Bildirim
yaptığım devre calismiyor.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
potansiyometrenin bacaklarından ikisini kısa devre yaptınız mı? -
-
quote:
Orijinalden alıntı: mavipasa
potansiyometrenin bacaklarından ikisini kısa devre yaptınız mı?
https://m.youtube.com/watch?v=mZli6Y0Cggo
Buda devrenin videosu.
Buradan izleyip heveslendim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
ne555 li flip flop için epeyce rahat kullanılıyor. aşağıdaki vidyodaki eleman tek tek yapıyor bread board üzerinde
Hocam yardım için teşekkür ederimde benim verdiğim devre neden çalışmıyor olabilir.
Herşeyi doğru bagladıgıma eminim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
entegre çalışıyor mu diye alttaki şekildekinden basit bir devre yapılabilir. led patlamıştır belki de.
-
quote:
entegre çalışıyor mu diye alttaki şekildekinden basit bir devre yapılabilir. led patlamıştır belki de.
/>
Çok sagolun hocam.
ilk mesajınızdaki devrede;
555 in 4 ve 8 inci bacağını birleştir + ya,
potu ordan çıkar 2 ve 7 inci bacağın arasına,
2 ve 6 incı bacağıda birleştir
led i ordan çıkar önüne bir 150-220 ohm bir direnç ile ledin anodunu 555 in 3 üncü bacağına katotunuda eksiye bağla
kondansatör ile direnç doğru yerde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 11 Kasım 2014; 23:29:32 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
quote:
ne555 li flip flop için epeyce rahat kullanılıyor. aşağıdaki vidyodaki eleman tek tek yapıyor bread board üzerinde
Hocam yardım için teşekkür ederimde benim verdiğim devre neden çalışmıyor olabilir.
Her şeyi doğru yaptığınıza size eminsiniz dolayısı ile yaptığınız devrenin resmini buraya koy bakalım yoksa her kes şöyle yap böyle yap deyip yönlendirme yapacak ve 2 dk iş günlerce sürecek çünkü basit bir devre .
-
quote:
Orijinalden alıntı: egealtay
quote:
quote:
Her şeyi doğru yaptığınıza size eminsiniz dolayısı ile yaptığınız devrenin resmini buraya koy bakalım yoksa her kes şöyle yap böyle yap deyip yönlendirme yapacak ve 2 dk iş günlerce sürecek çünkü basit bir devre .
Hocam yaptigim devrenin resmini koymadan önce bir şey sormak istiyorum.
Devre semasinda 100uf 16v kullanilmis ben 100uf 25v kullandim. Sebebi bu olabilir mi ?
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: egealtay
quote:
quote:
Hocam yaptigim devrenin resmini koymadan önce bir şey sormak istiyorum.
Devre semasinda 100uf 16v kullanilmis ben 100uf 25v kullandim. Sebebi bu olabilir mi ?
Hayır.
-
Hayır isterseniz 100uF 150V kullanın.O kapasitörün dayanma voltajıdır yani Vmax
Sagolun hocam aksam eve gidince devrenin resmini atarım.
Saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: Blue Sun
ilk mesajınızdaki devrede;
555 in 4 ve 8 inci bacağını birleştir + ya,
potu ordan çıkar 2 ve 7 inci bacağın arasına,
2 ve 6 incı bacağıda birleştir
led i ordan çıkar önüne bir 150-220 ohm bir direnç ile ledin anodunu 555 in 3 üncü bacağına katotunuda eksiye bağla
kondansatör ile direnç doğru yerde
pardon ya dikkat etmedimdi 555 li devreyi biraz değiştirip yapılmış,bu şekil denememiştim hiç, bende direkt atlamıştım
ilk mesajınızda verdiğiniz resimler den birisi yanlış,
resimlerden birisinde 2 inci ve 6 inci bacağı birleştirmiş, diğerinde 2 inci ve 5 inci bacağı birleştirmiş, 2 ve 6 nın birleşmesi gerekiyor, siz 2 ve 5 i birleştirdiniz ise sorun bu olabilir.
-
-
-
Ek olarak iki şey daha sormak istiyorum :
Neden potansiyometrenin iki ayagini şase ediyoruz ?
Birde flasör güzel çalışıyor ama sönüp yanarken tamamen sönmüyor ,çok az bi'şey daha yanıyor? Sebebi nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 12 Kasım 2014; 19:08:10 >
Buda videohttps://m.youtube.com/watch?v=3USRIJgFOpo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 12 Kasım 2014; 19:48:24 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: berkanenes
quote:
Merhaba arkadaşlar.
Devreyi yeniden yaptım ve bu sefer calıstırdım.
Yardım eden herkese teşekkür ediyorum.
Hadi hayırlısı bakalim çalışıyo :D
Buda videohttps://m.youtube.com/watch?v=3USRIJgFOpo
İyimiş valla hocam :D
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X