekipmanlarımızı temin etmeya başladık. belgesel üzerindeki telif hakları edinme konusunda da bilgi paylaşa bilirseniz çok iyi olur

MErhabalar, kusura bakmayın. Mesajınızı ancak farkedebildim. Şu an belgesel olayında sonuçtayız. Yakın bir zamanda bütün detayları ile paylaşacağım :)
  • Öncelikle hayırlı olsun. Merakla aktaracağınız bilgileri bekliyorum.
  • k hort olmuş. MEsajım bulunsun. acaba arkadaş belgesel çekebildi mi? çektiyse para kazandımı neler yaşadı bu arada? hala yaşıyor mu acaba? mesajı atıp belgeseli çekip ünlü biri oldu haberimiz mi yok:)
  • Hort 2
  • Arkadaşlar merhabalar. Sabrın sonu selamettir demiş büyüklerimiz. Bizlerde artık son noktadayız. Forum ve bu konu aklımda. Vakti geldiğinde bütün detayları size yazacağım. Herkese hayırlı formlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imp_hea_tus

Arkadaşlar merhabalar. Sabrın sonu selamettir demiş büyüklerimiz. Bizlerde artık son noktadayız. Forum ve bu konu aklımda. Vakti geldiğinde bütün detayları size yazacağım. Herkese hayırlı formlar.

Hayılrı olsun, sonuçları ve deneyimleri paylaşmanızı bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfie

quote:

Orijinalden alıntı: imp_hea_tus

Arkadaşlar merhabalar. Sabrın sonu selamettir demiş büyüklerimiz. Bizlerde artık son noktadayız. Forum ve bu konu aklımda. Vakti geldiğinde bütün detayları size yazacağım. Herkese hayırlı formlar.

Hayılrı olsun, sonuçları ve deneyimleri paylaşmanızı bekliyoruz.

Çok yakında tv kanalları ile akrabağ olacağım. Konuya ilerleyen zamanda detaylıca yazacağım.
    ohoo az sonra az sonra deyip bekleten tv kanalları gibisizsiz ha
  • Hort :)

Merak ettim bende ne olduğunu, hadi bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir hortta benden, ne oldu belgesel çeken satan oldu mu aramızda?
  • Takipteyim, en kısa zamanda bilgilendireceğim.
    2-3 ay aralıklarla gelip bizi meraklandırıp gidiyorsunuz hocam, hayrolsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.